PRO, PRO2, PRO4
149 topics in this forum
-
- 5 replies
- 16.1k views
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji PRO-2. BLE czyli dashboard, wyświetlacz, B…
Last reply by Netoper, -
-
- 0 replies
- 7.5k views
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji PRO. BLE czyli dashboard, wyświetlacz, Blu…
Last reply by Battery_Saver, -
- 6 replies
- 4.8k views
Moja hulajnoga Xiaomi Electric Scooter 4 Pro 2nd Gen NE jedzie 20 km/h czy jest jakaś możliwość żeby zwiększyć prędkość do 25 km/h lub 30 km/h?
Last reply by Dawid A, -
- 1 reply
- 845 views
Od jakiegoś czasu gdy włącze hulajnoge, to zaczyna piszczeć i wyskakuje kod błędu 39. Wiem co oznacza, ale nie wiem jak go rozwiązać. Może ktoś miał już taki przypadek, i mógłby się podzielić informacją jak rozwiązać problem.
Last reply by Kondi1992, -
- 0 replies
- 142 views
Cześć, mam hulajnogę elektryczną xiaomi pro 2. Od jakiegoś czasu chciałem odblokować hulajnogę, bo 20kmh to bardzo wolno. Spróbowałem więc odblokować ją aplikacją scooter hacking utility, ale w aplikacji wyskakiwał błąd dotyczący złego BLE. Poszukałem więc jak to naprawić i wyskoczyło mi, aby użyć ST linka także taki zakupiłem i przylutowałem go do wyświetlacza tak jak w poradniku. Wszystko zakończyło się bez problemu, a gdy wszedłem w aplikację błąd już nie wyskakiwał. Wtedy myślałem że dam radę już zrobić własne oprogramowanie, ale gdy zacząłem już flashować to wyskoczył błąd ,,Data format error". Możliwe że jest to związane z DRV gdyż jego nazwa to STM32F oraz wersja D…
Last reply by Michał Skibidi, -
- 0 replies
- 180 views
Hej, kupiłam tę hulajnogę, jednak wolałabym troszkę szybszą jazdę po prostej drodze, ktorą pokonuję do pracy. Z tego co widzę jest zaktualizowana, da się jakoś ją odblokować na większą prędkość przez soft/aplikacje? Jeśli tak, to dajcie proszę tutorial jak dla największego głupa, bo nie jestem techniczna. Tak wyglądają dane:
Last reply by Wi., -
- 4 replies
- 5.4k views
Witam. Dzis pierwszy raz ładuje swoją pro 2. Zauważyłem ze podczas włączenia jej z panelu na kierownicy podczas gdy wpięta jest jeszcze do prądu zapala mi się tylna lampka i mruga powolnym światłem. Dodam że przednia lampka nie jest w tym czasie włączona. W aplikacji mi home jak i m365 tools tylne światło jest jako wyłączone. Zresztą zmiana tych ustawien w obydwu aplikacjach nie powoduje wyłączenia tylnego oświetlenia. Czy to jest efekt tego ze wciąż jest pod prądem? Nie mogę teraz sprawdzić jakby było gdybym ja wypiął zasilania... czy wciąż przy włączeniu hulajnogi dalej by świeciła
Last reply by prodzyn, -
- 1 follower
- 1 reply
- 198 views
Witam, Hulajnoga nowa, wyciągniętą z kartonu. Wydaje z tylnego koła taki dźwięk. Czy jest to normalne? https://youtu.be/a_Lvul69pc0?si=jVwGpl7VStCjSkmf
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 123 views
Witam serdecznie , ma może ktoś pomysł jak to naprawić? Nie mogę znaleść części w serwisach i necie
Last reply by ryszard.p1, -
- 3 replies
- 3.2k views
Zamawiamy kontroler na aliexpress: Replacement Repair Parts Controller Dashboard for Xiaomi 4 Pro Electric Scooter Display Controller Kit Accessories. Cena około 135zł Wymieniamy kontroler znajdujący się w podłodze hulajnogi (trzeba zastosować pastę termoprzewodzącą, ja wykorzystałem "starą" bo prawie nic nie jezdziłem na zablokowanej) oraz wyświetlacz - trzeba odkleić szybkę od góry. Ściągamy aplikację: https://www.lebitec.com/index.php/qiangzhishengji/ Instalujemy omijając zabezpieczenia telefonu, łączymy się przez bluetooth i ustawiamy prędkość oraz ewentualny start od zerowej prędkości. Nie muszę chyba przypominać że tracimy gwa…
Last reply by tomekqv, -
- 0 replies
- 187 views
Witam, chciałem się spytać czy możliwe jest odblokowanie mojej hulajnogi nie kupując nowego wyświetlacza, jedynie przez aplikację. Hulajnoga została kupiona ostatnio a to jej wersje. BLE: 1.3.6 DRV: 2.4.5 BMS: 1.1.0.1
Last reply by FllexQ, -
- 1 reply
- 167 views
Witam, ostatnio kupiłem hulajnogę pro 2. Czy jest możliwe odblokowanie jej? Pytam się bo słyszałem, że odblokowanie hulajnogi xiaomi z 2024 roku jest niemożliwe.
Last reply by ryszard.p1, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
Cześć, Dziś odebrałem hulajnogę Scooter 4 pro 2 Gen i mam zastrzeżenia co do wyswietlacza, jest cały jakby w smugach, rysach ? Co budzi moja zastrzeżenia przy fabrycznie nowym sprzęcie - foto w załączeniu. Wyswietlacz miał tą żółtą folie ochronną. Jak to wygląda u Was ?
Last reply by picia9669, -
- 2 replies
- 432 views
Witam, posiadam Xiaomi M365 PRO i w tym roku pierwszy raz mam z nią mały problem. Zaczęła się wyłączać podczas jazdy gdy poziom baterii spadnie do jednej kreski (żadnych sygnałów dźwiękowych). Włącza się jedynie po podłączeniu zasilacza i zwykle pokazuje większy zasięg niż przed wyłączeniem. Napięcia na celach po pełnym naładowaniu : Napięcia na celach po przejechaniu 10 km: Napięcia na celach po 30 min od wyłączenia: Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
Last reply by SzczufFun, -
na postoju
by Małgoś- 1 follower
- 1 reply
- 214 views
Dzień dobry, czy po zaparkowaniu hulajnogi Xiaomi pro4 2 gen. można ją wyłączyć, żeby ktoś postronny nie podszedł i nie zaczął np. "bawić się" wyświetlaczem i przestawiam ustawienia?
Last reply by Michu Mich, -
- 1 follower
- 2 replies
- 207 views
Witam Przez stlink wgrałem ble i drv Mam zmienione prędkości wszystko ok Ale kiedy wyłaczam hulajnogę ona od razu się włącza Może ktoś pomóc ?
- 1 reply
- 141 views
Cześć, Co może być przyczyną nie działającej lampki tylnej, mod na 10 cali zrobiony wszystko było ok po około roku światełko umarło, połączenia sprawdzone zakupiona nawet nowa lampka i dalej nic brak błędów przód świeci bez problemu ktoś coś może pomóc ??
- 2 followers
- 3 replies
- 1.3k views
Witam. Około tygodznia temu zakupiłem hulajnogę Xiaomi Electric Scooter 4 Pro 2nd Gen. W pierwszy dzień miałem taki problem że najpierw na 2 biegu mi nie działała manetka gazu, po czym przestała działać też na dwóch pozostałych. W tym samym dniu "samo" się naprawiło i przez około tydzień jeździłem bez problemów. Dziś po ładowaniu chciałem wrócić z pracy do domu i znów to samo się stało. Manetka nie reaguje. Działa za to reset hulajnogi (manetka w dół + 5x power) Zresetowałem ją w ten sposób oraz przez aplikację. Hulajnoga jest nowa. Ktoś wie co może być przyczyna ? Pozdrawiam
- 1 reply
- 125 views
Witam, wymieniałem w swoje hulajnodze ostatnio dashboard gdyż stary został zalany. Wszystko działa ale chciałem się ostatnio połączyć z hulajnoga aplikacja i mam problem gdyż kupiłem używany dashboard i obstawiam że jest on już połączony z kontem, jest jakaś opcja żeby mógł się z nim połączyć?
- 1 follower
- 0 replies
- 120 views
Witam, zakupiłem hulajnogę pro 2. Próbowałem ją zflashowac przez ScooterHacking wybierając oryginalną wersję BLE. Po pięciu minutach chciałem zrobić downgrade. Hulajnoga się zablokowała i nic nie mogłem robić. Potem odłączyłem baterię i kłódka zniknęła, ale i tak nie da się nic robić. Może mi ktoś pomóc?
Last reply by FllexQ, -
- 11 replies
- 3.2k views
Witam. Czytam, czytam różne wątki w sprawie modów hulajki, ale do końca nie bardzo wszystko rozumiem, stąd moje pytanie. Posiadam hulajkę pro2 DRV 245, BMS141, BLE 136, natomiast nie wiem jaki numer mam esc (3.0 czy 3.1), przypuśćmy że mam 3.0 czy taką hulajkę da się podkręcić, a jeśli mam 3.1 czy też się da? Z góry dzięki za odpowiedź
Last reply by Adam Szenkielewski, -
- 1 follower
- 15 replies
- 24.1k views
Witam wszystkich, jestem tu nowy. Po przeczytaniu wielu postów na fb i tu dalej nie znalazłem konkretnej odpowiedzi co do mojej hulajnogi. Właśnie kupiłem Mi pro 2, aktywowałam ją przez mi home, ale nie aktualizowałam oprogramowania, a cały czas o to woła. I tu moje pytanie czy jest możliwe aby odblokować ją na w trybie sport na 25 km/h? Obecnie i na D i na S jedzie max 20 km/h Nie potrzebuje żadnych modów na 33 km/h, wystarczy 25km/h. Jest to w ogóle możliwe? Proszę o proste odpowiedzi bo jestem zielony w temacie 😄
Last reply by katoWST, -
- 1 follower
- 0 replies
- 277 views
Może ktoś pomoże po wgraniu oprogramowania do Mi Pro2 oczywiście? e y jeździła trochę szybciej nie mogę wyłączyć hulajnogi wszytsko działa ale jak przytrzymuję przycisk wyłączenie ekran gasnie na 2 sekundy i zapala się ponownie.
Last reply by Radosław Kowalczyk, -
- 4 replies
- 3.1k views
Witam jestem posiadaczem hulajnogi xiaomi pro, mam problem ponieważ, po dłużej przejeżdce hulajnogą zaczęła migać na czerwono i po prostu sie wyłączyła, silnik byl zagrzany, w domu nie chciala odpalić. Po podłączeniu do ladowania hulajnoga pokazuje baterię aczkolwiek pika 3 razy długo i 9 razy szybko. Po podłączeniu dalej nie chce sie włączyć. Co zawiodło?
Last reply by Gene T, -
- 4 replies
- 1.1k views
Witam, Od 2021 mam hulajnogę mi pro 2. Jest zmodowana, ale chciałbym ją sprzedać i przed sprzedażą wgrać oryginalny soft by mowy użytkownik mógł dodać ja do swojego konta. Jednak pojawił się problem, bo nie mogę się połączyć do hulajnogi. Wszystkie możliwe aplikacje widza jak ale nie sa w stanie sie połączyć. Jedyna aplikacja którą mam od początku DarknessBot na iphone jest w stanie sie podłączyć do hulajnogi i wyświetlić wszystkie parametry. Próbuje się łączyć i aplikacjami na androidzie i na iphone. Hulajnoga jest widoczna w xiomi home, ale nie można się też podłączyć. Jakaś podpowiedz co zrobić?
Last reply by BBoSS,