przewa1258 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Słychac roznice miedzy samym Viperem a A.R.I.S.E? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 8 godzin temu, przewa1258 napisał: Słychac roznice miedzy samym Viperem a A.R.I.S.E? A słyszałeś w zwykłym Viperze DTS? O ile się nie mylę jeśli tak to przepraszam w Viperze nie ma DTS'u i wielu innych rzeczy. Owszem słychać. Różnica jak dla mnie jest bardzo wyraźna. Backup, spróbuj przetestuj. Polecam Numbers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przewa1258 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 @Farron Przed instalacją trzeba usunąć wszystkie inne mody, więc wystarczy że usunę biblioteki Vipera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted September 19, 2016 Author Share Posted September 19, 2016 (edited) 15 godzin temu, przewa1258 napisał: @Farron Przed instalacją trzeba usunąć wszystkie inne mody, więc wystarczy że usunę biblioteki Vipera? Ogólnie twórcy A.R.I.S.E mówią że spokojnie można zrobić dirty flash na inne mody niż Arise. Format c jedynie w przypadku kiedy mamy zamiar zmienić sobie mod z przykładowo Exodus na Numbers itp... Viper raczej nie będzie przeszkodą tym bardziej że to składowa arise. Dla pewności usuń te biblioteki oraz musicfx i wyłącz nuplayera. Zawsze można zrobić też jak radzi dział IT format c kurde Edited September 20, 2016 by Farron Link to comment Share on other sites More sharing options...
przewa1258 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 @Farron A zauważyłeś jakieś większe zużycie energii przez tego moda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 3 godziny temu, przewa1258 napisał: @Farron A zauważyłeś jakieś większe zużycie energii przez tego moda? Mówiąc wprost. NIE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przewa1258 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 @Farron A jakie są różnice między Numbers, Leviticus i Exodus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 13 minut temu, przewa1258 napisał: @Farron A jakie są różnice między Numbers, Leviticus i Exodus? Wejdź do głównego tematu masz tam wszystko opisane. Numbers łączy piękno basu i neutralności z dwóch poprzednich. Exodus jest neutralny a leviticus basowy. Różnica jest jeszcze taka że Numbers możesz spokojnie zainstalować i wszystko będzie działać ponieważ masz podział na Sound System i Add-on GUI. W dwóch poprzednich nie ma tego podziału więc wszystko jest razem co oznacza że atmos który przeznaczony jest dla androida 6.0+ nie będzie działał. W sensie apka bo wszystko inne jak najbardziej tak. Add-On gui jest dla androida 6.0+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel172 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Panowie, mam problem z Viperem, miałem jakiś czas ViperAtmos i było to samo, jednak używam tylko Vipera, więc wrzuciłem go teraz samego. W każdym razie po instalacji wszystko jest ok, np na drugi dzień już nie działa,wyświetla mi, że stan nieprawidłowy. Jednak, jeżeli uruchomię telefon ponownie to znów działa. Mieliście taki problem i jakoś udało się to rozwiązać? Działa mi to na nerwy, to samo miałem na miui 8 dev, teraz jestem na 7 stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 Jak dla mnie ciężko stwierdzić co jest przyczyną... Music fx... Nuplayer. Brak preinstalowanych sterowników, permissive enforcing kernel. No chyba że masz viper z tematu viperatmos na xda. Może to wina tego iż apka jest zabijana przez czyszczenie ramu lub przez mi music... No i nie jest systemowa. One does not simply. Spróbuj A.R.I.S.E Link to comment Share on other sites More sharing options...
Degnerix Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) Sporo lepsza jakość jest na słuchawkach? I czy musze mieć roota na miui 8 ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited October 6, 2016 by Degnerix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 3 godziny temu, Degnerix napisał: Sporo lepsza jakość jest na słuchawkach? I czy musze mieć roota na miui 8 ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Sporo i root jest wymagany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Degnerix Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Sporo i root jest wymagany. A jakiegos tutka znajde na forum jak zrotwac? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Jak to ktoś kiedyś powiedział. Szukajcie a znajdziecie. A moja odpowiedź odnosiła się bardziej do A.R.I.S.E Link to comment Share on other sites More sharing options...
Degnerix Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 okej, dzięki. Szukałem na forum i szukałem sposobu na roota nie znalazłem no chyba że nie umiem szukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Albo jestem ślepy albo .... Gdzie w opcjach programisty jest to wyłączanie nuplayera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Degnerix Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 gdze wrzucić profile żeby viper je widział ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted October 9, 2016 Author Share Posted October 9, 2016 Zakładka Multimedia w Opcjach programisty. Profile do vipera wrzuca się do pamięci głównej folder powinien się sam utworzyć a jak nie wystarczy zapisać profil bez jakichkolwiek zmian jako powiedzmy "flat". /storage/emulated/0. Folder zwie się Viper4Android a w nim znajdują się lub mogą zależy jak leży... Trzy inne foldery DDC, Kernel, Profile Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Zakładka Multimedia w Opcjach programisty. Profile do vipera wrzuca się do pamięci głównej folder powinien się sam utworzyć a jak nie wystarczy zapisać profil bez jakichkolwiek zmian jako powiedzmy "flat". /storage/emulated/0. Folder zwie się Viper4Android a w nim znajdują się lub mogą zależy jak leży... Trzy inne foldery DDC, Kernel, ProfileChyba coś u mnie nie teges Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted October 9, 2016 Author Share Posted October 9, 2016 22 minuty temu, ik`ey napisał: Chyba coś u mnie nie teges Ha ha a to niespodzianka. Nikt nie spodziewał się Hiszpańskiej Inkwizycji. W takim razie miej to gdzieś. Sprawdź czy działa jak należy i tyle. Odinstaluj jeszcze MusicFX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Działa. Ale ciekawy "przypadek" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziara25 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Powiedzcie mi dlaczego mój program antywirusowy który mam w telefonie pokazuje mi ze ta wersja Viper fx widnieje jako wirus? Czy to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted July 27, 2017 Share Posted July 27, 2017 (edited) Może kogoś zainteresuje Viper4Android Mokee Edition. Działa bez żadnych kombinacji. Wszystko spolszczone. Wystarczy mieć SELinux permissive LUB wgrany root. Instalacja przez TWRP i restart (wszystkie potrzebne biblioteki są już w pliku). Uwaga ważne: instalator czyści dalvik/cache więc najlepiej wgrywać świeżo po instalacji romu żeby potem nie ustawiać wszystkiego od nowa w systemie. Testowane na Redmi 3S z Miui.eu v7.6.8 (Miui8 Marshmallow). Działa rewelacyjnie. Download: https://github.com/Miyaku/mkv4a/files/587669/mkv4a-b16.11.13.zip Test po instalacji i włączeniu: Edited July 27, 2017 by tor Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts