Amazfit GTR 2 / 3 / 4
29 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 165 views
Hej. Mam gtr 2 połączony w bluetooth jako zegarek i do obsługi począczeń (bo trzeba połączyć jako 2 urzadzenia). Uprawnienia wszystkie nadane. Kiedy wchodze w ustawienia i chce zaznaczyć opcję aby zegarek wibrował przy polaczeniu (wymaga to pozwolenia na połączenia głosowe przez zegarek- z poziomu aplikacji) to każe mi się jeszcze raz sparowac bo rzekomo sparowany nie jest (a jest). Druga sprawa jest taka że na zegarku nie pokazuje jakie jest powiadomienie tylko sama wibracja i nie wiem jak to zmienić
Last reply by Anka92, -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 38 views
Hej. Mam gtr 2 połączony w bluetooth jako zegarek i do obsługi począczeń (bo trzeba połączyć jako 2 urzadzenia). Uprawnienia wszystkie nadane. Kiedy wchodze w ustawienia i chce zaznaczyć opcję aby zegarek wibrował przy polaczeniu (wymaga to pozwolenia na połączenia głosowe przez zegarek- z poziomu aplikacji) to każe mi się jeszcze raz sparowac bo rzekomo sparowany nie jest (a jest). Druga sprawa jest taka że na zegarku nie pokazuje jakie jest powiadomienie tylko sama wibracja i nie wiem jak to zmienić
Last reply by Anka92, -
Pogoda wyświetlana na tym zegarku to dziwactwo straszne. Np. w nocy pokazuje słońce. Pokazuje ogólnie kompletnie co innego niż telefon. Nie spodziewałem się.
Last reply by pemu, -
- 0 replies
- 83 views
1. Start, wymuszona wysokość 400m. 2. Korekta wysokości "ręczne" z 400m do rzeczywistych 85m po godzinie od startu. Zgodnie z przewidywaniem jest skok w zapisanej wysokości, ale chociaż skok ~300m nie jest dodany do przewyższenia 95m. 1. Start, wymuszona wysokość 400m. 2. Korekta wysokości "użyj GPS-u" z 400m do rzeczywistych ~85m na wiadukcie po 38 min od startu. Brak skoku w zapisanej wysokości. Cały ślad od 0 do 38 minuty został skorygowany. Przewyższenie nie zostało powiększone o poprawkę z 38 minuty. Prawidłowa maksymalna wysokość 121m, chociaż przez pierwsze 38 minut gtr4 pokazywał wysokość o…
Last reply by slimak131, -
- 0 replies
- 59 views
Czy da się jakoś ustawić zegarek, że po wyciszeniu telefonu wycisza się też zegarek? W sensie, żeby były powiadomienia, wibracja, ale bez dźwięku?
Last reply by szamanek, -
- 3 replies
- 137 views
Czy w gtr4 jest jakiś wskaźnik powiadomień na tarczy czy tyko wibrowanie zegarka?
- 1 follower
- 9 replies
- 858 views
1. Po aktualizacji fv napisy nachodzą na siebie w menu: ekran i preferencje . 2. Ekran podczas treningu wybudza się pomimo braku ruchu nadgarstka w kierunku twarzy. https://youtube.com/shorts/5LPhif9aq0I?feature=share 3. Dziurka od barometru potrafi się czasami zasłonić skórą, co powoduje gwałtownie skoki wysokości w zapisanym śladzie. Dziurka zasłonięta. Prawidłowy wykres. Edit: Jeszcze parę przykładów z zatkanym barometrem. Najniżej w Warszawie położonym punktem jest brzeg Wisły przy granicy z Jabłonną (75,6 m n.p.m.).
- 2 followers
- 4 replies
- 1.2k views
WItam. Dziś w aplikacji ZEPP aktualizowałem system smartwatcha do v6.4.1.1. i po tej aktualizacji zegarek się zrestartował i przestał działać dotyk, poza tym przyciski i wybudzenie ekrany nadgarstkiem normalnie funkcjonują. Do momentu aktualizacji wszystko było w jak najlepszym porządku. Da się jakoś przywrócić starszą wersję oprogramowania ? Po twardym restarcie bocznymi przyciskami dotyk wraca i wszystko jest ok do momentu pierwszego wygaszenia ekranu, po ponownym wybudzeniu ekranu dotyku znów brak. Co się mogło stać ? Jak Zepp może polecać tak wadliwą aktualizację ? Miał ktoś podobną sytuację ?
Last reply by Krzycho268, -
- 1 follower
- 1 reply
- 97 views
Witam, od kilku dni mam GTR 4 i próbuje na max wszystko rozszyfrować. W treningu znalazłem Moja Lokalizacja. Do czego to jest? Jak np. Zacząć marsz i po pewnym czasie wrócić (jak najbardziej w linii prostej) do początku trasy? - Np. zbieranie grzybów, Parking w "obcym" dużym mieście? Czy konieczne jest wcześniej dodanie trasy do moich tras, wysłanie na urządzenie (wszystko w telefonie) a potem dopiero jest opcja powrót w linii prostej?
- 0 replies
- 127 views
Co oznaczają ikonki parasola i listka na tarczy zegarka?
Last reply by pejdzejro, -
- 1 follower
- 9 replies
- 444 views
Witam. Czy jest tutaj ktoś kto użytkuje Amazfita GTR 4 z iphonem? Już naświetlam w czym jest problem. Jak zegarek straci połączenie z telefonem to jak się ponownie połączą ze sobą to co jakiś czas nie pokazuje na tarczy oraz na wyswietlaczu zegarka że są połączone. Powiadomienia przychodzą itp ale denerwujące jest to bo nie wiem czy dojadą powiadomienia itp. Testowałem na telefonie żony( android) i nie widziałem takiego problemu. Dodam że pokazuje połączenie na zegarku jak tylko wejdę w aplikacje Zepp . Coś się gryzie. Zegarek oddałem…może kiedyś kupię jak to naprawią sofotowo…chyba że to wina danego egzemplarza ale wątpię .
Last reply by Krzysztoff82, -
- 0 replies
- 70 views
Dzień dobry, zegarek zrestartował się i po ponownym jego uruchomieniu pojawił się tryb demo. Czy ktoś wie jak z niego wyjść? Bardzo proszę o pomoc, może uda się coś zrobić nim udam się do sprzedawcy.
Last reply by Vergiliusz, -
- 1 follower
- 2 replies
- 143 views
Cześć, od wtorku 17/01 użytkuję Amazfit GTR3 i już pojawiły się pierwsze problemy. Niestety serwis mi nie odpisuje. 1. Sen - zegarek usunął zapis snu z wtorek/środa. Aplikacja ZEPP pokazuje tylko dwa wyniki: środa/czwartek i czwartek/piatek. Wczoraj jeszcze był z wtorku. Co mogło się wydarzyć? 2. Czas siedzenia - podejrzewacie jaki jest algorytm liczenia czasu siedzenia? Moim zdaniem mega zaniża. Ale to może być spowodowane tym, że ręka cały czas się rusza (klawiatura, pisanie, kawa itd.)? 3. Wysokościomierz - tutaj wiem, że miejscem używania jest zewnątrz, ale w mieszkaniu pokazuje mi -100 mnpm co jest jednak za dużą depresją. Czy to jest ok wskazanie, ma…
- 2 replies
- 158 views
Witam serdecznie,jestem nowy GTR4 kupiłem miesiąc temu do treningów.Problem jest taki że na bieżni wynik jest kompletnie z du..y,kiedy mam tętno powiedzmy około 140 to na zegarku jest 100 albo 90,no masakra,pasek dopięty.wchodzę na rower treningowy i na zegarku jest mniej więcej tak samo,gra gitara,miał ktoś coś takiego?
Last reply by Balcerz, -
- 8 replies
- 345 views
Witam Jest to mój pierwszy post na forum, więc od razu witam wszystkich Mam problem z moim GTR4, kompas który ciągle pokazuję północ, akurat tam gdzie są sztyfty od paska, oryginalnego, nie oryginalnego również. Drugi problem jest z aplikacją podczas treningu, jak zrobić żeby przy wybieraniu treningu na zegarku, automatycznie włączał się trening na smartfonie? Jest to przydane, ponieważ, wykorzystuję go jako licznik i bez zerkania na zegarek, widzę aktualne tętno, które staram się pilnować. Wiem że gdy włączę trening na telefonie to mam tętno z zegarka, ale danych z GPS zegarka już nie(przewyższenie, obniżenie terenu, itd..) Pozdrawiam
- 0 replies
- 82 views
W najnowszej wersji edytora tarczy 6.3, pojawiła się opcja informacji o rozłączonym bt (wibracje i napis). https://amazfitwatchfaces-com.translate.goog/forum/viewtopic.php?t=2743&sid=ee599e2f93fc5d07f84fbc81ef8b5217&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl Powiadomienie działa tylko przy włączonym ekranie. Czyli trzeba uruchomić AOD lub powiadomienie dojdzie po którymś/dłuższym wybudzeniu ekranu. Przykładowa tarcza mw17_bt https:/amazfitwatchfaces.com/gtr/view/27851
- 0 replies
- 73 views
Zauważyłem, że aplikacje które wymagają uprawnień przed instalacją, po zainstalowaniu w zegarku nie działają. Po ich kliknięciu, zegarek wyświetla czarny ekran. U was też tak jest?
- 3 replies
- 569 views
Witam. Nie mogę dojść jak odblokować możliwość dzwonienia i odbierania połączeń w GTR 4 (MI 11i) Uprawnienia przyznałem zgodne z zaleceniami. Kiedy chcę kliknąć połączenia bluetooth zgodnie z załącznikiem karze mi się połączyć z zegarkiem. Z którym jestem połączony. Jak ktoś ogarnia proszę o pomoc. Dzięki .
Last reply by karol464, -
- 1 follower
- 3 replies
- 215 views
Jak usunąć niepotrzebne karty członkowskie?
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 226 views
Puls co 10 min, sledzenie snu, powiadomienia, bez rozmów. Dzień 16h, noc 8h. gps l 25h 4% na h gps ll 44h 2,4% na h gps lll 52h 2% na h Dzień ręka bez aod od 2,5% ( 0.15% na h). Dzień aod bez ręki od 7% (0.45 na h). Noc bez aod, bez ręki 2% (0,25% na h). Gps II ręka bez aod 2.4-2,7% na h. Gps II aod bez ręki 2,7-4% na h. Nowe fv 3.17.0.2 zepp7.2.9 Dzień ręka bez aod od 2,5% ( 0.15% na h). Dzień aod bez ręki od 7% (0.45 na h). Noc bez aod, bez ręki 2% (0,25% na h). Gps II ręka bez aod 2.4-2,7% na h. Gps II ręka bez aod + mapa 2,7-3% na h. Gps II aod bez ręki 2,7-4% na h. Gps II aod + mapa 3-4,3% na h.…
- 1 reply
- 420 views
Amazfit GTR 4 ma bardzo dokładny GPS, niestety korzysta się z niego głownie podczas treningu np. jazda na rowerze. Zjada więc niepotrzebnie baterię gdy nie jest wykorzystywany. Jak go wyłączyć?
- 0 replies
- 106 views
Obudowa bardzo dobrze dopasowana do kształtu zegarka, nie przeszkadza przy ładowaniu. Guzik dolny chodzi ciężko. Górny wciska się lekko, ale trochę czasami zachacza o gumę przy kręceniu. Szybka jest z 1mm poniżej gumowej obudowy. Co ciekawe w tej obudowie, ani razu nie zatkał się barometr.
- 0 replies
- 103 views
Trening w tle. 1. Ustawiamy skrót (np. barometr) do górnego guzika. Dzięki czemu możemy zmienić wysokość również pdczas treningu. 2. Podczas treningu przytrzymujemy górny przycisk, po chwili naciskamy drugi raz krótko. GTR4 przechodzi do trybu zegarka z treningiem w tle.
- 1 follower
- 4 replies
- 419 views
Cześć - po ostatniej (tak mi się wydaje) aktualizacji softu w zegarku, przestały działać powiadomienia - ktoś miał to samo i rozwiązał problem? Ł
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 404 views
Witam. Mam problem z kompasem w moim smartwatchu, a mianowicie nie można skalibrować kompasu. Prze cały czas wyświetla się komunikat aby poruszać się po 8, ale macham na różne sposoby ręką i nic. Zastanawiam się, czy były egzemplarze niewyposażone w kompas ? Co mogę robic nie tak ?
Last reply by damiannno25,