Dyskusja ogólna
77 topics in this forum
-
- 5 followers
- 2.4k replies
- 222.3k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by witek_77, -
-
- 20 followers
- 2.1k replies
- 218.7k views
Wczoraj pokazał się nowy update Global. Niestety ciągle nie został poprawiony pasek powiadomień. To wręcz żenujące, że Xiaomi nie potrafi sobie z tym poradzić, chociaż Xiaomi na pewno wie o tym.
Last reply by silverx, -
- 5 followers
- 614 replies
- 58.3k views
Są jakieś słuchy że Mi9 jutro nie przyjdzie. Np Xkom wysyła e-maile o przesunięciu terminu dostawy. Ja nic takiego nie otrzymałem jeszcze. No nic czekamy.
Last reply by Nezumi, -
- 5 followers
- 548 replies
- 86.9k views
Jak tam u was bateria? . U mnie powiem oględnie : średnio. Wcześniej miałem Redmi Note 5 i w nim bateria to była bajka. W Mi9 jest gorzej. Niby oszczędniejszy procek i wyświetlacz a bateria leciii w oczach podczas korzystania z telefonu. Mam nadzieję że poprawią to w kolejnej aktualizacji... U mnie SOT po pierwszym pełnym dniu to prawie sześć godzin. Może się bateria "ułoży" po kilku dniach. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by brawo, -
- 127 replies
- 7.8k views
Moje zamówienie jest kompletowane, wiec myślę że wysyłka jeszcze dzisiaj. Kupiony w 1 minucie.
Last reply by dominikson, -
- 3 followers
- 101 replies
- 17.5k views
Temat do dyskusji o jakości zdjęć w tym modelu. Mam nadzieję, że któryś moderator przerzuci tutaj wpisy z dyskusji ogólnej.
Last reply by Zed, -
- 5 followers
- 87 replies
- 12.3k views
@zalezi tak ostatnio bawię się customromami. Próbowałem: BeastRom - miałem 1 dzień, spore braki w tłumaczeniu, przez noc zeszło mi 10% baterii. Na XDA ktoś tam się chwalił, że zjada mu 0,3%/h - u mnie było to 1,7%/h i zarzuciłem dalsze próby. PE - mam od wczoraj postanowiłem jeszcze raz dać szansę. Niestety podobnie jak wyżej przez noc -10%, ale teraz jakby mniej już schodzi. Póki co błędów nie zauważyłem. Najbardziej mnie irytował brak możliwości odebrania rozmów - gdy ktoś dzwonił, to czasami telefon nie reagował i tylko restart pomagał. Podobno teraz to zostało poprawione. A nie jest jeden bug - nie mogę włączyć ciemnego trybu - jest zaptaszone, ale nic si…
Last reply by antykat, -
- 5 followers
- 47 replies
- 6k views
Witam, wszystkich. Zakupiłem baterie 4000mha z Ali i wymieniłem, bo stara bateria trzymała kilka h. Oto wyniki po miesiącu nie całym użytkowania. Bez problemu 12h intensywnego użytkowania. I zostaje bateria na drugi dzień. Bez intensywnego użytkowania 2doby wytrzymuje. Poprostu bajka. Polecam każdemu.
Last reply by Jenek, -
Jak uruchomić czat Google RCS, problem z komunikatem "Twój operator nie obsługuje tej funkcji" 1 2
by gasie- 3 followers
- 37 replies
- 10.2k views
Czy komuś z was udało się uruchomić na Mi9 czat RCS? U mnie po zainstalowaniu googlowskich wiadomości i usług operatora zgłasza, że operator (Play) nie obsługuje tej funkcji. Tyle że np. na Mi9 Lite RCS w Play bangla. Próbowałem różnych sztuczek typu czyszczenie danych aplikacji, starsze wersje, ale nic to nie dało.
Last reply by worekgdy, -
Android Auto 1 2
by Gannicus- 4 followers
- 36 replies
- 7.4k views
Witam, miałem problem z Android Auto na wersji Global Beta i na wersjach od MIUI Polska. Wróciłem do orginalnego romu i wszystko śmiagało bez problemu, teraz po aktualizacji wersji europejskiej EEU 10.2.24.0 Android Auto znowu nie trybi z Dacia Media Nav (Evolution) w samochodzie. Na smartfonie wyskakuje czerwony ekran Android Auto i informacja o błędzie. Ktoś miał podobnie? ewentualnie jakieś porady? Mi 9 6GB/64GB EEU 10.2.24.0
Last reply by Kwap, -
- 3 followers
- 33 replies
- 2.6k views
Cześć. Szukam opinii o tych 2 telefonach ponieważ zamierzam wymienić swojego Mi6 na nowy model. Z marką Xiaomi jestem przywiązany od Mi3 i tak sukcesywnie zmieniałem telefony. Złego słowa nie mogę powiedzieć bo żaden telefon mi się nie zepsuł (tylko w każdym z nich po ~1.5 roku musiałem baterię zmienić :p). Z Samsungiem miałem mieszane uczucia. Były to lata temu i moja kadencja skończyła się na S2. Opłaca się dopłacać 500zł do S10e? Planuję kupić nowy Mi9 z GearBest za niecałe 1500zł lub praktycznie nowy, miesięczny S10e za 2000zł. Trochę bardziej przypadł mi do gusty S10e, mniejsze rozmiary co mi bardziej odpowiada, wodoszczelność, mini jack, wysokiej klasy wyświetl…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 25 replies
- 16.1k views
Mam problem z automatycznym ustawieniem jasności ekranu. Wyłącza się w najmniej oczekiwanym czasie. Przyciemni ekran no najmniejszej wartości i muszę ustawić nowy poziom. Czy jest jakas rada na takie zachowanie wyświetlacza.
Last reply by Endail93, -
Mi9 - czytnik palca w ekranie
by Guest- 2 followers
- 21 replies
- 6.1k views
Jak wyłączyć czytnik palca aby przy każdym najmniejszym poruszeniem telefonu go nie wybudzał i podświetlał? Jest gdzieś czas tego podświetlenia? Jakieś ustawienia? Nie widzę tej opcji.
Last reply by stereo0, -
- 3 followers
- 18 replies
- 1.8k views
Witam, wymieniał ktoś baterie i może się podzielić jak to dokładnie zrobić czy trzeba dokupić jakiś klej żeby później skleić obudowę? Kupiłem baterie firmy nohon
Last reply by akir19, -
- 1 follower
- 17 replies
- 1.9k views
Witajcie! Kilka dni temu zostałem właścicielem Mi 9. Wydaje mi się, że wyjątkowo szybko zabrudził się przedni aparat od wewnątrz (kurz, paprochy). Macie podobnie?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 followers
- 14 replies
- 1.3k views
Czy tez tak macie w Mi 9 , dzwoni telefon chcę odebrać i widzę ciemność, po dłuższej chwili wyłania się ekran i widzę kto dzwoni. Co to za nowość, do czego ma służyć i czy można to jakoś wyłączyć żeby od razu było pełne światło? Coraz mniej zaczyna mi się podobać ten telefon ciekawe czym mnie jeszcze wkurzy.
Last reply by Suchy_PL_, -
- 1 follower
- 14 replies
- 2.2k views
Jako, że temat o mi9 został zamknięty a nikt nie kwapi się otworzyć działu dla mi 9 to zapraszam tutaj do dyskusji. Jerry przetestował mi 9. Nie lamie się xd A Szafir na obiektywie? Jaki jest każdy widzi
Last reply by galakty, -
- 1 follower
- 13 replies
- 1.8k views
Witam, sprawdzałem dostępność Mi 9 chciałbym wersję 8GB Ram i znalazłem jedynie na tej stronie wondamobile.com Czy to jest jakiś fake czy nie bo nie wiem czy zamawiać. https://www.wondamobile.com/xiaomi-mi-9-cn-version-8gb-ram-128-gb-unlocked.html?sel=4253&gclid=Cj0KCQjws5HlBRDIARIsAOomqA1U7H95t8Us_6jQ10wq6OsC6-MSe7YdMI4HKlLXp3kiW3yR-FC808gaAtThEALw_wcB
Last reply by czarek1212, -
- 2 followers
- 12 replies
- 1.7k views
Witam, po ostatniej aktualizacji Zdjęcia Google na naszych mi9 przy podgladzie zdjęcia "poprawia oświetlenie" przyciemnia automatycznie powiększone zdjęcie co psuje podgląd(trudno pokazać cos na zdjęciu bo jest bardzo ciemne). Sprawdzone na 2 mi9 na. globalu i na globalu europejskim. Nie mam pojęcia jak to wyłączyć... czy u was tez to występuje? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 followers
- 11 replies
- 2.1k views
Witam, mam pytanie. Posiadam MI9 z dwoma kartami sim. Czy istnieje możliwość przypisania do danego numeru z książki z której kart ma odbywać się połączenie. Posiadam dwie karty sim i do określonych kontaktów wykonuje tylko połączenia z karty sim nr 2. Przez przypadek kilka razy połączyłem się z nr1 i osoby poznały mój prywatny numer telefonu. Jeżeli nie ma takiej możliwości to czy jest w planach zrobienie takiej opcji bądź czy jest jakaś aplikacja do takiej funkcji? Z góry dziękuje za informację.
Last reply by emarcin, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.3k views
Mam problem ponieważ na wyświetlaczu nie pojawiają mi się powiadomienia niektórych aplikacji np textra SMS i kilka innych jeszcze aplikacji czy to normalne? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by palibrzuch, -
- 9 replies
- 790 views
Witam, Miałem wcześniej Mi6 i bawiłem się wgrywaniem xiaomi.eu i wszystko śmiagało, płatności zblizeniowe, wchodzenie do TWRP itd. Niedawno zakupiłem Mi9. Dzisiaj minęły dwa tygodnie pozwalające na odblokowanie telefonu. Wrzuciłem najnowszy ROM xiaomi.eu 9.5.9. Było trochę kombinacji ale udało się. Jednak teraz jest problem bo nagle przestało działać uruchamianie do TWRP. Ani przez aplikację Updater ani przez Vol UP i przycisk zasilania. W oby przypadkach telefon po prostu resetuje się i uruchamia na nowo. Na dodatek nie mogę płacić zbliżeniowo przez aplikację IKO ani Google Pay. W IKO wyskakuje błąd , że telefon aktywowany bez karty SIM (????) a w GPay, że telefon m…
Last reply by mnichul, -
- 9 replies
- 1.1k views
Czy komuś udało się udostępnić stronę www w OneNote? Niestety dostaje komunikat, żebym zmienił ustawienia w OneNote. Nic się nie udaje zrobić. W huaweiu robiłem to bez problemu bez żadnych zmian.
Last reply by Tox32, -
- 9 replies
- 1.1k views
Witam Do tej pory używam najnowszego softu od xiaomi.eu z odblokowanym bootloaderem. Jak mogę wgrać global stable (stock) rom, na tym urządzeniu? Da się wtedy zablokować bootloader, by było wszystko jak na nowym smartfonie?
Last reply by sebek123hg, -
- 1 follower
- 8 replies
- 3.2k views
Hejka, Osobiście kupuje telefon raz na kilka lat, a że Xiaomi mi 9 jest faktycznie najbardziej opłacalny w segmencie do 2000 zł(i chyba najlepszy) to bardzo mocno już się zastanawiam nad jego kupnem. Osobiście do tej porty służy mi LG G2. Często słucham muzyki na telefonie, nie jestem jakimś melomanem z super słuchem, ale też nie chciałbym by była kaszana, także mam pytanko odnoście jakości audio na słuchawkach. Jaka jest jakość muzyki z audio? Najlepszą opcją będzie użycie słuchawek pod usb C, czy użycie tej przejściówki od xiaomi plus jakieś dobre słuchawki? Czy może jakieś bezprzewodowe? A może ogólna jakość dźwięku jest skopana? Różne opinie są w wśród rece…
Last reply by rah,