jozek661 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 (edited) instrukcja http://en.miui.com/thread-228054-1-1.html zrobiłem , unlock success, ale chyba nie succes bo mam bricka po próbie instalacji twrp, walcze... dam znać edit: wrzuciłem przez miflash rom developer, wszystko dziala, ponowna proba odblokowania przez bootloadera przez mi unlock zwraca komunilat - unlock not needed on this device - czyli jakby odblokowany, niestety nie da sie zainstalować twrp edit2: bootloader na 100% odblokowany bo wrzuciłem rom xiaomi_eu przez fastboota bez problemu - wcześniej był komunikat - device is locked, niestety nie da się zainstalowac twrp Edited March 18, 2016 by jozek661 1
ZduneX25 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Rozszerz trochę swojego posta, bo jak chcesz się czymś dzielić to wypada, poza tym takie są zasady działu modyfikacje.
fake4r Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Ok. Czyli procedura jest taka?: wgrać rom dev odblokować bl wgrać twrp wgrać np. ostatni xiaomi.eu 6.3.17
jozek661 Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 instalowałem przez TWRP na wczesniejszą wersję xiaomi.eu, przed instalacja zrobiłem wipe cache i wipe dalvik cache, na ten moment wszystko działa pieknie
jozek661 Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 mam go kilka minut, nic nie zauważylem ;-P
moon Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Mam pytanie jeżeli jestem na ROM eu 7.1.3.0 (stable) to by odblokować bootloader muszę wgrać rom dev? cytat Acida *dla modeli z fabrycznym systemem stable od 7.1 w górę (7.2, 7.3 itd.) nie jest wymagana instalacja romu dev. Odblokowanie bootloadera jest możliwe także na tej wersji. Reguła dotyczy modeli Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, MI5 itd. Czy ktoś to wyjaśni?
Antek Szprycha Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Ale co tu wyjaśniać jak jest jasno napisane. Wysłane z mojego Redmi Note 2
fake4r Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Czyli na tym xiaomi.eu 7.1.3.0 teoretycznie powinno odblokować? Czy kasuje się wtedy zawartość telefonu?
wojtekadams Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 (edited) Hej, potwierdzam, że odblokowanie bootloadera działa wyśmienicie. Zainstalowałem Rom "Redmi 3 China Developer Rom Recovery File" przez aplikacje do aktualizacji. Później podłączenie telefonu do MiFlashUnlock (ważne aby na słuchawce być zalogowanym na to samo koto Mi, na które dostaliśmy autoryzacje d odblokowania). Następnie tylko dwie komendy fastboot flash recovery cofface_recovery_ido_twrp.img fastboot boot cofface_recovery_ido_twrp.img po uruchomieniu TWRP wipe cache/dalvik i instalacja Roma Edited March 29, 2016 by wojtekadams
d00lar Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 mhm jak wgrywaliscie ten developer ? wrzucilem go do downloaded_rom odpalam updatera daje zainstaluj on weryfikuje rom i sie zamyka może temu że mam wersje EU tą starszą ? trzeba na oryginalnej?
Fidjashpl Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 (edited) 1)Musisz posiadać zainstalowany stable od xiaomi... 2)na to updaterem instalujesz dev z zip...klik po rom 3)potem odpalasz apke do odblokowania (jesli masz juz pozwolenie na unlock)...odblokowujesz.jak sie odblokuje prawidłowo (wszystkie znaczki w aplikacji na zielono) 4)wgrywasz twrp... 5)robisz factory wipe 6)instalujesz miuipolska/xiaomi.eu z zipa przez twrp to tak w skrócie. rozumiem że masz orginalny rom chiński? (stable)? Edited March 19, 2016 by Fidjashpl 1
d00lar Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 (edited) pisalem - mam starsza eu wiec pewnie temu zaraz stargam gdzies stabile pod miflasch i bedzie edit wygląda na to że dev pod miflasch tez wyszedł od razu http://en.miui.com/a-234.html Edited March 19, 2016 by d00lar
Fidjashpl Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 (edited) Faktycznie. Trzymaj jeszcze linka do Twrp (po chinsku ale aktualnie chyba tylko ten działczy)..co prawda jezyk mozna potem zmienic na eng TWRP Redmi 3 Edited March 19, 2016 by Fidjashpl
d00lar Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 done bez większych problemów ale wersja dev pod miflasch nie działa... nie da się jej wgrać musiałem wgrać stabile i update ręcznie pozatym gitara 1
agolowienko Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Hej, dostałem telefon z jakimś śmieciowym romem (77.1.1.0 LHPCNCK), chcę przywrócić oryginalny stable, a później dev (albo od razu dev, cokolwiek, byle się dało odblokować bootloader i zainstalować normalny soft). Problem w tym, że: 1. Przez updater się nie da. Komunikat: "Can't verify package". 2. MiFlash i fastboot też nie: "FAILED (remote: device is locked. Cannot flash images)". 3. Do recovery nie da się wejść - obrazek telefonu z odłączonym kablem. 4. Mi PC Suite (telefon w trybie fastboot): "Device is not supported" Wszystkie poradniki na necie bazują na tym, że już ma się china stable. Czy już do reszty zgłupiałem? Jak wgrać china stable krok po kroku?
agolowienko Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Czy mówisz o tym poradniku? Nie ma tam ani słowa o trybie download, natomiast mówi się cały czas o wejściu w tryb fastboot. W każdym razie, MiFlash (czy to pod Windowsem, czy pod Linuxem) wykrywa mi telefon tylko gdy ten jest w trybie fastboot, a download już nie. Jeśli mimo to w trybie download podam polecenie flash_all, dostaję jedynie na terminalu komunikat 'ido Fastboot Tool Ver 5.0' i nic więcej, skrypt stoi i nic nie robi. Po 10 minutach i przerwaniu skryptu, telefon restartuje się w stanie jakim był wcześniej.
czerwony03 Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Działa wam ta strona z wnioskiem do odblokowania? Mi wniosek się nie otwiera :-\ The www.miui.com page isn’t working www.miui.com redirected you too many times. ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
heolix Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Po błędzie wnioskuje że przeglądarka robi ci w nieskończoność zapętlone przekierowanie. Spróbuj w innej bezpośrednio ten link http://www.miui.com/unlock/index_en.html
FromWP Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Tak działa, już odblokowałem, walczę dalej z instalacją TWRP, a potem romu eu (mam nadzieję że sobie poradzę ze znaczkami z chyba jedynym działającym TWRP)
simonsimon1980 Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 41 minut temu, FromWP napisał: Tak działa, już odblokowałem, walczę dalej z instalacją TWRP, a potem romu eu (mam nadzieję że sobie poradzę ze znaczkami z chyba jedynym działającym TWRP) Ja zainstalowałem TWRP już po wgraniu przez miflasha romu eu - długi czas nie wiedziałem czemu się nic nie dzieje ale okazało się że trzeba było enter wcisnąć (plik flash.bat wypełniony samymi krzaczkami) - ale tak na próbę klikając w tym cofface recovery da radę ustawić angielski - któreś bardziej dolne krzaczki od tego są
FromWP Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 (edited) To nie mogłeś tego 10 minut wcześniej napisać? Też nie wiedziałem co zrobić i właśnie wgrywam ponownie 7.2.4 , a już odblokowałem bootloadera! W instrukcji jest błąd bo facet napisał żeby uruchomić install.bat a takiego pliku niet! Jest flash.bat i to się uruchamia, wpisywałem komendę enter, a to trzeba po prostu wcisnąć enter! Edited March 20, 2016 by FromWP
simonsimon1980 Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 21 minut temu, FromWP napisał: To nie mogłeś tego 10 minut wcześniej napisać? Też nie wiedziałem co zrobić i właśnie wgrywam ponownie 7.2.4 , a już odblokowałem bootloadera! W instrukcji jest błąd bo facet napisał żeby uruchomić install.bat a takiego pliku niet! Jest flash.bat i to się uruchamia, wpisywałem komendę enter, a to trzeba po prostu wcisnąć enter! 10 minut temu to serwer forum miał chyba problemy i faktycznie tam miga czerwony kursor - trzeba enter wcisnąć - potem pojawią się jakieś komunikaty - i znowu jest jakiś wybór - z tego co pamiętam to albo znowu enter trzeba albo 1 i enter (czyli 1 opcja krzaczków)
przekus Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Po takiej instalacji aktualizacje będą się już pojawiać normalnie w telefonie, czy nadal trzeba będzie ręcznie podgrywać MIUIPolska?
wojtekadams Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 ręcznie 12 minut temu, przekus napisał: Po takiej instalacji aktualizacje będą się już pojawiać normalnie w telefonie, czy nadal trzeba będzie ręcznie podgrywać MIUIPolska? ręcznie
przekus Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Czyi teoretycznie nic to nie zmienia w porównaniu do zablokowanej aktualizacji, czy daje jakieś większe możliwości bo nie wiem czy się w to bawić.
Jabol Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Posiadam rom: Miui by xiaomi.eu 7.1.3.0 (LHPCNCK) Niby w instrukcji jest ze nie trzeba dev wgrywać więc chciałem bez wgrywania I przy próbie odblokowania mam: http://scr.hu/0qp9w/7ssd4 Jakiś pomysł?
FromWP Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Tak przeczytać forum! Odblokowanie bezproblemowe na dev rom! A w jakiej instrukcji jest, że nie trzeba? I link też nie udostępniony!
Jabol Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 (edited) Ślepota sory.... Ale i tak dla RR3 nie ma miuipolska wiec nie ma co sie bawic zostawie ten co wgrałem na zablokowany. Edited March 24, 2016 by Jabol
piotrek1991 Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Dnia 22.03.2016o21:31, przekus napisał: Czyi teoretycznie nic to nie zmienia w porównaniu do zablokowanej aktualizacji, czy daje jakieś większe możliwości bo nie wiem czy się w to bawić. podpinam się do pytania, jaka jest różnica pomiędzy romem xiaomi.eu na zablokowany bl a tym na odblokowany? oczywiście poza tym że ta jest na zablokowany a ta na odblokowany 1
fi9o Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 Drodzy, Moja ukochana nosi się z zakupem tej słuchawki... lecz informacja o bootloaderze nieco skomplikowała całą sprawę. Moja prośba jest następująca - czy mógłby ktoś aktualnie poprawną metoda na odblokowanie bootloadera zamieścić na forum a moderator mógłby ją przykleić gdzieś w dziale? Ja posiadam Redmi Note 2, więc nie mam żadnej bolączki z bootloaderem, śmigam na smiui, które też chciałbym mojej kobietce zainstalować, a to chyba nie będzie możliwe bez odblokowania bootloadera...
Acid Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 Aktualna metoda jest na forum i jest przyklejona przez moderatora. Poszukaj. Wysłano z Mi4c
Recommended Posts