Problemy techniczne
187 topics in this forum
-
- 0 replies
- 502 views
Witam Mam problem. Otóż wszystko do niedawna było ok i spokojnie mogłem kopiować zdjęcia i filmy z telefonu na komputer, aż do dzisiaj. Zaczęło się od Redmi 4X mojej żony, gdzie na pewniaka pokazałem jej, że u mnie jest ok - nie było Problem wygląda tak, że kiedy zaznaczam większą ilość plików i przenoszę na dysk twardy ukazuje się błąd (zdjęcie). Jedyna działająca opcja, to klikanie na poszczególne zdjęcie i użycie ctrl+c, ctrl+v (ale kopiowanie 200 czy 300 plików pojedynczo to trochę kiepska sprawa). Nawet przeciągnięcie myszką jednego pliku kończy się niepowodzeniem. Czy ktoś się z tym spotkał?
Last reply by jolley, -
-
- 9 replies
- 1k views
Nie mogę sobie dać rady z redmi note 5 (wersja INTERNATIONAL), kupiony w apollo rzeszów. anti - 4. Odblokowałem bootloader, zrobiłem wipe data. Zainstalowałem najnowsze xiaomi.eu. Wszedłem do twrp okazało się, że mam odczyt pojemności pamięci 0 MB i żaden plik mi się nie wyświetla. Myślałem, że zapomniałem o wipe data, więc zrobiłem jeszcze raz. Zainstalowałem xiaomi.eu i znowu to samo. Chciałem wczorajsze xiaomi.eu zainstalować przez apkę Aktualizacje i proces przebiega do włączenia TWRP. Jak mam zaktualizować soft? Wgrać jakieś inne recovery?
Last reply by Jacek6207, -
- 1 follower
- 5 replies
- 566 views
witam jak w tytule mam problem z tym flasha wgrywam przez miflash wszystko ładnie pięknie i wywala błąd że "nie odnaleziono określonego pliku"
Last reply by verti1998, -
- 0 replies
- 563 views
Hej, od kilku tygodni mój telefon często przerywa połączenie z siecią, jest z nią połączony ale pokazuje że jest brak internetu. W tym samym momencie na komputerze który jest podpięty do tego samego switcha poprzez kabel rj45 oraz telefonów (2x Huawei 1xiPhone) które są połączone z tą samą siecią przez Wi-Fi, internet jest. Zrobiłem przywrócenie do stanu fabrycznego bo miałem nadzieję, że pomoże ale dalej jest tak samo, jakieś pomysły co jeszcze mogę zrobić? Czy może są to efekty jakiejś aktualizacji?
Last reply by JaaDlugi, -
- 9 replies
- 2.3k views
Witam, mam problem z Xiaomi Redmi Note 5. A dokładnie nie mam dźwięków wibracji przy przychodzących wiadomościach SMS zarówno w trybie cichym jak i w dżwięku. Czy ktoś miał podobny problem? Telefon kupiony w piątek w X-komie. Pzdr, Martyna
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 498 views
nie działa u mnie wifi -direct,próbuje przesłać obraz z telefonu na inne urządzenia za pomocą tej funkcji ale nie wyszukuje mi urządzeń ; /
Last reply by [email protected], -
- 2 followers
- 8 replies
- 1.3k views
Witam, mam problem z aparatem(główny i przedni), ścina się, zwłaszcza przy zmienię trybu że zdjęcie na portret, mam rozmazane lub czarne tło i długo mysli zanim tryb w końcu się zmieni, nie reaguje też dobrze wejście do galerii z lewego górnego rogu w trybie aparatu. Telefon kupiłam niedawno i na początku wszystko super działało, potem zaktualizował się system i mam ten uciążliwy problem. Czy jest na to jakaś rada?
Last reply by lukasha, -
- 3 replies
- 1.3k views
Cześć, Wczoraj nabyłem nową sztukę Xiaomi Redmi Note 5 w wersji 4GB i po włączeniu smartfona, konfiguracji i wpisaniu hasła do routera, wyskoczyła informacja o aktualizacji MIUI do wersji 9.5.19.0. Najpierw sprawdziłem jakość dźwięku itd... Wszystko było ok, a później zaktualizowałem soft i cóż... W niektórych aplikacjach dźwięk jest bardzo głośny, a w niektórych cichy. Na YouTubie piosenki nie są zbyt głośne, ale w niektórych przypadkach jest dosłownie masakra. Postanowiłem pobrać grę i dźwięk przerzucić na głośnik smartfona. Po instalacji gry, włączyłem ją, a tu zupełna cisza. Dzisiaj zainstalowałem inną pozycję i dźwięk jest bezproblemowy. Zauważyłem też, że…
Last reply by matix1293, -
- 0 replies
- 374 views
Uprzejmie proszę Was o sprawdzenie pewnej przypadłości w naszych smartfonach. Podczas rozmowy telefonicznej w trybie 2G dźwięk w słuchawce co jakiś czas (np.minutę) z krystalicznie czystego robi się przytłumiony, słaby po czym wraca znów do poprzedniego stanu i tak w kółko losowo. Używam do rozmów trybu tylko 2G aby bateria działała jak najdłużej. Jak rozmawiam poza siecią PLAY nawet mając mam max zasięgu 4 kreski na 4 to co jakiś czas rozmówcę słyszę lepiej lub słabiej (głośniej/ciszej/przytlumiony). Mój korenspondent słyszy mnie cały czas dobrze. Testowałem w dwóch slotach sim i w różnych warunkach terenowych i miejscach (miastach) - problem jest ten sam i poja…
Last reply by zagrobelny, -
- 12 replies
- 928 views
Cześć .Czy ktoś z użytkowników Note 5 ma problemy z zasięgiem polegające na tym że telefon wyświetla zasięg a nie można się dodzwonić i po jakimś czasie przychodzi sms z powiadomieniem że ktoś próbował się dodzwonić? telefon pracuje w pasmie LTE i 3G/UMTS w sieci tmobile cały czas a jest jakby poza zasięgiem.Ktoś doradzi podpowie co zrobić? Dodam że wybierając ręcznie preferowane sieć GSM telefon pracuje normalnie no ale wtedy internet nie hula jak powinien w paśmie GSM.Czy to wina software czy hardware telefonu.System miui10.Sytuacja występuje w 2 szt tego telefonu.Pozdrawiam
Last reply by kecram, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.1k views
Witam. Chcę wysłać SMS do pewnej osoby. W kontaktach pod nazwą kryje się jeden numer 794 xxx xxx. Chcąc wysłać SMS nagle na górze wiadomości ukazuje się nazwa innego kontaktu a pod nim dwa numery 602 yyy yyy i po przecinku 794 xxx xxx - czyli ten właściwy. Zadzwonić mogę normalnie. Istnieje możliwość, że albo ja albo ta osoba ma włączone przekierowywanie SMS? Próbowałem usuwać te dwa kontakty i na nowo wklepywać ale bez skutku. Wydaje mi się, że problem będzie leżał po mojej stronie a nie po odbiorcy. Telefon chyba też tu nie ma dużego znaczenia, raczej sieć (tak myślę). Ktoś się z tym spotkał?
Last reply by kaskie, -
- 2 replies
- 876 views
Cześć, Mam niemały problem. Na wyświetlaczu zrobił się pająk, a miesiąc później siadł dotyk na prawej części ekranu, od dołu do góry - jakby linijką oddzielił. Teraz nie mogę przejść ekranu blokady bo miałem wzorek, który zachodził na prawą uszkodzoną część. Potrzebuje zgrać pliki, zdjęcia filmy, jakieś pobrane rzeczy, kontakty i notatki. jest jakiś sposób z poziomu software'u zrobić kopię zapasową plików, a potem je gdzieś odtworzyć? czy ten ekran blokady jest nie do przejścia? zależy mi na tym żeby już nie dokładać do tego interesu. Widzę jedno rozwiązanie, zamówić nowy wyświetlacz na allegro, podpiąć go na czas kopiowania plików i zrobić zwrot …
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 843 views
Przycisk głośności jest jakby przycisniety na środku jakby się wygiol mimo to że nic nie zrobiłem bo jakoś zabardzo nie upadał i wogule i jeszcze przycisk włącz i wypacz można klikać i wogule ale nie reaguje i co mam teraz na gwarancje czy spróbować sam coś zrobić??? Proszę o dobra odpowiedź
Last reply by 0p3rat0rPralki, -
- 3 replies
- 644 views
Witam. Podczas instalacji TWRP na Global Bete(najnowszą) przez przypadek nie odznaczyłem boot i teraz telefon wstaje tylko do twrp. Jak mam to cofnąć lub wgrać Global Stable? Próbowałem według instrukcji to niestety wyskakuje flash antirbpass error.
- 1 follower
- 1 reply
- 555 views
Przepraszam jak taki temat już był/został umieszczony w złym forum, ale jest to mój pierwszy temat na tym forum. Stało się to zupełnie przypadkiem. Chciałem zlikwidować error 7 w TWRP wg tego tutorialu (żeby nie modyfikować assetów): https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/help/error-7-twrp-t3922927, a dokładnie komentarza użytkownika 01Thesam. Użyłem XiaoMi Flash ze strony xiaomi i fastboot firmware file także z tego linku: http://en.miui.com/a-234.html Niestety po flashowaniu załącza się ciągle systemowe recovery, głoszące wszem i wobec: "This MIUI version can't be installed on this device". Niestety z powodu zablokowania bootloadera (które zapomniał…
- 0 replies
- 1.6k views
Witam, Od 2 dni mam problem z połączeniem WIFI. Telefon widzi sieci ale pokazuje zasięg zero kresek. Nie potrafi się połączyć a jak połączy to tylko na chwilę. Sprawdziłem na sieciach w domu, pracy i w sklepie. Sprawdziłem też połączenie z routerem z drugiego telefonu. Z tą siecią łączy się normalnie. Wszytko zaktualizowane. Przywróciłem tel do ustawień fabrycznych. Co mogę jeszcze zrobić?
Last reply by Tomasz.Bury, -
- 3 replies
- 363 views
Witam mam problem z odblokowaniem bootloadera w Redmi Note 4 ( Wiem ze dział jest do 5 ale 4 nie widzialem ) Mianowicie kiedy proboje odblokowac go w MiFlash Unlock Tool to wyswietla mi sie komunikat ( please add your account in miui settings developer options mi unlock status) tylko ze nie dam rady sie zalogowac do konta google bo telefon jest po resecie . Może coś ktoś poradzi z góry wielkie dzieki
Last reply by maciek04, -
- 1 follower
- 0 replies
- 431 views
Witam serdecznie. Nie wiem co to może być zauważyłem to niedawno a telefon używam od ok. roku. Wyciszam telefon rozwijając górne menu i klikając ikonę wyciszenia. Po ok. 10 min. telefon jest podglosniony. Nie wiem kiedy i jak się sam zglasnia. Czy jest jakaś opcja która może to powodować bez mojej wiedzy? Lub coś w ustawieniach? Orientujecie się? Załączam zdjęcie z konfiguracji mojego tel.
Last reply by kpietrek, -
- 2 followers
- 63 replies
- 9.9k views
Pomóżcie bo już nie wiem co robić, jakiś czas temu telefon zaczął bardzo wolno ładować, aplikacja ampere pokazywała że ładuje z prędkością mniej więcej 380 mah, na drugi dzień gdy już myślałem że problem ustąpił, znowu tak sie stało, pozniej trochę rzadziej ale jednak, teraz znowu dość często, czasem ladowal normalnie szybko a czasem bardzo wolno właśnie, teraz np go wyłączyłem żeby zobaczyć jak będzie ladowal, może to przypadek ale na wyłączonym procenty zaczęły iść szybko, włączyłem, ampere pokazało około 1000mah, już szybciej ale nadal wolniej, odłączyłem kabel, podłączyłem i już 1500 mah.... Miał ktoś taki problem? Co to może być? Samo z siebie nagle popsuło się…
Last reply by Bullsblood, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, Jakiś czas temu telefon mi wypadł przy wysiadaniu z auta, wiadomo pajęczynka w prawym dolnym rogu ekranu. Wcześniej już troszkę wariował mi dotyk, ale nie było to częste i uciążliwe. Telefon tak jak mówiłem wypadł, dalej w sumie działo się z nim tyle co wcześniej, czyli sporadyczne problemy z dotykiem. Wczoraj grałem sobie wieczorem w jakiegoś FPS'a i za mocno wcisnąłem w miejscu pęknięcia, czyli prawym dolnym rogu telefonu i nagle telefon padł całkowicie, tj. czarny ekran i brak jakiejkolwiek reakcji telefonu. Znaczy jeśli go wcisnę jeszcze raz w tym miejscu, to telefon tak jakby się wyłącza ponownie i potem jak próbuję go uruchomić to na chwile ekran s…
Last reply by Deviant, -
- 0 replies
- 474 views
Witam, Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, jak ja? Wyjazd za granicę, niby wszystko ok ale przekraczałem w ciągu 8h ok 4 razy granice państw i niestety telefon nie umiał sobie z tym poradzić. Pokapowałem się, że coś jest źle, jak nie otrzymałem standardowych sms-ów z informacją od macierzystego dostawcy usług z informacją o warunkach korzystania z sieci w roamingu. Objawem był brak zasięgu. Restart fona pomógł. Będąc na miejscu kilka dni (dalej za granicą) telefon wyraźnie nie umiał sobie poradzić z utrzymaniem połączenia (włączony roaming + roaming danych). Po restarcie telefonu wszystko wracało do normy i zasięg się pojawiał (znowu n…
Last reply by moogoom, -
- 1 reply
- 1.1k views
Cześć, czy Wy też mieliście problem z problem z wciśniętym przyciskiem głośności? Normalnie użytkowałem telefon, nie spadł mi w ostatnim czasie, a od wczoraj cały czas mam podgłośnione dźwięki na max, po ściszeniu automatycznie wrzuca na max. Próbowałem podważyć igłą, ale nie da rady. Macie na to jakiś sposób czy serwis?
Last reply by fake4r, -
- 2 replies
- 771 views
Witam! Siostra posiada Redmi Note 5 zakupiony na allegro. Dzisiaj telefon jej sie rozladowal i uruchomil w recowery, nie mozna nic zrobic caly czas resetuje sie do recowery. Co moglo sie stac, jak to naprawic? Co moge zrobic, zeby zaczal dzialac?
Last reply by liberaka, -
Witam, Otóż mój Redmi Note 5 właśnie właśnie oszalał. Włączył się (sam) panel do Hard Resetu gdzie mogę wybrać albo "Wipe Data" albo " Rebot system" no mogę wybrać też "Connect with MiAssistant". Niezależnie co wybiorę i tak pozostaję na panelu do wyboru. Wyczyściłem wszystkie dane, zaakaceptowałem rebot systemu , nawet próbowałem wybrać opcję kontaktu z MiAssistant i absolutnie nic się nie dzieje. Tzn. przy rebocie czy wipe data pokazywało ładowania w procentach jak robi to o co proszę a nawet powiadomiło że to się powiodło ale nadal wyświetla mi potem ten sam ekran. Jak mogę z niego wyjść? Czy po prostu oddać telefon na gwarancję i nie wnikać? Z góry dziękuje za …
Last reply by [email protected], -
- 0 replies
- 478 views
Witam, Nie mogę poradzić sobie z tym komunikatem w Windows 7. Gdy podłączam Note 5 Pro z Global 10.0.4.0 do Win7 pojawia się komunikat "brak identyfikatora sprzętu". W telefonie odblokowałem opcje programisty, ustawiłem tryb debugowania USB, podłączam tym samym kablem co prawidłowo działający Redmi 3s (ustawienia usb w telefonie tak jak w tym działającym Redmi 3s) Redmi 3s z wgranym oprogramowaniem eu 8.8.30 po podłączeniu kablem usb jest dostęp do całej pamięci bez żadnych cudów. W Note 5 co jakiś czas następuje podłączenie (mam wtedy dostęp do całej pamięci) ale wtedy są takie cuda jak na obrazku poniżej, a komunikat jak w temacie p…
Last reply by zipp,