Amazfit Stratos
46 topics in this forum
-
- 1 reply
- 2.3k views
Cześć, Odebrałem właśnie nowego Stratosa, zaczynam się nim bawić, jednak już na samym początku napotkałem 2 problemy. 1/ Nie mogę wgrać aktualizacji, mam komunikat, że jest nowa wersja ROMu 4.2.2.1 (zegarek ma fabrycznie 4.2.0.1) - po wybraniu aktualizuj, po chwili pojawia się komunikat, że wersja oprogramowania jest już najnowsza 2/ Nie mogę wejsc w general settings, za kazdym razem wywala Robiłem parowanie/rozparowanie, przywrocenie ustawien fabrycznych klika razy i nie pomaga to na oba powyższe. Czy ktoś ma jakiś pomysł co można zrobić? Czekać na jeszcze nowsze wersje ROM? Jeszcze 3 rzecz - widzę, że zmieniła się godzina, jest o 1 później niż …
Last reply by Artur29, -
-
- 2 followers
- 1 reply
- 1.5k views
Czy ktoś jeszcze miał tak, że podczas treningu zegarek samoczynnie się restartował nie zapisując aktywności? Od jakiegoś czasu sporadycznie mnie to spotyka. O ile poprzednim razem bateria była na wyczerpaniu, to teraz miała ok 80%. Zegarek zwyczajnie się wyłączył i włączył. Bez wyciskania jakiegokolwiek przycisku. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 9 replies
- 4.1k views
Mam Stratos 2 (A1619) i wczoraj pojawiły się problemy z synchronizacją. Aplikacja amazfit albo nie synchronizuje kroków, albo pokazuje mniej niż Stratos, to samo ze snem zegarek zmierzył 7 godzin snu a aplikacja pokazuje tylko 3 godziny. Restarowałem, parowałem ponownie, tworzyłem nowe Konto. Już nie wiem co robić. Do tej pory działał dobrze.
- 3 replies
- 2.8k views
Witam! Od kiedy nastapila zmiana czasu z letniego na zimowy mam problem z prawidłowym pokazywaniem czasu. Problem polega na tym że jak mam zegarek zablokowany to pokazuje czas który był aktualny przed zmianą czyli letni a jak odblokuje to pokazuje prawidłowy czas czyli zimowy. Co mam zrobić żeby pokazywał aktualny czas przed zablokowaniem i po zablokowaniu zegarka.
- 1 follower
- 1 reply
- 850 views
Chodzi mi o gesty przesuń w prawo/lewo, mam po dwie zakładki w każdą stronę, gdzie na ostatniej jest lista aplikacji, a chciałbym by to wszystko było pod gestami, a nie w aplikacjach do klikania, można? Apka Amazfit krzyczy, że można dodać tylko 2 zakładki jednocześnie. Tu widać wszystkie zakładki - kropki, ja mam 5.
- 1 reply
- 1k views
Cześć, czy ktoś też miał problem z ekranem w stratosie jak na zdjęciu? Wygląda jakby szkiełko się zaczynało odklejać?
Last reply by Guzior, -
- 2 replies
- 1.2k views
Mam do Was pytanie, czy testowal ktoś działanie programu pływackiego z GPS, szczególnie interesuje mnie jak się spisuje Stratos, którego sam nie zdążyłem sprawdzić. Kilka razy testowałem GTRa i u mnie to praktycznie nie dziala, jedyna użyteczną i wiarygodna informacją jest czas treningu. GPS przy stylu klasycznym nie działa wcale (zegarek jest cały czas w wodzie) Przy stylu dowolnym i motylku czasem coś złapie, ale wiarygodne to i tak nie jest. Stylu też dobrze nie wykrywa, ale to inna bajka, do tego Amazfit/Mi Git, nie wyświetla wiele informacji na temat tego treningu. Jeśli ktoś używa innych urządzeń (np. Garmina), to też proszę o info... czy to w ogóle kom…
Last reply by mszczepa, -
- 4 replies
- 1.8k views
Witam, Od paru dni jestem posiadaczem pierwszego i nowego telefonu firmy Xiaomi MI9, dokupiłem do niego Stratosa 2+, jednak mam z nim problem. Na zablokowanym ekranie kolory są brzydkie, pojawiają się piksele, a do tego kropki miedzy godziną a minutą blokują się i zegarek jakby " zwisł ". Po odblokowaniu problem znika, kolory są normalne, kropki mrugają... Oczywiście jak ekran się zablokuje, problem ponownie się pojawia. Zegarek kupiony nowy, nieużywany, rom oryginalny - Model: A1619, Wersja Rom: 2.3.10.5. Poniżej podsyłam zdjęcia ekranu zablokowanego i odblokowanego. Pozdrawiam !
Last reply by pavco1, -
- 1 reply
- 2.3k views
Witam Mam problem z połączeniem do wifi po dotknięciu konkretnej sieci wifi na telefonie nie wyskakuje mi żeby wpisać hasło do wifi, proszę o pomoc. Dziękuję
Last reply by Izitap, -
- 0 replies
- 936 views
Witam. Z moimstratosem cossie podzialo. Po wlaczeniou zegarka dziala dopuki nie nacisne gornego przycisku. Wtedy tarcza gasnie i zegarek sie wylacza. To samodzieje sie gdy zaraz po wlaczeniu nacisne ten przycisk.
Last reply by peja_87, -
- 0 replies
- 683 views
Po aktualizacji app Amazfit w połowie lipca nie mogłem połączyć zegarka z telefonem. Resetowanie do ustawień fabrycznych nie pomogło. Po zeskanowaniu ko du z zegarka - nic się dalej nie działo. Jeszcze raz to samo - i nic. Zegarek prawie nowy (na gwarancji) więc wysłałem do serwisu (Wrocław). Wrócił po kilku dniach. Serwis napisał, że zegarek był sprawny i nic z nim nie robili. Zeskanowałem kod z zegarka (ciągle ta sama aplikacja w telefonie i sukces - poszło jak po maśle. W dniu 31.07. aplikacja Amazfit w telefonie znowu się zaktualizowała. I znowu zegarek nie jest połączony z telefonem. Czy mieliście takie sytuacje? Jak z tym sobie poradzić? …
Last reply by henkor, -
- 2 followers
- 9 replies
- 5.9k views
Witam, zakupiłam stratosa i za cholercie nie pokazuje żadnych powiadomień typu smsy, połączenie telefoniczne czy tam Facebooki i inne. Mam iPhone’a i w sumie to już nie wiem jak do tego dotrzeć. Już nie wiem co i jak mam włączyć żeby on ogarnął [emoji34] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last reply by slavo22, -
- 1 follower
- 0 replies
- 509 views
czesc ROM global 2.3.10.5 Od 2 miesiecy nie mam powiadomien z massangera i z what's app na zegarku. W telefonie (Mi Mix2s MIUI polska 9.6.27) - powiadomienia na telefonie sie pokazuja i wyswietlaja. Fakt - kiedys ustawilem telefon aby mi nie pokazywac powiadomien z msg i what's app'a - ale potem zmienilem ustawienia aby spowrotem pokazywal - jednak d*pa zbita -nie pokazuje. PRzeinstalowalem massangera - nic to nie dalo. Wyczyscilem cache i dane -tez nic. Jak to mozna naprawic? Bruner
Last reply by Brunerus, -
- 0 replies
- 508 views
Witam, jestem świeżym użytkownikiem Stratosa, współpracuje on z iPhone i mam pytanie, czy można ustawić by powiadomienia z aplikacji przychodząc na zegarek podświetlaly ekran ? Wieczorami niestety nic nie widać i trzeb ręcznie go „zapalać”. pozdrawiam
Last reply by [email protected], -
- 1 reply
- 1.4k views
Cześć, Jestem posiadaczem smartwatcha Amazfit Stratos Model A1619. Mam pytanie odnośnie powiadomień (inne niż wszystkie :)) a mianowicie, jak wyłączyć powiadomienia z danych aplikacji. Przykładowo, chce aby na smartwatchu wyświetlały mi się tylko połączenia przychodzące, nie smsy, maile, ani wiadomości z messengera. W aplikacji Amazfit Watch po wejściu: Settings -> Notification settings, z listy aplikacji które chce wyświetlać lub nie mogę wybrać tylko gmail, pare iphonowych aplikacji oraz jakieś dwie chińskie. Z góry dziękuję za pomoc!
Last reply by meezy, -
- 5 replies
- 895 views
Hej, Byłem w weekend na Kasprowym. W plecaku telefon z włączonym endomodo nonstop GPS. Na ręku zegarek Stratos ostatnie oprogramowanie i opcja wspinaczki. Trening po zapisaniu zsynchronizowałem ze Stravą. Wyniki Endomodo z tel: https://www.endomondo.com/users/3263102/workouts/1265863121 Strava: https://www.strava.com/activities/2134674737 Apka zegarka: https://imgur.com/a/S1x1g03 Ciekaw jestem co jest najbliżej prawdy... Dodam jeszcze trasę wyznaczoną z mapy: https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49.2695070,19.9805100;49.2433410,20.0069620;49.2323680,19.9816520;49.2695070,19.9805100 Oczywiście mapa nie liczy …
Last reply by walek75, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam Po aktualizacji systemu zegarka amazfit 2 przyciski fizyczne nie przewijają opcji po kolei tylko bezpośrednio z opcji tarczy przeskakuje na opcję GPS. Po kolejnym wciśnięciu wraca na opcję tarczy zegarka. Proszę o pomoc w sprawie.
Last reply by marglcia, -
- 0 replies
- 645 views
Czy jest możliwość ustawienia w stratos 2 żeby podczas treningu podawał przez słuchawki np. Tempo, odległość, tętno?
Last reply by sssivy, -
- 0 replies
- 646 views
witam, mam problem z powiadomieniami w Mi8 na Miui Developerskiej oraz EU stable. Otóż praktycznie nie ma żadnych powiadomień. zegarek sparowany, wszystko pięknie. ogólnie komunikacja z poziomi aplikacji oraz zegarka na piątkę. Wszystkie uprawnienia nadane itd. brak oszczędności baterii. Po powrocie na Global Stable wszystko działa poprawnie i na czas. Ktoś ma podobne doświadczenia ?
Last reply by Zaborek, -
- 0 replies
- 463 views
Ostatnio rozładował mi się dosłownie zegarek do zera. Nie wiem czy to jest akurat tego przyczyna, ale po na ładowaniu zaczął być lekko mułowaty i sie przycinał. Zrobiłem mu restart i wisi na logu. Nie wiem czy złapał bootloopa - zapewne tak. Mogę go wprowadzić w FastBoota, ale w menadżerze urządzeń nie widzi zegarka(wykrywa go jako ADB TESTING INTERFACE). Od samego początku miałem problemy ze sterownikami i z połączeniem. Ktoś pomoże jak postawić go na nogi?
Last reply by butcher23, -
- 1 reply
- 692 views
Cześć, Mam problem ze sparowaniem nowego zegarka Amazfit2 wersja chińska. Po instalacji aplikacji ze Sklepu Play podczas wczytywania kodu QR prosi mnie o zainstalowanie aplikacji Chińskiej. Jak mogę to zrobić bądź gdzie ją znaleźć? Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by szablix,