Problemy techniczne
10 topics in this forum
-
- 4 replies
- 570 views
Witam niedawno z mojego telefonu zniknęła możliwość odblokowania ekranu palcem. Funkcji również nie ma w ustawieniach jest to bardzo dziwna sytuacja o której pierwszy raz słyszę. Nie kupiłem telefonu z wykupionym na to abonamentem który po okresie gwarancji może zniknąć. Jest to część hardwaru która nie może zniknąć sobie od tak z telefonu.
Last reply by KrystianKoza, -
-
- 2 followers
- 30 replies
- 11.4k views
Witam, aktualizowałem sobie Miui Polska (odblokowany Bootloader rzecz jasna) a tu nagle po resecie wywala mi coś takiego. zdjęcie z neta bo nie mam jak zrobić. https://miuipolska.pl/forum/uploads/monthly_2018_05/redmi4x.jpg.a10cac4edb81e4444c185e87e2f1f834.jpg Mi Flash wywala mi że "Missmatched device and Image" a próbując samemu wywala mi że "partition flashing is not allowed")
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 577 views
Witam miałem problem z moim redmi note 6 pro, gdzie syn nie pamiętał hasła do konta xiaomi i po przywróceniu ustawień fabrycznych został on zablokowany domagając się hasła wysyłanego na nieaktywny numer telefonu syna. Udało mi się to obejść na podstawie tej metody REDMI NOTE 6 PRO MI ACCOUNT BYPASS FREE FILE AND TOOL \Redmi Note 6 Pro Mi Account Unlock Offline (https://www.youtube.com/watch?v=SFlDzsNyToI ). Za pomocą EDL wgrałem oprogramowanie 10.2.1.0 (OEKRUXM). Jednak teraz nie mogę go podnieść do miui 11. Żadne oprogramowanie wyższej wersji nie jest zgodne. Niestety TWRP/Recovery chyba nie wchodzi w grę bo mam zablokowany bootloader i nie mogę go odblokować bo telefon …
Last reply by brawo, -
- 0 replies
- 1.1k views
Jak mogę wyłączyć/usunąć skrót klawiszowy w prawym dolnym rogu telefonu (chodzi o tą postać) ?
Last reply by Zigiel, -
- 0 replies
- 1.9k views
Witam. Zareklamowałem swój telefon (xiaomi redmi note 6 pro) w internetowym sklepie. Nie działał górny głośnik, więc rozmowy były możliwe tylko w trybie głośnomówiącym. Po wysłaniu , serwis odrzucił reklamację oznajmiając, iż telefon jest wygięty i przez to tracę prawo do napraw gwarancyjnych. Czy ktoś miał podobny problem? Czy takie wygięcie może wpłynąć na awarię głośnika? Dodam że tel umieściłem od razu w etui, oraz nie używałem go w jakiś sposób odbiegający od normy.
Last reply by azzn1978, -
- 1 reply
- 768 views
Mam MIUI 10.4 by xiaomi.eu 9.5.9 i zauważyłem ze kiedy ktoś do mnie dzwoni lub ja się łączę, głośność rozmowy jest ustawiona na maksymalny poziom. W trakcie rozmowy zmniejszam ją ale system nie pamięta tego ustawienia i przy kolejnym połączeniu znowu poziom jest na max. W trakcie łączenia wyskakuje mi też komunikat ("Nie gwarantujemy rejestrowania rozmów przez słuchawkę itd.) to standardowy komunikat ?
Last reply by zourv, -
- 8 replies
- 1.3k views
Mam telefon z odblokowywanym bootloaderem versia miui chinska: 9.6 STABLE (9.6.17.0 (ODICNFD) Podczas wgrywania TWRP przez adb jest komunikat o rollbacku (rollback version downgrade) i failed. Wyczytałem o opcji z plikiem dummy.img i pobralem go ale przy jego wgrywaniu mam znowu taki komunikat: Ten plik dummy jest inny w zaleznosci od telefonu?
Last reply by zourv, -
- 0 replies
- 700 views
Mam problem. Autoobrot mi nie działa, wszystko mam włączone, ale dalej autoobrot nie działa. Jakieś rady?
Last reply by KK123, -
- 0 replies
- 996 views
Pękło mi szkło na tylnym aparacie, przez co zdjęcia wychodzą niestety słabe. Znalazłem tylko taki zamiennik: https://allegro.pl/oferta/szklo-oczko-aparatu-xiaomi-redmi-6-pro-7695599514 Teraz pytanie czy to na pewno tego szukam ? Wygląda nieco inaczej niż to w telefonie. I jak wyglada wymiana tego, dam rade samemu ? Skoro to nowe jest klejone na taśme dwustronną to żeby zdemontować uszkodzone wystarczy je podważyć nożykiem i powinno odejść ?
Last reply by Michalll95, -
- 1 reply
- 731 views
Andoid 8.1.0 .... MIUI Global 10.2 wersja stabilna 10.2.2.0 po automatycznej aktualizacji przed kilkoma minutami Łączę kablem USB żeby zgrać zdjęcia - dostaję komunikat, że W10 nie rozpoznaje urządzenia. Chwilowo nie znalazłem ani tradycyjnego sposobu kontaktu (rozmowa telefoniczna) z jakimś serwisem lub pomocą techniczną ani odnośnego wpisu w sieci. Jak sobie z tym poradzić? Niestety, jestem laikiem, zarówno co do użytkowania forum, jak i w zakresie techniczno-operacyjnym. Będę wdzięczny za wskazówki.
Last reply by Nezumi,