Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 2 replies
- 986 views
Problem mam, może ktoś korzysta z drukarek HP? U siebie mam HP LaserJet P1102, zainstalowany dodatek HP Print Service Plugin i nie mogę wykryć drukarki przez kabel OTG. W momencie gdy przechodzę do wyboru drukarki i wybieram usługę HP, to nie znajduje mojego urządzenia. Wcześniej korzystałem z tego na Redmi Note 2 i działało, tutaj nie. Próbowałem jeszcze znaleźć drukarkę przez aplikacje PrinterShare i PrintHand, bo kiedyś też sprawdzałem czy działają na Redmi Note 2, nawet mam pełne wersje z Amazon App Store, ale na RN4 nie chodzi. Jakby co, to mogę podłączyć pendrive pod USB i jest normalnie widoczny. Ktoś coś może pomóc? PS. Mam też problem z instalacją progr…
Last reply by mgcompany, -
- 5 replies
- 2.6k views
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Nie znalazłem nigdzie podobnego tematu dotyczącego samoczynnego przywracania się telefonu do ustawień fabrycznych, więc zakładam nowy. Mój problem polega na tym, że telefon (Redmi Note 4) raz na jakiś czas przywraca wszystkie ustawienia do stanu początkowego. Zdarza się to nieregularnie, raz jak telefon miałem w kieszeni, dwukrotnie jak leżał na półce i go nie ruszałem. Dodam, ze nie instaluje aplikacji spoza Google Play. Prócz poczty firmowej, gmaila, FB i kilku raczej nieistotnych aplikacji (jakaś gra, Todoist, i aplikacji do Banku) nie korzystam z niczego, co moim zdaniem mogłoby powodować tego typu zdarzenia. Na innym…
Last reply by user1, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam. Jak w tytule gdy mam włączone dane mobilne i włączam chrome to wyskakuje komunikat "Brak dostępu do internetu" Na wi-fi jest wszystko ok. Co może być przyczyną takiego stanu zachowania się internetu w komórce. Apki otwierają się ok jak na danych mobilnych jak i na wi-fi. Tylko chrome coś nie hula na danych mobilnych.
Last reply by drago68, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.1k views
Witam. Dziś byłem w play'u przedłużyć umowę. Dostałem "w zamian" Redmi Note 4 Global (Czyli jak kto woli "X" +B20). Jest na nim zainstalowany system Miui Global 9.2.1.0. Problem pojawił się, gdy ten system chciałem zmienić na xiaomi.eu. Miałem go na każdym moim telefonie od xiaomi, i chciałbym mieć go i tu. Niestety, telefon nie chce wejść w tryb EDL. Poprzez komendy w Minimal ADB and Fastboot telefon po prostu się restartuje. Tak samo działają na nim skrypty, kable deep flash, i wszystko co próbowałem. Po prostu restart. Gdzieś wyczytałem, że xiaomi zablokowało EDL po aktualizacji 8.1. Czy to prawda? W takim wypadku, jak mam wrócić do starszej wersji, i czy to w o…
Last reply by dd4422, -
- 2 replies
- 981 views
Miesiąc temu oddałem mój Xiaomi redmi note 4 do serwisu z powodu pęknięcia wyświetlacza, więc automatycznie naprawa całego frontu. Po 2 tygodnikach odebrałem, super wszystko świetnie; dwie stówy poszły. Na następny dzień odkryłem "dziurę" w kleju u dołu, co skutkuje tym, że gdy jest ciemno to podświetlenie klawiszy wydobywa się, ale to nie jest duży problem. Potem musiałem sobie "wyczyścić" prawą krawędź z nadmiaru kleju, ale to też przeboleję, bo mam etui zachodzące na ekran. Po dwóch tygodniach leżenia w łóżku z racji choroby wychodzę z moim cudownym Siajomi na zewnątrz. (Max. -15°C) I co? Ekran zmienia jasność pod wpływem nacisku na boki telefonu, a to nie jest HTC U…
Last reply by Infok009, -
- 4 replies
- 2.4k views
Witam Dzisiaj rano zauważyłem , że mój telefon jest jakoś dziwnie wygięty. Na początku myślałem, że to etui sylikonowe , które mam założone, tak się odkształciło i to tylko złudzenie optyczne. Jednak po zdjęciu etui i dokładnym oglądnięciu telefonu okazało się, że to jednak telefon jest zagięty pomiędzy przyciskiem power , a przyciskami głośności i po drugiej stronie również. Ekran jest również odgięty w stronę tylnej obudowy ok. 1mm.Trudno to sfotografować, więc nie umieszczam zdjęć. Telefonu ostatnio nie nosiłem w kieszeni, tylko leżał na biurku. Jednak kilka dni temu, podczas grania w gry bardzo się nagrzał i obawiam się , czy to nie wtedy się wygiął. Mam pytania do W…
Last reply by tomasznowak, -
- 3 replies
- 990 views
Po ostatniej aktualizacji do 9.2.2.0 zauważyłem problem z Bluetooth. Wygląda to tak, że jak wysyłam coś z telefonu na komputer jest komunikat wysłano pomyślnie ale niestety nigdzie w folderach nie ma tego elementu. Tak jak by nic nie poszło. Przy wysyłaniu na inny telefon plik dochodzi ale np. w przypadku zdjęcia jest ono nie całe tylko mały fragment. Po kolejnej próbie plik jest odbierany w 100% . Poza tym zauważyłem, że Bluetooth jest bardzo wolny Możecie to sprawdzić u Was?
Last reply by slawek.n, -
- 21 replies
- 3.5k views
Witam posiadam swojego Xiaomi Redmi Note 4 od ponad miesiąca (4 tygodnie) do wczoraj telefon działał bez zarzutu, aż do momentu wczorajszej aktualizacji. Jak dotąd byłem bardzo zadowolony z tego modelu. Telefon nigdy mi nie upadł, użytkowałem go z głową. Wczoraj wyświetliła mi się w powiadomieniach aktualizacja do zrobienia (aktualizacja mui 470mb(?)) Była to aktualizacja no nwm wymagana skoro paliło mi się ciągle to w powiadomieniach, więc postanowiłem to zrobić. Już raz to robiłem zaraz po kupieniu był identyczny wymóg, wtedy wszystko działało bez zarzutu, po zainstalowaniu telefon się zrestartował i chodził bez zarzutu, a wczoraj... Kliknąłem pobierz, po pobraniu poja…
Last reply by Stiffero, -
- 1 reply
- 504 views
Problem dotyczy tworzenia kopii zapasowej w Chmurze Xiaomi. Cały czas monit o włączenie WI fi które jest włączone. Każdorazowo komunikat nie udało się stworzyć kopii zapasowej problem z Wi Fi. Też tak macie?
Last reply by wenazyr, -
- 6 replies
- 735 views
Witam Was, zyczliwi ludzie proszę o poradę. Mam RN 4X SD i telefon byl w bootloopie wiec zrobilem testpointa wrzucilem Mu nowy soft i telefon wciaz nie odpala. Staje na ladowaniu Androida i dalej nic. Wgralem najnowszy stable i dev ROM dla tego modelu i nie pomoglo. Robic downgrade zmienic wersje mi flash czy co dalej począć ? Poproszę o rady. Nie wiem jak się uwalil zadanie jest go naprawić.
Last reply by Lamcza, -
- 0 replies
- 380 views
Witam, mam problem w Redmi Note 4x Pro, w oknie nagrywania nie mogę wybrać, aby nagrywało mi dźwięki systemu. (widać na SS) Jeżeli ktoś miał taki problem, bądź zna sposób jego rozwiązania, proszę o pomoc.
Last reply by Mateusz Lis, -
- 0 replies
- 433 views
Witam. Dziś niedawno telefon wypadł mi z ręki prosto w śnieg. Wszystko fajnie szybko wytarłem i działało.Lecz był jeden problem gdy wróciłem do domu gniazdo słuchawkowe nie działało... Teraz mam problem. Odsyłać telefon na gwarancje, czy jednak poczekać aż może wszystko wyschnie? Może to jest wina tego że dostała się zbyt duża ilość wody?
Last reply by lisek12212, -
- 2 replies
- 577 views
Witam. Wczoraj wszedłem w posiadanie Nota 4X telefon z dystrybucji na rynek azjatycki. Wersja oprogramowania global 9.2 Stabilna 9.2.1.0.(NCFMIEK)Problem wygląda tak, czasem po podpięciu kabla telefon się zwyczajnie restartuje. Dzieje się tak na kablu i wtyczce stockowej, również po puszczeniu prądu z power banka. Też Xiaomi. Jak już się włączy to po odpięciu i wpięciu po raz kolejny kilka razy problem znika. Nic się nie restartuje. Myślicie, że to kwestia Miui? Jakieś pomysły rozwiązania? Ogólnie ładowanie przebiega bezproblemowo i szybko, żadnych niespodzianek tylko ten dziwny zdarzający mu się Restart... Telefon nowy z roczną gwarancją oczywiście. Kupowany w Polsc…
Last reply by Bannan, -
- 1 reply
- 606 views
Witam, Dziś przyszedł mi Xiaomi Redmi Note 4 z GearBesta, konkretnie ten: LINK . Mam taki problem, że zrywa mi sygnał GPS podczas korzystania z aplikacji, które go cały czas używają. Wydaje mi się, że tak jakby nie chce działać cały czas w tle GPS i przez to gubi sygnał. System Muiu 9.2 global, 9.2.1.0 stabilna. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by Lamcza, -
- 1 reply
- 798 views
Witam, Model jak w temacie, zaznaczę, że to już czwarty w naszej rodzinie telefon marki Xiaomi i pierwszy, którym są takie problemy. Spośród usterek, które zauważyłem przy codziennym użytkowaniu, wymienię trzy największe: - samoistny reset telefonu, - niedziałająca lampa błyskowa i zarazem latarka, - niedziałający transfer danych (telefon pokazuje jakiś bardzo nieznaczny przesył, który uniemożliwia sprawne korzystanie z internetu. Wiem, że niekontrolowane resety sa opisywane na forum, niemniej nie spotkałem się z problemami dotyczącymi latarki, lampy błyskowej bądź przesyłu danych. Nie ukrywam, że odesłanie na gwarancję to dla mnie ostat…
Last reply by Lamcza, -
- 1 reply
- 1.8k views
Witam, mam Xiaomi Redmi Note 4x mido z procesorem Snapdragon 625. nie działa mi dotyk przy odblokowaniu ekranu. Odblokować telefon mogę tylko zaraz przy uruchomieniu telefonu. Działa wtedy dotyk i wszystkie funkcje w 100%. Gdy ekran się zablokuje, dotyk już nie działa. Proszę o pomoc. Mam odblokowany bootloander. Wgrywałem różne wersje i problem ten sam. Przy TWRP też mi nie działa dotyk. Systemy wgrywałem przez Mi Flash.
Last reply by Zairo, -
- 13 replies
- 8.8k views
Cześć wszystkim. Zakładam nowy wątek bo nie znalazłem nigdzie podobnego przypadku. Od piątku nie mogę wykonywać połączeń gdy karta siedzi w slocie nr 1. Mam zasięg tylko w trybie LTE, gdy próbuję dzwonić lub ręcznie zmienić na 3g/gsm jest brak zasięgu. Problem pojawił się w ciągu około 3 godzin podczas podróży, w pewnym momencie zacząłem otrzymywać smsy o nieodebranych połaczeniach. Smsy działają z opóźnieniem, połączenie z internetem bez zarzutu. Operator to play. Upgrade do miui 9 nic nie dał, powrót do miui 8 też nic, w międzyczasie oczywiście przywrócenie ustawień fabrycznych. Obecny soft to 8.5.8.0 (NCFMIED) i na takim pojawił się problem po około…
Last reply by Marioosz, -
- 0 replies
- 451 views
Witam, podłączyłem telefon pod aux w samochodzie, muzykę odtwarzam za pomocą aplikacji YT. Dziwne zjawisko występuje w momencie przełączania się piosenek, mianowicie z głośników dochodzi buczenie takie samo jakby jack był nie podłączony do urządzenia. W starym telefonie takie zjawisko nie występowało. Próbowałem z podłączonym urządzeniem do odłączania masy z pojazdu ( stosuje się je zeby nie bylo zakłóceń jak podłączymy ładowarkę samochodową) i ten sam problem. Jakieś pomysły ? pozdrawiam
Last reply by niron, -
- 8 replies
- 16k views
Wczoraj przyszedł mój Note 4 z polskiej dystrybucji. Od razu wgrałem wszystkie dostępne aktualizacje. Po dniu działania (dokładnie nie jestem w stanie stwierdzić po jakiej operacji z mojej strony, bo trochę się nim bawiłem, robiłem zdjęcia itp.) po włączeniu aplikacji kamery pojawił się komunikat "Błąd aparatu, Nie można połączyć z aparatem". Po zrobieniu researchu w internecie próbowałem czyścić cache aparatu, media managera, przeglądarki zdjęć, później zrobiłem hard reset telefonu, bez efektu. Aparat przedni działa (testowałem w aplikacji do robienia selfie). Wersja android: 7.0 MRD90M Wersja MIUI: MIUI Global 8.5 | Stabilna 8.5.8.0 (NCFMIED) - już po zrobieni…
Last reply by tolep, -
- 2 replies
- 620 views
Witam Mam następujący problem. W słuchawkach nie działa mikrofon ani z dyktafonem jak również do rozmów.Co ciekawe mam dwa telefony jeden note 4 na mtk tutaj wszystko działa,a na note 4x na snapie nie działa.Oczywiście słuchawki działają z muzyką ,pilotem można regulować głośność tylko ten mikrofon,po naciśnięciu odbiera rozmowę ale rozmówca mnie nie słyszy. Proszę o pomoc w tej sprawie.Słuchawki są przewodowe.
Last reply by awama, -
- 0 replies
- 405 views
telefon się nie ładował więc postanowiłem wymienić port ładowania, odbyło się to bez większych problemów ot parę śrubek . Jednak po wymianie i naładowaniu telefonu okazało się że nie działa dolna część ekranu dotykowego przez co nie mogę go odblokować co ciekawe jak wmontowałem nie działający port ładowania cały ekran dotykowy działa. Piszę to raczej jako przestrogę ponieważ zakupiona część jest identyczna a jednak jest działania ma nieoczekiwane skutki.
Last reply by Japi_29, -
- 19 replies
- 10.2k views
Witam. I pozdrawiam wszystkich na forum. Jestem nowym użytkownikiem note 4x 3/32 i mam tym z czujnikami światła i zbliżeniowym. Mianowicie po uruchomieniu wszystko działa poprawnie kilka/kilkanaście minut. Później przestają działać. Podczas rozmowy ekran się nie wygasza, i nie działa także automatyczna zmiana oświetlenia. W załączniku screeny z systemu. Ktoś ma pomysł co może być nie tak?
Last reply by wenazyr, -
- 1 follower
- 0 replies
- 564 views
Czy bezpieczne jest podłączanie tel. do wieży w sensie czy nie uwali się coś w tel.? Wydaje mi się, że nie należy podczas połączenia toru audio podpinać ładowarki bo może nastąpić różnica potencjałów między masami wieży i tel. Zauważyłem, że tel. jednak wykrywa, że to podłączone nie są słuchawki bo nieaktywne są ustawienia słuchawek (pewnie chodzi o większą impedancję). Tak mam podłączone(żółty to video, nie podłączone): https://postimg.org/image/5wlfvo1rz/
Last reply by trev79, -
- 1 follower
- 75 replies
- 6.9k views
Kilka dni temu dotarł do mnie ten telefonik LINK, po włożeniu SIM wydawał się nie łapać żadnej sieci (wiem że nie ma B20, i mi to powiewa- wystarczy żeby było chociaż stabline 2G), sprawdzałem na kilkunastu kartach SIM, w różnych miejscach i ustawieniach sieci. Gdy byłem przejazdem w Tarnowie okazało się że coś tam łapie- jakieś 3G i nawet zadzwonić się dało. Sporadycznie w pewnych miejscach coś złapie, ale w 99% miejsc które sprawdziłem nie znajduje nic. Myślałem o instalacji MIUIPOLSKA, jednak wymaga to odblokowania bootloadera i pewnej ingerencji w oprogramowanie- co mogłoby skutkować utratą gwarancji, a wtedy jeśli byłaby to wadliwa antena- kitajce pewnie stwierdz…
Last reply by renmaister, -
- 2 replies
- 611 views
Witajcie. W jaki sposób zrobić skrót na pulpicie do uruchamiania GPS ? W Redmi 3 miałem w widzetach takie coś jak przełączniki gdzie był gps. Mogłem sobie tworzyć wszystkie guziki przełączników ustawień. W Note 4 jest tylko kilka guzików np Bluetooth . Da sie jakoś wywołać te guziki ?
Last reply by Nezumi,