Jump to content

Recommended Posts

Posted

Postępowałem zgodnie z instrukcją https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Odblokowałem bootloadera, do pamięci telefonu wrzuciłem (xiaomi.eu_multi_aqua_6.3.17_v7-5.1.zip) Udało mi się wgrać TWRP cofface20160318 zmieniłem język na angielski . Przeszedłem do wipe i przesunąłem w prawo swipe factory reset. Wcisnąłem install , zaznaczyłem pobrany wcześniej plik( xiaomi.eu_multi_aqua_6.3.17_v7-5.1.zip) znowu przesunąlem palcem w prawo, pasek postępu doszedł do końca, wcisnąłem  reboot i telefon umarł. Nie mogę go uruchomić zarówno trzymając power vol + lub power i vol - lub wszystkie razem. Pytanie czy zostaje serwis czy śmietnik? Kupiony w Xiaomiforsale.

Posted

W jaki sposób postępowałeś zgodnie z instrukcja, skoro aqua to nazwa kodowa Mi4S.

Redmi 3 ma nazwę kodową ido.

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, moon napisał:

Postępowałem zgodnie z instrukcją https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Odblokowałem bootloadera, do pamięci telefonu wrzuciłem (xiaomi.eu_multi_aqua_6.3.17_v7-5.1.zip) Udało mi się wgrać TWRP cofface20160318 zmieniłem język na angielski . Przeszedłem do wipe i przesunąłem w prawo swipe factory reset. Wcisnąłem install , zaznaczyłem pobrany wcześniej plik( xiaomi.eu_multi_aqua_6.3.17_v7-5.1.zip) znowu przesunąlem palcem w prawo, pasek postępu doszedł do końca, wcisnąłem  reboot i telefon umarł. Nie mogę go uruchomić zarówno trzymając power vol + lub power i vol - lub wszystkie razem. Pytanie czy zostaje serwis czy śmietnik? Kupiony w Xiaomiforsale.

kontaktuj się z @Acid:) 

Posted

Ale ze mnie idiota, wziąłem rom pierwszy od góry w pobieraniu bo myślałem, że jak pobieram z redmi 3 to jest git, a nie przewinąłem na dół i nie zaznaczyłem ido. Ale tak to jest z nowicjuszami w tych sprawach :(

Posted

telefon do uratowania, 3 przyciski czarny ekran i rom fastboot przez miflash, przerabiałem jak po pijaku odwaliłem numer taki jak ty ;-)

Posted

Jeżeli tylko uda ci się kombinacją klawiszy wprowadzić w fastboot mode to ponownie wgrywasz twrp, już odpowiedni rom np na sd i po kłopocie. Też to przerabiałem, tylko z powodu wadliwego twrp!

Posted (edited)

jozek661

Czyli jak mam trzymać trzy przyciski w trakcie wgrywania przez miflash cały czas czy jak? I rom china developer fastboot ten ( ido_xhdpi_images_6.3.17_20160129.0000.14_5.1_cn_7825b69ec1.tgz)? Wolę spytać pięć razy zanim znowu coś ..... Bo jak pisałem telefon nie reaguje na 3 przyciski. Nie daje oznak życia.

Wrzuciłem powyższy rom do miflesh i jest takie coś (zrzut) 

Zrzut ekranu (25).png

zielonego paska nie ma w każdym trybie :( liczy w nieskończoność, no i pisze urządzenie zjęta na dole po lewej.

Gdy trzymam power i vol + lub trzy przyciski przy fleshowaniu to jest coś takiego. bez wciskania pierwszy zrzut

Zrzut ekranu (26).png

Pomysły mi się skończyły

Edited by moon
Posted (edited)
15 minut temu, jozek661 napisał:

wysłałem na prv wiadomość w tej sprawie

Edited by moon
Posted
12 godzin temu, moon napisał:

jozek661

Czyli jak mam trzymać trzy przyciski w trakcie wgrywania przez miflash cały czas czy jak? I rom china developer fastboot ten ( ido_xhdpi_images_6.3.17_20160129.0000.14_5.1_cn_7825b69ec1.tgz)? Wolę spytać pięć razy zanim znowu coś ..... Bo jak pisałem telefon nie reaguje na 3 przyciski. Nie daje oznak życia.

Wrzuciłem powyższy rom do miflesh i jest takie coś (zrzut) 

Zrzut ekranu (25).png

zielonego paska nie ma w każdym trybie :( liczy w nieskończoność, no i pisze urządzenie zjęta na dole po lewej.

Gdy trzymam power i vol + lub trzy przyciski przy fleshowaniu to jest coś takiego. bez wciskania pierwszy zrzut

Zrzut ekranu (26).png

Pomysły mi się skończyły

spróbuj przez miflasch ale ten rom :

ten dev jest zwalony mi tez sie nie chciał wgrać ! 

i powinno być ok ;) 

http://bigota.d.miui.com/V7.2.4.0.LHPCNDB/ido_xhdpi_images_V7.2.4.0.LHPCNDB_20160129.0000.14_5.1_cn_d5414431fc.tgz

• Like 1
Posted (edited)

Kolego jak bym mógł to bym Cię na rękach nosił. Więcej takich ludzi na tym forum. Powiem tak zasiadłem już zniechęcony do wgrywania, ale mówię  sobie no a co mi tam spróbuję i nagle.... jak to możliwe zielony pasek postępu mimo, że na telefonie nie ma MITU!!! Wiedziłem wtedy, że się uda.Miałem jutro dzwonić i wysyłać go do Warszawy. Dziękuję Ci Wielki człowieku.

Zrzut ekranu (27).png

Edited by moon
Posted

To ja też ściągnę i zostawię na wszelki wypadek! Jak ten room potrafi trupa wskrzesić to warto mieć!

Posted

luźno enjoy ;) 

wgranie zipa raczej nigdy nie nadpisuje download mode etc conajwyzej recovery więc nie widziałem powodu dla którego miało by się nie udać ;p

Posted
Przed chwilą, FromWP napisał:

To ja też ściągnę i zostawię na wszelki wypadek! Jak ten room potrafi trupa wskrzesić to warto mieć!

To nie jest jakiś super rom, tylko po prostu aktualny china dev nie działa. Każdy inny pod fastboota by się koledze wgrał.

Posted (edited)

Na pewno? bo telefon nie był chyba w trybie fastboot tylko download (czarny ekran)

Edited by FromWP
Posted (edited)

Jak nie był jak był martwy. Nie było reakcji jak pisałem wcześniej na 3 przyciski też. Nie było Mi, żadna dioda nie świeciła, nie zawibrował. Nie dało się uruchomić. 

Edited by moon
Posted

Być może wszedł w tryb download, ale czemu bez echa? W serwisach mówili, że bez zwarcia jakichś styków się nie obędzie, a do tego trzeba go rozebrać. Coś mówili o jakimś jak dobrze zrozumiałem point test czy coś takiego. 

• 3 months later...
Posted

Mam podobny problem, ale podane wskazówki go nie rozwiązują. Telefon nie włącza się, nie reaguje na +,-,power. Próbowałem powyższej metody ale nie przyniosła skutku. Telefon padł mi gdy wgrywałem: xiaomi.eu_multi_MI5_6.6.23_v8-6.0. Nie wiem co robić...

Poniżej screen:

Bez tytułu.jpg

Posted

Mi5 jest dla telefonu mi5. Dla redmi 3 jest hm3. Ale żeby zainstalować ten rom musisz mieć odblokowany bootloader, a podejrzewam, że masz go zablokowanego. Ściągnij rom dev china dla tego modelu na stronie en.miui.com

Sent from Redmi Note 2 Prime

Posted

@Tomaszek1999 Telefon odblokowany, soft wgrany przez nieuwagę...

@cukru Ze zmienionym katalogiem sytuacja identyczna... Telefon mimo podłączenia do kompa (dźwięk podłączania jest gdy trzymam +,-,power) nie pokazuje go w menadżerze urządzeń. Tak ma być?

Posted

@kecaj999 Nie ma nic w stylu QHUSB_BULK ani Qualcomm HS-USB QDLoader 9008? Telefon musi zostać wykryty, to jest warunek wgrania czegokolwiek przez MiFlash. Popróbuj różnych portów.

Posted

@kecaj999 Po wersji MiFlasha widzę że 64 bitowy system masz. Spróbuj może inną wersję MiFlasha, chociaż ta u mnie działała. Może pierdoła ale: używasz oryginalnego kabla? Spróbuj też ewentualnie wgrać inny ROM.

Posted

Ja bym spróbował innego romu, np najnowszego deva.
Lub zamiast wgrywania romu spróbować wgrać od nowa twrp, jeśli masz bootloader odblokowany.

Innych metod raczej nie ma.

Posted

twrp nie dam rady wgrać bo telefonu nie podłącze w trybie fastboot. Sprawdzałem 3 różne romy, na każdym to samo :/ chyba zostaje wysłać do serwisu :/

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...