Jump to content

jan robak

Użytkownicy
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jan robak

  1. A więc po kolei opisze sytuację. Zaczęło się od tego, że zainstalowałem WP10, szybko z niego zrezygnowałem wracając standardowo miflaszem do Androida 6, po powrocie nie działają żadne czujniki, jedyny sposób jaki znalazłem to skopiowanie nowej zawartości folderu "persist" (ponoć ma pomóc) ale niestety, w  uprawnieniach=>dostęp do ROOT nie pojawia się żadna aplikacja, której mógłbym nadać uprawnienia root, instalowałem już przeróżne, żadna nie działa w root i żadna nie pojawia się na liście ani nie prosi o takowy dostęp, po prostu kiedy chce skopiować pliki wyskakuje błąd i klapa...

    W TWRP podczas czyszczenia USB-OTG wywala błąd, po czym telefon już się nie uruchamia i trzeba instalować na nowo ROM.

    Mam zainstalowany rom "cancro_global_images_6.3.17_20160129.0000.14_6.0_global_e94437bc6c.tgz"  plus najnowsze miui pl. 

    Mam drugi telefon Mi4 w którym czujniki działają normalnie, ale też za chiny nie można uzyskać dostępu do root...


    Pomóżcie bo już mi ręce opadają po prostu, walcze z tym od kulku dni

  2. Niestety powyższy sposób nie działa, ponieważ nie wiadomo dlaczego w moim telefonie nie mam dostępu root, mam zainstalowany rom w wersji developed więc wszystko powinno śmigać niestety żaden root explorer nie potrafi skopiować pliku systemowego, ponieważ w uprawnieniach=>dostęp do ROOT nie pojawia się explorer itd....

    Druga sprawa jest taka, że wogóle nie mam folderu "persist" o którym mowa w powyższym tutorialu...

    Dodam, że moje problemy z czujnikami pojawiły się po powrocie do androida z WP10, wcześniej wszystko było oki....

    Niech mi ktoś pomoże bo męcze już temat od kilku dni przeszukuje fora i dalej nic....

  3. Po zastosowaniu się do instrukcji Unbrick Mi4 telefon ożył :) Komputer bez problemu wykrył urządzenie, uprzednio wyłączając podpis cyfrowy sterowników (wcisnięcie kilkukrotnie F8 przywłączaniu systemu) wgrałem czysty soft Android 6.1.15 , wszystko potoczyło się bezproblemowo.

    Mam nadzieję, że moje przygody i wyjście z sytuacji posłuży jeszcze niejednemu zbrickowanemu użytkownikowi Mi4 :)

     

    Co prawda powrócił problem przed flashowaniem czyli nie działają mi żadne czujniki, ale to już sprawa na osobny temat :)

     

    Do zamknięcia.

  4. Witam, ostatnio skusiłem się na instalację wp10, niezadowolony strasznie postanowiłem wrócić do Miui , Wszystko poszło ok, system się wgrał, jedynym problemem były niedziałające czujniki, postanowiłem wgrać na nowo czysty  cancro_images_6.1.15_20160107.0000.12_6.0_cn_c66ce66a5d.tgz  . W trakcie  wgrywania coś przerwało, przy kolejnych próbach miflash wywala mi błąd "Flash partition error" na samym początku, mój system nie rusza, jest tylko logo  MIUI cały czas, nie można też wyłączyć telefonu, za to da się uruchomić FastBoot, MIFLASH widzi go jako "9f35a05c"   zostało mi 60% baterii jak nic nie zrobię to telefon się wyłączy i będzie już tylko serwis...Pomocy!

     

    W załączniku log z miflash
     

    [email protected]

×
×
  • Create New...