M365 2 Pro
97 topics in this forum
-
- 1 follower
- 57 replies
- 3.2k views
Czy ktoś zmieniał oryginalne hamulce na XTECH HB-100? Jakie spostrzeżenia? Warto zamieniać te z pro 2? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last reply by wujek22, -
-
- 6 replies
- 1.1k views
Cześć ostatnio jadąc do pracy zaczął padać deszcz i niestety jechałem przez ok 40 min w desczu. Mam wrażenie że na końcówce podróży w przednim kole było słychać dziwne dźwięki, takie dziwne syczenie przy obracajacym się kole. Już myślałem że to jakieś zwarcie i zaraz hulajnoga padnie. Ale wyschło i po pracy bez problemu wróciłem do domu. Pytanie, czy są jakieś możliwości uszczelnienia hulajnogi. Czy mogła się dostać woda do silnika? Czy można temu jakoś zapobiec? Myślałem o zabezpieczeniu panelu na przodzie ale co jeszcze mogę i powinienem zrobić żeby w razie zaskoczenia przez deszcz zminimalizować uszkodzenie hulajnogi? Jakie macie doświadczenia w je…
Last reply by Battery_Saver, -
- 2 replies
- 464 views
Siemka, Mam od ponad miesiąca Hulajke i dziś pojawił się taki problem, że jak poruszam rączką od kierownicy to ona tak delikatnie lata, jak by się coś poluzowało. Dodatkowo jak jadę to gdy mocniej się oprę o tą kierownice to skrzypi takim plastikiem Chciałem się spytać, czy to jakoś da się zniwelować czy muszę oddawać na gwarancje. Dzięki
Last reply by Joe199, -
- 1 follower
- 2 replies
- 335 views
Siemka, Dwa dni temu złapał mnie deszcz i mam całą hulajnogę uwaloną w piachu, błocie itd. Zastanawia mnie czy mogę ją umyć na myjni ręcznej. Pytam bo mam tą hulajnogę od miesiąca. Dzięki
Last reply by Joe199, -
- 2 replies
- 789 views
WItam, Mam wersję oprogramowania 1.10_224_157_128. W aplikacji wyskakuje mi aktualizacja do 1.10_248_157_141. Hulajnogę mam od około tygodnia, zrobiłem już około 100 km. Obecnie predkość jaką wyciągam to około 23-25 km/h. Czy jak zaktualizuje to spadnie mi do 20? Ciągle zastanawiam się nad odblokowaniem. Czy te nowe oprogramowania poprawia prace/wydajność hulajnogi, coś jest poprawione? Co byście zrobili na moim miejscu. Pozdr
Last reply by kkamil20, -
- 1 follower
- 4 replies
- 559 views
Mam pytanie do kogoś kto się orientuje. Czy system odzyskiwania energii KERS wpływa na baterię. Chodzi mi o to czy szybciej się ona zużywa (pojemność, żywotność) czy faktycznie opłaca się doładowywać ogniwa podczas jazdy z KERS w stosunku do żywotności baterii
- 3 replies
- 307 views
Cześć, jak w temacie. Sprzedaję mi pro 2 i muszę ją odłączyć od apki. Apkę miałem odinstalowaną, po zainstalowaniu ponownie na telefonie pokazuje mi, że nie mam żadnych użądzeń podłączonych. Natomiast jak wejdę w Profile to widzę na górze obok mojego ID 1 device. Czy muszę podłączyć hulajnogę ponownie tylko po to by ją odłączyć? Czy wtedy będzie już gotowa do sprzedaży? : ) Nie chcę by komuś sie kiedyś zablokowała.
- 1 follower
- 1 reply
- 330 views
Witam. Mam taki problem. Hulajka piszczy krótkimi sygnałami. Nie daje się wyłączyć. Brak możliwości aktywacji na xiaomi home ani w xiao Flash. Po aktualizacji. Ma ktoś jakiś pomysł?
Last reply by siwyyy77, -
- 36 replies
- 1.3k views
Kupiłem Xiaomi MIJA 365 PRO 2 ale wyświetla sie w aplikacji jako pro 1 tak samo pojemność pokazuję się na 5200, jako pro wyświetla się wszędzie w każdej aplikacji. nie wiem o co chodzi, ale wiem że mam bms 128 i limit na 25km/h Może ktoś ma pomysł?
Last reply by Damex, -
- 12 replies
- 448 views
Witam, mam pytanie dotyczące zasięgu mi 2 pro moja hulajnoga po 23km mieszanej jazdy ma po powrocie ~20% przy silnym wietrze, i przy temperaturze około 17 stopni seegway g30le ma 25% więcej po takiej samej trasie, czy oby na pewno ten akumulator jest nowy? dodam że hulajnoga kupiona jako powystawowa
- 1 reply
- 264 views
Można jakoś ustawić wyświetlanie stanu bateria na postoju. W tej chwili muszę łączyć z jakąś apka by się dowiedzieć ile zostało procent... Na wyświetlaczu tylko kreski. hulajnoga pro 2
Last reply by jedrus, -
- 1 reply
- 273 views
Mój pierwszy post - proszę o wyrozumiałość. Czy może wie ktoś dlaczego u mnie pojemność baterii jest niestandardowa? Zwykła hulajka pro2 wyprodukowana w styczniu 2021r. Pomijam rozne programy ale nawet mihome pokazuje pojemnosc 12400 przy naładowaniu do 100%. Poniżej poglądowy screen u mnie wygląda dokładnie tak samo czyli pojemność baterii 12400mAh
- 1 follower
- 12 replies
- 2.3k views
Witam. Kupiłem hulajnogę mia 365 pro2. Wykonałem 3 ładowania do pełna. Zaniepokoiło mnie krótkie ładowanie baterii. Do pełna ładuje się 5 godzin. (Do zapalenia się zielonej diody). Ładowarka 1,7A oryginalna. Dodatkowo pojemność aku jest mniejsza. Sklep zakupu Sferis. Pozdrawiam Artur
Last reply by KuChar, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Na wstępie, mieszkam w Holandi posiadam już pro 2 ale postanowiłem zakupić kolejną dla swojej partnerki i tu zaczęły się schody... Hulajnogę kupiłem w lombardzie, poprzednik był pierwszym właścicielem wiem jak łączyć się do Mi Home ale przy próbie połączenia hulajnogi przez bluetooth wyskakuje błąd głównie 28 ale zdaża się również żadko ale jednak 29 i łączenie staje ostatecznie można je ponowić ale za każdym razem to samo. Doszukałem się na necie informacji, iż jest to: 28 Problem z Tranzystorem MOSFET (uszkodzony tranzystor) 29 Problem z Tranzystorem MOSFET (uszkodzony tranzystor) Teraz pytanie czy mogę coś z tym zrobić czy tylko serwis bo mam na ni…
- 2 replies
- 259 views
Witam wlasnie kupilem pro 2 naładowałem ja z 55 do 100% i takie rozjazdy na 5 celi jestem świeży temacie bateri gdzies na necie znalazlem ze roznica 0.025 to srednio , mam opcje do 10 dni zwrocenia produktu czy ktos ogarniety moglby mi cos podpowiedzieć, czy bateria sie wyrowna po paru ladowaniach do pelna ?
Last reply by Karkadziej, -
- 1 follower
- 4 replies
- 842 views
Pobrałem i zainstalowałem soft do Xiaomi m365 Pro 2 w celu zwiększenia prędkości do 30 km/h. Hulajnoga jeździ, ale pokazuje rozładowaną baterie i prędkość 0. W aplikacji xiaomi jest informacja o najnowszym oprogramowaniu. Czy w tym przypadku mogę coś jescze z tym zrobić?
Last reply by krzyszt1, -
- 1 follower
- 23 replies
- 1.5k views
Hej, zaczynam właśnie swoją przygodę z hulajnogą. Jutro ją odbieram. Z tego powodu miałbym do Was na wstępie kilka pytań: - czy aktualizować oprogramowanie hulajnogi? gdzieś mignęła mi informacja, że po aktualizacji znika funkcja tempomatu i jest ograniczenie prędkości do 20 km/h? - do jakich wartości pompować opony przy wadze ok 80km ? - czy dostępne nakładki na ekran (sylikonowe itp) są niezbędne? w senie czy w przypadku niechcianej jazdy w deszczu wyświetlacz może się zalać? Wygląda to dosyć dziwnie i wolałbym np. wykleić ekran folią bezbarwną żeby się tylko nie rysował. O czymś jeszcze mam wiedzieć na staracie? Pzodrawiam
Last reply by XTeK, -
- 8 replies
- 983 views
Witam, Posiadam od niedawna scooter pro 2 Produkcja 01.2021 r. Przy połączeniu się z aplikacją Xiaomi zawsze wskakuje niski poziom odzysku energii po ustawieniu na wysoki i wyjściu z aplikacji i ponownym łączeniu znów pokazuje niski. Nie zapamiętuje wybranej funkcji . Jakieś porady czemu tak się dzieje? Czy u Was też długo ładują się dane w wejściu w informację o baterii?
Last reply by Milan204, -
- 2 replies
- 544 views
Witam, jestem nowym użytkownikiem Xiaomi Mi Scooter 2 pro. Hulajnogą przejechałem łącznie raptem 11 km i podłączyłem do ładowania. W oryginalnej aplikacji od 1,5 godziny pokazuje 100 % naładowania, a ładowarka (cały czas podpięta) w dalszym ciągu ładuje - ponieważ cały czas świeci się czerwona dioda. Jako nowy użytkownik urządzenia chciałbym się zapytać Was po jakim czasie ładowarka powinna przejść w stan podtrzymania ładowania. Czy moja sytuacja jest normalna? Dodam, że dzisiaj pierwszy raz przejechałam się nią dłużej. Przy 3 st. na dworze i 100 % (według aplikacji Xiaomi - pierwszy raz ladowałem do 100 % i nie zapaliła się zielona dioda na ładowarce) naładowania ba…
Last reply by KuChar, -
- 7 replies
- 739 views
cześć, mam pewną zagwostkę ze swoją hulajnogą M365 Pro 2. W sierpniu kupiłem ją w polskim sklepie, pojeździłem ok. 2 tygodni po czym pojawił się błąd 24 i hulajnoga poszła do naprawy gwarancyjnej. Naprawa trwała kolejne 3 tygodnie po czy otrzymałem zupełnie nowy egzemplarz. Ucieszony, że to koniec problemów zabrałem się za składanie nowej hulajnogi. Okazało się, że nowa sztuka nieznacznie różni się od starszej - tj. inne kolory przewodów do silnika oraz inny rodzaj składanego zawiasu. Stary egzemplarz miał blokadę zawiasu dodatkowym podnoszonym trzpieniem, nowy egzemplarz ma obracany pierścień. Stary egzemplarz pochodził z września 2020, nowy ze stycznia 2021. Ale t…
Cześć, Od 4 tygodni posiadam Pro2. Od razu zrobiłem downgrade przez ScooterHacking Utility do: BLE 129 BMS 128 DRV 223 ESC 555 (generuję na https://cfw.sh/ - ESC_DRV155-itd) Wszystko działa dobrze, hulajka rozpędza się do 31km/h, ale od wczoraj mam z nią małe problemy. Wczoraj wieczorem leżała w przedpokoju w domu, nic nie było wgrywane, tylko leżała z 30 min na jednej i 15 min na drugiej stronie - oklejałem ją Po podniesieniu i włączeniu zaczęła piszczeć i mrugać tylnym światłem, nie zdążyłem przeczytać co jest na ekranie i ją wyłączyłem trzymając dłużej przycisk i włączyłem i już było OK. Dzisiaj przyjechałem do pracy, miała z 45%…
Last reply by aliense, -
Witam wszystkich. Chyba zrobilem malego babola i zbrickowalem swoja Pro 2. Uzylem aplikacji ScooterHacking Utility i wybralem plik do zmiany BLE mianowicie MP365_BLE090.zip i kliknalem Flash. Hulajnoga wylaczyla sie i nie mozna jej juz wlaczyc, jedynie mruga tylnie swiatelko i nic wiecej. Pytanie co robic teraz w takiej sytuacji? Czy wgralem plik BLE do pamieci DRV? I trzeba bedzie rozkrecic hulajnoge i wgrac prawidlowy plik na stole?
Last reply by Tidnes, -
- 2 followers
- 14 replies
- 638 views
Witam, jeżdżę na Pro 2 od października ubiegłego roku, po jakichś 4 miesiącach zaczęły mi się luzować śrubki od błotnika i strasznie klekotało podczas jazdy, więc postanowiłem potraktować je klejem do gwintów. Wszystko było ok, do wczoraj. Podczas jazdy do pracy wjechałem na szkło i przebiłem tylne koło. Teraz za cholerę nie mogę tego odkręcić, w jednej śrubie zjechał się gwint. Ma ktoś jakiś pomysł, albo zna jakiś sprawdzony serwis który by się podjął odkręcenia tego i wymiany dętki?
Last reply by Tidnes, -
- 1 follower
- 8 replies
- 667 views
Witam serdecznie! Panowie i Panie kochani pomóżcie! Czy to możliwe że moja nowa dziś użyta pierwszy raz pro 2 przy mojej wadze 90kg miała zasięg około 20 km w trybie s? Bez podjazdów 80% płaskiego
Last reply by L_u_k_e_1_0_2, -
- 3 replies
- 439 views
Witam . Moja hulajka dozyla praktycznie przejechanych 500km , wiec mam do was pytanie czy jest sens podejmowac jakis wiekszy serwis?? (Rozbieranie smarowanie wymiana elementow ??) . ogolnie nie robie dziennie jakichs wielkich odcinkow , +/- 10km Moja droga to w 70% plaskie nowe sciezki rowerowe a reszta to chodniki i deptaki w centrum(tutaj trzesie jak w parku rozrywki ) . Moze jakas porada co mam juz szukac do zamowienia w razie „W” jakie elementy lubia sie posypac jako pierwsze ?? . Milego dnia
Last reply by Zubek1990,