Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 3 replies
- 1.5k views
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Xiaomi Redmi note 4x 4gb ram 64 rom. Problem polega na tym że telefon zuzywa az 64% baterii na sam sygnał sieci. Przełączenie w tryb 2g nic nie pomaga. Proszę o pomoc.
Last reply by Mario80, -
- 4 replies
- 1.3k views
Hej. Mam problem z moim Redmi Note 4/64 w wersji Global. Konkretniej telefon długo się wybudza, tzn. po odblokowaniu za pomocą linii papilarnych lub przycisku z boku telefon podświetla się dopiero po jakiś 10 sekundach. Podobnie wygląda to przy zakończeniu rozmowy, ekran jest ciemny jeszcze jakiś czas po odsunięciu go od ucha. Nie wiem czy ma to związek z niedawną aktualizacją MIUI do wersji 9.0. Nie dzieje się tak za każdym razem ale stanowczo zbyt często ktoś miał coś podobnego albo wie co z tym zrobić? Dodatkowo ostatnio pojawiał mi się jakiś komunikat dotyczący karty SD i z rozpędu kliknęłam odłączenie karty, teraz jej nie widzi w ogóle, nawet po wyjęciu i…
Last reply by radzi11, -
- 1 follower
- 0 replies
- 396 views
Witam ! Jak w tytule problem pojawia się gdy mając podłączoną słuchawkę Bluetooth Plantronics M50 lub M55 próbuję korzystać równoczesnie z Wifi ( podłączę się do jakiejś sieci bezprzewodowej ). Nie mówiąc o tym, że problemem jest samo zalogowanie się na router ( pomaga off/on słuchawki ) rozmowa prowadzona przez słuchawkę jest zaszumoniona i przerywana. Miał ktoś może podobny kłopot lub zna rozwiązanie ?
Last reply by RoOkie10, -
- 7 replies
- 1.8k views
Zauważyłem że nie liczy mi kroków co może być? Wipe zrobione aktualizacja najnowsza sensor z telefonu ustawiony Może po prostu na tym telefonie nie działa ta opcja
Last reply by 90tomash, -
- 0 replies
- 931 views
Mam problem z czujnikiem temperatury baterii. Czy ktoś wie, gdzie on się znajduje? W samej baterii? Generalnie telefon utonął :'), ale po wysuszeniu itp., występowały tylko problemy z ładowaniem, więc wymieniłam dolną część (gniazdo ładowania, mikrofon). Niestety po wymianie problem dalej występował. Zainstalowałam Ampere i się okazało, że temperatura na baterii utrzymuje się na poziomie 50 stopni (co jest niemożliwe, bo w ogóle się nie nagrzewa). Z ciekawości wsadziłam go do lodówki na noc, ale temperatura spadła tylko trochę do 45 stopni. Przez to, że temperatura "jest" wysoka telefon nie chcę się ładować :/ Ktoś wie jak to ugryźć? Znalazłam tylko informacje, …
Last reply by linka2161, -
- 5 replies
- 2.5k views
Podczas prawie każdej rozmowy zdarza mi się, że ją zawieszę, wyciszę, dodam inne osoby lub napiszę notatkę. Ekran losowo włącza się podczas rozmów, mimo, że czujnik jest zakryty (albo przynajmniej powinien być). W ustawieniach telefonu mam zaznaczone, że ekran ma się wyłączać przy twarzy. To jakaś wada tylko mojego egzemplarza czy problem software'owy?
Last reply by wenazyr, -
- 4 replies
- 1.9k views
Mam problem z połączeniem na szerokości kanału 80 MHz w sieci 5GHz. Na moim Redmi Note 4 Global (B20) nie mogę osiągnąć większej prędkości połączenia niż 150 Mbit (realnie jest 100Mbit). Pozostałe dwa telefony Redni note 3 i Redni note 2 łącza się z prędkością przekraczającą 300 Mbit (realnie ok 250 Mbit) Zacząłem czytać i natknąłem się na informacje ze RN4 Global nie ma trybu AC. Sprawdziłem na stronie Gearbeat i w parametrach ten tryb jest. Może coś da się przestawić żeby to działało? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by slawek.n, -
- 1 reply
- 850 views
Witam, mam problem z wejściem jack, mianowicie nie czyta mi słuchawek. Sprawdzałem na 3 parach, lecz nic z tego. Stąd nasuwa się moje pytanie czy zadziała tu przejściówka z micro usb na aux
Last reply by 007marc, -
- 7 replies
- 4.5k views
Jak w temacie czy może drodzy koledzy wiecie jak się pozbyć takiej wiadomości .Cały czas wyskakuje po skasowanie. Zdjęcie może bardziej zobrazuje co to jest i gdzie trzeba to odznaczyć żeby więcej się nie pojawiało. Pozdrawiam
Last reply by prophet, -
- 2 replies
- 593 views
Witam Po wielu bólach udało mi się zainstalować MIUI Polska na xiaomi redmi note 4 x. W kolejności, odblokowanie bootloadera, wgranie twrp, instalacja MIUI Polska. No i tu jest problem - widzi mi tylko 3G, mam kartę sim Plusa i na pewno powinien odbierać 4 G. Mieszkam w Warszawie, więc problem z zasięgiem nie powinien istnieć ( nawet bez B20 ) APN zresetowałem.i nic to nie dało, czy można wgrać modem od wersji Global i jak to zrobić ? Może to coś pomoże. Proszę o jakiś pomysł w tej sprawie?
Last reply by garibaldi, -
- 2 replies
- 8.6k views
Bawię się swoim nowym Xiaomi Redmi Note 4 snapdragon 625 i gdzieś w menu włączyłem sobie miganie diody aparatu fotograficznego gdy ktoś do mnie dzwoni. Nie mogę teraz znaleźć gdzie to wyłączyć. Jeśli wiecie gdzie się to wyłącza proszę o pomoc.
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 689 views
Witam posiadam telefon Redmi note 4 snapdragon global, pękła mi szybka i po wymianie w micenter, nie działa mi TWRP to znaczy działa ale jest czarny ekran , z góry dziękuję za pomoc
Last reply by Tomekb530, -
- 1 follower
- 1 reply
- 689 views
Mam Xiaomi Redmi Note 4 Global Version (snapdragon 625) i problem ze skanerem linii papilarnych. Jak telefon jest włączony na oszczędzanie baterii skaner linii papilarnych nie wybudza wyświetlacza, tylko muszę nacisnąć przycisk z boku obudowy a jak mam wyłączone oszczędzanie baterii to po przyłożeniu palca do skanera telefon się odblokowuje i wybudza wyświetlacz. To jest mój pierwszy telefon tej firmy, więc może coś namąciłem w ustawieniach lub uprawnieniach. Możecie coś poradzić żeby skaner Lini papilarnych wybudzał mi wyświetlacz bez względu na oszczędzanie baterii.
Last reply by wenazyr, -
- 3 replies
- 594 views
Witam mam problem z aplikacją aktualizacje. Mam wgrane najnowsze xiaomi.eu ( z 23.11.2017) po wejściu w aplikację nie można wykonywać żadnej czynności. W poprzedniej wersji było tak samo i myślałem że aktualizacja w twrp załatwi sprawę ale nic z tych rzeczy. Jakieś pomysły? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 669 views
Cześć, o d tygodnia jestem posiadaczem Note 4 Global 4/64, mój porblem polega na tym, że w czasie dzwonienia np przez telefon czy whatsapp, jest bardzo słaba jakość dźwięku w słuchawkach, a mikrofon nie dziąła w ogóle, działa tylko ten wbudowany w telefon. Jakość muzyki też jest bardzo słaba. Podejrzewałem, że może to być wina wyjścia jack, ale problem dotyka mnie również na słuchawkach bluetooth Awei A920BL. Mam ostatnie MIUI Polska 7.11.16.
Last reply by Blom, -
Redmi Note 4 (mido) Snapdragon – samoistne restarty
by Guest redmi932- 25 replies
- 2.9k views
Jak w temacie. W przypadku oprogramowania Global Dev – telefon restartuje się zawsze gdy mam włączoną Google Maps – lokalizacja ustalona za pomocą GPS. Kiedy mam włączony GPS w czasie codziennego używania urządzenia restart pojawia się sporadycznie. Dla oprogramowania Xioami.eu sytuacja podobna z lokalizacją Googla i włączonym GPS-em, czyli restart po krótkim czasie od momentu włączenia GoogleMaps. Dodatkowo od czasu do czasu przy długiej rozmowie telefonicznej. Nigdy nie zrestartował się w przypadku rozmowy na sofcie Global Dev. Nie zaobserwowałem również restartów kiedy używam AutoMapy i moduł GPS działa, pozycja ustalona przez GPS. Przy zwykłym Globalu, nie r…
Last reply by 2zerozero7, -
- 2 replies
- 630 views
Witam zakupiłem w Polskiej dystrybucji Xaiomi Note 4.Telefon działał dobrze przez 2 miesiące.Wczoraj po podłączeniu go na noc było 16 procent baterii rano procent był taki sam.Po rozładowaniu telefonu nie da się go naładować.Telefon wykrywa ładowarkę ale nie ładuje. Nie jest to wina ładowarki bo inne ładowarki też nie ładują telefonu.
Last reply by masin, -
- 0 replies
- 563 views
Witajcie. Mam następujący problem-od wczoraj nie zmienia się ani czas, ani stan baterii czy zasięg na górnym pasku powiadomień. Ciągle mam 2:36, pełna baterię oraz pełny zasięg co oczywiście powinno ulegać zmianie w ciągu dnia... Przeszukałem już wszystkie opcje, zmieniałem motywy itd itp. Zegar oczywiście działa (np na ekranie blokady wskazuje poprawna godzinę) problem jest tylko z górnym paskiem....
Last reply by Jaroslaw82, -
- 0 replies
- 533 views
Od jakiegoś czasu z niewiadomego powodu na youtubie i innych aplikacjach takich jak Netflix itd. obraz się buguje i pikselizuje nie wiem do końca jak to opisać wszystko widać w załączonym zrzucie ekranu. Próbowałem już przywracanie do ustawień fabrycznych i nic to nie dało.
Last reply by koza_, -
- 0 replies
- 511 views
Witam, Kupiłem nowe słuchawki Bluedio T2S. Sparowały się ładnie, muzyka i filmy grają bez zarzutu, natomiast rozmowy wszystkie idą przez głośnik i mikrofon telefonu. W ustawieniach przy słuchawkach jest napisane 'Połączono (bez telefonu)' . W opcjach jest zaznaczone 'Dźwięk telefonu' ale widać to nie działa. Na pasku ikonka mikrofonu pojawia się tylko na chwilę podczas łączenia ze słuchawkami, potem znika. To samo jest na Redmi 4X mojej żony, ale już na Samsungu J3 i starej Nokii E51 wszystko działa, łącznie z rozmowami. Inne słuchawki (Awei 920BL) działają bez problemu, jest ikonka mikrofonu i rozmowy oraz audio śmigają jak ta lala. Co może być nie tak? …
Last reply by d_fens, -
- 5 replies
- 1.2k views
Witam, piszę z pewnym problemem, mianowicie mam telefon importowany, bez pasma B20, lecz z racji że mieszkam w mieście, mam dobre zasięgi (i prawie zawsze lte), niestety o ile zasięg jest dobry, o tyle internet mobilny nie działa mi raczej poprawnie, osiąga prędkości ok 500kB/s, przy pobieraniu. Resetowałem ustawienia APN, zmieniałem także na inne, proponowane i na stronie orange i w necie, przy 1 konfiguracji raz mi się udało uzyskać prędkości ok 5mB/s, aczkolwiek teraz zaś mam powrót do normy Czy ma ktoś dobre rozwiązanie, bądź dobre wartości APN które po wpisaniu umożliwią mi korzystanie z normalnych prędkości internetowych?
Last reply by rm_125, -
- 1 follower
- 11 replies
- 9.8k views
Mam MiUi 7.5.18 1. Ściągam plik z Miui PL. (7.5.25) 2. Wrzucam plik do fona - główna ścieżka 3. Apka Aktualizacje 4. Trzy kropeczki 5. Wybierz plik zip >> wskazuje plik 6. Czekam na rozpakowanie >> pojawia się info czy uruchomić teraz >> Uruchamiam I teraz - wszędzie gdzie czytałem - fon powinien uruchomić się już z nowym romem. Mój uruchamia się w TWRP. Tak ma być? Mam dać install i wskazać plik w TWRP? pozdr. danqq
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 followers
- 24 replies
- 14.8k views
Podczas nagrywania filmiku, czy samego dźwięku w jakiejkolwiek aplikacji, gdy jest głównie muzyka to po sekundzie normalnego odtwarzania, nagrana muzyka jest nagle przytłumiona. Na przykład nagrywam filmik na koncercie, gdzie na początku dźwięk jest normalny a po sekundzie muzyka staje się bardzo przytłumiona. Nie ma takiego problemu gdy nagrywana jest np sama mowa. Da się to naprawić?
Last reply by jocekk, -
- 7 replies
- 972 views
Witam. Mam problem otóżna zdjęciach zrobionych przez Snapchata są dziwne kropki, na systemowej aplikacji aparatu problem nie występuje. Wstawiam porównanie zdjec, pierwsze jest że Snapchata a drugie z aplikacji aparatu gdzie szum wygląda normalnie. Dodam iż na Redmi 4X u znajomego taki problem nie występuje. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Lamcza, -
- 4 replies
- 2.2k views
Witam Telefon mam kilka dni po instalacji ACR nie chciał nagrywać rozmów. Przewertowałem internet pozmieniałem ustawienia i teraz apka uruchamia się ze startem telefonu, nagrywa rozmowy wychodzące ale z przychodzącymi jest problem raz nagrywa raz nie nie wiem gdzie problem . Może ktoś pomoże
Last reply by szkodnik_byd,