Jump to content

Nie mogę połączyć RN2 z komputerem


Bartek1906
 Share

Recommended Posts

Ten temat nie jest nowy, przeczesałem forum i pierwszą stronę google w celu znalezienia lekarstwa na tą przypadłość, niestety nic nie pomaga.

Z początku wszystko działało wyśmienicie, podłączyłem telefon do komputera, powrzucałem co chciałem na kartę SD i nie było problemu. Potem podłączyłem, by wrzucić aktalizację na kartę SD - nie było problemu. Dziś chcę jeszcze raz się połączyć i już komputer (Windows 7) nie może zainstalować sterowników, nie rozpoznaje urządzenia, nie wie co jest grane. Zainstalowałem adb  drivers, nie pomaga, ściągnąłem Xiaomi USB Settings - to nie to, MiPC Suite też nie potrafi znaleźć urządzenia. Debugowanie USB włączone - nic nie pomaga.
Jeszcze jakieś pomysły?

Link to comment
Share on other sites

A jeszcze dla ścisłości: instalować oprogramowanie z podłączonym telefonem czy niepodłącznym?

 

edit

nic nie pomogło, sytuacja jest dokładnie taka sama. ma ktoś taki sam problem przy miui 6.3.3?

Edited by Bartek1906
Link to comment
Share on other sites

Jak u Smudy - bez zmian.

Po aktualizacji do 6.3.11 zauważyłem, że nawet telefon nie widzi, że jest podłączony. Gdy biorę Samouczek > Połączenie USB z komputerem to jakby chciało przejść w ustawienia USB ale nie może

Link to comment
Share on other sites

Zrobiłem wipe, wgragłem od nowa MIUI, przywracam kopię, zobaczymy, czy działa

 

edit

Jest trochę lepiej, ale dalej nie działa. Lepiej tzn wyskoczyło "urządzenie gotowe do użycia" ale dalej nie widać go

Edited by Bartek1906
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Odkopuję temat, ponieważ znalazłem rozwiązanie.

Przyczyną problemu był, uwaga:

kabel.

Używałem oryginalnego (!) kabla, a przynajmniej takiego jakiego dostałem razem z telefonem. Po podłączeniu telefonu do komputera za pośrednictwem tego kabla komputer nie rozpoznawał urządzenia. Bardzo dziwne mi się to wydawało, bo na każdym innym komputerze wykrywało go (używałem innych kabli). Już miałem robić format. Raz wziąłem inny kabel (oryginalny SONY) i o dziwo, od razu połączyło. Na kablu z zestawu dalej nie można. Wszystkim, których komputery nie widzą telefonu polecam sprawdzić inny kabel. Bardzo możliwe, że to również przez kabel oryginalna ładowarka ładowała ekstremalnie długo (mimo że to ładowarka 2A a i tak szybsze były ładowarki 0,7A). Temat do zamknięcia

Link to comment
Share on other sites

Dnia Friday, November 11, 2016 o 08:48, Bartek1906 napisał:

Odkopuję temat, ponieważ znalazłem rozwiązanie.

Przyczyną problemu był, uwaga:

kabel.

Używałem oryginalnego (!) kabla, a przynajmniej takiego jakiego dostałem razem z telefonem. Po podłączeniu telefonu do komputera za pośrednictwem tego kabla komputer nie rozpoznawał urządzenia. Bardzo dziwne mi się to wydawało, bo na każdym innym komputerze wykrywało go (używałem innych kabli). Już miałem robić format. Raz wziąłem inny kabel (oryginalny SONY) i o dziwo, od razu połączyło. Na kablu z zestawu dalej nie można. Wszystkim, których komputery nie widzą telefonu polecam sprawdzić inny kabel. Bardzo możliwe, że to również przez kabel oryginalna ładowarka ładowała ekstremalnie długo (mimo że to ładowarka 2A a i tak szybsze były ładowarki 0,7A). Temat do zamknięcia

To Miałeś uszkodzony kabel i już . Większość ma sprawa ładowarkę i kabel więc problem jest tylko u nielicznych

Link to comment
Share on other sites

  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...