Dyskusja ogólna
110 topics in this forum
-
- 1 reply
- 3.2k views
Wyświetlanie wykresów w Zepp Life to totalna porażka - brak skali zarówno jeśli chodzi o odczyt wartości dla poszczególnych pomiarów jak i totalny brak osi czasu - zupełnie nie uwzględnia w jakim odstępie czasu pomiary były robione tylko wynik to wynik i koniec nie ważne jaki odstęp czasu je dzieli... może być spoko jak ktoś się waży regularnie, ale jak ktoś waży się jak mu się przypomni to wykres jest zupełnie niemiarodajny. Do tego wykresy tylko tkanki tłuszczowej i masy, gdzie bardziej by mnie interesowała tkanka mięśniowa... Da się te dane zaciągać do jakiejś innej aplikacji prezentującej te dane po ludzku czy pozostaje bycie skazanym na Zepp Life? A może i w Zepp Lif…
Last reply by Netoper, -
-
- 7 replies
- 1.5k views
Hej, Nie wiem czy coś takiego jest ew. co mogę wybrać - proszę o pomoc. Chciałbym w mieszkaniu w jednym miejscu umieścić stację pogody. Chciałbym do niej podłączyć kilka czujników - ok 3 czujników wilgotności, czujnik temperatury zewnętrznej, czujnik temperatury wewnętrznej, czujnik czystości powietrza. Czy Xiaomi ma takie urządzenie ? ew. jakie są możlisości w sprzęcie xiaomi aby coś takiego skonfigurować.? Dziękuję za pomoc
Last reply by Erdo, -
- 1 reply
- 542 views
Cześć . Zakupilem zestaw Xiaomi mi smart sensor set , w zestawie bramka , 2x czujnik otwarcia i 2x ruchu . Zestaw działa bardzo dobrze jedynie jest problem taki , że ma wbudowane ograniczenia w aplikacji Home bramka ma ustawione tylko czujniki z zestawu nie można dodać dokupionych osobno podobnie jak inne urządzenia np. Termometry nie działają z bramka przez BY . Wiem , ze to celowe ograniczenie producenta / aplikacji , ale jak to obejść czy tez czy jest jakieś rozwiązanie ?Aplikacja Xiaomi Home na urządzeniu z iOS . z góry dziękuje za pomoc .
Last reply by FromWP, -
- 21 followers
- 3.6k replies
- 557.9k views
Cześć, wszystkim. Chce przerobić swoje mieszkanie na tak zwane SMART. Zwróciłem uwagę na produkty Xiaomi ponieważ używam ich na co dzień, znalazłem w ich ofercie Inteligentne gniazdka wygląda to fajnie ale niestety ma tylko chińskie wtyczki. Są przejściówki, sam ma parę ale z tego co zauważyłem są w kiepskiej jakości łamią się i wyginają często mam problem z podłączeniem. Trochę się boje podłączać do takiego gniazdka lodówkę czy piekarnik. Też nie wygląda to zachęcająco zwykle gniazdko >> inteligentne >> przejściówka. Może macie jakiś pomysł jak mądrze rozwiązać mój problem? Może Xiaomi planuje w przyszłości stworzyć własne przejściówki z ich gwarancja jakości…
Last reply by MrVlad, -
- 2 replies
- 4.7k views
Witam, Posiadam bramkę Xiaomi gateway v3 oraz wiele czujników i urządzeń do niej podłączonych. Czy jeżeli dokupię bramkę Aqara Hub m1s, to będę mógł ją dodać do MI Home oraz podłączyć do niej silnik do rolet https://allegro.pl/oferta/aqara-e1-silnik-rolet-wewnetrznych-homekit-11015612708? Zależy mi na informacji, czy będę mógł obsługiwać ten silnik w aplikacji Mi Home poprzez tą bramkę M1s. Czy jednak można to obsługiwać tylko z aplikacji Aqara? pozdrawiam
Last reply by Skb, -
- 13 replies
- 2.6k views
Hej, Mam nawilżacz powietrza Mi Smart Antibacterial Humidifier. Mam czujnik Mi Temperature & Humidity Monitor 2. Chcę aby nawilżacz włączał się zależnie od wilgotności powietrza po drugiej stronie pokoju (tam gdzie jest czujnik). Wedle mojego rozumienia - sam czujnik działa przez BT LE i do telefonu podłącza się tylko gdy uruchomię aplikację. Więc bez bramki nie jestem w stanie spiąć czujnika i nawilżacza. W związku z tym potrzebuję bramkę Mi Smart Home Hub aby to zautomatyzować niezależnie od telefonu. Dobrze rozumiem?
Last reply by FromWP, -
- 7 replies
- 3.6k views
Witam, Mam taką zagwozdkę bo i więcej czytam tym mniej wiem. Tym bardziej ,że jestem zielony w temacie. Obecnie w mieszkaniu posiadam kilka urządzeń od Xiaomi (odkurzacz, nawilżacze oraz wew. czujniki temperatury/wilgotmosci). Chciałbym dodatkowo zainstalować na grzejnikach głowice termostatyczne które mógłbym zaprogramować aby ustawiały temperaturę w zależności od dnia/godziny a także korzystały z zewnętrznych termometrów w celu sprawdzenia temperatury (wiadomo - przy grzejniku inna niż w drugim końcu pokoju). Tak mam ustawione np. nawilżacze aby działały tylko w godzinach jak jestem w domu i włączały jak wilgotność w pokoju np. spadnie poniżej określonej…
Last reply by Poszukiwany1983, -
- 1 reply
- 2.5k views
Dzień dobry, Chciałem dokonać zakupu wentylatora Xiaomi Mija Fan. Pomijając kwestię dostępności podczas poszukiwań natknąłem się na kilka informacji, które chciałbym potwierdzić bądź zdementować i dokonać zakupu najbardziej właściwego urządzenia dla mnie. Przytoczę fragment tekstu z opisanych różnic na innym portalu: "Model ZLBPLDS03ZM jest datowany jako model 2019. Starszy model, czyli ZLBPLDS01ZM, był modelem na rok 2018. Jakie są różnice w młodszym modelu względem starszego? W nowym brakuje czujnika temperatury i wilgotności oraz wymiennego akumulatora kosztem wbudowanego na stałe w podstawę. O szczegółach typu: kabel zasilający o długości 2 metrów w st…
Last reply by gonzocz, -
- 0 replies
- 559 views
Moj pierwszy post na forum, wiec serdecznie witam uzytkownikow Prosze o pomoc z problem automatycznego otwierania/zamykania bramy garazowej za pomoca zmodowanej aplikacji Mi Smart. Czy ktorys z przekaznikow Aqary wpiety w naped bramy pozwoli mi na zdalne otwieranie/zamykanie bramy? Ewentualnie inny pomysl w ramach ekosystemu Xiaomi? Czy moze montaz Shelly1 i przejscie z caloscia urzadzen Xiaomi zamontowanych w domu na Home Assistant? -> brama Came home hg600 (otwierana/zamykana wylacznie za pomoca pilotow/brak lacznika sciennego) -> bramki Xiaomi pracujace w domu: Mi v2,v3 + Aqara m1s, G2h (w garazu zasieg BLE,ZigBee, Wifi) …
Last reply by metalowakulka, -
- 1 follower
- 29 replies
- 6k views
Witam wszystkich - to mój pierwszy post tutaj. Posiadam jakieś tam elementy ekosystemu Xiaomi - wszystko podłączone do europejskich serwerów, nie posiadam żadnej bramki. Potrzebuję rozwiązania do zdalnego sterowania klimatyzacją. Dedykowany moduł do klimatyzatora kosztuje, aplikacja jest drewniana, no i jakoś nie mam zaufania, że producent nie przestanie jej wspierać za kilka lat... ...Zatem mój wybór padł na sterowanie przez podczerwień. Nie chciałbym wchodzić w kolejny ekosystem i próbować to wszystko "pożenić" np. przez Google Home. Grzebiąc na popularnym portalu z "chińszczyzną" odkryłem tytułowe urządzenie. Wyczytałem, że działa ono tylko z chińskimi serwerami.…
Last reply by vatazhka, -
- 0 replies
- 656 views
Witam, zamierzam kupić mi smart clock. Czy może mi ktoś powiedzieć z jakiego źródła korzysta wyświetlanie aktualnej pogody? Oraz czy do tego mi smart clock'a można podłączyć jakiś czujnik temperatury np Aquara, żeby wyświetlała się temperatura na zewnątrz?
Last reply by mariusz.wega, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.1k views
Mam już kamerkę, ale zupełnie się nie sprawdza, bo powiadomienia w Mi Home przychodzą losowo i zwykle z opóźnieniem. Czy jak kupię np. zestaw Smart Kit, to też będę miał ten problem? Tzn. opóźnione powiadomienia z czujników, albo czasem w ogóle brak powiadomień? Cel jest taki, żeby kot nie czekał pod drzwiami nie wiadomo jak długo. Drugie pytanie, ale to już mało istotne, co praktycznego można zrobić z takim zestawen, jak ten Smart Kit (bramka, 2x czujnik ruchu, 2x czujnik otwarcia, 1x przycisk)? Poza alarmem na kota czy psa, i zakładając, że to działa sprawnie (a nie tak, jak powiadomienia z kamer, bo to jakieś nieporozumienie), to czy macie pomysł żeby to wykorzyst…
Last reply by vatazhka, -
- 2 replies
- 741 views
Witam jak w temacie, mam problem z połączeniem czujnika wibracji z bramką. Czy macie jakieś pomysły co mogę zrobić. W aplikacji nie znajduje mi czujnika a jak wchodzę żeby dodać go ręcznie to jest komunikat, że "urządzenie nie jest zgodne". Ktoś może wie czy da się podłączyć ten czujnik do bramki gateway 2? Pozdrawiam i dziękuję za aktywność
Last reply by rezmus, -
- 9 replies
- 1.6k views
Miałem problem ze strefami czasowymi i zgodnie z poradą przeniosłem bramkę do regionu Chiny, aby zaktualizowała się ona do wówczas najnowszej wersji 1.4.7_0115. Powróciłem do regionu Europa (Polska), ale od tego czasu - minęło pół roku - nie dostałem żadnych aktualizacji firmware, mimo że po sieci lata już kolejna odsłona 1.5.0: https://github.com/niceboygithub/XiaomiGateway3fw/tree/master/original Czy operacja, którą wykonałem, zablokowała mi aktualizacje w regionie Europa, czy po prostu nie ma ich jeszcze w naszym regionie? Sent from my SM-G780G using Tapatalk
Last reply by conshima, -
- 1 follower
- 0 replies
- 636 views
Cześć Mam bramę garażową Hormana z automatem SupraMatic E, do tego dwa piloty i na ścianie wyłącznik dzwonkowy który od wewnątrz otwiera bramę. Chciałem dorobić sobie otwieranie zdalne ze smartfona. Kupiłem przełącznik od Aqara moduł QBKG04LM ale po podmienieniu zamiast włącznika dzwonkowego jednak nie działa. Czy ktoś próbował i udało uruchomić coś w środowisku Smart Home Xiaomi?
Last reply by penetratore, -
- 1 reply
- 581 views
Witam serdecznie Chciałbym kupić i zamontować u siebie w domu smart Home, ale niestety nie jestem pewien w kilku kwestiach i wolę się upewnić przed zakupem. 1. Czy żarówki yeelight gu10 będą działały z bramka? Jeśli tak to jaka polecacie bramkę? 2 jak jest w końcu z żarówkami z Ikea? 3. Jeśli nie te żarówki to jakie polecacie potrzebuje w sumie 3 modele gu10, e14, e27. Powiem szczerze, że bardzo chce kupić urządzenie, ale nie chce władować sie na jakąś minę, że kupię np z aliexpress i z niczym nie będę mógł go połączyć. Prosze o podpowiedź w tej sprawie
Last reply by rezmus, -
- 0 replies
- 729 views
Witam , posiada ktos z Panstwa juz xiaomi mi fryer ?? Moze podzieli sie opinia co do sprzetu , jak dziala jakiej jakosci jest wykonanie plastikow itd . Milego dnia
Last reply by Zubek1990, -
- 1 reply
- 551 views
Próbowaliście przykleić do sufitu albo zwykłej ściany w domu, używając tej taśmy klejącej, która jest oryginalnie na podstawce? Trochę się boję, że chwilę powisi i spadnie z hukiem, lampka jest dosyć ciężka. Szkoda, że w podstawie nie ma dziurki, żeby zwyczajnie przykręcić wkrętem do ściany. A co z klejeniem do gładkich mebli, szkła, plastiku? Będzie trzymać pewnie?
Last reply by bembenek, -
- 0 replies
- 603 views
Dzień dobry. Poszukuję jakiegoś smar display (coś ala google nest hub), na którym w łatwy sposób mógłbym podglądać stan urządzeń, czujników, kamer marki xiaomi w moim domu oraz z obsługą asystenta google. Nie chodzi mi tu tablet z aplikacją xiaomi home. Język polski nie jest wymagany ale angielski już tak.
Last reply by cake86, -
- 3 replies
- 1.4k views
Dzień dobry! Chciałbym zacząć budować smart home. Czy do wspomnianej kamery oprócz CZUJNIKA TEMPERATURY I WILGOTNOŚCI XIAOMI MI 2 można do niej podłączyć np. XIAOMI MIJIA CZUJNIK OTWARCIA OKIEN I DRZWI? Jeśli tak, ile urządzeń można do niej podłączyć? Zastanawiam się również nad żarówkami. Pozdrawiam, Piotr
Last reply by rezmus, -
- 1 reply
- 942 views
Cześć, można ustawić jakoś w aplikacji mi home, żeby osoba której udostępniłem nawilżacz, mogła też ustawić czas włączania i wyłączania? Ta opcja nie jest dostępna, wyświetla się komunikat że nie ma uprawień. Chociaż pozostałymi opcjami może sterować. Z góry dziękuję za odpowiedź
Last reply by Battery_Saver, -
- 0 replies
- 632 views
Cześć! Mam pytanie odnośnie czajnika i apliakcji mi home- w jaki sposób uzywać funcji "Do not boil again"? Nie wiem kiedy działa i co daje? Próbowałem już różnych sposobów i nie mam odpowiedzi :) Pozdrawiam!
Last reply by Rado85, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam Mam problem z połączeniem uniwersalnego pilota do sieci. Jestem zalogowany na rejon Chiny, widzi urządzenie, łączy się z urządzeniem, wysyła pytanie do urządzenia ale nie potrafi połączyć się z siecią. Niebieska dioda na urządzeniu świeci. Próbowałem kilkanaście razy i bez rezultatu. Proszę o pomoc.
Last reply by Tom231070, -
- 4 replies
- 4k views
Witam. Umiem głosowo rozpocząć sprzątanie, przerwać sprzątanie ale nie wiem jak głosowo wysłać odkurzacz do bazy. Czy ktoś ma pomysł? Dziękuję
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 1.8k views
Robót zyskał aktualizację wprowadzającą automatyczne dzielenie mieszkania na pomieszczenia. Jest możliwość nadawania im nazw. Przydałaby się możliwość korekty automatycznego podziału.
Last reply by TomekSc,