M187, Essential, 3 Lite, 4 Lite
14 topics in this forum
-
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji Essential. BLE czyli dashboard, wyświetlac…
Last reply by Battery_Saver, -
-
- 1 reply
- 640 views
Cześć, Problem wystąpił w momencie usunięcia z mojej aplikacji urządzenia o którym mowa w temacie. Teraz chcąc ponownie je dodać wyświetlany jest komunikat, że urządzenie jest obecnie zesparowane i nie można go dodać. Co teraz zrobić aby ponownie dodać moją hulajnogę do aplikacji? Dziwne, że system nie jest w stanie rozpoznać, że zesparowana była z moją aplikacją i moim kontem na Xiaomi Home.
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
Cześć. W hulajnodze Xiaomi Electric Scooter 3 Lite odpadł plastikowy klosz z tylnej lampki wraz z wnętrzem. Zamówiłem nową i po podłączeniu nie działa. W 3Lite była fabrycznie prostokątna. Takie są obecnie nie osiągalne. Przejrzałem Alliexpress i pytałem również w autoryzowanym serwisie Xiaomi tzn. Cyfrowe Centrum Serwisowe z Piaseczna. Zamówiłem, więc owalna lampkę z Mi3 i Pro 2. Niestety nie działa. Zamówiłem jeszcze jedną taką z myślą, że poprzednia była uszkodzona ale druga również nie działa. Kable są całe wraz z wtyczką i te od lampki i te co idą od baterii. Co może być przyczyną?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 488 views
Witam, dostałem w ramach konkursu od Xiaomi hulajnogę XIAOMI Mi Electric Scooter Essential. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z takimi pojazdami. O ile vMax 15km/h jeszcze jest przeze mnie akceptowalna o tyle nie rozumiem kompletnie o co chodzi i dlaczego hulajnoga już na naprawdę maleńkim wzniesieniu traci moc. Jeżeli zatrzymam się na takim wzniesieniu (przykładowy spad chodnika na jezdnię - a więc nic wielkiego) to hulajnoga nie jest w stanie jechać szybciej niż 6kmh po prostu się nie rozpędza. Dopiero po wtoczeniu się na płaski chodnik zaczyna osiągać 15kmh. Pytanie czy to normalne czy to jakaś wada urządzenia? Druga rzecz to tempoma…
- 1 reply
- 588 views
Cześć, chciałem Was zapytać co myślicie o dodatkowych bateriach, power cube'ach i innego typu wynalazkach. Mój złomek potrzebuje dodatkowego zasilania ale nie chcę inwestować wartości hulajnogi w nową (większą) baterię. Co myślicie o czymś takim: https://scootermode.eu/pl/p/Dodatkowa-bateria-2900-mAh-36V-Xiaomi-Essential/142 Warto jest się tym interesować? Niby to tylko 2.9 Ah ale z drugiej strony to +1/2 oryginalnej pojemności EDIT: znalazłem podobny temat:
Last reply by Krzysztof Czarnkowski, -
- 1 reply
- 409 views
Mam problem. Po modzie z jakies strony w sumie wszystko działa tylko nie mogę hulajnogi połączyć z Xaiomi Home. Hulajnoga jest widziana bo wcześniej była zapisana ale gdy próbuję ją połączyć wyskakuje znaczek bluthooth i nagle w aplikacji pisze ze nie da się podłączyć i spróbuj ponownie. Co można z tym zrobić. Reset klamka gazem i przyciskiem nic nir daje. Inne aplikacje normalnie się łącza.
- 1 reply
- 348 views
Witam, dzisiaj na prośbę siostrzeńca próbowałem wgrać soft do hulajnogi i coś poszło nie a mianowicie po wgraniu pali się cały czas czerwona dioda i nie działa licznik tzn pokazuje predkosc zero. Hulajnoga oczywiście jeździ szybciej ale coś poszło nie tak. Żałuję że się za to zabrałem bez jakichkolwiek instrukcji ale cóż stało się i teraz moje pytanie czy da się to jakoś naprawić, może ktoś miał podobny problem ? Dzieciak był załamany że chyba nie działa ale jak się przejechał ta większą prędkością to był szczęśliwy i nawet nie patrzył że nie działa licznik.
Last reply by Netoper, -
- 14 replies
- 1k views
Hey kupilem hulajke xiaomi essential i mam problem z przyciskiem tzn. Jeździć mogę, ale przycisk w ogóle nie reaguje nie można zalaczyc światła przełączać trybów, połączyć ją z jakąkolwiek aplikacją i wyłączyć hulajnogi. Czy ktoś coś podpowie?
Last reply by Niusik, -
- 1 reply
- 431 views
Witam mam problem ponieważ próbowałem wgrać soft żeby szybciej jeździła ale coś nie pyklo i teraz pokazuje kod błędu i piszczy cały czas czasami pokazuje się również kod 35. Proszę o pomoc SZYBKO z góry dziękuję za odpowiedź
Last reply by XTeK, -
- 2 replies
- 550 views
Witam, Czy jest możliwość odblokowania prędkości do 25 km/h? DRV 228 BMS 128 BLE 133
Last reply by Mielectric3, -
- 4 replies
- 707 views
Witam, kupiłem nową hulajnogę i była użytkowana przez jeden dzień gdy po prostu podczas jazdy zaczęła pikać i wyświetlała się czerwona dioda na panelu. Teraz coś zrobiłem w aplikacji że przestała piszczeć lecz na panelu nie pokazuje prędkości i gdy próbuję zaaktualizować w aplikacji mi home niestety po skończonej aktualizacji cały czas pokazuje żeby ją zainstalować. Co zrobić próbowalem wykonać twardy reset poprzez wciśnięcie wszystkich przycisków na raz i przytrzymanie ale to nie skutkowało hulajnoga wydała tylko dźwięk pikania. Oddać na gwarancję czy wykonać coś w domu?
Last reply by Miron, -
- 1 reply
- 1.4k views
Hej, kojarzy ktoś ile należy pompować powietrza do takiej hulajnogi? Według instrukcji jest to 50 psi, gdzieś koło 3,40 atmosfery. Wydaje mi się, że to strasznie dużo jak na taką hulajnogę. Ktoś może ma własne zdanie, albo jakaś podpowiedz ile faktycznie ładować?
- 1 reply
- 565 views
Cześć, 2 dni temu kupiłem hulajnogę Xiaomi mi essential jako nową podstawowo hulajnoga ma 5200 mAh a w aplikacji po naładowaniu do 100% pokazuje 4822.. proszę o informacje czy jest to normalne czy mam odsyłać hulajnoge na gwarancje. Pozdrawiam.
- 6 replies
- 2.5k views
Hej. Od miesiąca używam tej hulajnogi na krótkie odległości. Wiem, że kiedyś można było używać tempomatu. Jest jakiś sposób na przywrócenie tej funkcji, oraz jeżeli można to zmienić z 20km/h na 25km/h. Głównie zależy mi na tempomacie. Jestem w tym dziale kompletnie nowy oraz zielony.
Last reply by Tidnes,