Dyskusja ogólna
39 topics in this forum
-
- 9 replies
- 2.7k views
Witam. Jak wejść np w ustawienia w aplikacji wiadomości za pomocą gestu? Klawiszami wirtualnymi trzeba przytrzymać klawisz i wyskakują ustawienia a w gestach nie mam pojęcia jak to zrobić
Last reply by blaca, -
-
- 1 follower
- 0 replies
- 1.6k views
Witam, Jestem świeżym użytkownikiem telefonu Redmi 5 plus i systemu Android. Czy można gdzieś ustawić tak żeby po włączeniu Telefonu(dialera) klawiatura domyślnie była zamknięta? W tej chwili po otwarciu telefonu, klawiatura jest włączona co zasłania połowę ostatnich połączeń.
Last reply by wgr33, -
- 1 reply
- 2.5k views
Witam, może zadam głupie pytanie, ale nie mogę nigdzie znaleźć klienta poczty. Rom Global po aktualizacji do miui 9.5.3.0. Jak to jest z ta stockowa aplikacja czy po prostu jej nie ma badz jest do doinstalowania.
Last reply by seba112, -
- 14 replies
- 3.9k views
Jest już dostępna aktualizacja, która wprowadza m.in. sterowanie gestami, poprawki systemu z marca 2018, więcej wolnej pamięci ok. 1,5-1,6GB (było ok. 1,3GB), nowy wygląd powiadomień. Dostępna przez OTA Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka I jeszcze jedna nowość Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Last reply by mariusz.ur, -
- 4 replies
- 1.5k views
Witam. Niedawno pojawił się Rom w wersji Global dev http://bigota.d.miui.com/8.3.22/vince_global_images_8.3.22_20180322.0000.00_7.1_global_1b4c1ea67f.tgz Stąd pytanie jak w temacie. Czy można go wgrać metodą test point na chińską wersję urządzenia? Posiadam fake Global Rom ver 9.2.0.2 Chcę odblokować bootloader i docelowo wgrać xiaomi.eu ale dobrze by było przez okres oczekiwania na odblokowanie mieć język polski... Próbował już ktoś ?
Last reply by buszmen122, -
- 20 replies
- 2.3k views
Hej, Jeśli ktoś nie widział to niedawno wyszedł Global Dev dla Redmi 5 i Redmi 5 Plus, tak więc jeżeli macie oficjalny Global Stable to możecie przy pomocy aplikacji updater wgrać Global Dev i bezproblemowo odblokować bootloader (tzn. przypisać konto do telefonu w zakładce Mi Unlock, wcześniej wyskakiwał błąd 86006).
Last reply by bartek1987, -
- 1 reply
- 1.2k views
Kupiłem dzisiaj na allegro Redmi 5 Plus 3/32gb (MEE7), kupiony na Gearbest (tak twierdzi sprzedawca), jeszcze do mnie nie przyszedł, ale mam kilka pytań. Pudełko ma chińskie znaczki, na telefonie jest wgrany global rom 8.3.22, tylko nie wiem czy przypadkiem nie fake. Przy włączaniu telefonu jest napis "Unlocked". 1. Czy jeśli jest napis Unlocked to znaczy, że telefon ma odblokowany bootloader czy fake rom ma po prostu takie bootlogo? 2. Czy jedyne opcje na wgranie prawdziwego globalnego romu to metoda testpoint lub wysłanie do Mi-Center? 3. Czy fake rom można bez problemu użytkować? Za telefon zapłaciłem 500zł, ale sprzedawca go jeszcze nie wysłał i zast…
Last reply by vinczi, -
- 3 replies
- 1.8k views
Tak jak w temacie. Czy ktoś wie czy będzie lub jest dostępny na redmi 5 plus? Wydaje mi się że po to stworzyli ten telefon,żeby się bawić nim na nowym androidzie.
Last reply by Nanibymy, -
- 1 reply
- 1.1k views
Jak mam usunąć wybierane numery? Drażni mnie to, że mam historie połączeń od samego początku. Jest opcja ustawienia ulubionych numerów w szybkim wybieraniu?
Last reply by vinczi, -
- 1 reply
- 2.1k views
Przeszedłem tymczasowo z Global na Dev i chciałbym prosić o wydobycie z telefonu tego dzwonka i udostępnienie. Okazuje się, że w DEV Global tego Howl nie ma a ja już do niego zdążyłem się przyzwyczaić.
Last reply by vinczi, -
- 34 replies
- 3.9k views
Witam Jestem po aktualizacji 9.2.13.0. Jak u Was? Przypomnę że telefon zakupiony w PRO-LINE z ostatniej dostawy (2 tyg temu)
Last reply by Tomasz Petrycki, -
- 6 replies
- 3.1k views
Witam . Szukałem, pytałem się wujka Googla i nic nie znalazłem. Co oznacza, do czego służy i jak się go pozbyć. Chodzi o napis na dole DURSUN TOSUN (screen).
Last reply by mashu, -
- 2 replies
- 2k views
Koledzy mam wersję globalną. Majster Pirzu na swoim kanale informuje, że ten telefon można odblokować twarzą. Nigdzie nie widzę w ustawieniach takiej możliwości. Soft 9.2.6.0 Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Last reply by Big00s, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam, zakupiłem na ProLine Redmi 5 Plus - jest to moja pierwsza styczność z Xiaomi. Skonfigurowałem telefon, zaktualizowałem SOFT (w ustawieniach) no i zacząłem czytać na jego temat. Trochę się przeraziłem, bo przeczytałem, że aktualizacją SOFTu można uceglić telefon, co na szczęście mnie nie spotkało. Wersja systemu, która jest zainstalowana na telefonie to MIUI Global 9.2 | Stabilna 9.2.6.0(NEGMIEK). Bootloader mam zablokowany. Moje pytanie, czy wersja systemu jest syfem, czy to oficjalny SOFT i czy mam powody bać się, że telefon uwali się przy aktualizacji? Mogę prosić o podesłanie linków, do tematów, z których dowiem się od…
Last reply by Nezumi,