Problemy techniczne
71 topics in this forum
-
- 15 replies
- 4.5k views
Witam, Mam taki problem. Czasami gdy chce odblokować telefon, wciskam przycisk do odblokowywania i ekran z zegarem staje się czarny. Nie można go odblokować. Wtedy muszę wykonać restart. Miał ktoś podobny problem? Robiłem hard reset ale nie pomógł. Telefon jest prosto z kartonu, MIUI GLOBAL 11.3.3. Pozdrawiam
Last reply by qmax, -
-
- 1 reply
- 720 views
Witam. Od kilku dni zauważyłem, że nie mogę wybrać numer telefonu bezpośrednio z SMSa na swoim Xioami Mi 9 Lite. Numer telefonu dalej mi się podkreśla ale gdy klikam na niego, nic się dzieje, żadnej reakcji. Również to samo dzieje się gdy ktoś przyśle mi wiadomością linka do strony internetowej. Link jest podkreślony ale gdy klikam, również nic się nie otwiera. Reset telefonu niestety nie pomógł. Jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 651 views
Witam, od pewnego czasu w moim telefonie nie ściemnia się ekran podczas rozmowy. Jest to dla mnie problematyczne przez to, że policzkiem non stop robię screeny, wyciszam rozmowę bo często zapominam o zablokowaniu telefonu. Czy da się coś na to poradzić? Próbowałam szperać coś w internecie, ale u mnie nie mogę znaleźć takich ustawień. :(
Last reply by ordinarygirl, -
- 0 replies
- 627 views
Mam przedziwny problem z hotspotem, a mianowicie w sali konferencyjnej, w której czasem korzystam z laptopa nie widać sieci rozgłaszanej (hotspotem) przez telefon, laptop działa na obu częstotliwościach (2.4 oraz 5) przełączanie na każdy z tych trybów w telefonie niczego nie wnosi. Ale jak opuszczę salę.... to hotspot się pojawia. Laptop normalnie łączy się np. do otwartej sieci rozgłaszanej w sali konferencyjnej, na liście dostępnych sieci widoczne również kilka hotspotów komórkowych "sąsiadów" natomiast ten z telefonu jest niewidoczny. Ma ktoś pomysł jaka może być tego przyczyna ? Próbowałem rozgryźć temat w domu, ale tu nie ma problemu - jest widoczny i łączy się norma…
Last reply by color1, -
- 0 replies
- 505 views
Cześć, mam od pewnego czasu nietypowy problem, mianowicie kiedy mam włączone dane mobilne i któraś z aplikacji potrzebuje dostępu do lokalizacji to GPS się włącza, a jednocześnie internet zostaje wyłączony. W mapach czy rowerze miejskim wystarczy wyłączyć i ponownie włączyć dane mobilne i wszystko działa, ale jest to uporczywe. Natomiast gdy chcę otworzyć skrytkę w paczkomacie czy wejść na pewną aplikację do zamawiania jedzonka to niestety restart internetu nie pomaga, więc tutaj problem jest gorszy. Dodam jeszcze, że nie było tak od początku i nie pamiętam czy to wydarzyło się po którejś aktualizacji systemu czy po zmienianiu któryś ustawień. Jeżeli ktoś będzie w stanie …
Last reply by Shizzee, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witam , od ostatniej aktualizacji nie mam możliwości wybrania nr tel z wiadomości przychodzącej SMS i zadzwonienia. Żadnej reakcji. To samo dotyczy linków w przesłanych wiadomościach . Po kliknięciu w link nic się nie dzieje. Tel mi 9 lite MiuI Global 11.0..1
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 739 views
Cześć. Próbuję podłączyć selfiestick do telefonu i nie robi mi zdjec. Jak jest podłączony to odczytuje go jako słuchawki. Ustawienie na migawkę nie pomaga niestety
Last reply by zaneta04, -
- 2 followers
- 8 replies
- 5.3k views
Witam. Mam problem gdyż nie mogę sie połączyć z wi-fi na moim telefonie mi 9 lite niby jest połączony a jednak nie jest napisane Połączono, Brak internetu próbowałem już z innymi dns'ami czy tez ip i nic niestety nie daje.
Last reply by frrancuz, -
- 2 replies
- 1.8k views
Nie działami regulacja głośności podczas rozmowy, połączenie jest albo głośne albo ciche i podczas rozmowy nie można tego regulować, niby pasek głośności rośnie lub maleje ale tego nie słychać. Zauważyliście coś takiego? Wcześniej działało ale nie potrafię stwierdzić czy przed ostatnią aktualizacją czy po. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 14 replies
- 5.5k views
Na androidzie 10 mam problemy z automatycznym przełączaniem się między wifi i danymi. Mam włączone obydwie funkcje i w innych telefonach działało to normalnie jak wychodziłem z zasięgi wifi to miałem dane i na odwrót. Teraz mało tego że samo się nie przełącza to wogóle nie mam internetu. Nawet jak będąc poza wifi wyłączę wifi i zostawię tylko dane to nie mam netu, muszę albo zrestartować telefon albo zrobić reset wifi,danych, bt. Samo włączanie i wyłączanie danych nie pomaga. Jak jest u Was? Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Last reply by jawala, -
- 4 replies
- 999 views
Czy zdarza się u was klatkowanie interfejsu, wyraźny brak płynności przy przewijaniu ekranów lub otwieraniu folderów ? Nie ma to związku z tym co telefon robi w tle, bo np. przy aktualizacji aplikacji w tle wszystko chodzi płynnie, a gdy nic nie robi albo przynajmniej nie widać żeby coś robił to często zdarzają się klatkowania, nie mogę uchwycić tu żadnego związku przyczynowego. Mam androida 10 z miui11, zrobiłem nawet przywracanie ustawień fabrycznych i nic się nie zmieniło, irytuje mnie ten fon. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Last reply by jawala, -
- 1 reply
- 646 views
Witam, mam pewien problem, z resztą rozpoczęty w tytule. Kupiłem nowego MI 9 Lite jakieś 3 tyg. temu, żadnego mechanicznego uszkodzenia nie było, żadnej ingerencji w soft, normalne użytkowanie itp.. Podczas ładowania ładowarką (oryginalna) internet z sieci gwałtownie zwalnia (praktycznie do nieużytkowych właściwości - jest problem z załadowaniem strony w przeglądarce / ping w grach - podczas używania hotspota - skacze do kilku tys.). Korzystam z LTE, limitów w sieci nie mam, zasięg (miejsce) nie ma znaczenia. Czy ktoś spotkał się z tym problem lub się nie spotkał, ale zna rozwiązanie tej zagadki? Oszczędzania energii nie włączam (nie zszedłem jeszcze ze stanem bateri…
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 786 views
Witam, kupiłem niedawno Mi 9 Lite i zaniepokoił mnie ten szum podczas nagrywania video... Czy jest to normalne dla tego modelu, czy powinienem to zgłosić? https://www38.zippyshare.com/v/JLcHLAGZ/file.html Bardzo proszę o szybką pomoc, pozdrawiam.
Last reply by Patryk 97, -
- 2 replies
- 5.4k views
Korzystałem z xiaomi eu z MIUI 11 i instalowałem ostatni ROM z MIUI 12, ale telefon wpadł w bootloop. Zrobiłem format data i wipe cache, dalvik i data. System wstał, telefon jest podpięty pod konto xiaomi, więc wpisuje hasło Wi-Fi i hasło konta Xiaomi, przechodzę dalej i jest ekran dodawania hasła. Mogę wpisać wzór, pin czy hasło, ale później jest jeszcze ekran dodawania odcisku palca. Czytnik się podświetla i działa prawidłowo, ale konfigurator jakby nie zapisuje tego odczytu. Bez tego kroku nie mogę przejść dalej, a nie widzę możliwości żeby to pominąć.
Last reply by piotr469, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.4k views
Cześć, Od 2 miesięcy jestem posiadaczem mi 9 lite i właściwie od samego początku moją uwagę zwróciła słaba jakość połączenia WiFi z routerem w momencie, gdy znajdowałem się w pokoju dość odległym od routera. Nie jest to jednak odległość jakoś bardzo duża, wszystkie sprzęty znajdujące się w tamtym pokoju działają bez problemu, laptop, PC, telefon samsung i motorola - wszystkie bez problemu odbierają sygnał WiFi, jedynie z moim xiaomi mi9 lite jest problem, że raz na kilkadziesiąt sekund internet wyraźnie zwalnia lub całkowicie zrywa połączenie. Co więcej, czasem, gdy leżąc na łóżku odwrócę się twarzą do ściany, a plecami do routera, zdarzy się, że telefon zerwie połąc…
Last reply by langolier, -
- 1 reply
- 791 views
Od początku telefon radzil sobie dobrze z odciskiem palca jednak w pewnym momencie nagle przestał działać nie mogłem odblokować telefonu ani dodać nowego odcisku . Gdy chce go dodac czytnik podświetla się ale nie odczytuje mojego palca po wcisnieciu go kilka razy wyłącza sie i wyskakuje komunikat z błędem
Last reply by mruczek66, -
- 3 replies
- 920 views
Witam, Mam taki dziwny problem z Xiaomi Mi 9 Lite. Nie mogę wybrać numeru z treści SMS informacji o nieodebranych połączeniu. Dusze na dymek i nic się nie dzieje. Nr jest podkreślony. Powinno wyskoczyć menu z wyborem zadzwoń, SMS, dodaj kontakt, kopiuj. Telefon dual SIM. Główna karta T-Mobile, druga Orange. Proszę o pomoc. Pozdrawiam,
Last reply by Pasiok125, -
- 0 replies
- 667 views
Ma ktoś też problemy przy zapisywaniu śladu gps? Tak mniej więcej co 5 wyjazd mi urywa w pewnym momencie.
Last reply by stomek01, -
- 1 reply
- 862 views
Witam, Wczoraj zaktualizowałam system telefonu Mi 9 Lite. Obecnie wersja MIUI: MIUI Global 11.0.1 stabilna, wersja androida: 10 QKQ1.190828.002. Po aktualizacji telefon zaczął się zacinać oraz klawiatura nagle przestaje działać. Zarówno w przeglądarce jak i w innych aplikacjach klawiatura nie włącza się, a jeżeli już się włączy to po dotknięciu liter i tak nie pojawiają się w wiadomości. Po uruchomieniu ponownym telefon zaczyna działać normalnie i jest tak przez ok. 2-3 godziny, a później ponownie klawiatura przestaje działać. Jak mogę to naprawić? Pozdrawiam
Last reply by Boomers, -
- 0 replies
- 710 views
Dzień Dobry. Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu dotyczącego telefonu Mi 9 lite wersja miui global 11.3.3 mam problem z odtwarzaniem obrazu o niższej rozdzielczości w aplikacji Vectra (rozdzielczość 1080 jest odtwarzana normalnie - żadna poniżej już nie tylko fonia. W tej chwili gdy dostawcy zmniejszyli rozdzielczość nie mogę obejrzeć nic. nie jest to raczej problem z aplikacją na innych urządzeniach obraz odtwarza się normalnie. Może macie jakiś pomysł?
Last reply by Alkine, -
- 2 replies
- 1.9k views
Hej Często zdarza się tak, że nie mogę odebrać połączenia bez wpisania kodu blokady ekranu albo przyłożenia palca do czytnika. Dla niektórych może być to fajna opcja, ale ja wolałbym jednak mieć nad tym kontrolę. Raz można normalnie odebrać połączenie, innym razem nie. Ma ktoś taki sam problem? Telefon z polskiej dystrybucji, MIUI Global 11.3.9.0 Stabilna.
Last reply by mi9lite, -
- 3 replies
- 1.2k views
Często aczkolwiek nie zawsze po odblokowaniu telefonu (niezależnie jakim sposobem) na ekranie nie ma ikon (oprócz przycisków nawigacyjnych i ikon na górnej belce) jest tylko czysta tapeta. Metoda na odzyskanie władzy w telefonie jest kliknięcie na przycisk przeglądu uruchomionych aplikacji, a następnie home. Po tym wszystko działa ok aż do kolejnego felernego odblokowania. Telefon oczywiście Mi CC9/ 9 Lite z najnowszym tygodniowym Miuipolska. Problem występuje od kilku (nastu?) aktualizacji. Edytowałem, by nie zaśmiecać forum i opisać problem o którym zapomniałem wcześniej Praktycznie ani razu nie udało mi się zaktualizować telefonu poprzez OTA. Informacj…
Last reply by dudek, -
- 0 replies
- 725 views
Aplikacja Kalendarz przypomina o ustawionym wydarzeniu powiadomieniem nie wzbudzając ekranu. Po odblokowaniu pojawia się tylko na ikonie Kalendarza liczba powiadomień. Natomiast aplikacja Notatki (com.miui.notes 1.7.7) pokazuje ustawione przypomnienia wzbudzając ekran. Uniemożliwia to (jak mi się wydaje) prawidłowe działanie w tym wypadku programu NotifyBuddy. Czy da się wprowadzić takie ustawienia aby aplikacja Notes nie zbudzała ekranu? Xiaomi Mi9 Lite Android 9PKQ1.181121.001 MIUI Global 11.3.3.0 PFCEUXM
Last reply by panaho, -
- 1 follower
- 11 replies
- 3.2k views
Witam. Kilka dni temu przesiadłem się z Mi6 na Mi9 lite. Mam pytanie dotyczące dwóch rzeczy: 1.Czy ten telefon ma tak jak w Mi6 nagrywanie połączeń ?? Nie znalazłem nigdzie tej opcji. 2.Jak zsynchronizować wiadomości i połączenia ze starego telefonu na nowy?? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Sławek.
Last reply by Edek, -
- 1 reply
- 896 views
Od prawie miesiąca używam Mi 9 Lite. Mam podobny problem. Przyciski głośności z boku telefonu nie regulują multimediami. Przestały, ale nie wiem czy powodem nie była np. aktualizacja oprogramowania. Aby zmienić poziom głośności muszę wejść w ustawienia telefonu co stwarza w praktyce koszmarne problemy. To mój drugi telefon Xiaomi - poprzedni spisywał się rewelacyjnie. Mam nadzieję, że jest jakaś opcja zaszyta w ustawieniach, dzięki której uda mi się przywrócić sytuację, gdy przyciski głośności regulują multimediami, a nie tylko powodują, że wycisza się głośność dzwonka przychodzącego połączenia.
Last reply by ValdeQ,