M365 2 Pro
97 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 243 views
założyłem sobie do monorima na przód damper powietrzny EXA z podwójna komorą powietrzna. Ma ktoś jakieś wskazówki jakie ciśnienie ustawić w MP i NP? Ważę 85kg, jakieś konkretne ustawiać, czy regulować na 30% SAG?
Last reply by Battery_Saver, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 186 views
witajcie podobno w pro2 na niemcy jest dodatkowa manetka z hamulcem elektrycznym. Jak sie domyslam odcina on prad z silnika robil ktos z Was taki mod?
- 4 replies
- 287 views
Witam. Posiadam hulajnogę Xiaomi Pro 2 odblokowaną. Gdy dodam ją do oryginalnej aplikacji to wszystko jest ok do czasu zamknięcia aplikacji. Po zamknięciu aplikacji muszę z niej hulajnogę usunąć i dodać ponownie bo inaczej się z nią aplikacja nie połączy. Czy da się coś z tym zrobić ?
Last reply by XTeK, -
- 3 replies
- 394 views
Witam, po kupieniu hulajnogi zrobiłem aktualizacje przez oficjalną apke więc zablokowałem sobie możliwość hulajnogi. Kupiłem nowy BLE z niższym softem żeby zrobić moda. Użyłem XiaoFlasher do wgrania CFW po wgraniu hulajnoga jedzie 34 km/h ale problem jest taki że gdy próbuję ją wyłączyć to nie mogę bo sama się włącza ponownie. Macie jakieś pomysły? Szukałem ale nic takiego nie znalazłem.
Last reply by GorylAliasGonzo, -
- 2 replies
- 272 views
witam mam problem z połączeniem sie hulajnoga z aplikacja mi home po wgraniu nowego softu w aplikacji mi home wyświetla sie komunikat "hulajnoga nie jest podłączona". hulajnoga łączy sie z innymi aplikacjami typu downg lub scooterhacking. wcześniej wszystko było normalnie prosze o pomoc
Last reply by wojtasowy11, -
- 3 followers
- 31 replies
- 7.7k views
Witam. Temat jest świeży bo dopiero niedawno weszła najnowsza aktualizacja do Hulajnogi Xiaomi Pro 2 ,która ogranicza prędkość do 20/h ... Chciałem się zapytać czy inni mają ten sam problem co ja z daną hulajnogą albo ktoś rozwiązał go w inny sposób. Mój przypadek jest taki ,że najpierw straciłem cały dzień na instalowaniu różnych oprogramowań aby zwiększyć prędkość nawet do 30/h czy troche więcej lecz pomimo wielu prób najnowszy soft nie chce się zmienić na te starsze . Oddałem więc hulajnoge do serwisu w moim mieście gdzie po całym dniu walki z nią okazało się ,że na ten moment jest tylko jedna opcja aby coś zaradzić. Tą opcją jest wydanie koło 600 zl aby zamienić …
- 1 follower
- 33 replies
- 4.8k views
Witam, jestem posiadaczem mi 2 pro, i chciałbym ją troszke zmodyfikować aktualnie działa na standardowym sofcie, chcialbym osiągnac troche wyższą predkość i lepszy zasięg a z tego co wiem to własnie soft bardzo to ogranicza
Last reply by freestylo, -
- 5 replies
- 325 views
Mi pro 2 2022 po wymianie sterownika na starszy wzmocniony wyłącza się podczas jazdy Podejrzewam przegrzewanie sterownika przez to że użyłem pasty tp. z odzysku Przerabial ktoś ?
Last reply by marekjarek, -
- 2 followers
- 2 replies
- 429 views
Witam. Pokusiło mnie na grzebanie w sofcie w celu odblokowania prędkości w mi pro 2 i przypadkowo wgrałem soft z m365 (1.1.0_138_157_141). Aktualnie aplikacja xiaomi home wymusza aktualizację do wersji 1.1.0_248_157_141 lecz przy 99% wyskakuje "nieznany błąd 32". Na same hulajnodze z 3 trybów został żółw i normal, nie wyświetla prędkości oraz naładowania baterii ale hulajnoga jeździ. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu jak przywrócić hulajnogę do ustawień fabrycznych. Pozdrawiam
Last reply by sikora_111, -
- 1 reply
- 147 views
Hej, chciałem wyregulować sobie luz, ale za mocno dokręciłem śrubę i jak składałem kierownice, żeby była gotowa do jazdy to nie mogłem jej zatrzasnąć, więc chciałem poluzować śrubę, ale nie moge teraz jej złożyć i nie wiem co robic 😕 Może ktoś pomóc? Dzięki
- 1 reply
- 203 views
witam czy może ktos wygenerowac soft do pro2 na dodatkową baterie , bo nieudaje mi sie , słabo znam angielski , odblokowana predkosc plus dodatkowa bateria , z góry dziekuje
Last reply by Antek Szprycha, -
- 1 follower
- 2 replies
- 203 views
Witam z tego co mi wiadomo można zrobić downgrade przez przełożenie kierownicy z softem starszym niż 1.5.4 Tak się składa że kupilem dwie sztuki z czego jedną zaktualizowałem... I tu pojawia się pytanie czy wystarczy przepiąć czarny kabel w słupku kierownicy czy trzeba robić tak jak wiara na filmikach w sensie wyciągać cały ekran z modułem Zależy mi żeby zabieg był najmniej inwazyjny
Last reply by marekjarek, -
- 5 replies
- 438 views
Witam co może być powodem psucia się manetki przyśpieszenia i czy są jakieś inne do xiaomi pro 2 np ulepszone czujniki halla które się nie przepalają głownie zielony kabel odpada prosze o wsparcie.
- 3 replies
- 452 views
Cześć, Zazwyczaj pojawiają się tu wątki dotyczące problemów ze zwiększeniem predkośći lub niesatysfakcjonującymi efektami uzyskanymi względem oczekiwan, mnie natomiast trapi zupełnie odwrotna sytuacja mianowice: Hualjnoga Xiaomi Pro2, założone opony 10" Wanda 2, wgrany soft od https://mi.cfw.sh/# dedykowany do Pro2 (najpierw vanilla, a potem tuningowy) zmienilem w ustawieniach opony z 8,5 > 10 cali przed ugotowaniem. Teraz jadąc z górki (mam około 80kg) hulajnoga rozwija 38/39 km/h. Obawiam się czy to nie za dużo, czy czegoś nie przegrzeje/spalę ? Czy powinienem zmniejszyć predkość max (która swoją drogą i tak ustawiałem na te 35 km/h a jedzie z…
Last reply by pro2_user, -
- 5 replies
- 3k views
Witam, kupiłem sobie hulajnogę Xiaomi MiJia Electric Scooter PRO2 Black w jednym z większych polskich sklepów z elektroniką. Po kilku dniach hulajnoga dotarła do mnie. Od razu zabrałem się za skręcanie, nie jest to zbyt skomplikowana czynność. Po skręceniu okazało się, że wyświetlacz nie reaguje na przycisk włącz/wyłącz Chwila zastanowienia i od razu pierwsza myśl, że pewnie uszkodziłem przewód tymi śrubami, co się dokręca kierownicę do ramy. Przypuszczenia okazały się słuszne, przewód przetarł się (dwie żyły, czerwona urwana, zielona przetarta izolacja - może było jakieś zwarcie? nie wiem). Trudno. Nie odsyłam hulajnogi z reklamacją, bo zaistniała syt…
- 1 reply
- 236 views
Dzień dobry. Proszę o informację/weryfikację czy to prawda iż dwie teoretycznie takie same pro2 mogą osiągać dwie różne prędkości. Jedna maksymalnie 20 km/h w trybie sport a druga 25 km/h w trybie sport, ponoć wystarczy dłużej przytrzymać manetkę gazu i przejechać z 200 m żeby uaktywniła się wyższa prędkość. Prawda to?
- 1 follower
- 6 replies
- 209 views
czasami, rzadko, przy włączaniu piszczy mi błedem 29. soft zrobiony (10/20/30kmh, brak kersa, start od 1kmh, nie jeżdżę szybciej niż 20-25, odblokowana z ciekawości) wystarczy ja wyłączyć, włączyć i jest ok. cóż to jej może dolegać
Last reply by wjarzab, -
- 7 replies
- 577 views
Witajcie, przeszukałem tematy i nie znalazłem takich które mówiły by o modyfikacjach mechanicznych. Jeśli zwyczajnie nie znalazłem to proszę o informację i usunięcie tematu. Jeśli rzeczywiście nie ma, to lecę z pytaniami. Zrobiłem już z 50 km na swojej hulajce. Mam bardzo mieszaną drogę do pracy. Trochę ulicą, część ścieżką rowerową asfaltową, część z kostki, chodnik z płyt, droga "szutrowa" i chodnik z krzywej kostki. Niestety wszystko poza asfaltem sprawia że komfort jazdy spada. Najgorzej jest po poboczu z większymi kamulcami. Tak mi się bańka trzęsie że aż mam zamazany obraz przed oczami. Postanowiłem że muszę wsadzić amortyzator na przód. Poczytałem trochę różny…
Last reply by Snaco, -
- 4 replies
- 482 views
Chcę zmienić koła z 8,5" na 10". Prędkość będzie przekłamywana... Czym to zmienić?
Last reply by XTeK, -
- 2 replies
- 353 views
Czytam, czytam, szukam, grzebię... czytałem, że mosfety na płytkach lubią się grzać. Jest jakiś radiator dodatkowy lub jakaś modyfikacja, aby poprawić oddawanie ciepła do otoczenia przez dosyć kiepskie podzespoły?
Last reply by XTeK, -
- 2 followers
- 15 replies
- 2k views
Witam. Zamierzam w mojej Pro 2 wymienić opony na bezdętkowe pełne. Możecie coś polecić? Czy w ogóle jest sens zmieniać? W przyszłości zamierzam założyć amortyzatory i hamulec xtech hm-100. Moja waga to 90kg.
Last reply by MilyMis, -
- 4 replies
- 703 views
Ktoś zna sposób na wyłączenie KERS (odzyskiwanie energii) ? Spowalnia to hulajnogę, a odzysk energii jest znikomy. Do tego system ten cierpi bardzo przy jeździe z górki. No i chciałbym móc normalnie się odpychać gdy braknie energii.
- 0 replies
- 132 views
Część, Po jeździe w deszczu albo krótko po deszczu, mam takie dziwne chrobotanie w przednim kole (załączyłem film). Mam wrażenie, że te dźwięki pochodzą z tej strony gdzie wpada kabel do silnika. Zazwyczaj jak hulajnoga trochę postoi i wyschnie to wszystko wraca do normy. Zastanawiam się czy: 1) Woda gdzieś wpada po kablu i te dźwięki są z silnika, jakieś zwarcie się robi czy cos 2) syf dostał się do łożysk i stąd te dźwięki Czy macie jakiś inny pomysł co to może być? VID_20220602_084845 (2).mp4
Last reply by Marad, -
- 1 follower
- 3 replies
- 258 views
Witam pisiadam hulajnoge Xiaomi scooter pro 2 mam problem z nią zawiesiła się i nie da się jej wyłączyć dosłownie nic zrobić bluetooth działa tylko przez 2 sekundy i zaraz się rozłącza
Last reply by siwyyy77, -
- 1 follower
- 3 replies
- 218 views
Jak udostępnić hulajnogę drugiej osobie?? Sparowałam za pomocą m365 tools. Chciałabym, żeby mój mąż też mógł jeździć nie zabierając mi telefonu.
Last reply by Antek Szprycha,