Dyskusja ogólna
77 topics in this forum
-
- 5 followers
- 87 replies
- 12.4k views
@zalezi tak ostatnio bawię się customromami. Próbowałem: BeastRom - miałem 1 dzień, spore braki w tłumaczeniu, przez noc zeszło mi 10% baterii. Na XDA ktoś tam się chwalił, że zjada mu 0,3%/h - u mnie było to 1,7%/h i zarzuciłem dalsze próby. PE - mam od wczoraj postanowiłem jeszcze raz dać szansę. Niestety podobnie jak wyżej przez noc -10%, ale teraz jakby mniej już schodzi. Póki co błędów nie zauważyłem. Najbardziej mnie irytował brak możliwości odebrania rozmów - gdy ktoś dzwonił, to czasami telefon nie reagował i tylko restart pomagał. Podobno teraz to zostało poprawione. A nie jest jeden bug - nie mogę włączyć ciemnego trybu - jest zaptaszone, ale nic si…
Last reply by antykat, -
-
- 0 replies
- 563 views
Jak wyłączyć powiadomienia żeby nam nie przeszkadzały podczas oglądania filmów czy wideorozmow na zoomie?
Last reply by demoxik, -
- 1 reply
- 1.6k views
Dzień dobry wszystkim, jak zmienić sposób odbierania połączeń? nie wiem kiedy, nie wiem jak ale od jakiegoś czasu gdy ktoś do mnie dzwoni pojawia mi się przycisk w lewym górnym rogu ekranu (zielona ikona połączenia), następnie muszę ją dotknąć po czym pojawiają się przyciski do odebrania/ odrzucenia połączenia i dopiero wtedy mogę odebrać połączenie. szukałem w opcjach jak umiałem ale bezowocnie. strasznie utrudnia to korzystanie z telefonu.
Last reply by Piotrekrut, -
- 1 reply
- 929 views
Witam, czy da się sklonować appke więcej niż jeden raz, ewentualnie zainstalować kilka oryginałów tej samej aplikacji.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 9 replies
- 1.2k views
Czy komuś udało się udostępnić stronę www w OneNote? Niestety dostaje komunikat, żebym zmienił ustawienia w OneNote. Nic się nie udaje zrobić. W huaweiu robiłem to bez problemu bez żadnych zmian.
Last reply by Tox32, -
- 1 reply
- 792 views
Hej. Pierwszy temat, proszę o wyrozumiałość. Czy da się w tym telefonie jakoś ustawić logowanie do stron przy pomocy odcisku palca? Tzn czy jest jakiś menadżer haseł, który to umożliwi? W S8 był Samsung pass, który był mega wygodny. Czy jest tutaj jakieś systemowe rozwiązanie? Jeżeli nie to czy znacie customowe aplikacje do tego? Czego używacie?
Last reply by SzczufFun, -
- 2 followers
- 3 replies
- 996 views
Cześć! Posiadam Xiaomi Mi9 i pojawił mi się problem z płatnością NFC.O ile działa (bo działa jako tako) ale od aktualizacji do nowego Miui 11 to czasami jest tak, że przykładam telefon i muszę poczekać około 7/8 sekund żeby załapała płatność.Ogólnie działa, ale drażni mnie to czekanie.Da się to jakoś zrestartować może?
Last reply by orte, -
- 1 follower
- 3 replies
- 768 views
Witam Od kilku dni mam problem z wstawieniem zdjęć na forach za pomocą tapatalka, jak chcę dodać zdjęcie, to na wszystkich rozmiarach wyskakuje mi, że mam wykupić konto VIP,nie ma możliwości dodania Co to zablokowali, czy tylko ja mam problem, Mi9 bez roota Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
- 2 replies
- 523 views
Witam forumowiczów. Posiadam 9miT i zainstalowałem Gcama by poprawić jakość zdjęć itd, przy nagrywaniu timelapse odwraca mi barwę kolorów , nie mam pojęcia dlaczego, może ktoś miał podobny problem. Dodam że zdjęcia, nagrania wideo, slomo działa ok. VID_20200128_123544(0).mp4
Last reply by Gruzin1993, -
- 2 followers
- 11 replies
- 2.1k views
Witam, mam pytanie. Posiadam MI9 z dwoma kartami sim. Czy istnieje możliwość przypisania do danego numeru z książki z której kart ma odbywać się połączenie. Posiadam dwie karty sim i do określonych kontaktów wykonuje tylko połączenia z karty sim nr 2. Przez przypadek kilka razy połączyłem się z nr1 i osoby poznały mój prywatny numer telefonu. Jeżeli nie ma takiej możliwości to czy jest w planach zrobienie takiej opcji bądź czy jest jakaś aplikacja do takiej funkcji? Z góry dziękuje za informację.
Last reply by emarcin, -
- 4 replies
- 750 views
Witajcie, Zabrałam się za zgrywanie danych z telefonu na komputer. I tak pierwsza część, tj. ok. 700 zdjęć ma być zgrywana aż 10h. Czuję, że to kosmos. Musiałabym siedzieć 2 doby przy kompie. Czy coś można zrobić, aby inaczej to wyglądało?
Last reply by K4r0lSz, -
- 1 follower
- 8 replies
- 3.3k views
Hejka, Osobiście kupuje telefon raz na kilka lat, a że Xiaomi mi 9 jest faktycznie najbardziej opłacalny w segmencie do 2000 zł(i chyba najlepszy) to bardzo mocno już się zastanawiam nad jego kupnem. Osobiście do tej porty służy mi LG G2. Często słucham muzyki na telefonie, nie jestem jakimś melomanem z super słuchem, ale też nie chciałbym by była kaszana, także mam pytanko odnoście jakości audio na słuchawkach. Jaka jest jakość muzyki z audio? Najlepszą opcją będzie użycie słuchawek pod usb C, czy użycie tej przejściówki od xiaomi plus jakieś dobre słuchawki? Czy może jakieś bezprzewodowe? A może ogólna jakość dźwięku jest skopana? Różne opinie są w wśród rece…
Last reply by rah, -
- 1 follower
- 3 replies
- 818 views
Po aktualizacji do MIUI 11 zmieniło się działanie przycisku Si. Wcześniej po kliknięciu uruchamiał mi się asystent Google i od razu mogłem do niego mówić. Teraz muszę kliknąć przycisk a następnie kliknąć w mikrofon, żeby czegoś poszukać. Da się coś z tym zrobić, by działało jak wcześniej? Często w samochodzie z tego korzystam i jednak poprzednia opcja była zdecydowanie wygodniejsza.
Last reply by orte, -
- 3 replies
- 659 views
Witajcie, Bardzo proszę o pomoc- w telefonie zdjęcia mam pogrupowane. Stworzyłam swoje foldery, do których je wrzucam. Niestety gdy podłączam telefon do komputera, aby je zgrać- nie są widoczne owe foldery. Tych wszystkich zdjęć również nie widać w jakimś inny, zbiorczym folderze na komputerze.
- 3 followers
- 101 replies
- 17.6k views
Temat do dyskusji o jakości zdjęć w tym modelu. Mam nadzieję, że któryś moderator przerzuci tutaj wpisy z dyskusji ogólnej.
Last reply by Zed, -
- 1 follower
- 3 replies
- 478 views
Wbudowane w Mi 9 narzędzie do robienia kopii zapasowych jest wadliwe. Telefony Huawei czy LG mają świetne narzędzia, które w łatwy sposób robią kompletne kopie, w tym wszystkich aplikacji wraz z danymi, co bardzo się przydaje. Czy istnieje jakiś sposób, aby osiągnąć to samo w Mi 9 bez odblokowanego bootloadera i roota? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by antykat, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.3k views
Witam. Czy istnieje jakiś sposób, aby ustawić w MIUI różne poziomy głośności dla połączeń i powiadomień? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by antykat, -
- 5 replies
- 2.1k views
Witam. Zakupiłem telefon, podobno z polskiej dystrybucji i chce się upewnić. Po pierwsze na stronie product authentication Xiaomi sprawdziłem pochodzenie telefonu, mam tylko napisane, ze to jest właśnie Mi9 w wersji International - gdzieś natrafiłem na informacje, ze global posiada a international nie posiada LTE B20 (chociaż to chyba nieprawda) i chciałem sprawdzić, czy mój obsługuje LTE B20, więc ściągnąłem dwie apki, z których niby wynika, ze obsługuje to LTE B20, załączam screeny z dwóch programów, jak ktoś ma też to proszę o potwierdzenie czy ma takie same dane i obsługuje B20. Co więcej, na tej stronce do sprawdzenia mam napisane delivery address: CB i nie wiem …
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.6k views
Witam, mam Mi9 64GB z systemem 10.2.30 (PFAEUXM) i chciałbym wrzucić do siebie MIUI 11 V11.0.5.0.QFAEUXM. Jednak mimo że mój telefon też należy do regionu EEA to nie widzi aktualizacji w OTA. Czy jest jakiś sposób bez odblokowania bootloadera na zaktualizowanie go do najnowszej wersji? EDIT: Pytanie rozwiązane. Zmieniłem region na inny i aktualizacja się pojawiła
- 3 replies
- 2.1k views
Witajcie, mam problem z dodaniem karty do Google Pay na MI9 z najnowszym MIUI Polska. Dostaję komunikat "Nie udało się ukończyć konfiguracji do płatności w sklepach. Nie możesz użyć tego urządzenia do płacenia w sklepach. Być może został on zrootowany lub zmodyfikowany w inny sposób." Test SaftyNet przechodzi bez problemu. Instalowanie Magiska z modułem nic nie pomaga. Na MiMix2 działało to bez żadnych kombinacji a tutaj takie problemy. Jakieś pomysły?
- 2 replies
- 1.6k views
Cześć, doczytałem się w jakimś porównaniu, że mi 9 ma jakiś dodatkowy konfigurowalny przycisk. Ktoś podpowie, czy to ten z lewej strony telefonu (patrząc na niego od przodu-szyby) ? Jak tak, to gdzie się zmienia jego funkcjonalność ? Dzięki za pomoc
Last reply by Robert, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich, mam pytanie o ustawienia w opisie. Wcześniej miałem Mi6 na Miui i miałem możliwość zwiększenia lub zmniejszenia kontrastu, nasycenia i ostrości w apce aparatu, teraz mam Mi9. zainstalowałem miui polska i nie mam tych ustawień. Ktoś wie dlaczego to usunęli i czy te opcje wrócą? Pozdrawiam
Last reply by sarmi89, -
- 3 replies
- 1.1k views
Cześć, bawił się ktoś z was może w zmianę w ustawieniach zaawansowanych aparatu? Mam na myśli częstotliwość usuwania szumów kreskowych, tryb automatycznej ekspozycji itp. Czy może wszyscy na domyślnych ustawieniach? Zastanawia mnie czy warto tu coś zmieniać.
Last reply by osimaru, -
- 1 follower
- 2 replies
- 714 views
Witam. Obecnie mam Readmi 3S, dzis ma przyjść Mi9, czy przesyłanie danych miedzy tymi telefonami przebiegnie bez problemowo czy trzeba bedzie coś modzić i czy moge wybrać dane, np same zdjęcia. System Global nic nie modyfikowane. I ile to moze trwac np przeslanie 1gb
- 4 replies
- 1.8k views
Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie znaleźć wyłącznik widoczności telefonu przez urządzenia Bluetooth. Dzisiaj zauważyłem że mój telefon jest cały czas widoczny.
Last reply by Adam Błażejewski,