Problemy techniczne
71 topics in this forum
-
- 4 replies
- 855 views
Witam Ciekawy problem a mianowicie wejscie sluchawkowe to 3.5mm telefonu. Kupiłem sobie jbl i to za 150zł ponad wszystko ładnie działa pięknie ALE słuchawki nie wchodzą do końca wejścia xd Obstawiam że to wina xiaomi za tandetne części jakie daje do telefonu. Pewnie wejście różnie się o nanometry. Z ciekawości w pracy pożyczyłem 4 słuchawki od znajomych panasonic,sony jakiś chinczyk i no name wszystkie mają ten sam problem.... Czy ktoś miał ten sam problem? Można to jakoś zrobić?
Last reply by FromWP, -
-
- 1 follower
- 3 replies
- 2.5k views
Wczoraj w nocy zaktualizowałam wersję MIUI na moim nowym telefonie Mi 9 Lite i dzisiaj zuważyłam, że w aplikacjach takich jak Netflix czy Player przestał działać obraz i jest tylko dźwięk. Restart telefonu nie pomógł. Co jeszcze mogę zrobić?
Last reply by Big00s, -
- 2 replies
- 800 views
Tryb lokalizacji "tylko urządzenie" nie działa, nie szuka lokalizacji w Pokemon GO, a nie da się zmienić na dokładną bo cały czas wraca. Telefon Mi 9 Lite dopiero co kupiony Dodaje screen record: Ustawienia
Last reply by frrancuz, -
- 5 replies
- 1.3k views
Witam mam problem z xiaomi mi 9 lite. Telefon sam się wyłączył przy stanie baterii około 50 procent. Teraz nie można go włączyć. Po przytrzymaniu przycisku włączania telefon za wibruje i nic więcej się nie dzieje. Ekran cały czas pozostaje czarny. Może miał ktoś podobny przypadek.
Last reply by Boomers, -
- 0 replies
- 744 views
Witam Po wgraniu ostatniej bety xiaomi.eu 20.1.21 telefon nie rejestruje usług ims. wgrałem ponownie via fastboot ostatni oryginalny flash Gobal.Niestety nic to nie dało telefon nadal pokazuje właczona usługe w ustawieniach jednak w INFO stan usług ims nie zarejestrowany Proszę o pomoc w naprawie Temat rozwiązany proszę o zamkniecie
Last reply by mlodyrk, -
- 5 replies
- 3.4k views
Witam, w moim telefonie Mi9 lite nie mogę przypisać specyficznego dzwięku dzwonka do wybranego kontaktu. W aplikacji Kontakty wybieram kontakt, przechodzę do właściwości i wybieram akcję Dodaj dzwonek, z listy wybieram dzwonek i daję OK. Niestety dzwonek nie zostaje przypisany. Czy macie podobny problem? Jak sobie z nim poradzić?
Last reply by [email protected], -
- 4 replies
- 2.5k views
Dzwięk mam ale obrazu nie mam w aplikacji TV Online z Vectry na żadnym kanale. Mam też Mi5, Redmi 8 i6 i na tych telefonach wszystko w porządku
Last reply by kubica, -
- 4 replies
- 1.1k views
Mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie. Mam taki problem z moim telefonem. Po wyczyszczeniu pamięci przestają działać mi fizyczne przyciski głośności. Nie mogę ani zwiększyć ani zmniejszyć poziomu głośności. Przycisk zasilania działa. Działanie przycisków powraca po kilku minutach lub po restarcie telefonu. Czy da się jakoś dodać wyjątek aby czyszczenie pamięci nie "zabijało" regulacji głośności? Dodam, że kiedy nie działają fizyczne przyciski to regulacja "softwerowa" np. w programie MX Player działa. Xiaomi Mi 9 Lite MIUI Global 11.3.3.0 PFCEUXM Android 9 PKQ1.18.1121.001 Pozdrawiam.
Last reply by panaho, -
- 4 replies
- 861 views
Cześć, Mam problem z aplikacją aparat. Kiedy próbuję zmienić nagrywanie filmów z 1080 na 4k, to aplikacja się zawiesza, to znaczy rozmywa się obraz i nic nie mogę zrobić. Muszę na nowo czyścić ustawienia aplikacji, żeby działała przynajmniej z nagrywaniem z 1080.
Last reply by doktorant, -
- 6 replies
- 1.6k views
Jak na załączonym wideo. 1. Wgrałem LineageOS, ale nie mogłem uzyskać połączenia z siecią, więc przywróciłem kopię zapasową przez TWRP 2. Telefon uruchamiał się tylko do TWRP, które było zaszyfrowane i nie chciało ode mnie hasła 3. Próbowałem kilka razy uruchomić TWRP ręcznie i przez fastboot, ale nie udało się wywołać tego "właściwego" 4. Telefon wyłączył się i od tamtej pory tak mruga, gdy podłączę go do ładowarki/PC lub spróbuję go włączyć ręcznie. Komputer go nie widzi, nie udało mi się wejść w EDL. Co robić, jak żyć? VID_20200118_110316.mp4
Last reply by Kokodzambo, -
- 5 replies
- 3.8k views
Czy ktoś ma problem z tym gdy przychodzi wiadomości np SMS widzę ja podwójnie czyli z wiadomości ikony i z kontaktu czyli przypisanego imienia. Jest to bez sensu. Nie wiem czy to problem miu z systemem Android czy coś innego
-
- 1 reply
- 830 views
Witam, czy spotkał się ktoś z nierówną jasnością ekranu? U mnie jest to widoczne, szczególnie na czarnym kolorze, przy niskich jasnościach ekranu. Nierówność charakteryzuję się tym, że jest bardzo delikatnie jaśniejszy obraz po lewej - górnej części ekranu.
Last reply by Trello, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.5k views
Tak jak w tytule. Nie mogę zainstalować pobranych aplikacji. Wersja Miui: ostatnie stable - 11.3.3
Last reply by Trello, -
- 7 replies
- 896 views
Korzystam z dwóch aplikacji: - AdGuard - Kaspersky W celu ochrony "ubijania" apek przy czyszczeniu pamięci ustawiłem obie zgodnie z : https://kb.adguard.com/en/android/solving-problems/background-work#Xiaomi Dla AG działa idelanie. Jednak Kaspersky uruchamia się ponownie dopiero po kilku minutach po czyszczeniu. Przy uruchamianiu telefonu obie aplikacje działają (startują) poprawnie. Na innych telefonach Kaspersky albo nie reaguje czyszczenia albo ładuje się ponownie do pamięci po kilku sekundach (Huawei, Lenovo).
-
- 8 replies
- 1.1k views
Cześć wszystkim i Wesołych Świąt. Mam nadzieję, że Wasze Święta są spokojne. Dziś rano za oknem nie znalazłem śniegu, ale telefon po wzięciu go do ręki wyświetla mi 'śnieg' jak na zdjęciu. Czy ktoś z was rozpoznaje problem? Czy to jest znak uszkodzonej matrycy? Nie bardzo wiem co to za błąd. Telefon jest nowy, w Wigilię rozpakowany i dziś rano szokującym dla mnie było odkrycie, że telefon przestał wyświetlać poprawie obraz. Wczoraj po Wigilii został zaktualizowany do najnowszej dostępnej wersji oficjalnego globala MiUi od producenta. Przez pójściem spać telefon wydawał się w jak najlepszym porządku, czyżbym trafił na uszkodzoną sztukę? Zastanawia mnie co takiego sta…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 765 views
Znacie może jakąś aplikację do sprawdzenia wifi? Chodzi mi o taką, która sprawdza sieć cały czas i pokazuje później np.na wykresie czy wszystko działa. Jak sprawdzam Meteorem to niby jest ok ale tam pokazuje tylko prędkość pobierania. Nie zwróciłbym na to uwagi gdyby nie gra online, która się chwilami zawiesza i pojawia się "wczytywanie". Przy Sklepie Play pobieranie też czasami jakby się wiesza. Na 4x problem ten nie występuje czyli modem chyba się jest ok. Sprawdziłem i okazało się, że zrywa mi na 5 GHz. Da się w tel ustawić, żeby odbierał na 2,4 GHz?
-
- 2 replies
- 999 views
Hej. Mam problem, bo gdy ktoś do mnie dzwoni to telefon tylko gra dzwonek, nie ma ekranu kto dzwoni, ani możliwości odebrania połączenia, dopiero gdy osoba się rozłączy i wejdę w spis połączeń widzę kto dzwonił.
Last reply by Trello, -
- 1 follower
- 2 replies
- 998 views
Nie otrzymuję powiadomień PUSH z banku Alior. nie mogę się zalogować na stronie bankowej . aplikacja działa normalnie. mam root i ostatni rom miui polska. mi 9 light
Last reply by Jaruzel81, -
- 0 replies
- 722 views
Witam, mój komputer nie może znaleźć sterowników do mi 9 lite, miał ktoś jakiś taki problem lub wie jak go rozwiązać? próbowałem aktualizować sterownik i nic z tego
Last reply by Ricolos, -
- 1 reply
- 4.9k views
Witam, Mam problem z konfiguracją płatności zbliżeniowych Google Pay na Mi 9 Lite. Wyskakuje mi błąd OR-TAPSH-08. Na internetowej wersji Google Pay mam informację, że jest niepoprawna forma płatności. Bank i karta wspierane, rom EEA, BL zablokowany, moduł zabezpieczający ustawiony na mobilny portfel z HCE
Last reply by szamian1994, -
- 0 replies
- 1.8k views
Witam, używam telefon od 2 dni i cały czas borykam się z ustawieniami kontaktów. Nie widzę możliwości skopiowania kontaktów na telefon, domyślam się, że wyświetlają si z kart sim, nie mogę ich edytować.w kontaktach google mam możliwość importu, ale tylko na konto google lub xiaomi. Trochę już poczytałam i widziałam opcje, żeby wejść w ustawienia -> aplikacje systemowe -> kontakty - u mnie właśnie w systemowych nie ma kontaktów. Wczoraj zaktualizował mi się system, ale i to nic ni zmieniło. Co mogę zrobić?
Last reply by mur,