Amazfit BIP
175 topics in this forum
-
- 40 followers
- 6.3k replies
- 1.1m views
Wątek poświęcony wszelkim modyfikacjom firmware'u Amazfit BIP oraz aplikacji MiFit. Będzie w nim sekcja POBIERZ, w której będą umieszczane najświeższe, stabilne wersje MOD-ów. Na początek link do narzędzie do modyfikacji firmware Amazfit BIP na GitHubie: https://github.com/amazfitbip/tools Nie będę się rozpisywać na jego temat, bo wszelkie potrzebne instrukcje do skryptów są w toolsie. Instrukcja podmiany firmware w Amazfit BIP: Spoiler "We are not responsible for anything that may happen to your Bip as a result of installing custom FW. You do so at your own risk and take the responsibility up…
Last reply by mrosi, -
-
- 22 followers
- 1.4k replies
- 326.1k views
Wątek poświęcony wszelkim modyfikacjom firmware'u Amazfit BIP oraz aplikacji MiFit. Będzie w nim sekcja POBIERZ, w której będą umieszczane najświeższe, stabilne wersje MOD-ów. Na początek link do narzędzie do modyfikacji firmware Amazfit BIP na GitHubie: https://github.com/amazfitbip/tools Nie będę się rozpisywać na jego temat, bo wszelkie potrzebne instrukcje do skryptów są w toolsie. Instrukcja podmiany firmware w Amazfit BIP: "We are not responsible for anything that may happen to your Bip as a result of installing custom FW. You do so at your own risk and take the responsibility upon yourself.…
Last reply by Maksioszek, -
- 20 followers
- 1.1k replies
- 267.5k views
Wątek do umieszczania wszelkich modyfikacji tarcz "bin". Należy umieszczać sprawdzone przez siebie pliki BIN. Obok samego pliku BIN należy umieścić zdjęcie tarczy. Wszelkie modyfikacje danej tarczy (po uwzględnieniu sugestii użytkowników), należy umieszczać w pierwotnym poście edytując go z odpowiednią adnotacją - nie zakładać kolejnych postów. Unikniemy w ten sposób bałaganu. fake4r zasugerował aby nie usuwać poprzednich wersji tarczy, ale umieszczać je w spojlerze - myślę, że to dobry pomysł.
Last reply by aorz, -
- 5 replies
- 21.4k views
Witam, dzisiaj otrzymałem zegarek. Na jednym telefonie udało mi się połączyć z aplikacją Mi Fit, tam odnalazłem zegarek, zrobiła się jakaś aktualizacja itp. Ale po wszystkim cały czas na zegarku wyświetla mi się ikona połączenia telefonu z zegarkiem. Nic innego na zegarku nie mogę zrobić, ani go wyłączyć (tzn. nie wiem jak to zrobić, ale dłuższe przytrzymanie przycisku lub przez pare sec. nie przynosi rezultatu). Z aplikacji Mi Fit jak np. nacisnę wyszukiwanie zegarka to zegarek wibruje więc jakoś jest połączony ale gdzieś coś się zwiesiło. Jak go zresetować? To było pierwsze uruchomienie nic z zegarkiem i jego oprogramowaniem jeszcze nie kom…
Last reply by witek_77, -
BIP się rozkleił 1 2 3
by fake4r- 4 followers
- 71 replies
- 17.2k views
Hej. Dzisiaj zauważyłem że mój bip się rozlkeił. Tak jakby dołem tasiemki wypchały z czasem ekran. Nigdy nie używałem zegarka podczas pływania czy nawet w słonej wodzie. Jedynie nie ściągałem go idąc pod prysznic i przy myciu rąk. Nie był też narażony na nadmiernie złe warunki. Zamówiłem klej t7000 i będę kleił mojego bipa. Kupiłem go w gearbest niecały rok temu za 160zł i nie chce mi się go odsyłać, spróbuję skleić sam. Ktoś mial podobny problem i poradził sobie z tym? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Shahu, -
- 20 replies
- 16.6k views
Witam.kupilem amazyfit BIP w media expert naładowałem,aplikacje zeskanowane i zegarek się nielaczy z telefonem próbowałem na 2 oba xiaomi na zegarku wyświetla się connect app to retry.jest zepsuty?
Last reply by Oels, -
- 2 followers
- 23 replies
- 13.5k views
Dzień dobry, Tekst w Amazefit BIP w powiadomieniach i ustawieniach jest zbyt mały. Da się tam zmienić lub pogrubić font? Będę wdzięczny za pomoc.
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 5 replies
- 13.5k views
Chciałbym się dowiedzieć, jaki jest najlepszy sposób na eksportowanie danych z aktywnościami z tego zegarka do endomondo. Obecnie używam do tego celu aplikacji Notify&Fitness for Amazfit ale niestety bardzo często wyeksportowane i zaimportowane dane do endomondo zawierają dane z kosmosu typu max. prędkość 100.000 km/h, zawierają puste pierwsze sekundy bez przebytych kilometrów oraz co najgorsze zawierają przekłamane dane na mapie do tego stopnia, że raz otrzymałem pomalowany prostokąt na niebiesko zamiast wyznaczonej trasy.
Last reply by walek75, -
- 5 followers
- 93 replies
- 12.9k views
Pierwotnie post powstał w innym wątku, który jeden z moderatorów wrzucił do kosza.... Nie dyskutuje się z moderatorami, więc ja nie będę, zadałem sobie jednak trochę trudu, by zrobić garść testów, więc może komuś informacje się przydadzą: Zaobserwowałem dziwną przypadłość firmware'u GPS w wersji 15974,e61dd16,126 (zawarty w wersji 1.1.5.04 firmware'u dla BIPa) - która nie występowała w poprzedniej wersji oprogramowania GPS. Na załączonych zrzutach widać, że początek treningu (w czasie bezpośrednio po uzyskaniu FIXa) jest mocno niestabilny (powoduje to zawyżenie ilości przebiegniętych km i tempa treningu). W przypadku załączonych obrazków zarejestrowana trasa j…
Last reply by lisek1953, -
- 2 followers
- 59 replies
- 11.6k views
Cześć, Przed chwilą dostałem nowy firmware v.1.1.6.30 i mamy język polski! Na tym koniec entuzjazmu... Tłumaczenie jest z czapy... Np. Twarz zegarka... Nacisk długiego przycisku... Do tego nie można zmienić czcionki bo Mi Fit ciągle wrzuca oryginał która jest nieczytelna i wygląda paskudnie. Czy ktoś mógłby dostosować czcionkę od Janusza do nowego firmware? Będę wdzięczny.
Last reply by bembenek, -
- 1 follower
- 23 replies
- 11.3k views
Dzień dobry wszystkim, Czy jest możliwe w Amazfit BIP rejestrowanie treningu gimnastycznego (areobik/CrossFit) tak jak robiłem to w BAND 3? Nie ma takiej Aktywności w menu treningu, czy zna ktoś jakieś rozwiązanie? Próbowałem ustawić trening na "bieżnia" co oczywiście nie zadziałało gdyż zliczył tylko 56 kalorii Band 3 robił to idealnie po wyborze profilu "Cwiczenia", kalorii było zwykle ok 600 i wszystkie dane były OK Kurcze, zachciało mi się wymienić żonie BAND3 na wyższy model i mam teraz kłopot, Band 3 już podarowany w rodzinie Pozdrawiam - Jacek
Last reply by bembenek, -
- 22 replies
- 9.6k views
Bieżąca temperatura często znika, min i max zawsze jest, też tak macie? Tarcza oczywiście ma tę funkcję, zresztą na innych tarczach jest tak samo, temp. często znika, potem się pojawia. Używam MiFit, ale z Gagdetbridge też tak było. Jak aktualna temperatura zniknie z tarczy, to nie ma jej też w tym podglądzie pogody na kilka dni, jest tylko min i max. Słabe to jest, w poprzednich wersjach firmware też tak było.
Last reply by Mrygator, -
- 6 replies
- 9k views
Zegarek Amazfit Bip mam od wczoraj. Dostałam go na wigilie. Przez noc go ładowałam i gdy następnego dnia chciałam go wyciągnąć zegarek zawiesił się na "statusie". Próbowałam go wyłączyć lecz nic nie działa. Trzeba go rozładować?
Last reply by szadoky, -
- 3 replies
- 8.7k views
Jestem świeży w tym temacie. Proszę o informację jakie są sposoby wgrywania tarcz do BIP. Robię to przez Mi Fit ale to jest średnio wygodne. Czy można inaczej? Dodatkowo czasami wgrywanie przez Mi Fit powoduje błąd który skutkuje wykasowaniem wszystkich wgranych tarcz. Muszę wtedy wyłączyć i włączyć zegarek ponieważ po jednym takim zdarzeniu nie chce więcej wgrywać tarcz.
Last reply by Jask2, -
- 2 followers
- 13 replies
- 8k views
Witam, Robił ktoś może pomiary tętna dla porównania na alternatywnych urządzeniach? Natrafiłem na tematy XDA ze amazfity fałszują pomiary i tak naprawdę jest to aproksymacja wielu czynników - m.in. danych wpisanych w mifit z czasem treningu dystans.. a czujnik nie ma z tym za wiele wspólnego. Po ściągnięciu zegarka i odpaleniu treningu puls jest pokazywany.
Last reply by faun77, -
- 41 replies
- 7.1k views
Witajcie. Jestem tutaj nowy więc chciałem się na wstępie z Wami przywitać. Mam nadzieję, że znajdę tutaj nieco pomocnych informacji co do sprzętu, którego jestem szczęśliwym posiadaczem od wczoraj. Wybaczcie za może pytania nie na miejscu, ale jestem laikiem jeśli chodzi o elektronikę, ale czynnym sportowo...stąd mój zakup tego zegarka - Amazfit BIP. Nie posiadam smartfona, ale chciałbym korzystać z funkcji zegarka. Grzecznościowo procesu instalacji dokonałem na smartfonie rodziny. Przeszedłem ten etap myślę jak należy. Jednak mam problem z GPS-em. Jak go się włącza w zegarku? Czy konieczne jest stałe połączenie z telefonem? Hmmm. Włączając np funkcję …
Last reply by whitearrow, -
- 0 replies
- 7.1k views
Witam, przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem wątku, który pomógłby mi w rozwiązaniu mojego problemu:( Mam zegarek Amazfit Bip. Zegarek kupił sobie mój znajomy - nie mógł się połączyć z aplikacją Mi Fit (Android) na jego telefonie i dał mi go do weryfikacji. Z tego co wiem, to kiedy odpalił Mi Fit miał jakieś problemy z Bluetooth (przerywało połączenie), ale jednocześnie na zegarku od samego początku na wyświetlaczu widać było obraz jak poniżej. Znajomy twierdzi, że nie było żadnego procesu aktualizacji. Próbowałem za swoim Samsungiem Galaxy J3 (2016) i jeszcze na iPhonie SE - bez rezultatu. Mi Fit nie łączy się z zegarkiem. Przytrzymuję przycisk na …
Last reply by Syn_Batmana, -
- 1 follower
- 3 replies
- 6.8k views
Chciałem dopytać o aplikacje jakie używacie na telefonie do BIP-a. Z tego co rozumiem MiFit jest wymagany i do tego można wybrać z pośród wielu dostępnych opcji, a interesują mnie najbardziej teraz: Tools & Amazfit Notify & Fitness for Amazfit To co chciałbym ja uzyskać, to brak znaków zapytania w wiadomościach obsługa Taskera (chyba w Tools&Amazfit jest większa) możliwość definiowania schematów wibracji dla różnych zdarzeń (tasker to ogarnie, ale żeby nie tworzyć zbyt wielu profili dobrze byłoby mieć to natywnie tzn. inne dla sms inne dla maili) niskie zużycie baterii - teraz nie narzekam Co do baterii, to MiF…
Last reply by paff, -
- 5 replies
- 6.7k views
Testuje już zegarek od ponad tygodnia i niestety ale jego wyznaczanie tras oraz odnajdowanie się w terenie to jakaś porażka. Porównywałem go non stop z moim samsungiem S8 i niestety telefon radzi sobie zdecydowanie lepiej. Poniżej parę zrzutów dla przykładu (na lewo S8, na prawo Amazfit Bip) - takich sytuacji jest całe mnóstwo. Czy jest może jakaś możliwość poprawy pracy GPS'u w tym zegarku? Jakaś opcja aktualizacji danych lokalizacyjnych? Dodatkowo mam pytanie jak sprawdzić czy zegarek połączył się już z satelitą GPS? Włączyłem aktywność bieganie i czekałem ok. 10 min ale komunikat "Getting location with GPS..." wciąż się wyświetlał a myślę, że zegarek …
Last reply by walek75, -
- 3 followers
- 24 replies
- 6.4k views
Witam jak ustawić w amazfit bip s aby ekran ciągle nie był wybudzony a reagował dopiero po kliknięciu fizycznego guzika bądź ruchu nadgarstkiem. Nie wiem jak to zrobić bowiem u mnie ekran jest ciągle widoczny i przez to muszę ładować zegarek średnio co 10/12 dni a nie jak niektórym trzyma 30/40 dni.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 6.3k views
Cześć od jakiegoś miesiąca posiadam zegarek Amazfit BIP. Przetestowałem go już dość dobrze i ogólnie jest super. Ma jednak wadę na tyle istotną, że staje się on dla mnie jedynie kolejnym zegarkiem. Problem jest w zaniżaniu ilości spalonych kalorii np. Jazda na rowerze. Ta sama trasa liczona przez zegarek i Endomondo pokazuje spore rozbieżności. Na trasie ponad 10 km zegarek pokazuje 70-100 kcal a Endomondo 260-270 kcal. Prawie 3 krotna różnica wyniku to dość spory błąd !!! Sytuacja ma się troszkę lepiej jeśli zegarek mam mocno zaciśnięty na ręce. Prawdopodobnie problem jest w zaniżonym tętnie bo to w wynikach jest notorycznie zaniżane do 60-65. Dane z apl…
Last reply by Malcerz, -
- 1 follower
- 11 replies
- 5.8k views
Dzień dobry, czy ktoś orientuje się jak połączyć Amazfit bip S z aplikacją Mi Fit ? Sprzedawca zapewniał mnie, że jest taka możliwość jednak w opcjach Mi Fit: Profil > + Dodaj urządzenie > Zegarek, niestety nie ma Amazfit bip S pozdrawiam
Last reply by witek_77, -
- 12 replies
- 5.8k views
np kładę sie spac o 01.00 i śpię do np 8.00, a aplikacja poakuje ze spałem od 3 do 8 ponad połowę pomiarów jest poprawna ( mam Amazfita 3 m-ce) robię jakis bład ?
Last reply by walek75, -
- 1 follower
- 4 replies
- 5.8k views
Hej! Kupiłem jakiś czas temu Amazfit Bip jako zegarek sportowy. Głównie używam go do śledzenia trasy+tętna podczas jazdy na rowerze szosowym. Zegarek ładnie paruje trasy i HR z aplikacją Mi Fit, lecz problem zaczyna się z aplikacją Notify & Fitness i upload'em do stravy. Treningi w stravie są ucinane, tętno jest zmierzone np tylko do 10 minuty, albo pokazuje mi że trasę 25 km przejechałem w 10 minut z prędkością 140 km/h ;p Najczęściej ucina się ok 10 minuty albo końcówki traeningów, również pokazuje zły czas inny niż w mi fit. Dodam że używam telefonu z androidem KitKat. Proszę o pomoc. Zamieszczam zdjęcie jednego treningu z trzech aplikacji. Widać że w stravie puls …
Last reply by kaems, -
- 5 replies
- 5.6k views
Witam, mam problem z Azamfit BIP. Dzisiaj mój telefon sam z siebie zrobił sobie hard reset. Oczywiście wszystkie apki i ustawienia usunęło. Zegarek nie został rozparowany z Mi Fit i teraz nie mogę się z Mi Fit nowym połączyć. Nie bardzo mogę też zrestartować zegarka z dwóch powodów. Przycisk jest ustawiony na aktywność, a ustawienia z menu po aktualizacji zniknęły, a pojawiło się aliPay. Czy jest jakaś możliwość zrestartowania zegarka czy przywrócenie ustawień fabrycznych z poziomu PCta ? Czy w ogóle istnieje jakiś sposób na ponowne połączenie go z telefonem ?
Last reply by MacieQS,