Problemy techniczne
39 topics in this forum
-
- 6 replies
- 8.3k views
Witam postadam tel redmin 6a nie moge wyslac sms ani odebrać mms czytałem na forum o stawieniach i są poprawne a mino to nie moge wyslas sms czy moze ktos mo coś podpowiedzieć dziękuję
Last reply by Piotrek2021, -
-
- 6 replies
- 8.6k views
Witam serdeczne potrzebuje pomocy z wgranie od nowa softu chyba, że coś jest sprzętowo uszkodzone, telefon nie chce mi wejść w tryb adb, a jak wejdzie to tylko na 1s i się telefon resetuje na wyświetlaczu mi wyskakuje "Main Menu Mi-Recovery 3.0", próbowałem coś zrobić przez MiPCSuite i nic Model - m1804c3dg
Last reply by Xia6omi, -
Redmi 6A Opowiem wszystko chronologicznie. Od bodaj pół roku lub więcej bateria dawała się we znaki, zaczęła się szybciej rozładowywać, a i zdarzały się nagłe rozładowania, gdy na przykład przy ok 40% (lub przy innym procencie, było bardzo różnie) wyłączał się telefon i po włączeniu nagle było 1%. Pewnego dnia chciałem go naładować właśnie po takim wyłączeniu przy 10%. Podłączam ładowarke i włączam go, po ok 5-10 sekundach od załadowania się systemu, telefon się wyłącza i włącza ponownie (przy dwóch wibracjach po sobie). I tak było w kółko. W trybie fastboot się nie restartował, tylko naturalnie wyłączał po jakiś czasie gdy nie był podłączony do komputera. Czułem …
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 498 views
Witam, po zeszło tygodniowej aktualizacji MIUI 12.01 na Redmi 8 przestały działać dzwięki np. połączeń, sms, powiadomień, a po włączeniu odtwarzacza pojawia się komunikat "format muzyki nie jest wspierany". Jak to rozwiązać, gdyż nie da się tak funkcjonować, gdy budzik nie dzwoni i nie wiadomo czy ktoś do nas dzwoni? Dodatkowo gdy ktoś do mnie dzwoni, ja odbieram to nic nie słychać, martwa cisza w słuchawce...
Last reply by MrJacQ, -
- 1 reply
- 350 views
Telefon mam już trochę czasu niestety nie mam dostępu do menu głównego urządzenia (nie znam hasła) kombinacje podglądania nie pali przycisku zasilania nie działa zgodnie z moją myślą, wciąż zostaje przywrócony do ekranu blokady telefon nie posiada karty SIM ponieważ przesiadłem się na nowy ale chciałbym coś jeszcze wykrzesać ze starego :/
Last reply by DarkCoffeine, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.4k views
Hej. Orientujecie się, czy do Redmi 6A można kupić gdzieś oryginalną baterię BN37, czy wszystko to tylko zamienniki? A może jesteście w stanie polecić jakiś sprawdzony zamiennik?
Last reply by markof75, -
- 0 replies
- 825 views
Uszanowanie! W Redmi 6A mojego taty nagle pojawiła się dziwna przypadłość. Telefon był aktualizowany ostatnio w maju, natomiast poniższa 'usterka' pojawiła się nagle kilka dni temu. Dotychczas MMSy wysyłały się poprawnie, czy to z galerii, czy bezpośrednio z aparatu, natomiast obecnie wysyłają się puste tła z bardzo długimi kolorowymi paskami. Po raz pierwszy spotykam się z czymś takim i nie mam pojęcia jak to ukąsić. Może ktoś z Was ma jakieś pomysły, bądź podobne doświadczenia? Dodam również, że zdjęcia w galerii wyświetlają się poprawnie i po przesłaniu mailem również nie ma z nimi problemu na innych urządzeniach. Załączam dane sprzętowe oraz z…
Last reply by mrselfdestruct, -
- 5 replies
- 825 views
Witam, nie chciało mi się wysłać zdjęcie na instastory to postanowiłem telefon uruchomić ponownie, tapnąłem przycisk restartu (podczas ładowania to było) i odłożyłem, niech sie włączy spokojnie. Patrze a tam wiadomy komunikat: The system has been destroyed... Soft zaktualizowany do najnowszej wersji. Nic nigdy nie grzebałem w boot'cie itp. Co robić?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 555 views
Witam, mam problem z udostępnieniem netu z Redmi 6A na Miboxa S. Mibox widzi inne sieci w okolicy poza hotspotem Redmi. Miałem kiedyś podobny problem z routerem, pomogła zmiana kanału w routerze i Mibox bez problemu już go widział. Jak zatem zmienić kanał w hotspocie Redmi ?
Last reply by BobiaszNM, -
- 7 replies
- 4.2k views
Witam. Wczoraj z PLAY przyszedł mi Xiaomi Redmi 6A DUAL SIM wraz z nową kartą SIM i od samego początku mam problem z aktywacją karty, telefon nie ma zasięgu, a wyświetla się powiadomienie "Nie można aktywować karty SIM. Upewnij się, że masz wystarczającą ilość środków na koncie". Próbowałem zmieniać język na angielski i ją aktywować, lecz nie przyszedł mi żaden SMS ani powiadomienie, tylko powtarzała się sytuacja wyżej. Prosżę o pomoc bo już nie wiem co robić :/
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 476 views
witam, w skrócie temat wygląda tak: wybieram dzwonienie z SIM 1 --> na wyświetlaczu pokazuje: dzwonię z 1 , osoba odbierająca widzi mój numer z karty SIM 2 ; analogicznie dzwonię z 2 , wyświetlam się u odbiorcy numerem z SIM 1 ..... Jeżeli ktoś dzwoni do mnie na nr 1 , wyświetlacz pokazuje odbieraną rozmowę na nr 2 i odwrotnie. Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją? DZięki. T.
Last reply by arktyka1, -
- 2 replies
- 1.9k views
Witam wszystkich Kupiłem niedawno kartę sd żeby odciążyć pamięć wewnętrzna z plików mp3. Jednak po przeniesieniu wszystkich plików na w/w kartę sd, żaden odtwarzacz muzyki nie chce ich odtworzyć. Pojawia się komunikat "Format muzyki nie jest wspierany" albo nie pojawia się żaden komunikat ale muzyki nie jest odtwarzana ( w zależności od użytego odtwarzacza). Te same pliki odtwarza bez problemu jeśli znajdują się w pamięci wewnętrznej telefonu.Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 1k views
Witam mam taki problem - wgrałem złe TWRP i telefon sie nie wlacza tzn wlacza sie ale caly czas czarny ekran i wibruje caly czas,bootloader odblokowany przez miunlock ale nie moge nawet do fasboot wejsc?
Last reply by mario75ne, -
- 1 reply
- 3.5k views
Dzień dobry, Jak zmienić domyślny dialer/caller w Redmi 6A MIUI 10, Android 8? Mam ustawioną jako domyślną aplikację Eyecon, w Ustawienia/Aplikacje/Domyślne też go widać, ale nic to nie daje? Dalej włącza się systemowy telefon. Da się to w ogóle jakoś zmienić? Z góry dziękuję i pozdrawiam Andrzej
Last reply by Gorus, -
- 0 replies
- 579 views
3 dni temu kupiłem sobie xiaomi redmi 6A i po 3 dniach nie działa mi ekran jakby rozlała się matryca ale wibracje są gdy przytrzymuje przycisk power oraz gdy nacisnę przycisk power zaczyna powoli migać biała dioda co to może oznaczać?
Last reply by KUBA5566, -
- 0 replies
- 1.1k views
Po aktualizacji do Antka 9 PIE i miui 10.4 chciałem wypróbować nowe przyciski domowe. Lecz w ustawieniach nie ma tej zakładki . Czy może mi ktoś pomóc jak uruchomić nowe przyciski.
Last reply by wiesgaj, -
- 0 replies
- 783 views
Witam Zaisntalowalem wczoraj aktualizacje global i nie działa aparat, nie reaguje. Na aplikacji np. whatsupp działa normalnie Co jest nie tak?
Last reply by szypkiwonsz, -
- 6 replies
- 2.6k views
Od kilku dni posiadam Xiaomi Redmi 6A, Miui 10, Android 8, niestety mam problem z otrzymywaniem powiadomień z aplikacji takich jak Discord czy Messenger. Wykonałam kompletną instrukcję z artykułu https://www.download.net.pl/jak-naprawic-brak-powiadomien-w-xiaomi-smartfony-tablety/n/11886/ jednak powiadomienia o otrzymaniu wiadomości nadal się nie wyświetlają. Wczoraj przez około 30 minut otrzymywałam powiadomienia, nie zmieniałam nic w opcjach ani ustawieniach, a po jakimś czasie znowu przestały się pokazywać. Proszę o pomoc.
Last reply by Kitsune94, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam od wczoraj stałem się posiadaczem redmi 6A i mam pewien problem podczas korzystania z telefonu obraz się lekko rozjaśnia samoczynnie i ściemnia i nie jestem zbytnio pewny czy to po aktualizacji bo od razu po konfiguracji telefonu zaktualizowałem do najnowszej wersji czyli android 8.1.0 miui 10.3.3 wersja stabilna czy jest to wada i wymaga wizyty w serwisie.Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Wyświetlacz ma ustawioną automatyczną jasność,ale w ciemnym pomieszczeniu telefon się zachowuje tak samo. Dziękuję za odp.Pozdrawiam.
-
- 1 reply
- 1.5k views
Mam nowy telefon Redmi 6A, kiedy przesyłam video z komputera na telefon lub pobieram jakiś film online, na telefonie jest jedynie informacja, że plik jest uszkodzony, chociaż na 100% wiem, że plik działa. Często nawet uda się go w końću odtworzyć. Nie mogę ani przesłać sobie filmu na telefon, ani opublikować żadnego video na instagram, chociaż już przez aplikację Gramblr- czyli prosto z komputera, ten sam film wchodzi na instagram bez problemu. Wie ktoś, jak to można naprawić?
Last reply by trumanshow, -
- 0 replies
- 879 views
Witam, ostatnio wykupiłam u operatora możliwość transmisji danych. Chciałam włączyć je w telefonie, jednak nic nie działało a internet nawet się nie włączył. Próbowałam wyłączać i włączać telefon, jednak nic. Również przełożyłam kartę sim do innego slotu i przyszło powiadomienie: " Nie wykryto karty Sim 1. Ustawiono karte Sim 2 jako domyślną. Dane mobilne są zablokowane, aby nie naliczać dodatkowych opłat." Proszę o pomoc. PS. Mój operator to Plus.
Last reply by Amelia.x, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam Własnie zakupiłem opaskę mi band 3 i sparowałem ja z telefonem xiaomi redmi 6a. Wystąpił jeden problem który nie wiem jak obejść. W telefonie mam system zaktualizowany do MIUI global10.3.3.0, opaska po sparowaniu zaktualizowała się. Problem jest tego typu że nie przychodzą na opaskę powiadomienia o połączeniach telefonicznych. Po wybraniu opcji w MI fit połączenia telefoniczne - alerty połączeń - pojawia się info " Aby otrzymać powiadomienia o połączeniach przychodzących zaktualizuj telefon do najnowszej wersji MIUI". Tyle że po sprawdzeniu aktualizacji telefon informuje iż posiadam najnowszą wersje MIUI. Pozostałe powiadomienia czy sms cz…
Last reply by dar9ek, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.7k views
Witam wszystkich, Telefon mam odblokowany, pokazuje na początku nawet, że jest unlocked podczas startu systemu, lecz jak chce zainstalowac TWRP recovery, to nic się nie dzieje. Telefon nie bootuje się do TWRP tylko do systemu, a jak chce włączyć TWRP to wyskakuje MiRecovery. Jakieś pomysły, co jest nie tak? PozdrawiamWstaw inne multimedia
Last reply by hybrid, -
- 0 replies
- 987 views
Kupiłem nowy xiaomi zaraz po włączeniu wyłaczył się. Miał 80% bateri. Nie chce sie wlaczyc. Przy ladowaniu miga dioda. Czasami krotko wibruje w rownych odstepach czasowych jak sie porusza telefonem.
Last reply by Xzarek, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam, od ponad 2 tygodni jestem posiadaczką Redmi 6a. Wszystko działa świetnie poza jedną irytująca sprawą. Prowadząc rozmowę bardzo często samoistnie wyłącza się mikrofon - ja słyszę rozmówcę, niestety rozmówca nie słyszy mnie. Innym przypadkiem jest sytuacja, gdy połączenie samo się urywa i nagle telefon łączy mnie z losowo wybraną osobą z kontaktów. Czy jest to wina telefonu/systemu czy też może operatora? Pozdrawiam
Last reply by norek76,