Dyskusja ogólna
77 topics in this forum
-
- 1 follower
- 3 replies
- 758 views
Witam Od kilku dni mam problem z wstawieniem zdjęć na forach za pomocą tapatalka, jak chcę dodać zdjęcie, to na wszystkich rozmiarach wyskakuje mi, że mam wykupić konto VIP,nie ma możliwości dodania Co to zablokowali, czy tylko ja mam problem, Mi9 bez roota Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Adam Błażejewski, -
-
- 2 replies
- 521 views
Witam forumowiczów. Posiadam 9miT i zainstalowałem Gcama by poprawić jakość zdjęć itd, przy nagrywaniu timelapse odwraca mi barwę kolorów , nie mam pojęcia dlaczego, może ktoś miał podobny problem. Dodam że zdjęcia, nagrania wideo, slomo działa ok. VID_20200128_123544(0).mp4
Last reply by Gruzin1993, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.8k views
Mój telefon to Mi 9 z MIUI 11 i Android 10. Czy ktoś może wie co może być przyczyną tego, że w Nova Launcher nie mogę uruchomić sklonowanych aplikacji? Pojawia się komunikat "Odmowa uprawnień". Na systemowym menedżerze pulpitu oraz na POCO Launcher uruchamiają się normalnie. Na P20 Pro z Nova Launcher też nie miałem takiego problemu. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Sauron, -
- 1 follower
- 3 replies
- 817 views
Po aktualizacji do MIUI 11 zmieniło się działanie przycisku Si. Wcześniej po kliknięciu uruchamiał mi się asystent Google i od razu mogłem do niego mówić. Teraz muszę kliknąć przycisk a następnie kliknąć w mikrofon, żeby czegoś poszukać. Da się coś z tym zrobić, by działało jak wcześniej? Często w samochodzie z tego korzystam i jednak poprzednia opcja była zdecydowanie wygodniejsza.
Last reply by orte, -
- 4 replies
- 744 views
Witajcie, Zabrałam się za zgrywanie danych z telefonu na komputer. I tak pierwsza część, tj. ok. 700 zdjęć ma być zgrywana aż 10h. Czuję, że to kosmos. Musiałabym siedzieć 2 doby przy kompie. Czy coś można zrobić, aby inaczej to wyglądało?
Last reply by K4r0lSz, -
- 2 followers
- 11 replies
- 2.1k views
Witam, mam pytanie. Posiadam MI9 z dwoma kartami sim. Czy istnieje możliwość przypisania do danego numeru z książki z której kart ma odbywać się połączenie. Posiadam dwie karty sim i do określonych kontaktów wykonuje tylko połączenia z karty sim nr 2. Przez przypadek kilka razy połączyłem się z nr1 i osoby poznały mój prywatny numer telefonu. Jeżeli nie ma takiej możliwości to czy jest w planach zrobienie takiej opcji bądź czy jest jakaś aplikacja do takiej funkcji? Z góry dziękuje za informację.
Last reply by emarcin, -
- 3 replies
- 655 views
Witajcie, Bardzo proszę o pomoc- w telefonie zdjęcia mam pogrupowane. Stworzyłam swoje foldery, do których je wrzucam. Niestety gdy podłączam telefon do komputera, aby je zgrać- nie są widoczne owe foldery. Tych wszystkich zdjęć również nie widać w jakimś inny, zbiorczym folderze na komputerze.
- 1 follower
- 3 replies
- 477 views
Wbudowane w Mi 9 narzędzie do robienia kopii zapasowych jest wadliwe. Telefony Huawei czy LG mają świetne narzędzia, które w łatwy sposób robią kompletne kopie, w tym wszystkich aplikacji wraz z danymi, co bardzo się przydaje. Czy istnieje jakiś sposób, aby osiągnąć to samo w Mi 9 bez odblokowanego bootloadera i roota? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by antykat, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.3k views
Witam. Czy istnieje jakiś sposób, aby ustawić w MIUI różne poziomy głośności dla połączeń i powiadomień? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by antykat, -
- 5 replies
- 2.1k views
Witam. Zakupiłem telefon, podobno z polskiej dystrybucji i chce się upewnić. Po pierwsze na stronie product authentication Xiaomi sprawdziłem pochodzenie telefonu, mam tylko napisane, ze to jest właśnie Mi9 w wersji International - gdzieś natrafiłem na informacje, ze global posiada a international nie posiada LTE B20 (chociaż to chyba nieprawda) i chciałem sprawdzić, czy mój obsługuje LTE B20, więc ściągnąłem dwie apki, z których niby wynika, ze obsługuje to LTE B20, załączam screeny z dwóch programów, jak ktoś ma też to proszę o potwierdzenie czy ma takie same dane i obsługuje B20. Co więcej, na tej stronce do sprawdzenia mam napisane delivery address: CB i nie wiem …
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.6k views
Witam, mam Mi9 64GB z systemem 10.2.30 (PFAEUXM) i chciałbym wrzucić do siebie MIUI 11 V11.0.5.0.QFAEUXM. Jednak mimo że mój telefon też należy do regionu EEA to nie widzi aktualizacji w OTA. Czy jest jakiś sposób bez odblokowania bootloadera na zaktualizowanie go do najnowszej wersji? EDIT: Pytanie rozwiązane. Zmieniłem region na inny i aktualizacja się pojawiła
- 3 replies
- 2.1k views
Witajcie, mam problem z dodaniem karty do Google Pay na MI9 z najnowszym MIUI Polska. Dostaję komunikat "Nie udało się ukończyć konfiguracji do płatności w sklepach. Nie możesz użyć tego urządzenia do płacenia w sklepach. Być może został on zrootowany lub zmodyfikowany w inny sposób." Test SaftyNet przechodzi bez problemu. Instalowanie Magiska z modułem nic nie pomaga. Na MiMix2 działało to bez żadnych kombinacji a tutaj takie problemy. Jakieś pomysły?
- 2 replies
- 1.6k views
Cześć, doczytałem się w jakimś porównaniu, że mi 9 ma jakiś dodatkowy konfigurowalny przycisk. Ktoś podpowie, czy to ten z lewej strony telefonu (patrząc na niego od przodu-szyby) ? Jak tak, to gdzie się zmienia jego funkcjonalność ? Dzięki za pomoc
Last reply by Robert, -
- 5 followers
- 87 replies
- 12.4k views
@zalezi tak ostatnio bawię się customromami. Próbowałem: BeastRom - miałem 1 dzień, spore braki w tłumaczeniu, przez noc zeszło mi 10% baterii. Na XDA ktoś tam się chwalił, że zjada mu 0,3%/h - u mnie było to 1,7%/h i zarzuciłem dalsze próby. PE - mam od wczoraj postanowiłem jeszcze raz dać szansę. Niestety podobnie jak wyżej przez noc -10%, ale teraz jakby mniej już schodzi. Póki co błędów nie zauważyłem. Najbardziej mnie irytował brak możliwości odebrania rozmów - gdy ktoś dzwonił, to czasami telefon nie reagował i tylko restart pomagał. Podobno teraz to zostało poprawione. A nie jest jeden bug - nie mogę włączyć ciemnego trybu - jest zaptaszone, ale nic si…
Last reply by antykat, -
- 3 replies
- 1.1k views
Cześć, bawił się ktoś z was może w zmianę w ustawieniach zaawansowanych aparatu? Mam na myśli częstotliwość usuwania szumów kreskowych, tryb automatycznej ekspozycji itp. Czy może wszyscy na domyślnych ustawieniach? Zastanawia mnie czy warto tu coś zmieniać.
Last reply by osimaru, -
- 1 follower
- 2 replies
- 711 views
Witam. Obecnie mam Readmi 3S, dzis ma przyjść Mi9, czy przesyłanie danych miedzy tymi telefonami przebiegnie bez problemowo czy trzeba bedzie coś modzić i czy moge wybrać dane, np same zdjęcia. System Global nic nie modyfikowane. I ile to moze trwac np przeslanie 1gb
- 1 follower
- 6 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich, mam pytanie o ustawienia w opisie. Wcześniej miałem Mi6 na Miui i miałem możliwość zwiększenia lub zmniejszenia kontrastu, nasycenia i ostrości w apce aparatu, teraz mam Mi9. zainstalowałem miui polska i nie mam tych ustawień. Ktoś wie dlaczego to usunęli i czy te opcje wrócą? Pozdrawiam
Last reply by sarmi89, -
- 6 replies
- 2k views
W moim Mi9 znikają powiadomienia. Podobno ten problem miał zostać rozwiązany, ale u mnie nie działa. Czy ktoś ma taki problem w tej wersji MIUI?
- 3 replies
- 935 views
Czy ktoś wie czy jest możliwość odpowiadania na sms z ekranu blokady? We wcześniejszym Huawei P9 Lite można było tak zrobić w aplikacji Textra, nie wiem czy w innych. Na ekranie blokady klikałem na powiadomienie i wyskakiwała szybka odpowiedź. Po wysłanie aplikacja się zamykała. Na Mi9 nie udało mi się tego zrobić ani w aplikacji systemowej ani w aplikacji TExtra. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?
Last reply by rekin01, -
- 1 follower
- 17 replies
- 1.9k views
Witajcie! Kilka dni temu zostałem właścicielem Mi 9. Wydaje mi się, że wyjątkowo szybko zabrudził się przedni aparat od wewnątrz (kurz, paprochy). Macie podobnie?
- 3 followers
- 33 replies
- 2.7k views
Cześć. Szukam opinii o tych 2 telefonach ponieważ zamierzam wymienić swojego Mi6 na nowy model. Z marką Xiaomi jestem przywiązany od Mi3 i tak sukcesywnie zmieniałem telefony. Złego słowa nie mogę powiedzieć bo żaden telefon mi się nie zepsuł (tylko w każdym z nich po ~1.5 roku musiałem baterię zmienić :p). Z Samsungiem miałem mieszane uczucia. Były to lata temu i moja kadencja skończyła się na S2. Opłaca się dopłacać 500zł do S10e? Planuję kupić nowy Mi9 z GearBest za niecałe 1500zł lub praktycznie nowy, miesięczny S10e za 2000zł. Trochę bardziej przypadł mi do gusty S10e, mniejsze rozmiary co mi bardziej odpowiada, wodoszczelność, mini jack, wysokiej klasy wyświetl…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 4 replies
- 932 views
Działa wam na Mi9 obraz w obrazie . Nie mogę tego ustawić. Na Mate 10 lite śmigało.
Last reply by palibrzuch, -
- 2 followers
- 12 replies
- 1.7k views
Witam, po ostatniej aktualizacji Zdjęcia Google na naszych mi9 przy podgladzie zdjęcia "poprawia oświetlenie" przyciemnia automatycznie powiększone zdjęcie co psuje podgląd(trudno pokazać cos na zdjęciu bo jest bardzo ciemne). Sprawdzone na 2 mi9 na. globalu i na globalu europejskim. Nie mam pojęcia jak to wyłączyć... czy u was tez to występuje? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
- 1 follower
- 2 replies
- 722 views
Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie że jak naciskam przycisk si to nie uruchamia mi się okno jak przy wypowiedzeniu "ok google" tylko ekran główny czyli ten z pogodą, moim pseudonimem, " nadchodzące", "trzymaj rękę na pulsie". Jak zrobić by zastąpić to na okno od "ok google"? W ustawieniach mam dotknij >mów do asystenta google. Co dziwne, na innych kombinacjach działa ale na tej nie.
Last reply by wampiros6, -
- 1 follower
- 0 replies
- 665 views
Witam. Nie wiem jak to ugryźć, ale już nie pierwszy raz mi się zdarzyło i nie tylko na telefonie Xiaomi ale na Oneplus też: Dzwoni do mnie ktoś z USA, oczywiście mam go w kontaktach wraz z numerem kierunkowym, a mi się wyświetla nieznajomy polski numer z kierunkowym +48 Własnie przed chwilą ktoś do mnie dzwonił i wyświetlił mi się numer z kierunkiem z Londynu więc odrzuciłem, po dwóch sekundach znów dzwoni i tym razem nieznany numer z kierunkowym z Polski. Odbieram a tam szwagier z USA ze swojego numeru dzwoni. O co chodzi? Znalazłem w necie podobny temat z 2007 roku i tam padła jedna z odpowiedzi: Jakby co to od wielu lat w…
Last reply by Bar.Tek,