Dyskusja ogólna
22 topics in this forum
-
- 16 replies
- 26.2k views
Cześć. Czy posiada ktoś z was wiedze jak zarządzać wyświetlanymi kontaktami w książce kontaktów. Mam zainstalowanego whatsappa i skubany nie wiem jak ale dodał automatycznie wszystkie kontakty do głównej książki kontaktów tak że teraz mam mnóstwo widocznych duplikatów. Na asusie jak i samsungu można było wybierać jakie kontakty mają wyświetlane (np. z SIM1 , SIM2, Google czy Whatsap) tutaj tego znaleźć nie mogę. Dzięki, Pozdrawiam.
Last reply by MarcinJW, -
-
- 0 replies
- 1.5k views
Witam. Forum odnośnie tego modelu trochę podupadło i nie ma się co dziwić, bo ten model ma ponad 2 lata, ale mnie działa dobrze i nie zamierzam póki co zmieniać. Stąd pytanie, czy sprawdzał ktoś czy telefon obsługuje karty pamięci o pojemności 256GB? Specyfikacja mówi że do 128GB, ale w sieci wyczytałem, że ludzie korzystają bez problemu z większych kart. Mimo wszystko chciałbym się upewnić, czy może ktoś to testował i może potwierdzić, że faktycznie działają większe karty.
Last reply by LeBomB, -
- 3 replies
- 4.1k views
Witam posiadam amazfit BIP położony z aplikacją mi fit i mam problem z ustawieniem jej żeby chodziła w tle Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Last reply by LeBomB, -
- 0 replies
- 972 views
Dzień dobry. Miesiąc temu zbił mi się ekran w telefonie Mi A1. Przy mocnym dotyku ekranu widać odbarwienia. Teraz też dostrzegam że w jednym miejscu gdzie jest pobity ekran widać trochę niebieskie plamy. Nie są one jakieś wielkie. Są małe i są po prawej stronie ekranu na środku. Nie wiem czy matryca się wylewa w tak wolnym tępię, czy to ja mam jakieś zwidy. Jeśli jest wylana matryca albo uszkodzona to mogę oddać telefon do refabrykacji i czy faktycznie refabrykacja będzie lepszym i tańszym rozwiązaniem, czy tylko do naprawy by wymienili ekran i jeśli trzeba matryce? Dotyk działa. Jedyne co mnie martwi to to, że mogę go upuścić jeszcze raz i wtedy k…
Last reply by Mydzia, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam, mam pytanie czy w telefonie Xiaomi mi A1 da się włączy opcję zaplanowanego wyłączania/włączania i danej godzinie? Chodzi mi o to aby telefon sam się wyłączał gdy zasypiam że słuchaniem muzyki np na YT, żeby nie zżerało baterii. Bo wiem że w niektórych telefonach Xiaomi jest taka opcja. Jeżeli da się to poproszę o instrukcję, a jeżeli nie to może jest do tego jakaś apka?
Last reply by Ogarniasz_To, -
- 3 replies
- 2.3k views
Masakra z ta aktualizacja da się jakoś wyłączyć na środku ekranu pokazywanie dnia i na samym dole to Google :/ Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Last reply by 42oliver, -
- 9 replies
- 3.2k views
Po aktualizacji do 8.1 w aplikacji wiadomości nie mam żadnych smsów, wszystko wyczyszczone. Ktoś tak ma? Przepraszam zły dział proszę o przeniesienie do właściwego.
Last reply by tumak, -
- 1 follower
- 64 replies
- 10.1k views
Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu. Czy ktoś z użytkowników może się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat plusów i minusów w codziennym użytkowaniu.
Last reply by ziutek11113, -
- 0 replies
- 2k views
Witam wszystkich Mam mały problem z A1. Zainstalowałem sobie launcher (nie pamiętam niestety który to był), który zmienił mi tło blokady na swoje, statyczne. Usunąłem ten launcher, ale niestety tapeta z niego na ekranie blokady została. Przed tą zmianą tapeta za każdym naciśnięciem przycisku "power" zmieniała się. Da się to jakoś przywrócić bez resetowania telefonu? W ustawieniach nie wiedzę takiej opcji. Jedyna jak jest, to ustawienie jednej, konkretnej tapety.
Last reply by rimanov, -
- 5 replies
- 2k views
Cześć posiadam dwie karty SIM na jednej mam numery niestety nie umiem zgrać ich na pamięć telefonu czy istnieje taka mozliwosc?
Last reply by Nezumi, -
- 6 replies
- 2.2k views
Witajcie. Nosze sie z zamiarem kupna tego telefonu, mam tylko obawe czy ten model tez ma ten feler z tzw. ubijaniem aplikacji.
Last reply by Niksior, -
Pytanie do użytkowników (aptx)
by Guest- 1 reply
- 2.9k views
Czołem, Chciałem się Was zapytać czy Mi A1 po aktualizacji do android 8.0 Oreo posiada natywne wsparcie dla kodeka aptx(hd) do korzystania z bezprzewodowych słuchawek i słuchania muzyki wysokiej jakości ? Oprócz tego generalne pytanie, czy polecacie ten smartphone ? Chcę wymienić mój leciwy Redmi note 2
Last reply by FreeriderMSI, -
- 13 replies
- 3.6k views
Mam od piątku mi a1 z najnowszym systemem 8.0. Zniknęła mi w chromie opcja by dodać stronę do ekranu głównego, tak by mieć skrót na pulpicie. Ktoś też tak ma czy tylko u mnie coś nie tak? Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Moreee, -
- 3 replies
- 2.7k views
Witam, dzisiaj zakupiłem mi a1 i nie mam pojęcia, gdzie ustawić baterię procentową. Jest taka możliwość ? ps. Przeszukałem google nic nie znalazłem, proszę o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by mrosi, -
- 9 replies
- 2.9k views
Czysty android 8.0.0 mnie wkurza, bo jak dla mnie ma dużo bugów, więc chcę zmienić system Kontaktowałem się z ABC Data, napisali żebym kontaktował się z serwisem ccs, oraz że jak odblokuję oficjalną apka (bo się da, sami to robią) to nie stracę gwarancji. CCS odpisał, że nie zmienią mi systemu, chociaż prosiłem tylko o informację co gwarancja o tym mówi Jest tu ktoś, kto zmieniał system? Jest po tym jakiś ślad w bootloaderze jakby wrócić do oryginału i go zablokować? A co do bugów to: - Niektóre apki (np Tumblr) uruchamiają się ponowne - Niektóre apki nie działają (np IKO) - Tworzy się dodatkowy folder "documents", który mapuje ta samą pamięć co "Documents" i przy…
Last reply by Niksior, -
- 0 replies
- 2.2k views
Hejooo, płynie do mnie m1 i zastanawiam się którego customa mu zaaplikować. Których używacie i możecie z ręką na sercu polecić? Z góry dzięki za odpowiedź :).
Last reply by piootrek, -
- 2 replies
- 4.4k views
Cześć, Szukałem w necie odpowiedzi na mój problem, ale nie udało mi się nic pomocnego znaleźć. Chodzi mianowicie o sparowanie pilot mi z dekoderem upc. Posiadam dekoder jak poniżej, niestety nie bardzo wiem co wybrać z listy urządzeń mi pilota, aby zacząć parowanie.
Last reply by TangoPapa, -
- 7 replies
- 2.8k views
Ciekawy jestem czy do większości użytkowników Mi A1dotarła ta aktualizacja,czekam i nie dostaję powiadomienia,czyżby robiono jakieś poprawki.może coś więcej wiecie na ten temat.
Last reply by abc00, -
- 3 replies
- 4.1k views
Siema Ostatnio utopieniu uległ mój Samsung Galaxy A5, a że teraz bez telefonu to jak bez ręki to na szybko zakupiłem Mi A1. Telefon spełnia moje oczekiwania, dzięki poradom z tego forum udało mi się ustawić własne mp3 jako dzwonki kontaktów. Pozostało mi tylko jedna rzecz której nie potrafię ogarnąć, a mianowicie jak zrobić abym przestał być nr prywatnym gdy do kogoś dzwonię? Obecnie wiele osób nie odbiera gdy dzwoni do nich nr prywatny, gdyż bardzo często z takiego nr dzwonią do nas różne call center. To jak, POMOŻECIE?
Last reply by abc00, -
- 3 replies
- 2.7k views
Pojawiła się informacja o dystrybucji w Polsce A1 ale w wersji z mniejszą ilością pamięci wewnętrznej. Czy ktoś wie coś na ten temat, czy to tylko pomyłka ze strony sklepu? Zarówno Media Expert, jak i Electro mają te wersje w ofercie. Link: https://www.gsmmaniak.pl/795636/xiaomi-mi-a1-nowe-warianty-w-polsce/#pid=wd ME: https://www.mediaexpert.pl/smartfony/smartfon-xiaomi-mi-a1-16gb-czarny,id-1050551#tab_description E: http://www.electro.pl/smartfony/smartfon-xiaomi-mi-a1-16gb-czarny,id-1050551
Last reply by Grimus23, -
- 8 replies
- 2.9k views
Witam. Czy można blokować zdjęcia czytnikiem lini papilarnych? Czy jest do tego jakaś aplikacja? Pozdrawiam
Last reply by luke12, -
- 4 replies
- 5.2k views
Zamówiłem u Chińczyka MI A1. Z tego co wiem, ma mieć czystego Andoida. Czy MIUI Polska przewiduje MIUI dla tego modelu? Chyba trochę będę tęsknił za systemem, który świetnie sprawował się na moim MI5.
Last reply by Nezumi,