Modyfikacje systemowe
3 topics in this forum
-
- 0 replies
- 653 views
Witam. Postanowiłem się zarejestrować i napisać na forum, ponieważ nie chciałbym jeszcze zmieniać telefonu ale zaczyna mi na nim brakować miejsca. Mam Redmi 4X w wersji 3/32 GB. Mam zamontowaną superszybką kartę SD 128 GB, w ponad połowie pustą, która do multimediów sprawdza się wspaniale, do tego niektóre aplikacje, które potrafią korzystać z karty (np. OSMAnd do przechowywania map offline) po zmianie ze starszej karty (32 GB) na tę wyraźnie przyśpieszyły. Niestety, nie ma systemowej możliwości przeniesienia aplikacji na kartę SD, jak było w starszych wersjach Androida (np. 4.x). A mam kilka aplikacji, które odpalam dość rzadko ale jednak nie chciałbym ich odinstalowywać…
Last reply by Marsjanin.TK, -
-
- 1 reply
- 2.5k views
Kupiłem właśnie słuchawki z Aptx i okazało się że Redmi 4X nie wspiera tego kodeka w miui . Miui mam najnowsze i nie chciałem instalować custom Romów.Poszukałem i znalazłem sposób.Na stronie XDA jest to opisane : https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/help/aptx-note4-t3734283/page2 Jak mamy miui Polska wystarczy że pobierzemy najnowszego Magisk ,teraz to wersja 18 a z podanego linku pliki: APTX-enabler-twrp.zip - [Click for QR Code] (114.1 KB, 92 views) Magisk16-Nougat-AptX.zip - [Click for QR Code] (855.9 KB, 78 views) lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip - [Click for QR Code] (421.0 KB, 36 views) APTX-enabler-twrp.zip instalujemy z …
Last reply by Plati, -
- 3 followers
- 46 replies
- 11.2k views
Witam! Zdziwiłem się, że nie ma tutaj takiego tematu do tego jakże popularnego modelu Xiaomi. Jak widać po zdjęciach Xiaomi nie ma wystarczająco dobrych sterowników do aparatów w telefonach, ale na szczęście można je trochę podkręcić jeśli mamy zainstalowanego Magisk-a to bez większego wysiłku ulepszymy jakość zdjęć w naszym Redmi 4X. Kiedyś ten moduł był normalnie dostępny, ale został usunięty... nawet była wersja 1.4, ale nie hulała tak jak trzeba. Do rzeczy. Co trzeba zrobić? Odpalamy Magisk, wybieramy Google_Camera_Patch-1.3.zip i instalujemy (aby odblokować mod aparatu). Później pobieramy apkę (ModGoogleCamera_5.1.018_R4X_v.4.5.apk) z linku podanego niżej, nastę…
Last reply by Ted74,