Dyskusja ogólna
47 topics in this forum
-
- 7 replies
- 3.3k views
W którym miejscu ustawień poprosić mojego Mi Note 10 żeby wysyłał dźwięk przez usb-c do zewnętrznego DAC-a? Mam FX-Audio DAC x-6 i Galaxy M21 gra na nim przez usb bez problemu a ani Mi Note 10 ani Mi Note 10pro nie chcą... Zaznaczam że Galaxy M21 ma gniazdo słuchawkowe 3,5 mm (tak samo jak Mi Note 10) ale bez problemu wysyła dźwięk również przez USB...
Last reply by Netoper, -
-
- 3 replies
- 1.4k views
Witam , jak zrobic żeby ekran domyslny byl pierwszy a nie ostatni ? Na screenie widac domyslny ekran. Dzieki , pozdrawiam
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 reply
- 990 views
Witam. Nie przychodzą mi powiadomienia z Messengera. Telefon nowy. Z polskiej dystrybucji. Zaktualizowany. Dopiero jak wejdę w Messenger to pokaże się że coś przyszło.
Last reply by frrancuz, -
- 0 replies
- 1.5k views
Szukam odpowiedzi na powyższe pytanie. Nie było by problemu gdyby był jakiś łatwy sposób zamontowania telefonu jako USB mass storage. Czy ktoś walczył z odzyskiwaniem danych i MTP ?
Last reply by Trolekson, -
- 15 replies
- 6.4k views
WITAM Telefon mi note 10 lite Na telefonie wgrałem twrp(TWRP 3.4 .0-14 Unofficial by mauronofrio) a następnie xiaomi.eu (miui 12 Stable)wszystko poszło ok(na mi 9t pro zadziałało i mam xiaomi eu a na mi note 10 zrobiłem wszystko tak samo i nie poszło) po wyjściu z twrp i uruchomieniu systemu telefon zawiesił się na logo miui i nie uruchamia się. Proszę o pomoc jak przywrócić go do globala. Mam odblokowany bootloader Edit: TWRP przestało działać nie może zamontować jakies pamięci i się ciągle resetuje (ponowne wgranie twrp nie pomogło i starszej wersji też nie) Na Mi flash wyskakuje błąd I nie działa
Last reply by aanonimowy48, -
- 3 replies
- 953 views
Mi Note 10L zakupiłem w polskim sklepie z fakturą VAT23% i 24 mc. gwarancją. Na dzień 04.12.2020. wersja MIUI to 11.03.0 QFNEUVF i nie ma możliwości aktualizacji/ wgrania nowszej wersji. Końcówka VF wskazuje, że najwidoczniej MiNotka była brandowana pod vodafone na rynek włoski. Czy w tej sytuacji mogą coś zrobić aby legalnie zaktualizować wersje miui. Bootloader chyba nie wchodzi w grę z powodu ryzyka utraty gwarancji/uwalenia fona. Czy pozostaje tylko zwrot/reklamacja?
- 3 replies
- 3.2k views
Cześć. Mam ustawiony dzwonek budzika "Alarm natura". Oczywiście dźwięk dzwonka zmienia się codziennie. Jest jednak jeden, który mi pasuje najbardziej. Czy jest gdzieś w jakieś lokalizacji na telefonie stock "alarmów natura"??? Jak wybrać jeden z nich??? Pozdrawiam.
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 2.1k views
Witam, gdy odblokowuję ekran w moim Mi note 10 z romem od MIUI Polska stable version to pojawia sie animacja podczas ktorej ikony jakby wjezdzaja z zewnatrz ekranu. Jak wylaczyc ta animacje? Probowalem sposobu znalezionego na reddi, probowalem wylaczyc animacje w opcjach ulatwienia dostepu, ale nic nie dziala
- 3 replies
- 833 views
Mam Xiaomi Note 10 lite. Z blokady ekranu mam czytnik linii papilarnych. Ustawiłem harmonogram wyłączania i włączania telefonu w nocy (o 2 się wyłącza i 3 w nocy się włącza). Rano zaś, gdy wstaję, to pojawia się opcja odblokowania czytnikiem linii oraz jeszcze dodatkowo każe mi wpisać hasło, dopiero wówczas włączają się wszystkie opcje, np. automatyczne uruchomienie radia, które miało działać wcześniej czy aktualizacja pogody. Skąd się wzięło owo wpisywanie kodu? Pojawia się komunikat: "aby odblokować urządzenie, wpisz hasło". Starałem się ustawić, żeby był tylko odcisk, a jest inaczej. Mam też wrażenie, że jakby zmieniał mi też dzwonki. Mam ustawiony konkretny dzwonek po…
- 2 replies
- 1.7k views
Telefon Xiaomi Mi Note 10 lite posiada dwie lampy błyskowe jedna jest zwyczajna tak jak w każdym telefonie, i chciałbym się dowiedzieć do czego służy ta druga lampa błyskowa nie moge znaleźć takich informacji w internecie.
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 752 views
Witam, posiadam Mi Note 10 z romem MIUI 12.2 20.10.29 (Android 11). Rozumiem, że to wczesna wersja jedenastego antka na ten model i pewne elementy mogą jeszcze ulec zmianie. Mam pytanie odnośnie dwóch błędów na które może ktoś z forumowiczów znalazł sposób: 1. Na androidzie 10 prawidłowo działała funkcja nagrywania rozmów, na 11 niby rozmowa jest nagrywana, lecz podczas próby odsłuchania okazuje się że plik jest pusty jak na załączonym screenie. Nie zgadza się także długość nagrania, sprawdzałem kilka formatów MP3, wav, aac jak i różnych jakości - bezskutecznie - na żadnym z możliwych ustawień rozmowy nie nagrywają się. 2. Nie ma możliwości odszyfrowania telefonu …
Last reply by CarrotPL, -
- 10 replies
- 6k views
Jestem świeżym posiadaczem Mi note 10 lite w wersji global i jestem zawiedziony bateria niby 5260mAh a bateria wytrzymuje półtora dnia przy czym cały czas jest włączone oszczędzanie baterii itp na fb i messneger nie siedzę dużo i też nie gram... jakie macie wyniki dla tego modelu... może coś z moim telefonem jest nie halo.....
Last reply by Susek, -
- 1 reply
- 1.7k views
Czy w waszych egzemplarzach maskownica głośnika rozmów (patrząc pod światło) również jest w ponad połowie " przysłonięta-tylko część dziurek ma przebicie na wylot " ?
Last reply by pawelt, -
Cześć wszystkim Jestem nowy i od niedawna posiadam Mi Note 10 Lite. Jest to moje pierwsze Xiaomi. Zastanawiam się czy mój telefon jest uszkodzony czy wymienione niżej problemy są normalne dla tego modelu? Jako, że mogę jeszcze oddać telefon proszę was o wyjaśnienie moich problemów. 1. Endomondo z którego korzystam z ostatniego treningu 50 km zapisało 2 km w tym początek i koniec trasy. Zgubiło gps i jak sprawdziłem dzieje się to często gdy aplikacja przechodzi na działanie w tle. 2. Yanosik także traci gos i wyrzuca komunikaty o błędzie co kilka chwil. Chociaż urządzenie widzi i korzysta z wielu satelit. 3. aplikacja Allegro bon stop traci połączenie z inter…
Last reply by spoxx2006, -
- 5 replies
- 4.9k views
temat wałkowany wielokrotnie, czy jest jakaś sensowna aplikacja, która sygnalizuje- najlepiej jakimś światłem, o nieodebranych połączeniach smsach, wiadomościach z apek? wiem, że w telefonie jest opcja zawsze włączony- pożera baterie i generalnie nie sprawdza się tak, jak didoa. czy możecie polecić coś, co serio działa? miga co jakiś czas itd? diodo wróć
Last reply by yaro.bob, -
- 5 replies
- 1.6k views
Witam serdecznie, od 3,5 roku korzystałem z modelu Mi5 Pro, który bardzo miło wspominam. Ze względu na jego wiek, przyszedł czas na zmiany i od niespełna tygodnia stałem się (na razie niezbyt szczęśliwym) posiadaczem modelu Mi Note 10 Lite 6/128 z zainstalowaną stabilną wersją MIUI 11. W ciągu tych kilku dni zauważyłem kilka ważnych kwestii, które chciałbym poruszyć w tym temacie licząc na wsparcie od Was. Oczywiście, przed napisaniem tego posta, zrobiłem dość dokładny rekonesans w Internecie odnośnie tych problemów - niestety żadnej pomocnej informacji nie udało mi się znaleźć. 1. Problem ze źródłem dźwięku podczas rozmowy. Problem dotyczy samej rozmo…
- 2 replies
- 2.4k views
Witam , posiadam owy problem w Xiaomi mi Note 10 lite . Używam dwóch kart Sim , podczas rozmowy na Karcie Sim1 nie pokazuje mi , ze ktoś dzwoni na kartę SIM2 czy jest jakaż możliwość aby ustawić to tak , że kiedy rozmawiam na Sim 1 , będzie mi pokazywać kto dzwoni na Sim 2 ?
Last reply by pawelt, -
- 4 replies
- 10.6k views
Witam, Żona kupiła note 10 lite i okazuje się że nie ma kalendarza systemowego tylko od googla. Da się coś z tym zrobić?
- 3 replies
- 2k views
od dzisiaj jestem posiadaczką mi note 10 lite, czy da się zmienić wygląd ikon? instalowałam różne motywy, ale ikony się nie zmieniają. proszę o pomoc.
- 1 reply
- 2.5k views
Witam jak mogę przenosić kopiować pliki między ekranami tzn druga przestrzeń a pierwsza proszę o pomoc
Last reply by pawelt, -
- 0 replies
- 605 views
Bardzo proszę o radę jak znaleźć kontakty na karcie SIM i je usunąć aby się nie duplikowały ponieważ posiadam kontakty na koncie Gmail. Wchodziłem w kontakty i ustawienia ale tam nie ma import/eksport kontaktów z karty sim ani też możliwości znalezienia tych kontaktów. To jest mój pierwszy smarfon z seri xiaomi mi note 10 wcześniej miałem samsungi,huawei itd.
Last reply by saryszard, -
- 1 reply
- 2.5k views
Kupiłem xaiomi właśnie ze względu na tą funkcję niestety jej nie ma czy mogę jakoś zaktualizować lub cofnąć do starej wersji Androida np z pocofon ? Czy muszę wymienić na stary telefon beznadziejna sytuacja nie spodziewałem się że to usuną to jedna z najlepszych funkcji dokładnie chodzi o funkcje w wiadomościach gdy palcem przejedzie się od góry do dołu we wcześniejszych wersjach telefonu pokazywały się prywatne wiadomości w tym modelu tego nie ma można to jakoś zaktualizować ?
Last reply by Kadi,