Problemy techniczne
4 topics in this forum
-
- 2 replies
- 2.3k views
Witam, posiadam telefon Redmi Note 5a Lite. Od pewnego czasu zauważyłem, że telefon pokazuje tak jakby nie była umieszczona pierwsza karta SIM. Zdarza się to głównie po naładowaniu telefonu. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu magicznie sprawia, że karta znów jest widoczna. Czy można coś z tym zrobić, aby ten problem nie występował, bez konieczności restartowania telefonu za każdym razem. Android: 7.1.2 N2G47H MIUI Global 9.6 | Stabilna 9.6.2.0(NDFMIFD) Wersja jądra: 3.18.31-perf-gc6870f6
Last reply by Tenken, -
- 0 replies
- 1.6k views
Posiadam Redmi Note 5a lite z polskiej dystrybucji. ROM global. Problem jest z baterią. Sytuacja z dnia dzisiejszego. Telefon naładowany na 100 % sot 2 h. Wskaźnik baterii pokazuje poziom naładowania na ok 50- 60 % i urządzenie się wyłącza. Podłączam do ładowarki. Redmi po chwili startuje i pokazuje poziom baterii 1 %. Czyli telefon rozładowany na amen a wskaźnik przed wyłączeniem 5a wskazywał duży zapas. Pytanie czy można jakoś skalibrować wskaźnik baterii czy to usterka fizyczna. Nie mam ochoty przywracać go do ustawień fabrycznych :/ Aha, pierwszy raz miałem taką sytuację kilka dni temu. Jak wskaźnik baterii jest poniżej 60- 50 % telefon się rozładowuje.
Last reply by asffaf, -
- 0 replies
- 1k views
Dzień dobry Od niedawna używam xiaomi note 5a, zakupionego w media expert. Telefon sprawuje się dobrze jednak ostatnio zauważyłem, że ma on problem ze łączeniem się z internetem przez dane poza miastem. W miastach żadnego problemu nie ma, jednak podczas podróży w pociągu, albo w czasie przebywania na wsi łączenie z internetem jest bardzo utrudnione. Telefon ma łączność z siecią jednak dane włączają się raz na ok. 10 razy. Problemem nie jest słaba sieć gdyż w tych samych miejscach mogę używać c danych na tej samej karcie włożonej do innych telefonów. Rozmowy czy wysyłanie smsow jest jak najbardziej możliwe. Używam 2 kart sim Play (domyślna przy połączeniach telef…
Last reply by Pak99, -
- 31 replies
- 2.7k views
Witam. Może ten post zaoszczędzi komuś trochę czasu. U mnie nie dało się powiązać konta z urządzeniem (błąd 10008). Nie pomagały FlyVPN, Turbo VPN i parę innych aplikacji. Nawet zmiana proxy na którekolwiek z proxynova nie dało żadnego efektu. Udało się dopiero dzięki PlexVPN i wybranie serwera Shanghai.
Last reply by Kacper Skrzypek,