adomider Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 witam mam taki problem ze po wybraniu numeru ,jak i po odebraniu połączenia mam czarny wygaszony ekran dosłownie zablokowany zero reakcji, rozmowe mogę prowadzić normalnie , dodam ze telefon miał wymieniony ekran.W diagnostyce nie mogę skalibrować czujnika zblizeniowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Walo Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 miałem podobny problem, teraz nie wiem czy mam ( bo dzisiaj odebrałem xiaomi po wymianie usb) ale czytałem gdzieś że to może być kwestia zabrudzonego czujnika na górze tel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobimi Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Mogę doradzić doraźne rozwiązanie: xposed+sensor disabler. I tam wyłączyć czujnik, przynajmniej będziesz mógł dzwonić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikoMag Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Witam, Kupiłem jakiś czas temu partnerce Mi4. Wszystko było cacy, jednak cały czas jest ten jeden problem z którym nie umiem sobie poradzić. Telefon normalnie wykonuje połączenie, a po przyłożeniu do ucha, wygasza ekran. Problem pojawia się gdy chcemy zakończyć rozmowę. Po odsunięciu od ucha ekran pozostaje wygaszony bez względu czy rozmowa trwała 10 sek czy 5 min. Żeby się rozłączyć trzeba klikać kilkukrotnie przycisk wybudzenia by w końcu ekran się zapalił i dało się zakończyć rozmowę. Szukałem forum, jednak jedyne co znalazłem to problem z uśpieniem, jednak u mnie skrócenie albo wydłużenie czasu po jakim telefon wchodzi w tryb uśpienia nic nie zmienia... Prośba o pomoc. Telefon działa na androidzie 4.4 Kitkat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 1 godzinę temu, MikoMag napisał: Po odsunięciu od ucha ekran pozostaje wygaszony Czujnik zblizeniowy pracuje prawidlowo, sprawdzales? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Wejdź w tryb diagnostyczny - *#*#6484#*#* i skalibruj czujnik zbliżeniowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikoMag Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 (edited) Dzięki, dziś spróbuję to zrobić. Dam znać jak poszło. Edit: Dzięki h4lik! Pomogło! Edited August 17, 2017 by MikoMag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts