Note3 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Witam. Zastanawiam się czy kupić / zamienić Redmi Note 3 na Redmi 3? W R Note 3 zawiodła mnie bateria. W Redmi 3 - bateria jest taka sama natomiast ekran i procesor inny (procesor gorszy, na ekranie mi nie zależy) - telefon R3 na tej baterii powinien wytrzymać dużo dłużej? Zależy mi jeszcze tylko na GPS z którego często korzystam, z OTG-USB i słuchania muzyki w słuchawkach, czasem jakieś gry - i najważniejsze czas działania na baterii - tak ażeby na włączonym ekranie z dzień smartfon wytrzymał spokojnie. Jedyny powód dla którego chce zmienić z Redmi Note 3 na Redmi 3 to bateria. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Bateria jest Kozak,ale może powinieneś kupić sobie redmi note 3 na snapie? Tam też bateria trzyma dużo dłużej niż w wersji na x10? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Note3 Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 Zależy ile to jest dużo dłużej. Bo osobiście nie zależy mi na wyświetlaczu FHD i wielkim ekranie. 5" w zupełności wystarczy. Miałem 5" 720p i baterie 4000 , procesor MediaTec 4x1,2 (Lenovo P780) i bateria sprawowała się wyśmienicie - teraz po przesiadce na RN3 najbardziej baterię żżera ekran 1080p i w sumie tylko wg mnie. Jedyne czego nie miał Lenovo to Glonassa i LTE. Tutaj cały czas jestem na 4G (ale na 3G bateria działa tak samo) i tam wytrzymywała spokojnie 24godziny nawet podczas jazdy do GPS kabla nie musiałem podpinać. A tutaj zupełnie inaczej, chwila zabawy i zostaje 30% baterii, tam brat mógł grać godzinami w kolejce na badania i bateria jeszcze była 60% a tutaj 30% zostaje, wiec 2x szybciej tutaj spada... Dlatego szukam czegoś z dobrą baterią no i Bateria/Glonass/LTE/OTG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Te 6-8h ekranu na spokojnie w wersji pro, nieraz nawet więcej. Redmi3 wychodzi ok 10h ekranu. Nie mogę rozładować tego telefonu w ciągu dnia. Poprzednie praktycznie każdy musiałem doładowywać bo mam takie dni że te 6h ekranu potrzebuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan0999 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 zauwazylem ze redmi note 3 pro ma baterie li-po a redmi 3 li-on czy ten parametr moze zdecydowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts