Problemy techniczne
34 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 342 views
Pomocy, po resetu do ustawien fabrycznych system wstaje tylko do planszy wyboru języka, która poza tym jest nieaktywna dotykowo, i następnie się resetuje, i tak w kółko. Co zrobić??
Last reply by Gienek Subiniaka, -
-
- 14 replies
- 32.3k views
Witam, jakiś rok temu padł mi Xiaomi Mi Max 2 (resetował się sam), więc na jego miejsce wskoczył nowy telefon. Wczoraj z nudów zrobiłem mu hard reset, kupiłem nową kartę żeby sprawdzić czy działa. Telefon sam od siebie się już nie resetuje, lecz przy pierwszym odpaleniu nie może się zaktualizować. Połączyłem go z wifi, leżał przez noc do aktualizacji i nic. Próbowałem również wyłączyć wifi, ale wtedy odpala się internet z karty i dalej nie znajduje aktualizacji. Jakieś pomysły jak można ominąć aktualizację lub co można zrobić?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 35.8k views
Witam, mam zablokowany telefon Mi Max 2 (po włączeniu pojawia się tylko logo Mi). Daje się wejść w tryb Fastboot ale już w tryb Recovery (PWR + Vol+) nie. Próbowałem odblokować aparat Miflash_unlockiem lecz dostaję komunikat: Current account is not bound to this device. MiFlash przy próbach flashowania zwraca komunikat o zablokowanym telefonie. Czy mogę jeszcze coś sam zrobić aby przywrócić telefon do życia? EDIT: Wstawiam link do rozwiązania zaproponowanego na forum globalnym: https://c.mi.com/thread-2559491-1-0.html
Last reply by downtown69, -
- 5 replies
- 4.4k views
Cześć, pomoże ktoś? Mam xiaomi mi max 2, wersja miui 10.5 xiaomi.eu Po zakończeniu rozmowy ciągle gubi zasięg i ma problem żeby go znów znaleźć. Problem pojawia się tylko na terytorium Polski, za granicą jest wszystko ok. Korzystam z sieci Lycamobile. W tym momencie pisząc tego posta, zasięg zniknął sobie sam z siebie... nigdzie nie dzwoniłem w tej chwili Będę musiał wyłączyć i włączyć tel i wybrać sieć ręcznie Wybieranie sieci automatycznie jak i ręcznie nic nie pomaga, trzeba uruchomić tel ponownie i dopiero wybrać sieć. Proszę o pomoc. Dołączam zrzut ekranu z przed chwili.
Last reply by tomi26, -
- 0 replies
- 1.2k views
Cześć. Proszę bardzo o pomoc. Mój telefon Xiaomi Mi Max 2 (działający dotychczas bez zarzutu) zawiesił się, po ponownym uruchomieniu urządzenia na ekranie wyświetlało się "MI powered by Android" i telefon nie chciał dalej się uruchomić. W końcu udało mi się zrobić reboot przy użyciu przycisków vol - i power, uruchomiłam telefon i zgrałam z niego część danych na komputer. Telefon ponownie się wyłączył i od tego momentu już nic nie mogę zrobić. Jedyne co wyświetla to pingwin Linuxa na czarnym tle. Przy dłuższym przytrzymaniu przycisku power, bądź konfiguracji vol - lub vol + i power pojawiają się wibracje i nic więcej. Komputer po podłączeniu telefonu przez USB wydaje …
Last reply by paulawk, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam mam problem z telefonem mianowicie dolne przyciski powrót menu i lista działają ale po krótkim czasie zawieszają się i nie reagują nie mogę wyjść z aplikacji ani nic jedynie uruchomienie tel na nowo pomaga ale na krótko bo po krótkim czasie znowu się tak dzieje czy ktoś może wie dlaczego tak się dzieje i jak rozwiązać ten problem jest to strasznie uciążliwe bo muszę dziennie po 20 razy wlanczac i wylanczac tel próbowałem resetu ale nic to nie dało telefon ani razu nie upadł ani nie jest nic pęknięte wygląda że te przyciski działają bo po włączeniu tel na nowo działa normalnie
Last reply by Nasterek88, -
- 0 replies
- 2.1k views
Witam posiadam mi max 2 wgrałem miui polska wszystko działało poprawnie ale od pewnego czasu posiadam problem gdyż podczas grania i nie tylko rozłącza mi wifi i zachwile znowu połącza co tydzień robię aktualizacje miui i problem nie znika Gdy miałem miui global nic takiego się nie działo ktoś wie jak to naprawić ?
Last reply by Ry23, -
Witam . Mam na imię Czeslaw,, Ma powazny problem z moim telefonem wersia MIUI nazwa MIVI GLOBAL 10,2 model MI MAX 2 nr seryjny 90e2e00b po abgrejcie przestała działac nawigacja , Mimo ze jest załączona na panelu sterowania. GPS ciągle szuka i nie moze znaleść lokalizacj we wswzystki aplikacjach : Mapy Gogle, SYGIC lub MAPS ME. Proszę opomoc w rozwiązaniu tego problemu ma pracę ze muszę kozystac z nawigacji. Z powarzaniem Czesław
Last reply by Czeslaw, -
- 0 replies
- 990 views
Witam tak jak w temacie. Po ostatniej aktualizacji miui do wersji 10.2 pojawiła się dziwna rzecz. Przy blokowaniu i odblokowywaniu ekranu jest dźwięk ( całkiem sympatyczny i nie chce go wyłączać ) , ten dźwięk pojawił się również w czasie kiedy zaczyna dzwonić budzik. Tzn o danej godzinie zamiast włączyć się alarm przed nim słychać ten dźwięk odblokowania ekranu.
Last reply by derduch, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam. Znajomy kupił telefon mi max 2 pewnie na rynek chiński bo tanio z aliexpress. Miał tego jednak pecha, że przyszedł telefon uceglony. Znaczy się uruchamia i na pierwszym logu działa w pętli. Zgodnie z poradnikami uruchomiłem w trybie fastboot i próbowałem sformatowac za pomocą miflash co się jednak okazało ma zablokowany bootloader. Czy da się to jakoś naprawić. Tel. nie był nawet zarejestrowany na koncie mi.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 1.1k views
Cześć, od jakiegoś czasu mój mi max 2 całkowicie gubi kartę SIM, wtedy wymagane jest uruchomienie ponownie telefonu. A z każdym dniem coraz częściej sam łapie zwieche i resetuje się. Parę dni temu zrobiłem całkowity reset telefonu do ustawień fabrycznych. Nic to nie pomogło. Ma ktoś jakiś lek na tą dolegliwość?
Last reply by Infinityx, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam! Od trzech miesięcy pojawia mi się kilka razy dziennie komunikat "serwer multimediów pracuje w tle co skraca żywotność baterii". Faktycznie od tego czasu bateria szybko się rozładowywuje. Telefon się grzeje. Zainstalowałem program simple system monitor który pokazuje zużycie procesora ok 50 do 80%. Z reguły 6 rdzeni idzie na 100%. Nie ma znaczenia czy są uruchomione jakieś aplikacje czy nie. Przywracanie do ustawień fabrycznych nic nie daje. Od razu bez zainstalowania jakiejkolwiek aplikacji serwer multimediów wyskakuje i to wszystko co opisałem znowu się dzieje. Dałem telefon do serwisu gwarancyjnego to po blisko miesiącu odesłali że wszystko jest ok.?!? Telefon z…
Last reply by ewaldus70, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam Mam słuchawki Xiaomi z ANC i wszystko było ładnie pięknie, działały przez kilka miesięcy łącznie z tłumieniem szumów aż nagle coś zachrupało podczas odtwarzania i działać przestały. Telefon kompletnie nie reaguje na ich podłączanie. Rzeczy testowane: - Słuchawki na drugim telefonie (mi5s) działają bez zarzutu - Komunikacja telefonu z komputerem/ładowanie po USB-C działa - Inny komplet tych słuchawek na USB - C, nie działa - Słuchawki na jacka, działają - Wipe i zmiana romu ze stable na dev , brak zmian dalej nie działa Niestety skończyły mi się pomysły więc wszelki sugestie co z tym można jeszcze zrobić mile widziane
Last reply by rem2, -
- 8 replies
- 4.2k views
Hej, Zakupiłem Mi Max 2 i wczoraj przystąpiłem do testów. Wszystkie benchmarki mnie zadowalają etc.. Niestety rozczarowanie przyszło przy podłączeniu słuchawek bluetooth oraz tych na kablu. Dźwięk w stosunku do poprzedniego telefonu (Oneplus One) jest 30-50% słabszy. Czy ktoś z użytkowników Mi Max'a 2 boryka się z tym problemem i zastosował może jakiś FIX? Z tego co wyczytałem to raczej nie jest problem hardwarowy, a softwerowy. Dodam, że jeszcze nie mam zrootowanego telefonu, a więc wszelkie modyfikacje w plikach systemowych obecnie odpadają.
Last reply by Bochynek, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam! Kupiłem zegarek Lenovo watch 9, telefon nie wykrywa go. Inne telefony widzą zegarek i można sparować urządzenia, nie mam problemu z innymi urządzeniami BT (car audio, słuchawki). Korzystam z MIU 9.5.5.0 Prośba o pomoc, na razie wszystkie próby wypadają bezskutecznie, aplikacje do zarządzania BT też nie wykrywają zegarka Pozdrawiam.
Last reply by brodixon, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1k views
Witam. Mam taki mały problemm Używam Miui Polska i dziś zrobiłem małe porównanie prędkości internetu między telefonem Mi Max 2 a odtwarzaczem Mi TV Box 4k. Byłem przekonany że tv box będzie miał gorsze transfery niż telefon a tu niespodzianka - prawie 2x takie jak Mi Max 2. Router stoi 2 metry od telefonu, tak samo odtwarzacz. Czy ktoś wie w czym problem?
Last reply by mini21, -
- 0 replies
- 908 views
Witam. Zrobiłem hard reset telefonu i nie moge sie zalogowac na stare konto google ani zalogowac sie na nowe. czy sa jakies sposoby żeby to obejsc
Last reply by krzychu9001, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam, Mam taki problem po probie logowania na koncie Gmail na komputerze na ktorym nigdy wczesniej sie nie logowalem konto Gmail zostalo zablokowane i nie mialem mozliwosci zalogowac sie na telefonie w zaden sposob (takze na Play Store). Wpisujac poprawny adres Gmail i haslo nie logowal sie woogole a po jakims czasie przy probie wpisania adresu email przeskakiwalo i telefon sprawdzal informacje po czym wyskakiwalo BLAD - NIE MOZE ZALOGOWAC SIE DO PLAY STORE. Czytajac na roznych forach o podobnym problemie wykonalem wszystkie czynnosci podpowiedziane ale bez efetu Wykonane dzialania 1. oczyszczenie cach i wszystkich danych z aplikacji PLAY STORE, GMAIL, G…
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam, Mam pytanie do osób korzystających z telefonu VoIP. Pomimo wyłączenia opcji "Telefon\ustawienia\ustawienia zaawansowane\dzwonienie przez Internet\odbieraj połączenia przychodzące" mogę odbierać połączenia przychodzące. Oczywiście opcja dzwoń przez Internet jest ustawiona dla wszystkich połączeń. Czy też tak macie, czy może jest to uzależnione od operatora?
Last reply by Grothgar, -
- 5 replies
- 1.9k views
Witam Posiadam Global rom,odblokowany botloader,wgrane twrp,po instalacji xiaomi eu.brak możliwości wpisania hasła wifi. Fotka robiona laptopem,trochę rozmazana Pomocy
- 1 reply
- 1.1k views
Czesc! Od początku użytkowania mój internet nie przekracza 1 mb/s przy danych kominkowych. Jestem w sieci play I na wcześniejszym telefonie nie miałem takich problemow. Polecacie jakieś ustawienia apn żeby internet szybciej chodził albo jakieś inne porady?
- 1 reply
- 1k views
Dzień dobry, mam taki problem. Odpalam wifi i kładę telefon. Po pewnym czasie odcina mi messsengera. Mogę przeglądać sobie chrome ale messenger nie jest podłączony. Jak wyślę wiadomość to tak jakbym był poza siecią. Dopiero jak wyłącze i włącze wifi to wraca. Mam zaznaczone ze wifi zawsze włączone. Ktoś ma pomysł co i jak ?. Dodam że na danych komórkowych nie ma takich problemów
Last reply by magik80, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witam, wpisując w ustawieniach : aplikacje - wyświetla się tryb monochromatyczny (oszczędzanie baterii). Normalnie nie można tego odszukać. Próbowałem to uruchomić zbiorczo lub na wybrane aplikacje i nie ma reakcji. Ktoś wie dlaczego?. Włącza mi sie natomiast tryb czytania na wybrane aplikacje. To chyba też wpływa pozytywnie na baterię ?
Last reply by magik80, -
- 2 replies
- 1.3k views
Od kilku dni próbuje odblokować bootloader ale jak próbuje połączyć konto z urządzeniem zawsze mam taki komunikat jak na screenie. Proszę o pomoc, bo chce zainstalować MiuiPolska
Last reply by freeniac, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam. Mam problem z Xiaomi.eu na Mi Max 2, otóz telefon po instalacji miui polska w ogóle nie wykrywa LTE. Nie chce się nim samoczynnie połączyć, a wymuszenie skutkuje brakiem dostępu do internetu. Rekonfiguracja APN nie przynosi żadnych skutków. Dodam tylko, że na Globalu problem ten nie wystepuje i LTE działa bez najmniejszych problemów. Ktoś miał podobne przygody?
Last reply by mariusz.ur,