Problemy techniczne
187 topics in this forum
-
- 2 followers
- 63 replies
- 9.9k views
Pomóżcie bo już nie wiem co robić, jakiś czas temu telefon zaczął bardzo wolno ładować, aplikacja ampere pokazywała że ładuje z prędkością mniej więcej 380 mah, na drugi dzień gdy już myślałem że problem ustąpił, znowu tak sie stało, pozniej trochę rzadziej ale jednak, teraz znowu dość często, czasem ladowal normalnie szybko a czasem bardzo wolno właśnie, teraz np go wyłączyłem żeby zobaczyć jak będzie ladowal, może to przypadek ale na wyłączonym procenty zaczęły iść szybko, włączyłem, ampere pokazało około 1000mah, już szybciej ale nadal wolniej, odłączyłem kabel, podłączyłem i już 1500 mah.... Miał ktoś taki problem? Co to może być? Samo z siebie nagle popsuło się…
Last reply by Bullsblood, -
-
- 34 replies
- 13.1k views
Cześć, wczoraj kupiłem Redmi Note 5 (wcześniej miałem Redmi Note 3) i zauważyłem, że po podłączeniu słuchawek grają one bardzo cicho... Rozwiązanie jakie znalazłem to zmiana regionu na Korea Północna (jakiś spisek? :D). Czy da się to objeść jakoś inaczej bez zmiany regionu? Oraz czy zmiana regionu ma jakiś niefajny wpływ na działanie telefonu?
Last reply by whitearrow, -
- 24 replies
- 3.2k views
po aktualizacji do miui 10.04 nie działa mi MTP jest tylko ladowanie, myslalem ze sie cos naprawi po aktualizacji do 10.06 ale wciaz nie dziala mtp w developerskich wlaczone/wylaczone debugowanie.. na komputerze nic wyskakuje rowniez w menadżerze urzadzeń. Na telefonie jest tylko i wylacznie ładowanie nie da sie tego zmienic. Probowałem na wielu kablach i inne komputery
Last reply by Fox86, -
- 23 replies
- 1.6k views
Witam. Mam problem z moim redmi note 5 pro taki, że gdy działa w paśmie LTE to internet śmiga, a gdy tylko przełączy się na 3G lub umts to sieć jest ale internet nie działa, nie wczytują się strony i nie działają aplikacje. Mieliscie do czynienia z takim problemem?
Last reply by redmaru, -
- 18 replies
- 2.4k views
Witam, niedawno przeszedłem z Play do Orange na kartę i internet działa tylko w trybie 4G (ikona LTE nie włącza się w jakimkolwiek odwiedzanym przeze mnie miejscu w Polsce). Jednak gdy do Xiaomi włożę kartę z innej sieci to LTE normalnie działa, podobnie gdy włożę moją kartę z Orange do innego urządzenia to LTE także działa. Próbowałem resetowania ustawień sieci oraz ustawień ręcznych APN. Prędkość internetu na samym 4G jest znacznie niższa niż LTE tej karcie na innym urządzeniu. Czy orientuje się ktoś jaka może być przyczyna problemu? Chciałbym uniknąć przywracania ustawień fabrycznych bo do wielu aplikacji nie mogę utworzyć kopii zapasowej. Pozdrawiam.
Last reply by Lehu2, -
Witam. Zgodnie ze sztuką odblokowałem w moim Redmi Note 5 bootloader przy pomocy miflash_unlock. Następnie pobrałem sobie plik iso z TWRP do mojego modelu i zainstalowałem ADB na komputerze. Przy pomocy komendy "fastboot flash recovery (nazwa pliku twrp).img" przystąpiłem do zamiany standardowego recovery na TWRP. Moim oczom ukazał się komunikat "FAILED remote anti-rollback check failed" doczytałem, że jest to nowe zabezpieczenie Xiaomi i należy pobrać plik dummy.img i w ADB użyć komendy "fastboot flash antirbpass dummy.img". Tak też zrobiłem i otrzymałem komunikat o powodzeniu, a następnie ponownie użyłem komendy "fastboot flash recovery (nazwa pliku twrp).img" i znów …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 12 replies
- 1.4k views
Witam Posiadam Redmi Note 5 (4/64) z polskiej dystrybucji z Proline. Pudełko opisane oczywiście, że global version itp., ale mam pewne wrażenie, że jednak nie do końca, bo telefon lubi czasem zerwać w ogóle połączenie z siecią, gdzie posiadając Redmi 5 Plus (4/64) nie było nigdy takich problemów (sprawdzane w tych samych miejscach), ponadto oba telefony obok siebie Redmi 5 Plus 4 kreski zasięgu, a Redmi Note 5 tylko 1... Zastanawiam się czy to jest jakaś wada, lub mój telefon nie posiada LTE B20, albo coś nie tak z oprogramowaniem? Pozdrawiam
Last reply by olutus, -
- 12 replies
- 929 views
Cześć .Czy ktoś z użytkowników Note 5 ma problemy z zasięgiem polegające na tym że telefon wyświetla zasięg a nie można się dodzwonić i po jakimś czasie przychodzi sms z powiadomieniem że ktoś próbował się dodzwonić? telefon pracuje w pasmie LTE i 3G/UMTS w sieci tmobile cały czas a jest jakby poza zasięgiem.Ktoś doradzi podpowie co zrobić? Dodam że wybierając ręcznie preferowane sieć GSM telefon pracuje normalnie no ale wtedy internet nie hula jak powinien w paśmie GSM.Czy to wina software czy hardware telefonu.System miui10.Sytuacja występuje w 2 szt tego telefonu.Pozdrawiam
Last reply by kecram, -
- 2 followers
- 11 replies
- 27.3k views
Cześć, czy ktoś z Was ma może problem z rozłączaniem Wi-Fi? System jest w najnowszej wersji - MIUI Global 9.5 | Stabilna (9.5.13.0 OEIMIFA). Po aktualizacji oczywiście przywróciłem ustawienia fabryczne bo telefon miałem jeszcze nieskonfigurowany, więc stwierdziłem, że nie zaszkodzi zrobić by mieć system "na czysto". Sprzęt jest z polskiej dystrybucji ABC Data (model M1803E7SG, wariant 3 GB RAM). W szczegółach sieci podaje, że siła sygnału jest "doskonała". Inne urządzenia w domu nie mają takich problemów. Wyniki w aplikacji Speedtest o dziwo wychodzą nawet lepsze niż na Galaxy S8 (sprawdzane na tym samym serwerze i w tym samym miejscu, oczywiście każdy osob…
Last reply by focusik09, -
- 11 replies
- 1.3k views
Czy ktoś z was używa takiej kombinacji? Mam chip przyklejony do karty pamięci ale nie wykrywa mi tej drugiej sim telefonie. W poprzednim Redmi 3 nie było żadnego problemu z taką kombinacją. Czy tutaj jest jakieś "odcięcie" slotu nr 2 gdy karta pamięci jest w telefonie? Odwracałem chip bo tutaj jest inny rozkład niż w R3 ale bez rezultatu.
Last reply by Netoper, -
- 10 replies
- 975 views
Część. W dniu wczorajszym miałem problem ze swoim telefonem Redmi Note 5. Najpierw sam się wyłączył i uruchomiłem go za 5 razem. Wszystko się uspokoiło ale nie działa czytnik linii papilarnych a do tego w ustawieniach nie ma żadnych opcji z nim związanych. Dołączam zdjęcie. Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za odpowiedzi.
Last reply by belltoze, -
- 10 replies
- 3.6k views
Witam Mam pewien problem z którym nie radzi sobie nawet oficjalny support Xiaomi. Przeniosłem numer do a2mobile ,no i postanowiłem że przy okazji zrobię hard reset. Wszytko ok ,oprócz jednej rzeczy. A mianowicie mam bład jak na zrzucie ekranu i nie wiem co mam z tym zrobić. Środki na koncie są ,apny wpisane ,SMSy wychodzą ,błąd wyskakuje na etapie weryfikacja numeru telefonu. Co ciekawe SMSy od Xiaomi przychodzą bez problemu ,numer jest zweryfikowany w ustawieniach konta ,więc nie wiem dlaczego mam go weryfikować go drugi raz. Ktoś wie jak to naprawić ? Wydałem już 5 zł na na te SMSy i nie działa. Nawet drugi hard reset i też nic. …
Last reply by the4anoni, -
- 1 follower
- 10 replies
- 1.5k views
Mój telefon od jakiegoś czasu zniekształca losowo niektóre zrobione zdjęcia - przykład w załączeniu. 1. Nie jest to problem sprzętowy - aparat zniekształca tylko niektóre, losowe zdjęcia, większość jest bez zarzutu. 2. Po zrobieniu zdjęcia wyświetla się miniatura w lewym dolnym rogu aplikacji aparat, która wygląda w porządku, dopiero po sekundzie widoczne jest na miniaturze już zniekształcenie, jakie dotknęło zdjęcie. Jakiś pomysł, skąd ten problem i co można zrobić? Z góry dziękuję!
Last reply by Csillag, -
- 9 replies
- 1k views
Nie mogę sobie dać rady z redmi note 5 (wersja INTERNATIONAL), kupiony w apollo rzeszów. anti - 4. Odblokowałem bootloader, zrobiłem wipe data. Zainstalowałem najnowsze xiaomi.eu. Wszedłem do twrp okazało się, że mam odczyt pojemności pamięci 0 MB i żaden plik mi się nie wyświetla. Myślałem, że zapomniałem o wipe data, więc zrobiłem jeszcze raz. Zainstalowałem xiaomi.eu i znowu to samo. Chciałem wczorajsze xiaomi.eu zainstalować przez apkę Aktualizacje i proces przebiega do włączenia TWRP. Jak mam zaktualizować soft? Wgrać jakieś inne recovery?
Last reply by Jacek6207, -
- 1 follower
- 9 replies
- 742 views
Zauważyłem problem z czytnikiem, mianowicie, mogę odblokować nim telefon pomimo, że nie jest ustawiony odcisk palca. Mało tego, każda inna osoba może to zrobić. Nie aktywowałem czytnika, bo go nie używam, to jakim prawem dziala? Po wybudzeniu ekranu nie prosi o inne zabezpieczenia np. pin czy wzór. Nie miałem takiego przypadku w innych telefonach i nie znam przyczyny tego błędu. Bo to chyba jest jakiś błąd. Jestem na Global 9.5 stabilny 9.5.17.0. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by krycho22, -
- 9 replies
- 2.3k views
Witam, mam problem z Xiaomi Redmi Note 5. A dokładnie nie mam dźwięków wibracji przy przychodzących wiadomościach SMS zarówno w trybie cichym jak i w dżwięku. Czy ktoś miał podobny problem? Telefon kupiony w piątek w X-komie. Pzdr, Martyna
- 9 replies
- 810 views
Kupiłem miesiąc temu note 5. od razu pojawiły się problemy z ekranem. W jednych miejscach jaśniej w drugich ciemniej oraz jakieś dziwne otoczki. Zwroxilem telefon. Dali mi nowy ale znowu to samo tylko już mniej. Ma ktoś coś takiego czy tylko ja? W dowch telefonach żeby to samo było? Nie mam siły już odsyłać tego telefonu.
Last reply by wojciechry, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.2k views
Witam, tak jak wyżej, Redmi Note 5 Whyred nie jest wykrywany przez komputer w recovery. Natomiast w systemie jest wszystko w porządku. Stało się tak, gdy po instalacji Miui EU 9.3.25_v10-9 na androidzie 9 pie zaszyfrowało mi pliki w TWRP, a głupi ja zmieniłem format szyfrowania, czy jak to się tam zwie, wtedy uszkodziło mi wszystkie pliki. Zrobiłem factory reset, wszystko już jest okej, lecz nie wykrywa mi w recovery telefonu. Sprawdzane na kilka sposobów: - z włączonym debugowaniem USB - z wyłączonym debugowaniem USB - w TWRP - W OrangeFox - na dwóch różnych komputerach i dwóch różnych kablach USB Przełączenie MTP na disable i na enable też…
Last reply by kubulwg, -
- 2 followers
- 8 replies
- 1.3k views
Witam, mam problem z aparatem(główny i przedni), ścina się, zwłaszcza przy zmienię trybu że zdjęcie na portret, mam rozmazane lub czarne tło i długo mysli zanim tryb w końcu się zmieni, nie reaguje też dobrze wejście do galerii z lewego górnego rogu w trybie aparatu. Telefon kupiłam niedawno i na początku wszystko super działało, potem zaktualizował się system i mam ten uciążliwy problem. Czy jest na to jakaś rada?
Last reply by lukasha, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2.1k views
Witam, podczas aktualizacji systemu w wersji global telefon wyłączył się i wpadł w bootloopa, czyszczenie z poziomu Mi-Recovery nic nie dało, telefon uruchamia się bez problemu w trybie Fastboot, czy jeśli chciałbym wgrać system global poprzez narzędzie miFlash to czy jest to możliwe na zablokowanym bootloaderze ( nawet jak bym wystąpił o zgodę to nie mam możliwości zaznaczyć tych opcji w telefonie w opcjach programisycznych )
Last reply by lucas7911, -
- 8 replies
- 2.8k views
Witam, mam problem iż sam mi się zaktualizował system i co jakiś czas telefon się zacina że muszę go resetować parę razy żeby zaczął normalnie funkcjonować. Co zrobić?
Last reply by the4anoni, -
- 1 follower
- 8 replies
- 4.9k views
Witam mam problem z aplikacją Netflix, ponieważ moje urządzenie nie posiada certyfikatu google Play nie można zainstalować że sklepu aplikacji a instalacja z oficjalnej strony po zainstalowaniu system pokazuje komunikat że urządzenie nie obsługuje tej aplikacji czy można coś z tym zrobić?
Last reply by hiubidar, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.6k views
Cześć, mam problem z telefonem xiaomi redmi note 5. Niestety system jest zepsuty, więc chcę go naprawić, ale żeby to zrobić muszę wiedzieć, czy mam odblokowany bootloader. Zainstalowałem odpowiedni program i po włączeniu trybu fastboot na telefonie i podłączeniu go do komputera zostaje on wykryty, ale po wejściu w polecenie "fastboot oem device-info" telefon się rozłącza i tryb fastboot przestaje działać. Co należy zrobić? Jak to naprawić? Poniżej zamieszczam screeny i zdjęcia błędów. Komputer początkowo wykrywa telefon, ale po wpisaniu komendy widocznej na ekranie pojawia się ten błąd i telefon w trybie fastboota każe mi wcisnąć dowolny przycisk, aby go wyłączyć (w …
- 7 replies
- 14.5k views
Witam mam problem ze swoim xiaomi redmi note 5 nie mogę na inne urządzenia udostepniac internetu na laptopie występują problemy z serwerem DNS na inne telefony również brak internetu poprzez udostępnianie hotspota. Czy ktoś miał podobny problem nie mam pojęcia jak to zrobić?
Last reply by Burito, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.1k views
Dzień dobry, Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Jakiś czas temu polecilem ojcu Xiaomi, kupił redmi note 5. Problem pojawił się dzisiaj przy aktualizacji, włączył ją jak dostał powiadomienie systemowe o dostępności. Telefon ładuje aktualizacje do kilkunastu procent(nie zawsze tylu samo) po czym zaczyna aktualizacje od nowa. Podłączony przez wifi, na baterii. Ktoś miał podobny problem?
Last reply by Skar,