Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 1 reply
- 556 views
Nie wiem czy dobry dział do tego, ale powiedzcie mi prosze jak odświeżyć bibilioteke muzyczna żeby nie restartować telefonu. Przesłałem sobie ostatnio jedną piosenkę z tel na tel, skopiowałem ją do folderu z innymi plikami muzycznymi a mimo to nadal mi jej w tym folderze i muzyce nie wykrywa. Gdzieś kiedyś widziałem opcje odświeżania ale teraz nie wiem gdzie takie coś jest.
Last reply by slawek.n, -
- 1 reply
- 562 views
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że telefon sam wybudza się z uśpienia i podświetla ekran blokady. Np kilka dni pod rząd o godz. 18:00 dziś rano o godz 5:00 nie wiem jak w pozostałych godzinach bo nie patrzę na niego cały czas. Co to może być?
Last reply by firefighter, -
- 2 replies
- 1.2k views
Co może być przyczyną że mikrofon w Redmi note 4x nie dziala , dopiero jak sie weznie dolem i zacznie mowic to slychac. A najlepsze ze na dyktafonie dziala idealnie
Last reply by gawllo, -
- 1 follower
- 0 replies
- 639 views
Łączę się z telefonem Note 4x przewodem USB (wybieram: przesłać pliki). Jednak nie wyświetlają się wszystkie pliki. Nie chodzi o konkretny rodzaj plików, gdyż dotyczy to nagrań .mp3 jak i zdjęć. Przykładowo folder z nagraniami na PC ma 800MB a folder na tel. ma 1.3 GB. Widać też wzrokowo, że brakuje plików. Pamięć wewn. tel. nie podłącza się jak zwykły dysk USB tylko jest to "Wewnętrzna pamięć współdzielona". Nie mam karty mSD w tel. Po skopiowaniu większości plików na PC i usunięciu ich z tel. folder wydaję się być pusty. Jednak są tam pliki. Restart tel. nic nie daje dalej ich nie widać na PC. Chciałem sprawdzić czy mam wł. debugowanie USB ale kiedy klika…
Last reply by trev79, -
- 0 replies
- 797 views
witam. jest to pierwszy post na tym forum.. do tej pory nie powiedzialem zlego slowa na Xiaomi, jednak dzis stalo sie cos dziwnego. mianowicie wzialem telefon do ręki, chce go odblokowac a tutaj nic. mysle moze bateria wyladowana ale nie bo przychodza powiadomienia. co sie stalo i jak mozna to naprawic. telefon kupiony na hktr. bodajze w marcu wiec nie wiem czy jeszcze mam gwarancje... gdzie uderzyc, do kogo napisac bo nie chcialbyym sie pozbywac tego telefonu dodam ze telefon nigdzie nie upadl i innych prblemow nigdy z nim nie bylo. pomocy!!! Aktualizacja: Dziś rano wziąłem telefon do odblokowałem klawiaturę i na 2 sekundy wyświet…
Last reply by wiertar, -
- 0 replies
- 524 views
Nie wiem jak było przed zmianą ROM na 9.2.1.0 ale zauważyłem, że teraz bardzo cicho odtwarza dźwięk powiadomień Mesengera
Last reply by firefighter, -
- 2 replies
- 766 views
Czy sprawdzał ktoś działanie asystenta Google? Miałem poprzednią wersję xiaomi.eu i tam nie działało to poprawnie. Powiedziałem np.: "Pogoda Katowice" i wyświetliła się strona z pogodą dla Katowic. Na globalu działa to tak, że telefon czyta temperaturę. Z tym, że w globalu aplikacje Google są już zainstalowane, a w xiaomi.eu trzeba je zainstalować samemu. Może trzeba jakiś odpowiednie gappsy zainstalować? Czy ktoś umie to tak ustawić, żeby telefon czytał, wymawiał odpowiedzi? Niestety nie udało mi się z tym dojść do ładu.
Last reply by konsolite, -
- 8 replies
- 56.6k views
Witam mam dobry problem chodzi głównie o to co zajmuje mi ponad 1.5 GB w pamięci telefonu? Chodzi o "inne pliki " tak jak na screenie ? Wiecie co to może być ? Usuwałem w exploratorze plików pamięć cache i miniatury z galerii ale dalej to samo :/ strasznie mnie to irytuje bo z czasem to rośnie w sensie coraz więcej zajmuje to. Proszę o pomoc i sugestie co mogę zrobić pozdrawiam.
Last reply by Lekter, -
- 15 replies
- 3.8k views
Posiadam rzadko spotykanego redmi note 4x 4/64 gb mtk helio x20. Bateria 4100 a czuje sie jakby miala 2500mAh(?). Czy to wina niestety procka czy wystarczy wgrac jakiegos softa. Mam go od tygodnia i jest to dopiero moje pierwsze spotkanie z marka xiaomi i nie jestem dosc dobrze obcykany jeszcze z tym telefonem. Licze na wasza pomoc i rady co do tego modelu. Synchro wylaczone, mobilne maks 1h dziennie a z wifi szacunkowo 4/5h. Nie mam syfa (8.2.1.0). 5 min gry (minecraft) spada ok 7/8%. Teraz piszac przez 5 min stracilem 6%. Jesli chodzi o inne informacje chetnie udostepnie
Last reply by piskor, -
- 12 replies
- 13.1k views
Witam, Jestem nowym posiadaczem Xiaomi note 4x, mam problem z WIFI (domowym) w sumie innego nie próbowałem nie miałem gdzie sprawdzić. Przejdę do rzeczy problem jest w tym że jak się łączę ze swoim WIFI to nie ma żadnego połączenia a jak już jest to na kilka sekund i znika. Mam oryginalnego androida 6.0 MRA58K, wersje MIUI Global 8.2.1.0 (MBFMIDL) aktualizacje robiłem wczoraj, ale na poprzedniej wersji MIUI też był ten sam problem. Robiłem resety zapominałem sieć i znów się łączyłem bez skutków. Na starym telefonie nie ma problemu cały czas mam WIFI tak samo jak w laptopie itd, resetowałem również modem i nic ciągle jest ten sam problem. Prosił bym o pomoc w r…
Last reply by ziomek00725, -
- 1 follower
- 5 replies
- 16.5k views
Witam, mam problem z podłączeniem Redmi Note 4 X z telewizorem. Telefon można sparować z telewizorem za pomocą funkcji ekranu bezprzewodowego z pozycji telefonu oraz funkcji wifi direct w telewizorze. Oba urządzenia "widzą się". Problem zaczyna się w momencie, kiedy chcę coś przesłać z telefonu na telewizor jakąś treść (np. zdjęcie). Po wejściu do galerii, wybraniu konkretnego zdjęcia, telefon w ogóle nie pokazuje ikonki umożliwiającej przerzucenia go na ekran telewizora (w Xiaomi to taki telewizorek). Proszę o poradę, co może być nie tak. Czy może gdzieś nie zostały nadane odpowiednie uprawnienia - telefon użytkuje osoba, która nie jest skora do…
- 1 reply
- 679 views
Witam, po aktualizacji Androida do 7 nie działa ładowanie telefonu przez gniazdo USB w radiu samochodowym. Przed aktualizacją nie było problemu. Teraz telefon wykrywa podłączenie, wyświetla się opcja ładowanie/przesyłanie plików, ale nie ładuje. Ładowanie ładowarkami różnego typu z różnymi napięciami oraz z USB laptopa działa normalnie. Proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny problemu. EDIT: Ustawienia/Opcje programisty/Wybierz konfigurację USB/Ładowanie Po wyborze takiego ustawienia ładowanie działa. Temat do zamknięcia.
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 17 replies
- 1.8k views
Mam mały problem z Redmi Note 4X. Zauważyłem ostatnio ,że prędkość LTE jest znacznie niższa niż w starym telefonie ( J5 2016). Mniej więcej 2-3x wolniej. System to miuipolska. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Test przeprowadziłem w tym samym miejscu.
Last reply by esil, -
- 2 followers
- 29 replies
- 18.2k views
Kupiłem telefon i od początku co jakiś czas się resetuje tak średnio co 2-4h. Pojawia się czarny ekran i znaczek MI. Moje pytane to czy ktoś miał to samo i czy jest to wina sprzętu czy softu. MIUI Global 8,2 Stabilna 8.2.5.0 (MCFMIDL) Telefonu już do na prawy gwarancyjnej raczej nie oddam bo kolega wczoraj go upuścił i ma pękniętą szybkę ochronną.
Last reply by pq78, -
Dzis przyszedł do mnie zakupiony w polskim sklepie Xiaomi Redmi Note 4X. Telefon uruchamialem po raz pierwszy i nie chce sie on uruchomić. Telefon zatrzymuje sie w miejsu w momencie wyświetlenia loga "Mi.com" i może tak stać kilka godzin, słychać przy tym jakieś "trzaski" odbiegające z wnętrza telefonu. Spróbowałem wejść w recovery, wtedy wyswietla mi sie inny obraz, z odniesieniem do strony pcsuite.mi.com. Jaka może byc tego przyczyna? Czy da sie to naprawić samemu, czy wymieniać telefon na nowy w ramach rękojmi? Dodaję zdjęcia, pokazujące jak to wygląda.
Last reply by kuba4851, -
- 7 replies
- 3.6k views
Witam mam drukarkę HP która mam podłączona przez sieć wifi w domu. Gdy drukuje coś z Samsunga albo Huawei lub laptopa to drukuje się szybko. Natomiast gdy z mojego telefonu dzieje się to strasznie wolno, to znaczy drukuje troszkę czeka długo i znowu troszkę. Potrafi czasem jedną stronę 10min drukować. Miał ktoś coś takiego? Nie ma gdzieś jakiejś opcji zawartej?
- 1 reply
- 1k views
Witam, Mam problem z moim redmi note 4 w wersji globalnej. Głośność rozmów na słuchawkach jest bardzo wysoka. Mimo przyciszenia suwakiem i tak jest za głośno. Dodam że nie mogę całkowicie wyciszyć słuchawek przy rozmowie. Mogę je przyciszyć do takiej pozycji jak na tym obrazku. Dźwięk przy normalnych rozmowach przez głośnik również nie jest idealny słychać tak jakby szum jakby głos był sztucznie podbity. Mój soft to najnowszy miui.eu. Proszę o pomoc jakieś rady. Pozdrawiam
Last reply by wenazyr, -
- 26 replies
- 9.9k views
Witam chciałbym odblokować bootloader ale komputer nie wykrywa mi telefonu w fastboot i także w trbie przesyłania danych MTP,tylko same ładowanie telefonu W menedżerze urządzeń nie mam żadnego nieznanego urządzenia i nawet nie mogę zaktualizować sterowników ! w telefonie wszystko dobrze ustawione HELP
Last reply by renmaister, -
- 2 followers
- 18 replies
- 6.3k views
Witam! Posiadam Note'a 4X z romem global (nie jestem pewny). Problem polega na tym że po aktualizacji do 8.5.4.0 telefon nie łapie sygnału GPS w żadnej aplikacji (Endomondo w ogóle, w Google Maps niby łapie ale myli się o sporą odległość). A w powiadomieniach jest cały czas napisane "Wyszukiwanie GPS". Przed aktualizacją wszystko było w porządku, telefon szybko łapał sygnał. Da się w jakiś prosty sposób wrócić do poprzedniej wersji albo naprawić ten problem? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam .
Last reply by Tunrida, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam, nie działa mi tryb jednoręczny przy przeciągnięciu od strzałki do kwadracika i od trzech kresek do kwadracika. Jeśli chcę mieć tryb jednoręczny muszę wejść w ustawienia klawiatury Google i tam włączyć tryb jednoręczny i wtedy jest ale zmienić przeciągnięciem przyciskami funkcyjnymi nie mogę. Jak to naprawić?
Last reply by wenazyr, -
- 0 replies
- 564 views
Cześć, Posiadam Xiaomi Redmi 4X, po połączeniu telefonu z zestawem głośnomówiącym w samochodzie przy kontaktach (ulubionych) nie mam zdjęć na wyświetlaczu ( VW Tiguan ) Wcześniej gdy miałem Samsunga S4 nie było problemów po synchronizacji telefonu z samochodem zdjęcia w samochodzie na wyświetlaczu były widoczne. W chwili obecnej kontakty zapisane są na koncie google, nie w telefonie. Telefon Redmi Note 4X Wersja Android: 6.0 MRA58K Wersja MUI: 8.5 Poproszę o pomoc w zdiagnozowaniu co może być przyczyną braku zdjęć przy kontaktach w samochodzie. Dziękuję Pozdrawiam
Last reply by michal_kolas, -
- 2 replies
- 2.1k views
Dzień dobry, ostatnio moja dziewczyna ma problem z aparatem w jej Redmi Note 4X, dziś zmieniłem jej system z global na miuipolska i wciąż problem występuje. Zdjęcia są nieostre, prześwietlone, jest wiele szumów w tle, jakaś makabra, gorzej niż w moim starszym Redmi 1S. Dzieje się to już od tygodnia, wiadomo czy to kwestia sprzętowa czy systemowa? Mieliście już taki problem? Dla przykładu podlinkuję tutaj kilka zdjęć. Spoiler
Last reply by Mario80, -
- 3 replies
- 1.6k views
Witam Zaktualizował mi się tel Redmi note 4 do MIUI 9.0.3.0 stabile i teraz wyświetlacz jest praktycznie czarny - ledwo co widać. Czy to wina aktualizacji? Telefon jest z Polskiego sklepu - nigdy w niego nie ingerowałem. Co można zrobić? dodam ze jak już coś zobaczę i przesunę pasek jasności to nic się nie dzieje.
Last reply by Mario80, -
- 4 replies
- 1.6k views
Cześć, Czy podświetlenie przycisków funkcyjnych w Waszych Redmi Note 4 też jest nierównomierne. U mnie każdy przycisk jest ciemniejszy, wstecz ma dobrą jasność ale home i wszystkie aplikacje już są słabo podświetlone. Oddać na gwarancję, czy to standard w tym modelu?
Last reply by Mario80, -
- 2 replies
- 609 views
Witam. Po ostatniej aktualizacji do 8.5 Global i Anka 7 zdjęcia z tylnego aparatu są mało nasycone kolorami. Z przedniego są bez zmian. Sprawdzałem kilka apek i wszędzie tak samo. Czy ktoś ma podobnie? Jak to rozwiązać?
Last reply by Mario80,