Xiaomi Watch 1S / 1S Active
28 topics in this forum
-
- 1 follower
- 5 replies
- 404 views
Witam, podzielcie się ludzie proszę, jaką aplikacje używacie, aby połączyć się z telefonem? Od jakiegoś czasu staram się sparować zegarek i telefon, jednak bez pozytywnego rezultatu. Aplikacja Zepp/Zepp life - nie widzi zegarka, mi fitnes - nie można zainstalować. Telefon Xiaomi 12 (MIUI 14.0.23.1.3 dev).
Last reply by korno, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 56 views
Witam, Rozumiem, że wersja CN posiada chiński i angielski interfejs a Global zawiera inne języki. Pytanie : czy jak będę miał wersję CN to z czasem zaktualizuje mi zegarek do wersji jak Global? Czy może tylko te języki będą dostępne?
Last reply by Netoper, -
- 3 followers
- 4 replies
- 698 views
Hej. Miał ktoś może problem z sytuacją gdzie zegarek na ręku, podczas jazdy samochodem z Android auto i w sytuacji gdzie dzwoni telefon, rozmowa przekierowana jest na telefon i zegarek zamiast na głośniki w aucie? Podobnie z próbą dzwonienia przez Android auto. Też kieruje przez zegarek. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Last reply by zepal, -
- 3 followers
- 7 replies
- 390 views
Cześć, przymierzam się do zakupu S1 Active i mam jedno pytanie. Wiem, że do rozmów zegarek wymaga sparowania jak np. zestaw głośnomówiący z bluetooth telefonu nas sztywno. Ale czy bez takiego sparowania jest opcja, żeby pokazywał powiadomienia o połączeniu jak zwykłe opaski miband? Oczywiście wiem, że wtedy nie będę mógł prowadzić rozmów. Zależy mi na samym ciągłym powiadomieniu, że ktoś dzwoni.
Last reply by romeoo, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.8k views
1. Jest niby synchronizacja z Zeep Life, ale nie synchronizuje mi danych z trzech lat, można to jakoś zrobić, żeby wykonać pełną synchronizację ?? 2. Wagi Xiaomi nie można podpiąć pod Mi Fitness czyli mam trzymać apke Zeep life ?????! 3. Można pobrać tarcze poza Mi Fitness (nie znalazłem w Google sklepie, dziwne, Bandy mają trochę tego)? Na szybko z dwóch dni użytkowania. Z plusów: - niezła jakość rozmów, zarówno przez głośnik, jak i mikrofon, - można płacić telefonem bez zabierania ze sobą komórki (jak nie ma banku którego nie macie to Curve i tam podpinacie każdy bank), - super wyświetlacz - bdb gps jak na watcha Z mi…
Last reply by cwynu, -
Cześć, Czy ktoś z was znalazł opcje do auto pauzy podczas biegu bądź jazdy rowerem? Drugi problem jaki mam z zegarkiem to połączenie przychodzące odbiera się w zegarku a nie po podłączonym przez BT samochodzie bądź słuchawkach. P.
Last reply by cwynu, -
- 1 follower
- 1 reply
- 165 views
Cześć! Czy u Was w aplikacji Mi Fitness wykres tętna też jest taki przerywany? Nie wiem czy tak ma być, czy zegarek ma chwilowe zaniki podczas pomiaru czy te kropeczki to takie skoki 😁
Last reply by cwynu, -
- 1 reply
- 1k views
Używam Xiaomi S1 Active od jakiegoś czasu. Jako że jestem hipochondrykiem 😅 analizuje pomiary pulsu. Ogólnie to sprawdzając to co pokazuje S1 w porównaniu np z pulsoksymetrem albo ciśnieniomierzem to w stanie spoczynku/braku aktywności jest względnie ok. Wyniki albo różnią się minimalnie. Ale już podczas byle jakiej aktywności, nawet typu spacer, potrafią pokazywać wyniki różniące się od pulsoksymetru o kilkanaście, a czasami nawet 20-30 uderzeń. To jeszcze nic. Jakiś czas temu idąc na spacer przeżyłem atak paniki, gdzie serce waliło mi jak oszalałe, byłem silnie zestresowany i przerażony tą sytuacją. Puls musiałem mieć kosmiczny, no ale według zegarka utrzymywał się…
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 1.1k views
Witam mam problem z pełną synchronizacja smartfona z zegarkiem WatchS1 przez aplikacje Mi Fitness.Telefon jest zaktualizowany do MIUI13 i Androida 12 .Problemem jest pobieranie tarcz i niektórych funkcji niby zaczyna pobierać dochodzi do 14 procent i przerywa aktualizacje.Próbowałem na innym telefonie i wszystko jest bezproblemowo.
Last reply by alek94, -
Witam Posiadam telefon Mi Note 10 Lite (android 12 i Miui 13 (global 13.0.2 SFNEUXM stabilna) – ok. 3 tygodni temu zakupiłem smartwach Xiaomi Watch s1. Pobrałem i zainstalowałem zalecaną aplikację Mi Fitness. Po sparowaniu go z moim telefonem pojawił się pierwszy problem – aktualizacja zegarka – po pobraniu kilkunastu procent nagle pojawił się komunikat, że aktualizacja nie może być pobrana – aktualizację wykonałem na innym telefonie (Samsung) – przebiegła bez żadnych problemów (szybko i sprawnie). Drugi problem jaki pojawił się po sparowaniu z moim telefonem to brak możliwości pobrania jakiejkolwiek tarczy online – podobnie jak w przypadku aktualizacji po …
Last reply by alek94, -
- 4 replies
- 370 views
Hey Jak ktoś dzwoni i odbiorę na słuchawkach, to rozmawiam przez słuchawki. Ale jak ja wykonuje połączenie i przełączę na zestaw słuchawkowy, to mogę rozmawiać tylko przez zegarek. Jak wymusić połączenie na słuchawki?
Last reply by gruniu, -
- 1 follower
- 0 replies
- 344 views
Zegarek naprawdę fajny ale co mnie drażni to brak możliwości ukrywania aplikacji w zegarku. Na przykład po co mi tam alexa która nie działa albo latarka która jest słaba i wiele, wiele innych apek które po ukryciu nie robiłyby bałaganu. Chyba że znacie jakiś sposób na ukrycie?
Last reply by MarioLi, -
- 1 reply
- 396 views
Na smartwatch przychodzą mi powiadomienia, o tym że Whatsapp sprawdza, czy są nowe wiadomości. Ale na telefonie nie mam takich powiadomień. Jak to wyłączyć?
Last reply by swiderigor, -
- 1 follower
- 0 replies
- 381 views
Hej, jak można zdobyć punkty pai? jestem aktywną osobą, mam w tygodniu jakieś 6 treningów (bieganie, siłownia, rower, bieżnia itd.) wszystkie rejestruje na zegarku ale tak jak na załączonym screenie codziennie mam zero punktów pai i informacje o braku danych
Last reply by swiderigor, -
- 1 follower
- 9 replies
- 551 views
Witam. Czy u was też się zdarza, że ekran samoczynnie się włącza? Jest opcja włączenia, po odpowiednim ruchu ręki, ale mi się włącza, nawet jak ta opcja jest wyłączona. W nocy razi po oczach.
Last reply by gruniu, -
Dzień dobry, W ostatnim tygodniu kupiłem dwa telefony: S1 active i S1 w Olsztynie w Galerii Warmińskiej. Pytałem kilkakrotnie sprzedawcy czy będzie możliwość bezproblemowego odbierania rozmów na smartwatchu z Iphona 8 (ios) i byłem zapewniany że problemu nie będzie, że wszystko będzie tip top. No cóż wydałem prawie dwa tysiące w sumie i lipa. Przekazywanie rozmów jest można rzec losowe, czasem przekazuje czasem nie, czasem tylko sam numer czasem razem z nazwą. To samo jest z przekazywaniem wiadomości. Dzwoniłem do sklepu, ale poradzili konsultować się z serwisem CSS. Mają mnie w du....e. Może jednak ktoś tutaj z użytkowników ma jakiś pomysł jak to rozwiązać. …
Last reply by Falco, -
- 5 replies
- 1.6k views
Cześć, kupiłem dzisiaj smartwatcha Watch S1, pobralem aplikacje Xiaomi Fitness, skonfigurowałe wszystko działa, lecz gdy chce dodać kartę do Xiaomi Pay, wyskakuje błąd 3000 Karta: MasterCard Bank: PKO BP Telefon: Xiaomi Note 8 Pro Dzięki za pomoc z góry.
Last reply by demol, -
- 1 follower
- 4 replies
- 409 views
Witam, zawsze myślałem, że Xiaomi to firma z jakąś wyobraźnią... ale do rzeczy: córce zaginęła w akcji podczas wakacyjnych podróży ładowarka do Watch S1 - ok, wszedłem do pierwszego autoryzowanego sklepu, kupiłem... ops... nie działa. Wczytałem się w dokładną nazwę - Mi Watch S1 Active - pewnie tutaj jest Hund begraben? W tym sklepie, w którym kupiłem ładowarkę, odesłali mnie na drzewo (nie mamy w ofercie icomipanterazzrobi?) - na allegro nie ma, ktoś ma jakis pomysł gdzie mogę taką ładowarkę kupić?
Last reply by szakal88, -
- 1 follower
- 2 replies
- 266 views
Cześć! Nie wiem czy tak ma być, czy coś źle skonfigurowałem, ale nie zawsze w S1 active działa mi GPS w aktywnościach, tzn. nie w każdej aktywności w której wg. mnie powinien działać; Przykładowo gdy idę na rower, to mogę zastartować aktywność gdy GPS złapie satelity - czyli normalnie. Natomiast już drugi spływ kajakowy walczyłem chcąc uruchomić GPS w opasce lub w aplikacji i d... Może jest jakiś sposób o którym nie wiem, żeby uaktywnić GPS chociażby na kajakach, a podejrzewam, że takich aktywności na świeżym powietrzu bez GPSa trochę by się uzbierało. A może coś źle skonfigurowałem lub po prostu niedorobione oprogramowanie? HILFE!
Last reply by smoliszcze, -
- 1 follower
- 2 replies
- 598 views
Cześć, Czy udało się komuś dodać kartę mbanku do Xiaomi Pay? U mnie ani MasterCard ani Visa nie działają. mBank przyjął reklamację i myśli. Ale szczerze mówiąc kupiłem S1 dla NFC i chciałbym żeby ta funkcja działała. Wiem, że można przez Curve ale to ostateczność. Jeśli NFC ma nie działać to chyba zmienię wybór na GTR3pro.
Last reply by master88, -
- 2 followers
- 23 replies
- 3.3k views
Witam mam problem z zegarkiem watch s1 dziś podłączyłem go do ładowania przy 20% przy 57% działał dalej gdy później chciałem zobaczyć ile procent jest naładowane ekran w ogóle się nie włącza w aplikacji pokazuje cały czas synchronizację jest jakaś możliwość resetu lub coś na BT pokazuję że połączono a ekran się nie włącza
Last reply by Maciek.b1997, -
- 1 follower
- 10 replies
- 554 views
W opasce miałem taką możliwość. Teraz mam S1 i gdy użyje funkcji odblokuj przez bluetooth to mi nie znajduje S1. Czyli smartwatch nie ma takiej możliwości?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 3 replies
- 850 views
Cześć, mam problem z pomiarem PAI przez MI Fitness bo pokazuje, że źródło danych ma z Zepp które używałem mając wcześniej GTR. Nie wiem jak to zmienić żeby mierzyć PAI. Może ktoś pomóc
Last reply by master88, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Zegarek zakupiony około 2 miesiące temu chodził bezbłędnie płynnie i nagle bez jakiegokolwiek powodu wczoraj wieczorem przestał działać stan baterii był około 80% w żaden sposób nie można go włączyć nie pomogło odkładanie na ładowarkę kompletnie żadnej reakcji czy ktoś może spotkał się już z takim przypadkiem i wie co z tym zrobić będę wdzięczny za pomoc
Last reply by linuxozaurus, -
- 0 replies
- 185 views
Witam Mam pytanko do Was. Jak w zegarku ustawić smsy które mi przychodzą aby tylko wyświetlało się np od kogo a nie wyskauje mi odrazu pełna treść wiadomości sms.
Last reply by Mateusz39,