Problemy techniczne
71 topics in this forum
-
- 3 replies
- 1.8k views
witam dzisiaj od rana nie mogę nic zrobić na telefonie bo wyskakuje komunikat "Funkcja znajdź urządzenie została niespodziewanie zamknięta" i po chwili restartuje się, nie w całości ale tak jakby ekran i od nowa muszę odblokowywać. Nie mam możliwości wyczyszczenia danych lokalizacji, ponieważ jest za krótki czas do kolejnego wyłączenia telefonu. Nie zdążę nawet tego znaleźć. Włączenie i wyłączenie telefonu też nic nie pomaga
Last reply by gadaka, -
-
- 2 replies
- 575 views
Witam Mam taki problem który zauważyłem co najmniej pół roku, nie wiem czy wcześniej występował gdyż najzwyczajniej mało co zgrywałem z telefonu na pc więc nie mam pkt odniesienie kiedy, co, gdzie, w jakich okolicznościach sie to zaczęło :( . Po podpięciu telefonu do pc, nie wyskakuje (w telefonie) okienko wyboru do czego ma służyć połączenie, ani komputer nie daje znaku że coś zostało podpięte. Sprawdzone na 2 kablach (ori i zamiennik), na 2 komputerach (oba niestety najnowszy windows), wszystkie porty (fizyczne) w pc. Ciekawostką jest że po podpięciu przez przelotkę OTG pendrive'y działają, karta dźwiękowa na usb działa (wykrywana jako słuchawki), mysz działa więc…
Last reply by maras52, -
- 2 replies
- 908 views
Dzień dobry, mam problem z z mi 9 lite. Od jakiegoś czasu zdarza się, że kiedy ktoś chce się do mnie dodzwonić u niego jest normalny sygnał połączenia, natomiast na moim telefonie nie ma żadnego powiadomienia ani dzwonka połączenia przychodzącego. Przez to osoba dzwoniąca do mnie myśli że nie odbieram telefonu, a ja nawet nie wiem że ta osoba dzwoniła. Połączenie po prostu nie istnieje w telefonie, nawet jako nieodebrane. Pomaga reset telefonu, ale na krótki czas. Najgorsze jest w tym wszystkim to że nawet nie wiem że z moim telefonem jest akurat coś nie tak dopóki ktoś mi nie powie że próbował do mnie dzwonić.
Last reply by Gacekyo, -
- 1 follower
- 0 replies
- 595 views
Cześć. Czy spotkał się ktoś z Was z takim problemem : rozmawiam przez telefon w trybie normalnym, przełączam na tryb głośnomówiący i z lekkim opóźnieniem wyłącza się mikrofon. Rozmówca przestaje mnie słyszeć, przełączam ponownie na tryb normalny i wszystko jest ok. Wymieniłem płytkę z mikrofonem (tą ze złączem USB-C bo na niej jest zlokalizowany mikrofon) ale niestety nic to nie zmieniło. Zacząłem podejrzewać, że problem jest w sofcie i wrzuciłem miui 11, ale nic to nie zmieniło. Macie jakieś pomysły ???????
Last reply by qmax, -
- 3 replies
- 7.1k views
Witam, mam następujący problem. Od 3 dni jestem posiadaczką Xiaomi mi 9 lite. To mój pierwszy telefon z serii Xiaomi. Zaraz po zakupie ustawiałam go pod swoje preferencje a dziś przyszedł czas na przetestowanie rozmów video poprzez whatsapp i messenger. Problem jest taki, że rozmówca słabo słyszy to, co mówimy. Sprawdziłam jak sytuacja wygląda przy normalnej rozmowie telefonicznej. Zarówno przy normalnej rozmowie jak i przez zestaw głośnomówiący rozmówca dokładnie słyszy mnie oraz synka, niezależnie czy jesteśmy blisko telefonu czy trochę dalej. Następnie spróbowałam skorzystać z dyktafonu - sytuacja podobna. Dźwięk nagrywa się doskonale, niezależnie czy mówię ja czy…
Last reply by DzikiMustang, -
- 0 replies
- 516 views
Witam. Przez przypadek ustawiłem plan danych. Czy da się go przywrócić do "nieznane"? telefon to Xiaomi mi 9 lite
Last reply by bartek03030309, -
- 0 replies
- 615 views
Hej , mam taki problem , że w aplikacji menadżer plików użyłem opcji prywatne pliki. Wszystko tam jest otwiera się itd. ale gdy chce przywrócić taki plik do pamięci pojawia się tylko komunikat przywrócono pomyślnie i nic się nie dzieje. Plik zostaje tam gdzie był. Jak to naprawić ? Nie pomogła aktualizacja softu.
Last reply by ma4r, -
- 0 replies
- 451 views
Cześć! Pisze post ponieważ chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem lub wie co jest nie tak. Na początku telefon wyłączał się podczas próby uruchomienia aplikacji typu spanchat itp. Facebook i Messenger działały aktualnie telefon wyłącza sie zaraz po odblokowaniu. Aby używać telefonu podłączam powerbank (jest dosyć stary i nie wydajny mimo tego nie rozładowuje się) stan baterii w telefonie pokazuje 100% nie zacina się i nie grzeje.
Last reply by Kmfw, -
- 3 replies
- 919 views
Witam. Po podłączeniu telefonu w trybie fastboot pojawia się informacja jak na załączonym zdjęciu i komputer nie widzi telefonu. Na ktoś pomyśl jak to rozwiązać?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 4 replies
- 874 views
W aplikacji wiadomości brak funkcji planowania wysyłki SMSa z opóźnieniem- w dowolnie wybranym czasie. Podobno miało to działać.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 423 views
Zbyt długo wyświetlana informacja w wyskakującym okienku w dolnej części ekranu uniemożliwia szybkie korzystanie z telefonu np. zasłaniając część klawiatury. Jak zlikwidować te niepotrzebne informacje lub skrócić do minimum czas ich wyświetlania? Chodzi informację w załączonym pierwszym screenshocie "pamięć podręczna została już wyczyszczona". Jeszcze lepiej obrazuje to drugi screenshot utworzony w trakcie pisania tego postu. Jak się tego pozbyć na zawsze? Prawdopodobnie po którejś aktualizacji te informacje wyświetlają się za długo.
Last reply by FromWP, -
- 4 replies
- 2.4k views
Chciałbym zapytać czy konieczna jest wymiana i otwieranie telefonu xiao mi mi 9 lite używam sporadycznie gniazdo słuchawkowego praktycznie co dzień już od jakiegoś dłuższego czasu gniazdo nie działa prawidłowo powód może być dobrze znany. Od używania gniazda poprzez wkładanie i wyjmowanie końcówki mini jack jest widoczne w gnieździe wytarcie i z tego powodu poprzez korzystania ze słuchawek urządzenie no problem z utrzymaniem słuchawek w jednym trybie używa standardowego gniazda 3,5 mm bez dodatkowego mikrofonu a i tak pomimo tego urządzenie przełącza tryb słuchawek na słuchawki z mikrofonem podczas słuchania muzyki w odtwarzaczu raz gra głośniej i mocniej za chwilę…
Last reply by Netoper, -
- 49 replies
- 11.2k views
Czy naprawdę nikt z was nie doświadcza problemu z drenażem baterii, zwłaszcza w nocy? Podobno nawet 20% potrafi przez całą noc pożreć. Sporo ludzi to zgłaszało, ale np. tutaj widzę, że na ten temat cisza?
Last reply by Mattheo, -
- 1 follower
- 6 replies
- 982 views
Witam, Mam pytanie odnośnie nadawania uprawnień aplikacji. Mam zegarek Samung Galaxy Watch,a aplikacji z nim współpracująca to Galaxy Waerable. W momencie czyszczenia aktywnych aplikacji czyli między innymi Wearabla zostaje ona wyłączona, co powoduje rozłączenie telefonu z zegarkiem. Czy jest możliwość nadania takich uprawnień aplikacji żeby nie wyrzucało jej z aktywnych aplikacji? Zależy mi na tym żeby działała ciągle w tle. Pozdrawia.
- 0 replies
- 489 views
Szukam po różnych forach i bez rezultatu. Mianowicie. Mam Internet domowy z Orange do 20mb/s. Szału nie ma ale działa dosyć ok. Modem Livebox 2.0. Telfony Samsung czy sony podczas połączenia wifi wyciągają praktycznie taką samą prędkość wifi co po kablu.. a mój Xiaomi jak i dziewczyny osiąga Ledwie 6mb/s gdzie pod koniec testu pokazuje 2-3mb speedtest. Czy to już te telefony tak mają? To jest tragiczne. Czy są jakieś ustawienia do tego? Miui i android najnowsze co do tego modelu. Możecie coś podpowiedzieć, pomóc? Przypomnę. Laptop, samsung, sony czy nawet jakiś manta osiąga wnet max wifi prędkość. Co jest nie tak z tym xiaomi?
Last reply by winmap, -
- 1 reply
- 534 views
Cześć, do mojego mi9 lite kupiłam oryginalne słuchawki xiaomi. Niestety dźwięk jest bardzo słaby i tak jakby zniekształcony. Co ciekawe, wcześniej używałam słuchawek z Apple i było ok. Czy ktoś może miał podobny problem i jest w stanie podpowiedzieć Jak sobie z tym poradzić? Wierzyć się nie chce ze oryginalne akcesorium takie problemy robi... Dziękuję z góry za pomoc
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 425 views
Może ktoś mi podpowie. https://play.google.com/store/apps/details?id=keepass2android.keepass2android&hl=pl&gl=US Keepass2Android nie ma dostępu do karty SD. Uprawnienia dostępu do plików nadane. Problem pojawił się po aktualizacji do 12 i ponownym wgraniu aplikacji. W 11 wszystko działało bez problemów. Jeżeli plik klucza bazy jest w pamięci głównej wszystko działa Ok. Błąd, aplikacji który się pokazuje: 30.12.2020 18:30:09:806 -- System.UnauthorizedAccessException: Access to the path "/storage/3131-3835/XXXXX" is denied. at System.IO.FileStream..ctor (System.String path, System.IO.FileMode mode, System.IO.FileAccess access…
Last reply by ZForum, -
- 0 replies
- 514 views
Witam, problem polega na tym, że kilka razy dziennie zawiesza mi się telefon przy odblokowywaniu, podczas gdy mam na pulpicie dymek czatu z Messengera, telefon przywróciłem do ustawień fabrycznych i dalej jest to samo
Last reply by szamian1994, -
- 0 replies
- 895 views
[Mi 9 lite][Odblokowany bootloader] Witam, podczas aktualizacji przez TWRP "MIUI Polska 12: 20.11.11" wersja rozwojowa na poprzednią wersję rozwojową wyskoczył error podczas instalacji i telefon nagle wyłączył się. Telefon wcześniej działał normalnie, nie było problemu z wejściem do TWRP itp. - nie pierwszy raz odblokowywałem bootloadera i wgrywałem custom ROMy. Jak okazało się później, nastąpiła totalna cegła tj. nie działa fastboot, telefon nie reaguje na żadne przyciski, kombinacje. Sterownik Qualcomm HS -USB QDloader 9008 jest wykrywany po podłączeniu telefonu do USB i jednocześnie w programie Mi Flash wykrywa urządzenie. Podczas instalacji wyskakuje error(tak j…
Last reply by Accuface93, -
- 4 replies
- 770 views
Witam, Mam takie pytanie do was może znacie odpowiedź. Po aktualizacji oprogramowania jakiś czas temu przestało działać mi wi-fi i Bluetooth ale reż jakieś dwa tygodnie przed tym jak przestało działać wysłała mi się szklanka wody na komórkę i nic się z telefonem nie działo było wszystko ok. Ale teraz gwarancję straciłam i nie wiem czy naprawa jest opłacalna bo nie wiem czy to przez te zalanie czy porostu wina oprogramowania. Możenił jesteście w stanie mi pomóc.
Last reply by Rower górski, -
- 1 reply
- 995 views
Witajcie. Telefon: Mi CC9 Pro Premium Edition. Wersja MIUI: MIUI Global 12.0.2 Stabilna 12.0.2.0(QFDMIXM) Wersja Android: 10 QKQ1.190825.002 Bootloader: odblokowany Mam problem z płatnościami NFC: gdy dodaję kartę dostaję komunikat, że telefon ma root ... , Ja żadnego roota nie robiłem. Tel. już taki przyjechał z chin. Czy jedyne rozwiązanie na to flashowanie nowym softem? A może wystarczy tylko instalacja Magisk? Jeśli flashowanie podpowiedzcie którym softem najlepiej by rozwiązać ten problem? A może jest inny na to sposób?? Dziękuję za wszelką okazaną pomoc.
- 0 replies
- 586 views
cześć Przycisk volume cały czas skacze. Ikona poziomu głośności cały czas wyskakuje i chowa się, a wskaźnik regulacji dźwięku samoczynnie zwiększa się i maleje. Co to może być?
Last reply by rekawek, -
- 3 replies
- 1.3k views
Mam problem.Po aktualizacji softu global do 11.3.5 przestała działać dioda powiadomień na pleckach.Czy da się jakoś to naprawić?
Last reply by stomek01, -
- 0 replies
- 557 views
pliki mają pozmieniane litery bez ładu i składu. w twrp wygląda tak samo. nie pomaga czyszczenie i wgrywanie romu na nowo.
Last reply by mruczek66, -
- 1 reply
- 832 views
Witam, Czy ktoś miał podobny problem albo wie jak rozwiązać mój :) Po aktualizacji systemu nie umie w ogóle połączyć się z wi-fi ani z bluetooth. Próbowałam go przywrócić do ustawień fabrycznych ale niestety nic to nie dało. Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)
Last reply by Adams12,