misuszatek Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Witam, Telefon mam od niedawna, a już nie mogę go ani włączyć ani naładować, ładowarkę mam 2 A, oryginalną do Xiaomi z zestawu. Jak telefon jeszcze działał pokazywał się komunikat " Zbyt wysokie napięcie ładowarki; odłącz ładowarkę!", jak padł został komunikat Error Please plug out charger! Pomocy!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Pomocy! Najpierw podłącz pod inną ładowarkę i inny kabel, może to być wina tej co masz. Ewentualnie pod komputer, ale innym kablem niż z ładowarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) Coś mi się wierzyć nie chce, przecież telefon ma układ co stabilizuje i zbija napięcie i natężenenie do takich aby bezpiecznie naładować baterię (1,5A i 3,6V z 2A i 5V). Tak jak wyżej zmień ładowarkę/kabel, jak nie poskutkuje to sflashuj rom/factory reset Edited March 7, 2016 by Accro Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 2 minuty temu, Accro napisał: Coś mi się wierzyć nie chce, przecież telefon ma układ co stabilizuje i zbija napięcie i natężenenie do takich aby bezpiecznie naładować baterię (1,5A i 3,6V z 2A i 5V). Tak jak wyżej zmień ładowarkę/kabel, jak nie poskutkuje to sflashuj rom/factory reset Chyba, że ma wadliwy model z zepsutym układem Ale ciężko ocenić, jak nawet nie spróbował pod komputer podłączyć albo od sąsiada pożyczyć na 5 minut ładowarkę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Jeżeli nie ustąpi to ja bym oddawał na gwarancję (u sprzedawcy jeżeli kupowałeś na allegro). Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuszatek Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Zrobiłem to co napisałeś, wcześniej. Podłączałem pod różne ładowarki, do komputera też. Wgrywany był też rom polski i bez nadziei... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Port nie jest zakurzony/zabrudzony? Styki nie wygięte? MiFlash, jak to nie pomoże to serwis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Oddaj do serwisu najpewniej, widocznie coś się..coś się popsuło w układzie zasilania Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuszatek Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Wszystko w środku czyste... Dodam że telefon z Chin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 4 minuty temu, misuszatek napisał: Wszystko w środku czyste... Dodam że telefon z Chin... A skąd chciałeś mieć telefon Jakbyś kupił z Allegro to też by był z Chin xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Jak się spaliło to może nie być widać. Ew. zimne luty i totalnie nie zobaczysz oznak Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 2 minuty temu, Accro napisał: Jak się spaliło to może nie być widać. Ew. zimne luty i totalnie nie zobaczysz oznak Raczej chodziło mi o zabrudzenie kłakami, kiedyś w L5 nie chciało mi ładować, a po prostu kłaczki się tak ubiły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) Ale to kłaczki raczej nie mają wpływu na napięcie ładowania. Autorze, weź miernik i przerób jakiś nieużywany kabel aby sprawdzić jakie napięcie idzie do telefonu. Ew. rezystor i zbijasz do 3,6v xD A tak całkowicie na serio (z tym rezystorem to żart oczywiście :P) to przedmuchaj gniazdo USB, może pomoże Edited March 7, 2016 by Accro Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuszatek Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 8 minut temu, galakty napisał: A skąd chciałeś mieć telefon Jakbyś kupił z Allegro to też by był z Chin xD Oczywiście nie dodałem Aliexpress Honk Kong... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Ale jest gwarancja przecież Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) A może problemem w tym przypadku jest bateria? Czytałem coś przy użyciu google translatora z miui.com, tu jest jakieś rozwiązanie ale nawet przy tłumaczeniu google nie rozumiem dokładnie i to dla innego telefonu z roku 2013 http://www.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1416554&page=0#pid33184962 Edited March 7, 2016 by Daluqen Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuszatek Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 dzięki Daluqen za nadzieję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Z telefonem jest raczej wszystko Ok. Miałem też taki komunikat kilka razy, aż ładowarka się skończyła. Na innych ładuje bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuszatek Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 Niestety kupiłem drugą baterię i ten sam komunikat Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 A sprawdziłeś w końcu z inną ładowarką? Od samsunga, LG, bez znaczenia.. Albo PC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuszatek Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 witaj, podłączałem pod kilka ładowarek, komputer, power bank... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 To Mi Flash, jak nie pomoże serwis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Obstawiałbym taśmę/gniazdo. Może ma zwarcie vcc z pinem danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuszatek Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Dzięki za posty, dałem do serwisu, sprawdzimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts