Problemy techniczne
311 topics in this forum
-
- 1 follower
- 4 replies
- 918 views
Witam. Kupiłem w piatek w mediamarkt redmi note 4 i mam problem z wyswietlaczem, po zablokowaniu ciagle wyswietlaja mi sie jakies slajdy z informacjami o telefonie, jak to wylaczyc bo nie mam pojecia
Last reply by mrosi, -
-
- 8 replies
- 3.4k views
Witam, słuchając muzyki na aplikacji Muzyka oraz na aplikacji Black Player zauważyłem że losowe utwory podczas odtwarzania co parę sekund się zawieszają same z siebie. Co ciekawe na aplikacji Google Muzyka ten błąd na tych samych utworach nie występuje. Czy u Was również pojawia/pojawiał się ów problem?. Jaki polecilibyście darmowy program do odtwarzania muzyki?. Pozdrawiam.
Last reply by maniu1982, -
- 2 replies
- 831 views
Witam, Mam problem z klawiaturą od Google na moim Xiaomi Redmi Note 4X 3/32GB. Często podczas próby wpisania czegoś w pole tekstowe (np. wyszukiwarka Google Chrome, YouTube czy inne miejsca) naciskanie na klawiaturę nic nie daje. Działa jedynie pisanie gestami. Dopiero wyłączenie danej aplikacji i wyczyszczenie jej z RAMu rozwiązuje problem, ale jest to dość uciążliwe. Ma ktoś jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu? Pozdrawiam, KamQiX
Last reply by KamQiX, -
- 6 replies
- 2.4k views
Witam. Panowie, mam XRN4X od 4 DNI. Po 2 dniach zauwazyłem, że biorąc telefon do ręki zatrzeszczała obudowa. Wziołem go trzymając za ramki. NO oki myslę sobie. Później zaczołem pisać smsa i... dotykając palcami ekranu slychac było jakby ekran i tylna obudowa miala pustkę i naciskając ekram powstawał taki zgrzyt... cos w rodzaju odklejania i przyklejania się czegoś w srodku. Rozumiem ,że to 5,5 cala to moze takie efekty są.... Jak jest u was? Prosze napiszcie poniewaz mam jeszcze kilka dni na zwrot lub wymianę tego fona. Pozdrawiam.
Last reply by fps, -
- 1 reply
- 615 views
Cześć, Zacznę od tego że kilka dni temu dostałem Xiaomi Redmi Note 4x I od razu zrobiłem root recovery i zainstalowałem miuipolska 7.7.13 rozwojową wersję. Teraz czas na moje pytanie czy jest szansa by apka Samsung Gear działa na androidzie 7.0. (czytałem że apka obsługuje androida do 6.0) Ostatecznie moge zmienić system od nowego wymagam - Płynności - SOTu ok 9h - I nakładki MIUI najlepiej jakby miała te różne funkcje jak zmiana wielkości siatki np. 5x5 6x6 itp. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by GoldSnickers, -
- 4 replies
- 2k views
Cześć wszystkim Mam problem dziś przyszedł 4x jako prezent dla kobiety. Region w systemie automatycznie wyskakuje ze to chiny innego nie ma(dziwne chińskie aplikacje mimo Global). A i nie mogę wejść w galerie zdjęć. Przy wejściu automatycznie wraca do pulpitu głównego. Pomocy bo jak to z kobietami życia nie będę miał
Last reply by supermonter, -
- 3 replies
- 1.8k views
Dziś odebrałem RN4 4/64 Snap i się okazało, że jest martwy pixel. Teraz odesłać w tym czasie 14 dni czy zwrot na podstawie niezgodności towaru z umową?
Last reply by mgcompany, -
- 0 replies
- 661 views
Cześć, mam problem, ze świeżo co wyjętym z pudełka redmi note 4x 3/32. Próbuję wgrać miui global, ale miflash go w ogóle nie wykrywa. Jak chce odpalić tryb adb, w minimal adb & fastboot komendą: adb reboot edl, to na chwile gaśnie i znowu się włącza, a tak być nie powinno. Próbowałem odblokować bootloader, ale muszę poczekać 72h po dodaniu konta Xiaomi do telefonu. Idzie jakoś inaczej wgrać globala? Bo 3 dni na china bez google play i z chińskimi krzaczkami nie idzie wytrzymać. Dodam jeszcze, jak naciskam ,,refresh'' w MiFlash to wyskakuje komunikat: Określone rzutowanie jest nieprawidłowe.
Last reply by szpadel, -
- 5 replies
- 858 views
Witam. Mam miui 7.06.22 czy 7.22.06 no z 22 czerwca br. Od jakoś dwóch dni co jakiś czas mam tak że jak klikne przycisk domowy to mam przez 3 sekundy czasem "ładowanie pulpitu". Nigdy wcześniej tak nie miałem i zaczyna mnie to drażnić.
Last reply by fps, -
- 1 follower
- 2 replies
- 4.2k views
Witam. Dzisiaj o 15:00 przyszedł mój redmi note 4x. Włączyłem go i wyświetla się tylko czarny ekran z logiem Mi, aż do teraz(18:30). Stwierdziłem, że coś jest nie tak, to nie powinno trwać aż tyle. Wyłączałem i Włączałem go na przemian parę razy, krótkie wibracje i dalej to samo. Jedyne co mogę zrobić to przejść do fastboota. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, o telefonie wiem tyle, że go posiadam. Szukałem na forum podobnego tematu ale nie znalazłem. Proszę przekierować mnie do jakiegoś tematu, poradnika, czegokolwiek co może mi pomóc.. Z góry dziękuje.
Last reply by ZduneX25, -
- 8 replies
- 1.8k views
Witam wszystkich forumowiczów. Kilka dni temu, w sumie zaraz po zakupie, na swojego Redmi Note 4X wgrałem ROM xiaomi.eu MIUI 8.6 (7.6.15 7.6.22 rozwojowa) i szczerze mówiąc jestem mocno rozczarowany ilością niedoróbek, na jakie natrafiłem w ciągu kilku dni użytkowania. Niestety nie wiem czy problemy związane są konkretnie z tym romem, czy z systemem ogólnie. Nie ukrywam, że polegając na powszechnej opinii, na romie global w zasadzie nie pracowałem. Ale do rzeczy. Poniżej przedstawiam listę spraw, które mnie zirytowały. 1) Rozmowy: - pomimo ustawienia maksymalnej głośności głos rozmówcy jest bardzo cichy (jest połowę ciszej niż w starej Motoroli Moto…
Last reply by MisztuTMP, -
- 1 reply
- 2.4k views
Od 2 tygodni staram się osiągnąć jakiś bardzo dobry wynik na 1 ładowaniu Redmi Note 4x. Testowałem wyłączanie rdzeni, zmiana maksymalnej częstotliwości taktowania i zmianę zarządcy. Dzisiaj mam książkę do przeczytania, więc postanowiłem sprawdzić czy to coś daje. Po 3h 16 minutach włączonego ekranu miałem 83% baterii. Jest to wynik dużo lepszy niż normalnie mam. W ciągu następny 8h ekran był włączony przez godzinę teraz mam 65%. Sprawdziłem Wakelock Detectorem co wybudzało telefon przez 12h. Książkę czytałem w WPS Office. Do telefonu jest podpięty miband 1s i apka Mi Band Tools (mierzenie pulsu wyłączone). Używam aquamiail z 2 kontami i synchronizacją co 15min. FB al…
Last reply by lastbutnotleast, -
- 0 replies
- 1.1k views
W systemowej przeglądarce Mi po włączeniu m.YouTube nie działa odtwarzanie w trybie pełnoekranowym. Natomiast gdy przełączę na przeglądanie w trybie komputerowej odtwarzanie działa. Pacjent Redmi 4x w najnowszej aktualizacji systemu 7.1 miui - 7.6.15 xiaomi.eu rozwojowa. Tak też działo się od kupna telefonu na Global systemie. Kumpel ma podobnie Redmi Pro
Last reply by Mabra, -
- 1 follower
- 10 replies
- 2.2k views
Witam Od około miesiąca posiadam Redmi Note 4x (4 GB RAM, 64 GB pamięci, global ROM MIUI 8.2.1.0, Mediatek 10x2,11 GHz). Kupiony na Allegro, sprawdzony sprzedawca z serwisem itp. Generalnie jestem zadowolony ale jest kilka rzeczy, które mnie coraz częściej irytują, mianowicie: 1. Czasem zdarza się, że ktoś dzwoni (zarówno jak telefon leży bezczynnie jak i w sytuacji gdy coś na nim robię) a nie widać tego na ekranie - dzwonek leci, Mi Band wibruje i pokazuje połączenie a na ekranie po prostu widać pulpit. Nie mogę nic zrobić - odebrać, odrzucić itd. Dopiero jak przestanie dzwonić, pokazuje się komunikat o nieodebranym połączeniu, od kogo itd. W…
Last reply by mgcompany, -
- 1 follower
- 7 replies
- 3.6k views
Telefon po restarcie zmienia region na Chiny, czy tak ma być? Wytapane z RN4X
Last reply by exwindows, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, dzisiaj dostałam w swoje łapki nowego Redmi Note 4 Pro i pierwsze, co chciałam zrobić, to oczywiście połączyć się z wi fi. Problem pojawił się, gdy po tysięcznym wpisaniu poprawnego hasła (bo wpisywałam kilka kombinacji i sprawdziłam poprawność na drugim urządzeniu) telefon nadal miał problemy nie z samym połączeniem, ale z uwierzytelnieniem sieci. Router ma zabezpieczenia WPA/WPA2. Może mi ktoś powiedzieć, co mam w takiej sytuacji zrobić? Reset routera nie działa, zapominanie sieci nie działa, powrót do ustawień fabrycznych telefonu nie działa.
Last reply by GoldSnickers, -
- 4 replies
- 2.4k views
Cześć mam pytanie odnośnie YT. Mam taki problem, gdy słucham muzyki na YT i chce zablokować ekran to pauzuje mi filmik. czy można zrobić coś aby nie blokowało filmiki. Jesli tak to jak to zrobić ?
Last reply by Heisenberg, -
- 8 replies
- 1.1k views
Witam mam telefon od 2 dni i zauważyłem białawy przebarwienie ( nie wiem czy było od początku ) wielkości główki od szpilki widać je tylko na białym/szarym tle. I z@stanawiam się co z tym zrobić i czy będzie się powiększało ??
Last reply by mrosi, -
- 6 replies
- 3.3k views
Witam Wszystkich. Od dwóch dni walczę z Hard Brickem w Xiaomi Redmi 4X. Od początku co się stało... hmmm został zainstalowany rom nie od tego telefonu który posiadam tylko od Note 4X proszę o brak komentarza :):):). Wiec telefon się nie włącza nie działa również fastboot. Borykam się z problemem iż windows wykrywa go jako qualcomm hs-usb diagnostics 900e a powinien jako qualcomm hs-usb diagnostics 9008 Udało mi się dziś iż komputer wykrył go jako 9008 ale brakowało mi romu wiec czekałem aż się ściagnie. Teraz w żaden możliwy sposób nie mogę osiągnąć 9008 jest tylko 900E Może ktoś byłby wstanie coś doradzić poradzić będę bardzo wdzięczny za ja…
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 4.6k views
Cześć, jestem użytkownikiem Xiaomi Redmi Note 4x od 2 msc wczoraj zdążyła się przykra sytuacja po odblokowaniu telefonu obraz na wyświetlaczu zaczął być jak za mgła powoli kolory bladna u dołu ekranu widać jak by coś pulsowało,gdy zablokuje telefon odczekam ok 1min włączę go obraz jest idealny ale kilka sekund pracy i znowuż traci kolory wszystko jest za mgła dodam że jak używam jakiejś aplikacji przejdę do następnej to tak jak by było widać zarysy poprzedniej,może ktoś mi powiedzieć co się stało, telefon nie miał ani jednego upadku ładowany jest jak forma przykazała ,leżał na stole szklanym i po podniesieniu taki o to cyrk...Dodam że oprogramowanie to Ostatnia wersja miu…
Last reply by Lamcza, -
- 4 replies
- 948 views
Mam problem z budzikami, zarobi tym z Romu 8.2.5 jak i instalowanymi ze sklepu. Dzwonią dopiero po włączeniu ekranu, czy ktoś miał może taki problem? Redmi Note 4X
Last reply by Gawronnek, -
- 12 replies
- 8.8k views
Witam, mam problem z wyłączeniem PINU na karcie sim. w ustawieniach dodatkowych / prywatność / blokada karty sim jest opcja do wyłączenia tego. Ale nie działa. Prosi o podanie pinu i wywala, że pin nieprawidłowy i nic. A pin znam i wpisuje jak włączam tel wiec jest prawidłowy. Ponadto poniżej jest opcja do zmiany pinu i ona działa bez problemu. Może ktoś coś pomóc / doradzić ?
Last reply by ursa, -
- 3 replies
- 791 views
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.voidvapps.intelli3g&hl=pl Jest na necie tutorial o włączeniu tego modułu żeby oszczędzać baterie gdy telefon jest wygaszony ale niestety gdy próbuję instalować XPOSED to wyskakuje błąd że nie jest wspierany procesor czy coś takiego... Note 4 X oczywiście wersja snapdragon 7.5.11 miui polska.. Ktoś coś? Przydałoby mi się to zrobić, zawsze zaoszczędzi się baterii a nie jestem przyzwyczajony do wyłączania internetu...
Last reply by fps, -
- 4 replies
- 2.7k views
Czy jest gdzieś w globalu 8.2.5 opcja wyciszenia dzwonka telefonu po jego podniesieniu? W kilku telefonach to miałem a tu nie mogę znaleźć. Redmi Note 4X
Last reply by mrosi, -
- 13 replies
- 1.4k views
Miałem xiaomi. Eu i po wgraniu mi flashem global Dev mogę normalnie zeskanować odcisk ale odblokowanie odciskiem kończy się niepowodzeniem.. Wgrałem global stable i nadal to samo.. Zna ktos rozwiązanie tego problemu?
Last reply by acidbrain,