Dyskusja ogólna
110 topics in this forum
-
- 2 replies
- 637 views
Cześć Jaka kamerka zagada z centralką na serwerze europejskim bez kombinacji? Czy ma kto już tą nowszą wersję kamerki 360° 2K global?
Last reply by Adam Błażejewski, -
-
- 4 replies
- 848 views
Hej Jako ze to moj pierwszy post - witam forumowiczów Czy Smart Plug ZNCZ05CM do działania schedulera potrzebuje ciaglego podlaczenia do Wifi czy wystarczy raz zaprogarmowac i bedzie dzialac? Chodzi o to ze potrzebuje to zamontowac w garazu gdzie wifka nie ma zasiegu wiec pytanie czy moge sobie go ustawic w pomieszczeniu gdzie jest zasieg a pozniej umiescic w innym pomieszczeniu gdzie nie ma zasiegu. Jezeli to dziala to czy to znaczy ze jest tam wbudowany zegar czasu rzeczywistego ? Z info z gory dzieki
Last reply by Cichynowy, -
- 1 follower
- 9 replies
- 3.5k views
Cześć wiecie jak podpiąć lampkę pod bluetooth ? O.. taką : https://pl.aliexpress.com/i/4000898279994.html dziękuję za podpowiedź
Last reply by Posreg, -
- 0 replies
- 1.2k views
Który z czujników od Xiaomi ma najdalszy zasięg? Problem: Chce zabezpieczyć szopę i zamontować w niej jakiś czujnik: - Otwarcia - Ruchu - Wibracji - itd.. Niestety szopa jest oddalona od mojego domu. Mogę umieścić w oknie któryś z Gateway np Xiaomi Gateway v2 lub v3 Ale nie wiem który wybrać: Co radzicie kupić który czujnik który można użyć do "mini alarmu" ma najlepszy zasięg i który z protokołów komunikacji Bluetooth BLE vs Zigbee też ma najlepszy zasięg?
Last reply by XIAOOO, -
- 8 replies
- 18.3k views
Witam. Od razu z grubej rury, bez owijania w bawełnę: ktoś coś wie o możliwości zastosowania głowicy termostatycznej w systemie Mi Home? Wśród urządzeń możliwych do dodania w aplikacji nie ma czegoś takiego... może są chociaż jakieś "domowe" rozwiązania tego problemu? Pozdrawiam arczi79
Last reply by vatazhka, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.9k views
Które produkty Xiaomi z aliexpress działają w Polsce? Na pewno działa kwadratowy wskaźnik temperatury i wilgotności (bo już go kupiłem) ale reszty nie wiem a chciałbym zapytać przed zakupem
- 2 replies
- 2.1k views
Cześć! Jest jakaś różnica między Mi Smart Sensor Set vs. Xiaomi Aqara Sensor Kit? Czy czujniki np. z Aqary będą zgodne z MI i na odwrót?
- 16 replies
- 5.2k views
Witam, kupiłem właśnie Gateway Mi Home... szukam gniazdek... idealnie jeśli będą z pomiarem zużycia energii. Możecie coś polecić? Znalazłem tylko oryginalne Xiaomi (niestety nie ma wersji EU) i OSRAM (ma zigbee, ale nie wiem czy będzie działało). Wszystko poza tym jest po Wifi i nie mam pojęcia czy da się podłączyć i jak to zrobić. Proszę o podpowiedzi (tematy na forum są bardzo stare - 2016).
Last reply by Damian666, -
- 1 follower
- 13 replies
- 5.1k views
Planuje zakup lampki xiaomi bedside lamp 2 (https://www.morele.net/xiaomi-xiaomi-mi-bedside-lamp-2-inteligentna-lampa-nocna-6312946/?gclid=CjwKCAjwjLD4BRAiEiwAg5NBFoeQd0myrQnuHId3TGsv1bu6g8U_pk2ntabIWAW7A6p_AATqkCOdXBoCD7oQAvD_BwE) W specyfikacji jest wymieniona bramka BLE, jednak nigdzie nie mogę znaleźć informacji, czy lampka faktycznie obsługuje tą bramkę. Jak to w końcu jest? Jest możliwość podłączenia innych urządzeń poprzez lampkę jak np. wtyczki zigbee, czujniki temperatury czy czajnik tak aby była możliwość kontrolowania ich poprzez wifi?
Last reply by rezmus, -
- 2 followers
- 9 replies
- 2.8k views
Witam! Szybkie pytanko odnośnie nowego urządzenia wprowadzonego wczoraj przez Xiaomi - Xiaomi Mi Flood Guard. Chciałem zastąpić swoje czujniki Fibaro pod Apple HomeKit rozwiązaniem jednej firmy. Nowy czujnik łączy się po standardzie Bluetooth z bramką BLE Xiaomi. Aktualnie posiadam wszystkie urządzenia podłączone na serwerze EU (Polska) + Mi Smart Gateway v3 z Chin, który jednak pięknie współpracuje z polską aplikacją i europejskimi serwerami (czyta wszystkie czujniki/sensory). Wszystko w języku polskim. Czy aplikacja umożliwi mi dodanie takiego czujnika zalania po łączności Bluetooth z Chin na nasz serwer czy powstanie konflikt tak jak w przypadku urządzeń po WI…
Last reply by Phil_ips, -
- 0 replies
- 503 views
Witam, czy ktoś ma taki problem lub pomysł dlaczego nie mogę w apce wejść do gateways (v3 to ten kwadratowy) Nie działa mi na modowanej apce, ani oryginalnej, na żadnym z serwerów, Wywala taki komunikat jak w załączniku, czasem crashuje całą apke, pół roku przelezal W szafce, kiedyś normalnie działał. Co śmieszne, dodałem czujnik temp przez zigbee i działa...
Last reply by migelus, -
- 1 follower
- 2 replies
- 542 views
Hej, czy ten videodomofon będzie działać na zmodowanej apce Mi Home? Kilka miesięcy temu była dyskusja na temat Video Domofonów od Xiaomi i kolega@rezmus mówił, że prawdobodobnie VD od Imilab powinien zadziałać na serwerze EU i będzie używalne. XIAOBAI 1080P WiFi Inteligentny dzwonek wideo https://banggood.app.link/IzkhMwjR3ab Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Phil_ips, -
- 1 follower
- 0 replies
- 399 views
Witam wszystkich serdecznie, zastanawiam się czy jest jakieś urządzenie w gamie Xiaomi, które pozwoliło by mi na wprowadzenie do systemu sygnału zewnętrznego tj. 5V. Chcę to wykorzystać do wyzwalania scen, gdy TV jest włączony. Tzn. TV jest odpalony, wtedy USB jest zasilone i na podstawie tej informacji odpalam sceny. Myślałem o alternatywie w postaci zrobienia prostego układu elektronicznego, który sterowałby klikiem Wireless Switch, ale może znajdzie się coś gotowego do kupienia. Będę wdzięczny za pomoc.
Last reply by tomlock, -
- 1 reply
- 2.3k views
Jak w tytule posta bardzo proszę o informacje dotyczące różnic pomiędzy tymi dwoma bramkami: Yeelight Gateway Mesh vs Yeelight i Xiaomi Gateway 3. Która z nich będzie lepsza do podłączenia przykładowo 40 LEDów sufitowych , 5 plafonów i 10 żarówek (wszystko od Yeelight, ledy w mesh)?
Last reply by Lukcorp, -
- 1 reply
- 3.3k views
Cześć, 1)Czy zmiana sieci WIFI (inny AP w piętrowym domu) w gataway rozwali mi dotychczasowe sparowane urządzenia? Wolę się upewnić przed działaniem, bo nie widzi mi się parowanie tego wszystkiego od początku 2)Rozumiem, że tylko serwer mainland china obsługuje żarówki IKEA, tak? Rozumiem, że umieszczana tu na forum zmodowana aplikacja mi-home (dla urządzeń z różnych dystrybucji?) dla gatawaya z dystrybucji EU nie pozwoli z nim sparować żarówek IKEA TRADFRI? Pozdrawiam Mateusz
Last reply by Jawor, -
- 2 followers
- 1 reply
- 1.7k views
Witam. Czy można ( i jak ) podłączyć żarówki Philips do bramki ? W xiaomi home wszystko działa lecz nie mogę ich ustawić by włączały się przez czujniki podłączanie do bramki ponieważ ona tych żarówek nie widzi
Last reply by manfred01, -
- 0 replies
- 615 views
Jak w tytule - gniazdko w wersji Enhanced nie zlicza zużycia energii wyświetlając tylko liczbę włączeń/wyłączeń. Gniazdka używam od kilku dni. Oprogramowanie aktualne. Pomoc techniczna Xiaomi póki co milczy. Czy spotkał się ktoś z czymś takim?
Last reply by 008, -
- 4 replies
- 1.2k views
Dzień dobry Planuję zrobić oświetlenie schodów za pomocą tego zestawu. Zatem już połączyłem czujnik ruchu z gniazdkiem, dałem opóźnienie po którym ma się wyłączyć i generalnie powinno działać. Oczywiście w nocy. Jednak czasami w dzień trzeba włączyć ręcznie. I pomyślałem, aby z gniazdkiem sparować 2 przyciski, jeden u góry, drugi u doły i zrobił włączniki schodowe. Jestem na górze robię cyk, świeci się, ale musiałem pojść na dół, aby nie wracac drugim przyciskiem robię cy, aby wyłączyć. Dodatkowo, ale nie musi być, chociaż byłoby miło: Robimy tak, że czujnik ruchu działa całą dobę. Jednak przyciski skonfigurowane jak wyżej po zadzaiałaniu dezaktywują czujni…
Last reply by Gripen, -
- 1 follower
- 0 replies
- 502 views
Walczę z tym i jakoś nie wychodzi. Mam to na schodach i chcę, aby po wykryciu ruchu zapaliło się światło. Więc zrobiłem tak: wykrytu ruch, wtedy włącz gniazdo, opóźnienie 15 sekund i wtedy wyłącz gniazdo. I raz działa, raz . Co robię nie tak ? EDIT - już wiem, ze strefą czasową namieszałem
Last reply by Gripen, -
- 0 replies
- 502 views
Witam, Czy ktoś testował żarówki E14 i GU10 współpracujące z MiHome? Czy w ogóle są takie na rynku do kupienia w Polsce. Próbowałem z żarówkami Tuya ale te żarówki nie chcą pracować z apką xiaomi. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by pounamu, -
- 1 follower
- 5 replies
- 2.8k views
Koledzy i koleżanki, mam ogromną prośbę o podpowiedź. Chciałbym w oparciu o bramkę Xiaomi i kilka czujników stworzyć alarm z powiadamianiem w mieszkaniu. Mam tylko problem z wyborem bramki, bo jest ich kilka i pewnie nie wszystkie współgrają z dodatkowymi czujnikami. Planuje użyć: centralka 1 przycisk bezprzewodowy 1 czujnik pożarowy dymu 1-2 czujnik zalania 4-6 czujnik ruchu 2 czujnik drzwi 2 Termometr 1-3 kontakt inteligentny 2 kamera 1-2 czujnik gazu ziemnego 1 Zamiatarka mi robot 1 Moje pytanie brzmi? Która centralka do obsłużenia tego zestawu? Czy wszystkie czujniki (aqara, zigbee) są kompatybilne z każdą centralką? …
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 641 views
Witam, ile danych potrzebnych jest dla Gateway v2 i kilku czujników ruchu i otwarcie drzwi/okna. Jaki pakiet danych musiałbym wykupić, aby starczyło tylko do Smart home na miesiąc. Czy będę widział udostępnione mi przez kogoś urządzenie jeśli jego działa na serwerze EU a moje na CN?
Last reply by rezmus, -
- 2 followers
- 0 replies
- 1.1k views
Cześć Wszystkim! Jako nowy użytkownik, a w zasadzie prawie, przed użytkownik - obecnie korzystam z 2 żarówek Yeelight i dedykowana aplikacja Yeelight do tej pory mi wystarczała, ale kupiłem Gateway Mi Home V3 i kilka czujników, które idą do mnie z Chin i w związku z tym kilka pytań początkującego - wiem, że modowana aplikacja umożliwia użytkowanie przez serwery europejskie, czemu to ma służyć? Przyspieszeniu komunikacji czy czemuś więcej? Aplikacja Yeelight domyślnie proponowała serwer niemiecki i faktycznie chodziło to sprawniej. Kolejne pytanie - integracja z Google Home - robię, pyta o login i hasło, pokręci się kółeczko i... Nic z tego nie wynika, dlaczego? (Znalazłem…
Last reply by Remi_K, -
- 0 replies
- 1.1k views
Hej Posiadam juz jeden zestaw urządzeń czyli Xiaomi Gateway V2 wersja Chińska + smart gniazdka w wersji zigbee - również chińska wersja + ten termometr/higrometr : link również zakupiony na aliexpress Teraz chce zbudować drugi zestaw z wersją europejską ponieważ pojawiły się gniazdka zigbee z europejską końcówką, pytanie czy można będzie do wersji europejskiej bramki podłączyć ten sensor temperatury wilgotności? Czy można kupić gdzieś wersję 3 bramki i czy w ogóle ma jakieś zalety jezeli chodzi o stabilność ?
Last reply by Lukasz050, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam Interesuje mnie zakup halogenów #Aliexpress 40,18 zł 15%OFF | Xiao mi mi jia Smart Downlight regulowany kolor lampa sufitowa dim mi ng biała i ciepła, jasna WIFI mi aplikacja domowa inteligentny pilot https://a.aliexpress.com/_BUNGBl Jestem laikiem w takich sprawach Pomożecie ? Co jeszcze należy dokupić do żarówek ? Jak je razem sparować 10 szt. Dodam,że nie posiadam żadnych bramek itp. Dziękuję za pomoc
Last reply by Tom89,