Problemy techniczne
187 topics in this forum
-
- 0 replies
- 422 views
Witam, ma ktoś podobny problem, a mianowicie, mimo że macie zainstalowanego Magiska to pokazuje wam po jakimś czasie że nie macie? W niczym to nie przeszkadza, wyjątkiem jest to że magisk hide nie działa, co jest bardzo uciążliwe. Reboot telefonu pomaga jedynie na chwilę. Ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Mój problem ciągnie się od Miui 10, jeśli o to chodzi to teraz mam Miui 11, wersję z tamtego tygodnia, telefon to RN5, a problem wciąż nie ustaje... Słyszałem od wielu osób że mają ten problem i najprawdopodobniej niestety jest to wina romu eu :/ Proszę bardzo o pomoc. Pozdrawiam!
Last reply by Kubus6910, -
-
Witam jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 5 Wstyd się przyznać, ale bawiłem się opcjami programistycznymi i popsułem sobie telefon. W opcji ustawiania Minimalnej Szerokości wpisałem wartość 900. Od razu po tym ekran się zrobił czarny, telefon się wyłączył i wyświetlają się opcje w Main Menu "Reebot, Wipe Data i Connect with MIAssistant". Próbowałem opcji Reboot i Connect wit MIAssistant i niestety nie zadziałały. Czy da się to jakoś naprawić bez utraty danych z telefonu??? Proszę o pomoc
Last reply by użytkownik123, -
- 4 replies
- 501 views
Odblokowalem bl, uruchomiłem twrp po czym je wgrałem na partycje recovery i wszystko fajnie tylko po podpięciu kablem do dwóch PC i próbie zamontowania pamięci wewnętrznej nic się nie dzieje. To samo się dzieje na twrp i orangefox. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Last reply by Soren, -
- 11 replies
- 1.3k views
Czy ktoś z was używa takiej kombinacji? Mam chip przyklejony do karty pamięci ale nie wykrywa mi tej drugiej sim telefonie. W poprzednim Redmi 3 nie było żadnego problemu z taką kombinacją. Czy tutaj jest jakieś "odcięcie" slotu nr 2 gdy karta pamięci jest w telefonie? Odwracałem chip bo tutaj jest inny rozkład niż w R3 ale bez rezultatu.
Last reply by Netoper, -
- 6 replies
- 1.9k views
Witam mam taki oto problem kupiłem redmi note 5 że snapem 636 i jako nowy tel miał miui V 9.5.3 bodajze w kazdym bądź razie jest aktualizacja do v9.5.13 i wszystko ok zaczynam pobierać i tu jest problem bo na 30 min pobiera 13% sprawdzałem na 1 wifi na 2 wifi tzn na 2.4ghz na 5ghz, na Internecie udostępnionym z telefonu i ciagle to samo może ktoś podpowiedzieć co to jest, czyżby odesłać ba gwarancję, telefon kupiony dziś w Komputroniku od Abc data. Foto i tak 30min i nic więcej... czyżby serwis czy oddać to jako rękojma?
Last reply by CristalPol, -
- 1 follower
- 2 replies
- 610 views
Witam! Jeżeli wybrałem zły dział, to proszę o przeniesienie tego tematu. Korzystam z Redmi Note 5 - polska dystrybucja, soft fabryczny w wersji global. Dziś tel pobrał aktualizację OTA do wersji 9.6.3.0. Gdy sprawdzam sumę kontrolną MD5 tego pliku, to ona o dziwo nie jest zawsze taka sama: tzn. po reboocie urządzenia już jest inna (choć nie zawsze). Sprawdzałem kopiując plik na PC jak i z poziomu tel. Czy w MIUI takie zjawisko jest normalne? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim i jest do dla mnie co najmniej dziwne. Może ktoś wie coś na ten temat? Z góry dzięki za odpowiedź.
Last reply by ZwalistyŁoś, -
- 0 replies
- 599 views
Jak uporać się z tym błędem java.lang.RuntimeException: start face detection failed at android.hardware.Camera._startFaceDetection(Native Method) at android.hardware.Camera.startFaceDetection(Camera.java:1859) at com.android.camera.CameraManager$CameraHandler.handleMessage(CameraManager.java:274) at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:106) at android.os.Looper.loop(Looper.java:164) at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java:65) Wyświetla się podczas zmiany trybu aparatu na portretowy.
Last reply by Shadow15814, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.2k views
Witam Mam problem z tylnym aparatem w Redmi Note 5 Pro. Telefon zakupiony na Gearbest w grudniu zeszłego roku. Zacząłem go używać na początku stycznia, gdzie okazało się, że zdjęcia z tylnego aparatu wychodzą rozmazane, jedynie zbliżenia były ostre. Panowie z MiCenter podpowiedzieli, że wina leży w optyce aparatu, podobny wątek znalazłem na jakimś forum i też diagnoza na uwaloną optykę. Złożyłem reklamację do Gearbest, bez problemu oddali mi 30$, za co zamówiłem i wymieniłem aparat na nowy. Jednak problem pozostał, a nawet jest gorzej, bo nawet zbliżeń teraz nie robi wyraźnie. Testowałem różne apki do zdjęć - wszędzie jest tak samo. Resetowałem ustawienia apara…
Last reply by matt_berninger, -
- 2 replies
- 1.2k views
Dzisiaj stałem się posiadaczem Redmi Note 5 (4/64), kupiony w proline. Niestety nie wytrzymał nawet 24h bez awarii, może za 5 włączeniem aparatu ten przestał działać - cały czarny ekran, czasem dół się wczytuje a góra jest czarna; telefon tak czy siak nie odpowiada i da się tylko zamknąć aplikację przez przycisk menu. Usuwałem cache, resetowałem do fabrycznych, nic nie pomogło. Czy jest coś co jeszcze mogę zrobić czy pozostaje tylko oddanie na gwarancje? Wersja Android 8.1.0 Wersja MIUI Global 9.6.3.0 | Stabilna
Last reply by JPK, -
- 2 replies
- 1.3k views
Po ostatniej aktualizacji aplikacji wiadomości wyświetla się 50 ostatnich wiadomości w danym wątku. Gdzie można zmienić jakieś ustawienie aby był dostęp do całego wątku cały czas.
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witam, jestem użytkownikiem sieci virgin mobile i mam problem z automatyczna zmiana sieci na virgin mobile. Zależy mi na tym, aby działać na sieci Plus, lecz niestety po wyborze na sieć plus, po chwili automatycznie przeskakuje na sieć virgin mobile, pomimo że mam ustawione na ręczne wybieranie sieci. Przyklad- wybieram sieć plus, i minute później wchodzę w wybór sieci i już jest virgin mobile. Czy jest to problem z telefonem czy z ich siecią? Da się jakoś zablokować, żeby mi nie zmieniało sieci? Pozdrawiam Krzysztof
Last reply by mziebura, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.9k views
Witam potrzebuję pomocy coś się popsuło z telefonem Xiaomi redmi note 5 a mianowicie zaczął się coś mólić chciałem go zresetować ale już się nie dało wyskoczył ekran do hard resetu nic nie mogę zrobić jak biorę reboot system to się nie ładuje nie chcę go resetować bo bardzo szkoda mi danych czy ktoś podpowie mi jak mogę zgrać z niego dane to bardzo mi na tym zależy telefon bo i tak się przycisk głośności zepsuł nie mogę z tego nijak wyjść pomocy
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, czy wy również macie takie słabe wibracje w tym modelu? Przy wiadomości z messengera wibracje są praktycznie nie odczuwalne nawet trzymając telefon w dłoni.
Last reply by raideri, -
- 0 replies
- 741 views
Cześć. Mam nietypowy problem z Bluetooth. Nigdy nie zanotowałem tego z poprzednim Redmi Note 4x. W samochodzie mam podpięty moduł OBD2 BT 4.0 który łączy się z aplikacją Hybrid Assistant przez Bluetooth właśnie. Od kiedy nabyłem RN5 na którym było zainstalowane MIU10 Global 10.2.1 mam problem z połączeniem. Najczęściej jest tak że aplikacja uruchamia BT i powiedzmy że się łączy z modułem ale po kilku sekundach zamyka aplikację, otwieram ją 2 raz i znowu po kilku sekundach ją zamyka, za trzecim razem z połączeniem jest ok ale kilka razy potrafi gubić połączenie (utracono połączenie). Próbowałem wyłączać dane, wifi, GPS, ustawić skanowanie bluetooth na włączone, a…
Last reply by Lehu2, -
- 1 reply
- 873 views
Witam, Telefon redmi note 5 nie wykrywa urządzeń przez bluetooth. Jedyne urządzenie, które widzi to drugi redmi note 5. Udało mi się sparować go z samochodem ale na zasadzie wykrycia przez samochód telefonu. Telefon samochodu nie widział.
Last reply by raideri, -
- 8 replies
- 2.8k views
Witam, mam problem iż sam mi się zaktualizował system i co jakiś czas telefon się zacina że muszę go resetować parę razy żeby zaczął normalnie funkcjonować. Co zrobić?
Last reply by the4anoni, -
- 1 reply
- 1k views
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu mam problem z moim telefonem - co jakiś czas uwalają się aplikacje (poniżej przesyłam przykładowy błąd). Próbowałem już flashować go do wersji poprzednich i dalej to samo. Sprawa jest o tyle śmieszna, ze telefon po hardresecie 2/3 dnia bez problemów po czym zaczyna się jazda (błędy są nieregularne - czasem wszystko śmiga, a czasem sypie tak błędami, że telefon wchodzi w recovery mode). Pytanie czy jest jeszcze coś co mogę zrobić czy wysyłać telefon na gwarancję (kupony w media markt). ps. oprócz poniższych błędów czasem pojawiają się błędy java ** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** …
Last reply by OutSideR, -
- 0 replies
- 748 views
Cześć. Mam w moim Redmi Note 5 recovery OrangeFox. Aktualnie najnowszy ROM Eu 9.7.18 z Pie i ARB4..... Od jakiegoś czasu mam problem z niskim ładowaniem oraz brakiem powiadomienia Android-Ładowanie urządzenia przez USB i nie mogę przejść w transfer plików po podłączeniu do PC. Gdzieś czytałem, ze problem wynikał z recovery RedWolf i po zainstalowaniu np.OrangeFox powinien zniknąć. Tak zrobiłem i nadal nic sie nie zmieniło, nie mam powiadomienia a zmiana w Ustawienia-Opcje programisty-Domyślna konfiguracja USB-Przesyłanie plików (MTP) nie działa.Czy jedynym wyjściem będzie format telefonu przez MiFlash na ostatni China Dev, instalacja TWRP i instalacja ROM Eu? Nie mog…
Last reply by Lehu2, -
- 4 replies
- 7.2k views
Czy u Was również występuje sytuacja z brakiem automatycznego łączenia przez bluetooth? Od nowości wszystko było w porządku. Sparowana słuchawka bluetooth lub głośnik łączyły się automatycznie gdy włączałem te urządzenia. Od jakiegoś czasu muszę za każdym razem wejść w ustawienia bluetooth aby wybrać urządzenie, z którym chcę się połączyć. Jest to dość irytujące.
Last reply by Maki, -
- 6 replies
- 684 views
Witam, przestal dzialac mi glosnik w moim rn5. Wszystko bylo fajnie poki nie chcialem zainstalowac gcam, pozniej zaczal tel sie wieszac, wrocilem do ustawien fabrycznych, a przy konfiguracji, ustawianiu nowego dzwonka, przestal w trakcie dzialac glosnik, gdy wlaczam cos zeby wydobyl dzwiek ( np youtube) to wydobywa sie wylacznie cichy szum oraz yt sie zacina. Co moze byc powodem? Reklamacja tylko zostaje? Dodam ze wgrywalem jakis gcam fix przez twrp i po tym zaczelo sie zamulac
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 618 views
Witam, Tak jak w tytule, problem polega na tym że, telefon w pewnym momencie stwierdza że nie będzie dzwonić. Nie słychać dzwonka, wibracji nie ma, a w ustawieniach widać że wszystko ok. Pomaga jedynie reset telefonu. Czy ktoś może mi pomóc? Model to redmi note 5 4/64. Pozdrawiam
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 396 views
Mam pewien problem, od wczoraj nie mogę odblokować telefonu wzorem. Wzór nie był zmieniany, pamiętam go dobrze. Gdy chcę go usunąć, to w opcjach rysuje go dobrze i nagle jest crash aplikacji związanej z wzorem. Na szczęście mam odblokowanie na odcisk palca. Zresetował bym telefon, ale wyczytałem gdzieś,że po resecie telefon się zablokował na dłuższy czas. Gdybym miał wolny dzień, mógłbym go zresetować, ale w dzień roboczy nie bardzo. Co robić? Serwis,próbować samemu naprawić, fabryczne ustawienia(nie chcę tego robić, mam wiele kont powiązanych z tym telefonem a powiązanie ich na nowo zajmuję czas.
Last reply by rower11, -
- 1 reply
- 568 views
Cześć. Tak jak w temacie mam taki problem, że w Ustawienia-Aktualizacja systemu nie mam opcji instalacji z zip. Mam ROM MIUI Global 10.2.1.0 stabilna, chciałem przejść na Developer ROM ale nie mam właśnie powyższej opcji. Czy coś się zmieniło w MIUI10, Xiaomi zabolowało taką możliwość w standardzie?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 1.8k views
Witam Wymieniałem wyświetlacz w swoim Redmi Note 5. Przed złożeniem, wykonałem testy nowego ekranu, wszystko wyświetlało normalnie, dotyk działał itd. Po skręceniu niestety pojawił się tytułowy brak podświetlenia ekranu. Tzn telefon działa normalnie jednak aby coś zobaczyć na wyświetlaczu trzeba dość dobrze się przyjrzeć i poświecić latarką na ekran. Podłączyłem z powrotem stary popękany wyświetlacz i działa normalnie. Nowy ekran dalej odmawiał posłuszeństwa. Sprawdzałem go z drugim RN5 i działa. Oddałem wyświetlacz na gwarancję do sklepu, w którym go kupiłem. Sprawdzili i pokazali z innym telefonem, że działa i jest sprawny. Kolejne próby "uruchomienia" go z m…
Last reply by RedStickMan, -
- 0 replies
- 392 views
Witam, tym razem przychodzę do was z problemem, a mianowicie od tak przestał mi działać Quick Charge, zauważyłem to dzisiaj, miałem wtedy miui eu w wersji 9.4.18, zainstalowałem 9.4.25, lecz to nie pomogło. Sprawdzane na dwóch różnych kablach (Blitzwolf Ampcore i jakiś randomowy) Ładowarka której używam to Blitzwolf z Quick Charge 3.0. Proszę bardzo o pomoc. Pozdrawiam! Dziwna sprawa, lecz po kilkukrotnym odpięciu i podpięciu kabla do telefonu, quick charge wrócił. W razie rozwoju sytuacji dam tutaj znać.
Last reply by Kubus6910,