2022
41 topics in this forum
-
- 5 followers
- 19 replies
- 1k views
Poprawki stylistyczne w Ustawieniach Poprawki błędów, np. niepojawiającego się odtwarzacza Mi Smart Play w Centrum funkcji pomimo jego aktywacji w Ustawieniach Póki co brak aktualizacji (czekamy na odnośniki) dla: Mi 10 Lite Zoom, Xiaomi 11 Lite 5G NE, Xiaomi Civi, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi 9T/Redmi Note 9 4G To ostatnia aktualizacja dla Redmi 9T/Redmi Note 9 4G oparta na Androidzie 11. Kolejne aktualizacje będą wydawane już na bazie Androida 12 Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G,…
Last reply by Master, -
-
- 7 followers
- 40 replies
- 1.5k views
Możliwość wyboru prędkości animacji w ustawieniach Systemowego launchera Dodana ikona NFC na pasku statusu Nowa możliwość ustalania reguł filtrowania e-maili w aplikacji Poczta Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w nas…
Last reply by Master, -
- 7 followers
- 36 replies
- 1.9k views
Poprawki bezpieczeństwa z maja 2022 roku Zmiany stylistyczne w Muzyce i Galerii Przywrócona aplikacja Zdrowie zamiast Mi Fitness. Jeśli instalujecie tę aktualizację, przechodząc z już posiadanego ROM-u Xiaomi.eu bez czyszczenia danych, i chcecie zainstalować globalną wersję Mi Fitness, zastosujcie się do tego poradnika. Operację trzeba wykonać tylko raz; w przyszłości nie będzie już potrzebna W związku ze świętami w Chinach kolejna aktualizacja zostanie opublikowana 13 maja Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redm…
Last reply by mgreta, -
- 7 followers
- 23 replies
- 1.1k views
Poprawki błędów, np. związanych z brakiem możliwości ukończenia pierwszej konfiguracji ze względu na ciągłe zamykanie się MIUI SDK czy niedziałającej zamiany stron Centrum funkcji miejscami Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w na…
Last reply by Benker, -
- 6 followers
- 17 replies
- 1.2k views
Nieco zmieniony wygląd Kopii w Chmurze Póki co brak ROM-ów (czekamy na linki) dla: Redmi K30, Redmi 9T Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jeśli po instalacji naszego oprogramowania telefon wyświetla …
Last reply by rafcio39, -
- 5 followers
- 36 replies
- 2k views
Poprawki bezpieczeństwa Androida z kwietnia 2022 roku Póki co brak aktualizacji (czekamy na linki) dla: Xiaomi 11 Lite 5G NE, Xiaomi 12X, Xiaomi Civi, Redmi 9T, Redmi K30 Począwszy od wersji 22.3.30 aparat na Mi 10T Pro już działa Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jeśli po instalacji naszego oprogramowania telefon wyświetla informację o tym, iż aplikacja Uprawnienia przestała działać bądź samoczynnie się restartuje, należy wyczyścić dane tej aplikacji w Ustawieniach.…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 8 followers
- 42 replies
- 1.6k views
Poprawki tłumaczeń Wstrzymane modele w tym tygodniu przez Xiaomi: Redmi K30, Mi Note 10/Pro/Mi CC9 Pro (problemy z aparatem) Jeszcze nie ma aktualizacji dla Redmi 9T (czekamy na link) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jeśli po instalacji naszego oprogramowania telefon wyświetla informację o tym, iż aplikacja Uprawnienia przestała dzia…
- 8 followers
- 33 replies
- 1.3k views
Nowy wygląd Centrum funkcji Drobne zmiany wizualne w aplikacji Aktualizacje (głównie przy pobieraniu ROM-ów) Poprawki błędów i problemów, np. niedziałających raportów doręczenia w aplikacji SMS czy braku możliwości wyłączenia wskaźników dot. wykorzystywania uprawnień przez aplikacje w tle Wstrzymane modele w tym tygodniu przez Xiaomi: Mi Note 10/Pro/Mi CC9 Pro (problemy z aparatem) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dl…
Last reply by Kloosek, -
- 9 followers
- 59 replies
- 2.2k views
Aplikacja Zdrowie została zastąpiona aplikacją Mi Fitness Poprawki bezpieczeństwa z marca 2022 r. Póki co brak aktualizacji dla Redmi 9T (czekamy na linki do ROM-ów) Wstrzymane modele w tym tygodniu przez Xiaomi: Redmi K30 (problemy z radiem FM), Redmi K30i 5G i Mi 11 Lite 5G (problemy z niedziałającymi Kontaktami, Telefonem i Galerią) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fas…
Last reply by Miui Master, -
- 5 followers
- 45 replies
- 2.3k views
ROM Xiaomi.eu w wersji beta dla Xiaomi 12X (psyche); czekamy na wydanie wersji 22.3.3 przez Xiaomi Dodana możliwość wyboru regionu wykorzystywanego przy łączeniu się z siecią Wi-Fi Póki co brak aktualizacji dla Mi Note 10/Pro oraz Redmi 9T (czekamy na linki do ROM-ów) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jeśli po instalacji naszego oprog…
- 5 followers
- 19 replies
- 1.3k views
ROM Xiaomi.eu w wersji beta dla Xiaomi 11 Lite 5G NE/Mi 11 LE (lisa) Przywrócone statystyki dot. zużycia baterii przez ekran w statystykach zużycia baterii (Android 12) Poprawki bezpieczeństwa z lutego 2022 r. Poprawki błędów, np. niedziałających niektórych aplikacji firm trzecich (błąd Xiaomi naprawiony przez nas) Póki co brak aktualizacji dla Mi 11 Pro/Ultra (Xiaomi nie opublikowało ROM-u) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dl…
Last reply by Rysiurakieta, -
- 4 followers
- 72 replies
- 3k views
Nowa wersja Asystenta MIUI wspierająca nowe widżety MIUI 13 (zrzuty ekranu poniżej) Drobne zmiany wizualne w aplikacji Aparat Poprawki błędów, np. tych związanych z niepoprawnym odtwarzaniem dźwięku czy wideo przy włączonym OK Google na Mi 10T Lite Póki co brak aktualizacji dla urządzeń ze Snapdragonem 865/870 oraz Mi 11 Pro/Ultra (Xiaomi nie opublikowało dla tych urządzeń ROM-ów) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla te…
- 7 followers
- 50 replies
- 2k views
Poprawki błędów i problemów (głównie w aplikacji Aktualizacje) Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (…
- 7 followers
- 87 replies
- 4.4k views
Częściowo dodana obsługa Material You Następna aktualizacja ze względu na święta w Chinach 10/11 lutego Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacj…
- 5 followers
- 46 replies
- 2.5k views
Poprawki bezpieczeństwa ze stycznia 2022 r. Poprawki błędów, m.in. braku ustawień dot. podwójnego Wi-Fi na niektórych urządzeniach czy problemu z niedziałającym WhatsAppem w przypadku, gdy uruchamiana była sklonowana aplikacja bądź wersja w Drugiej przestrzeni Brak aktualizacji dla niektórych urządzeń — czekamy na linki. Aktualizacje pojawią się, gdy je otrzymamy Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być…
- 6 followers
- 34 replies
- 1.7k views
Poprawki błędów i tłumaczenia Aparat na Mi 10T Pro nadal nie działa i nie będzie działać, dopóki nie zostaną wydane kompatybilne biblioteki z wersji globalnej Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon móg…
Last reply by 77kylo,