Dyskusja ogólna
110 topics in this forum
-
- 2 replies
- 778 views
Witam serdecznie Proszę o informację czy można ustawić poprzez HUB alarm na dwa różne obwody . Czyli przykładowo: - alarm 1: 4 czujki mogą go uruchomić (alarm obwodowy gdy domownicy idą spać i aktywne są np. tylko kontaktrony) - alarm 2: 8 czujek może go uruchomić (alarm sztandarowy gdy np. domownicy wyjeżdżają i aktywne są kontaktrony oraz czujki ruchu) Jeśli tak, to jak skonfigurować coś takiego? Mam również pytanie o to czym jest "Alarm powiązania" pod: HUB->Automatyka->Alarm->Więcej ustawień->Alarm powiązania.
Last reply by canibalo, -
-
- 1 reply
- 584 views
Czy pomalowanie czujek AQara Window Door Sensor sprayem w puszce może mieć jakikolwiek negatywny wpływ na ich działanie?
Last reply by iborkim, -
- 3 replies
- 1.9k views
Kupiłem bramkę Aqara Hub Gateway: https://pl.aliexpress.com/item/32910821884.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5f205c0fmOovzn Skupiłem się na elemencie: międzynarodowych edycja. ;) Okazało się jednak, że da się ją podpiąć tylko do serwera chińskiego. I tu pojawia się moje pytanie. Czy istnieje jakiś sposób na podpięcie jej tak aby działała przy regionie "Polska"? Tak mam niestety wpięte inne urządzenia.
Last reply by rezmus, -
- 1 reply
- 941 views
Czy poprzez Xiaomi Evaporative Humidifier można podłączyć się z Xiaomi Aqara Window Door Sensor? Gdzieś przeczytałem że takie połączenie jest możliwe. Nawilżacz ma bramkę BLE, ale nie udało mi się połączyć z Agara window door sensor.
Last reply by Gawronnek, -
- 0 replies
- 799 views
Aaa
Last reply by franko85, -
- 9 replies
- 3.5k views
Cześć, dziś dotarł do mnie termometr xiaomi dla dzieci. Pierwsze wrażenia mieszane: Urządzenie bardzo fajnie wykonane, przyjemny w dotyku materiał. Nie śmierdzi chińszczyzną. Duża ilość plastrów od razu dołączona, niepotrzebnie kupiłem dwa opakowania dodatkowe bo teraz mam ich chyba ponad setkę. Testowałem na sobie przez kilka godzin i na razie nie zauważyłem jakiegoś dyskomfortu ani podrażnień I tutaj zaczynają się schody ponieważ używanie z aplikacją na androida to tragedia. Po pierwsze Mi Home temperaturę wyświetla ale jednocześnie informuje, że jeśli przejdzie do tła to nie będzie w stanie śledzić urządzenia na bieżąco. Jest oczywiście i…
Last reply by slides, -
- 0 replies
- 1.5k views
Cześć, Parę dni temu kupiłem w MiStore Kraków czajnik MiKettle - ma oryginalną wtyczkę EU i polską gwarancję. Niestety w aplikacji MiHome czajnik nie jest wykrywany jeżeli jestem na serwerze chińskim, dopiero po przełączeniu na europejski jest odnajdywany.Jest to dla mnie problem, gdyż "giną" mi wtedy pozostałe urządzenia smart z Xiaomi (zakupione z chin). Zaktualizowałem oprogramowanie czajnika, MiHome do najnowszej wersji - ale niestety to nic nie pomaga. Jest jakiś sposób aby był on widoczny na serwerze chińskim w aplikacji ? Dodam że próbowałem sklonować apkę, ale nie działa to tak jak bym chciał, występuje jakiś konflikt. W polskim serwisie Mi, nie są w sta…
Last reply by andy118, -
- 2 replies
- 1.3k views
Posiadam 2 włączniki Xiaomi Aqara Wall Switch (ZigBee Version double key). Od kilku dni włączniki zaczynają wariować - zaczynają migać żarówki którymi sterują, błyskają losowo te które są w danym momencie zgaszone. Wydaje mi się, że dzieje się to w sytuacji kiedy korzystam z pilota blueetooth do mi boxa - kiedy klikam na pilocie dużo razy w krótkim czasie. Sytuacja wraca do normy gdy kilka razy włączę/wyłączę światło fizycznie klikając na włącznik. Do następnego skorzystania z pilota błyski żarówek nie występują. Ktoś spotkał się z podobnym zachowaniem? blueetooth z pilota powoduje jakieś zakłócenia w pracy gate/włączników?
Last reply by Arecki, -
- 2 replies
- 1.8k views
Kupiłem sobie centralkę Fergusona SmartHome + parę czujników. Generalnie jest ok, ale chciałbym do tego systemu dołączyć sobie jakieś bajery od Xiaomi np. czujniki do doniczek, może włączniki. inni producenci też robią różne akcesoria ZigBee. Czy to wszystko razem zadziała? Czy trzeba kupować oddzielne centralki dla różnych czujników? Może jest jakiś uniwersalny program/sprzęt, który to wszystko połączy?
Last reply by jojoro, -
Witam, Bardzo zaciekawił mnie temat systemu alarmowego firmy Xiaomi z uwagi na cenę i możliwości ale czy istnieje możliwość sparowania tego z urządzeniami firmy Sonoff, Broadlink i Amazon Alexa?? Czy istnieje jakaś aplikacja która by te 3 systemy zintegrowała w jeden aby można było zarządzać jednym pulpitem a nie kilkoma osobnymi aplikacjami?? Czy istnieje możliwość zarządzania elementami systemu Xiaomi przez komendy głosowe Alexy?? W planach mam np takie sceny - czy są realne do wykonania ?? - po wejściu do mieszkania(czujnik drzwi) i kliknięciu w przycisk (np od oswietlenia lub pilot Xiaomi) to zapala się światło w korytarzu na np kilka minu…
Last reply by Phil_ips,