M365, 1S, 3, 4
87 topics in this forum
-
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji MI-3 BLE czyli dashboard, wyświetlacz, Blu…
Last reply by Poco, -
-
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji CLASSIC/zwykłej. BLE czyli dashboard, wyśw…
Last reply by Battery_Saver, -
- 0 replies
- 5.1k views
Masz uszkodzone oprogramowanie ESC (DRV)? Padło BLE? Problem z BMS? Zbyt wysoka/niska lub niekompatybilna wersja softu? Nie udała się modyfikacja i soft się zbrickował? Inny problem z oprogramowaniem? Poniżej znajdziesz stockowe/oficjalne/oryginalne pliki dla ratunkowego odzyskania lub zmiany wersji oprogramowania w Twoim pojeździe. W zależności od tego w jaki sposób będziesz wgrywać oprogramowanie, będziesz potrzebować odpowiednich plików. Albo ZIP albo BIN. Poniżej są pliki ZIP. Gdy będziesz potrzebować pliku BIN - rozpakuj archiwum - plik BIN znajduje się w środku. TYLKO dla hulajnogi w wersji 1S. BLE czyli dashboard, wyświetlacz, Blue…
- 2 replies
- 278 views
Cześć, kupiłem wyświetlacz do hulajnogi, wgrałem BLE Ver 072, następnie wrzuciłem DRV 155. Wyświetlacz działał prawidłowo, ale niestety jak się jechało hulajnogą to co chwile jakby odcinało silnik. Wyczytałem gdzieś żeby wrzucić DRV od Essential więc wrzuciłem DRV 221 i hulajnoga już wcale nie jechała. Chciałem przywrócić do serii i zacząć na nowo więc wrzuciłem BLE Ver 072 - i wyświetlacz od wersji Pro przestał całkowicie działać i dodatkowo wyskakiwał błąd 14. Wypiąłem wyświetlacz, wrzuciłem z powrotem stary i chciałem sflashować Vanilla DRV 142. Jak klikam FLASH w downG to wyskakuje "chunk len 64" ale odpala się flashowanie, dochodzi do 100% i wysk…
Last reply by Fussil, -
- 16 replies
- 5.3k views
Cześć. Mam problem z odblokowaniem hulajnogi. Syn żeby przyspieszyć hulajnogę zainstalował apke. I tak chyba dla zabawy ja zablokował. Później przestraszył się i odinstalowal apke i znowu zainstalował ale niestety niż nie można w żaden sposób sterować hulajnoga ani odblokować. Po uruchomieniu cały czas wyświetla "p". Macie jakąś radę i pomoc? Bardzo proszę ...
Last reply by Artur Aleksa, -
- 0 replies
- 77 views
Witam , hulajnoga się nie odpala . Po podłączeniu ładowarki do baterii migają 3 krótkie czerwone i jedna długa. Co to za błąd, poproszę o jakieś porady
Last reply by Young Sinatra, -
- 0 replies
- 71 views
Szanowni Państwo, Posiadam hulajnogę Xiaomi M365 Pro . Od pewnego czasu pojawiał się błąd nr 24, więc postanowiłem sprawdzić napięcie za pomocą aplikacji diagnostycznej. Niestety, nie udało mi się nawiązać połączenia z aplikacją, co wskazywało na usterkę sterownika. W związku z tym wymieniłem sterownik na regenerowany, zakupiony na Allegro za kwotę 120 zł. Po podłączeniu nowego sterownika pojawił się błąd nr 14, co oznaczało problem z manetką. Wymieniłem również manetkę. Po wykonaniu wszystkich tych czynności wyświetlacz nie pokazuje już żadnych błędów, jednak silnik nie chce się uruchomić. Proszę o informację, jak mogę sprawdzić silnik
Last reply by Ajrox, -
- 1 follower
- 0 replies
- 144 views
Hulajnoga Mi Electric scooter 3 Czy jest możliwość programowo odblokować prędkości. BLE 1.5.2 SHFW 3.7.2 BMS 1.1.0.1 mogę zrobić instal/ update SHFW oraz DRV DOWNGRADE ps. hulajnoga odblokowana, ustawiona na 35km/h
Last reply by xludek, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam, zmieniłem wyświetlacz na hulajnodze ponieważ miał wersję 1.5.5 na wersję 1.2.9 aby można było odblokować. Był to wyświetlacz od pro 2 więc wgrałem pod siebie ustawionego softa z pro 2 z scooterhacking. Wszystko działało ok tylko nie można było wyłączyć hulajnogi, włączała się od razu po wyłączeniu samai. Próbowałem wgrywać inne softy z internetu lecz wtedy hulajnoga pikała i się pokazywał błąd. Wróciłem do tego z scooterhacking i dalej to samo lecz jak grzebałem w aplikacji scooterhacking to natknąłem się na downgrade softu. Zrobiłem to, i faktycznie zadziałało. Uporałem się z problemem 20km/h i teraz jezdzi 25km/h i się normalnie wyłącza lecz jest to oficjalny sof…
Last reply by Austre, -
- 1 reply
- 478 views
Mam problem z moją M365 zwykła wersja, zmieniony wyświetlacz od pro, wgrane ble090_pro później jeszcze BLE074_V10, soft wgrany DRV155-VANILLA. Po dołożeniu dodatkowej baterii chciałem wgrać nowy soft z wyłączoną opcją ładowania, wgrało się bez błędów ale coś poszło nie tak. Obecnie hulajnoga włącza się ale nie idzie jej wyłączyć przyciskiem, silnik nie reaguje, wszystkie programy się komunikują, w informacjach pokazuje brak danych czyli info nr seryjny, bateria itd nic nie pokazuje. Mogę wgrać tylko BLE inne wgrywania kończą się niepowodzeniem, ma ktoś pomysł co mogę zrobić?
- 5 replies
- 2.7k views
Witam, Na YT jest wysyp filmów gdzie nasi zachodni "przyjaciele" odblokowują najnowsze hulajnogi xiaomi bezinwazyjnie. Jest dostępna wersja z apka i bez. Można to kupić w niemieckim sklepie za ~190zł. Co o tym myślicie? Je
- 7 replies
- 2k views
Witam, mam pytanie czym się różnią wersje xiaomi mi 1s między tą normalną na rynku polskim a wersją DE? czy niczym się nie różni oprócz tego że ma 2 hamulce??
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 423 views
.
Last reply by Austre, -
- 1 reply
- 1.3k views
Dzień dobry; Dokładnie 19 miesięcy temu kupiłem córce hulajnogę. Zasięg deklarowany na 30 kilometrów. Dziś córka pojechała do koleżanki ok 6 kilometrów w jedną stronę. Po pokonaniu tych 6 km zasięg spadł do ok 80%. Przy powrocie do domu, czyli kolejne 6 km na sam koniec trasy hulajnoga padła. Czy to normalne ze po niecałych 2 latach hulajnoga ma problem ze zrobieniem 12 km ? Córka waży ok 40 kg trasa 98% po równym terenie. Jeden podjazd na wiadukt.
- 1 follower
- 0 replies
- 401 views
Witam. Podczas jazdy M365 odkręciła mi się nakrętka przednieg koła, oś silnika obróciła się skręcając przewód. Jedna żyła fazowa straciła izolację, ale pzoostałe mają, więc do zwarcia raczej nie doszło w tym miejscu. Silnik w środku wygląda OK, uzowjenie OK. Mimo to, hulajnoga nie włącza się. Coś padło. Resetowałem BMS, jest napięcie na baterii. Po odłączeniu silnika również nie daje się włączyć. Sprawdziałem MOSFETy, wydają się być ok, ale niewylutowywałem ich, więc może w obwodzie inaczej się zachowują. Podczas powrotu pieszo miałem zejscie z górki, więc przejechałem się kawałek na luzie hulajnogą, o dziwo po chwili gdy zapewne naładował się kondens…
Last reply by Charles, -
- 2 replies
- 2.2k views
Cześć Mam hulajnogę z lidla Doc Green ESA 5000 (podobno to klon Xiaomi m365) i mam pytanko odnośnie opon - jaka jest ich wewnętrzna średnica? Jakiś czas temu kupiłem nowe bezdętkowe opony 10" (na shopee jeszcze ), które miały pasować do m365 i teraz jak się zabrałem za wymianę to okazało się, że te stare opony mają 145 mm a nowe 135 mm średnicy wewnętrznej, a felga jakieś 165 mm średnicy zewnętrznej. I zgłupiałem - czy Chińczyk sprzedał mi złe opony czy moja hulajnoga ma inne felgi niż m365 czy może nowe opony takie są i da się je naciągnąć - ale słabo to widzę. Możecie podpowiedzieć ?
Last reply by Czaju, -
- 0 replies
- 377 views
Panowie, jaka najwieksza tarcza podejdzie do zwykłej m365 z tym oto zestawem?? https://allegro.pl/oferta/zacisk-hamulca-zoom-xtech-hb100-do-xiaomi-m365-pro-14249941716 Chciałem założyć 140mm, jedni mówią że wejdzie a drudzy ze bedzie cos tarło wiec moze tu się dowiem czegoś więcej 😕
Last reply by Druciarz008, -
- 1 follower
- 11 replies
- 3k views
Witajcie sorki że zakładam tyle postów ale nurtuje mnie pewna kwestia. Xiaomi zablokowało ten soft przypadkowo czy nie to już nie wnikam niby wchodzi starsze oprogramowanie ale po resecie hulajnogi i tak jest te same ble 1.5.5. i teraz tak, rozumiem że dodatkowej baterii podpiętej razem z oryginalną póki co lub być może nigdy podpiąć nie będę mógł, bo będzie ciągle wchodzić w tryb ładowania tak? A czy jeśli będę chciał dodatkowa baterie będzie można tak zrobić, że poprawdze złącza do zapasowej i po prostu będę odłączał oryginalną i podpinal zapasowa? I czy to musi być identyczna pojemność baterii czy może byc większa niż oryginał i będzie to dobrze działać?
Last reply by PAPCIO MARTYVIKI, -
- 1 follower
- 1 reply
- 322 views
Witam. Jakiś czas temu po deszczu przycisk przestał działac i samoistnie hulajnoga zmieniała tryby. Po wymianie płytki z przyciskiem przez 1,5 miesiąca hulajnoga działała ale 2tygodnie temu problem wrócił po zakupie kolejnej płytki z przyciskiem już nie było takich efektów i dalej nie działa. Co może być problemem?
- 0 replies
- 732 views
Hej, witam wszystkich forumowiczów , od kilku lat jestem posiadaczem m365. Wszystko ładnie pięknie, poza tym, że ostatnio podczas przejazdu na deszczu nagle padła. Otwarłem ją, na baterii 40V, normalnie się ładuje i napięcie rośnie. F2 0.1 ohm, jednak nie reaguje na przycisk załączenia. Czy na pinach 5 i G (piny od wyświetlacza) powinno być 5V nawet przy wyłączonej hulajnodze? Jeśli tak to nie ma 😕 . Co jeszcze sprawdzić? Czy jest dostępny jakiś schemat kontrolera? Płyta w wersji 1.4
Last reply by Slezi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 187 views
Witam ostatnio na hulajnodze wyskoczył mi kod 35 wie ktoś może jak to naprawić?
Last reply by Kacper Wolak, -
- 1 reply
- 547 views
Witajcie, Już dawno temu przerobiłem pierwszą wersje m365tki na wersje z wyświetlaczem z PRO. Wszystko działało pięknie dopóki nie zachciało mi się dziś modyfikować firmware. Przez to ze to PRO ale nie pro pochrzaniłem firmware'y i hulajnoga odmówila posłuszeństwa. BLE działa, wiec uwaliłem DRV. Chce go sflashować przez STLINK, ale do tego wymagany jest serial number. Niestety przez lata naklejka z SN odpadła... Apki niby łaczą się z hulajnogą, ale brak jest chyba komunikacji BLE z pozostałymi modułami bo nie wyswietla żadnych danych. Jest jakaś opcja przywrócić m365 do życia. Dzięki z góry za pomoc.
- 1 reply
- 415 views
Mam problem. Hulajnoga Xiaomi dostałem ja z wystawki ze Szwajcarii niby działała i przestała został zamontowany nowy sterownik główny bo niby to było przyczyną ale dalej nie działała i ja wywalili. Ja podłączyłem wszystko na nowo i włącza się ale nie jedzie. Bateria na mierniku pokazuje 40-38v a w aplikacji nic nie widzi wrzucam zdjęcia. Po podłączeniu ładowarki dioda na baterii miga czerwona a bez ładowarki na niebiesko. Gdzie szukać usterki ?
Hej, czy ktoś z Was jeździł hulajnogą w zimie? Obecnie mamy jesień i w deszczu M365 radzi sobie całkiem dobrze. We Wrocławiu są takie korki, że wolę przez 10-15 minut jechać w deszczu niż 1,5 godziny siedzieć w samochodzie. Zastanawiam się jednak co zrobię zimą. Czy ktoś może spotkał zimowe opony do hulajnogi?
Last reply by ptrfree, -
- 1 reply
- 288 views
Witam mam problem z czerwoną diodą na module głównym. Hulajnoga jedzie max 22 km/h po wgraniu softu 34 km/h a normalnie 18 km/h na orginalnym (przed modyfikacją świeciła się czerwona dioda). W hulajnodze została wymieniona bateria, silnik z powodu szarpania i braku reakcji (przed wymianą świeciła się czerwona dioda) oraz przednia lampka odłączona. wiecej zdjęć
Last reply by Battery_Saver,