gregorn97 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Witam, mam syf w telefonie za którego porządkowanie biorę się od 2 miesięcy. Telefon mam od początku roku, kupiłem go u: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-3-32gb-lte-rozne-kolory-pl-i5874657501.html . Opieram się o to, co czytałem na forum - czego do końca często nie rozumiem, ale z tego co wyczytałem, to w tym okresie nie było dobrej polskiej wersji językowej. Co by się w sumie zgadzało, bo tłumaczenie jest bardzo niedopracowane. Piszę o tej wersji, bo mam porównanie do telefonu kolegi, który kupił w tym samym czasie ten telefon - redmi note 3- u innego sprzedawcy na allegro, przy czym on miał od początku angielską wersję. Szczerze to zdziwiłem się jak kupiłem, że w ogóle jest język polski. System mam 77.0.11.0 stable, przy czym on ma co chwilę aktualizacje systemowe, a u mnie choć niby mam włączone aktualizacje, to nie widzę różnicy. Czy ja mam wgrany jakieś kijowe oprogramowanie czy co?? Poza tym mam wgrane od początku mnóstwo, moim zdaniem niepotrzebnych aplikacji - nie mam na myśli tych od miui. To są różne programy optymalizacyjne - mam ich w sumie 9... przy czym jedyne co mogę z nimi zrobić i usunąć ich aktualizację, przy czym bazowy program zostaje. Czy da się z tym coś zrobić?? W tej chwili mnie najbardziej denerwuje otwieranie linków i pobieranie plików. Pomimo tego, że mam ustawione wszystkie ustawienia domyślne na googla - w tym właśnie przeglądarkę, to zazwyczaj jeśli dostanę linka na massengerze albo e- mailu to chce mi otwierać w przeglądarce "UC Mini". Na początku włącza się w chrome, po czym przełącza na to UC. To jest strasznie uciążliwe, bo wszędzie trzeba się dodatkowo logować, a ponadto ona nawet prawidłowo nie potrafi otworzyć wielu stron, nie wspomnę o ciągłych błędach podczas pobierania. Wiecie co mogę z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam, jeśli coś powtarzam albo pomyliłem działy, ale już kilka godzin spędziłem na tym forum, kilka problemów udało mi się rozwiązać, ale nie wszystkie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ovchie Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Kolega ma najwyraźniej czysty ROM developerskim a Ty śmieci. Tu jest dyskusja o Twoim ROM: a tu najnowszy poradnik jak zmienić system: Powodzenia, Ovchie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorn97 Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 Dziękuję za pomoc, szykuje się ciekawy weekend, bo nigdy się za coś takiego nie zabierałem. I weź tu się człowieku sugeruj ceną i popularnością - przecież to jest słabe. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts