Problemy techniczne
311 topics in this forum
-
- 13 replies
- 4.3k views
Może ktoś z Was miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać. Ja nie mogę znaleźć skutecznego sposobu naprawy. Co jakiś czas pokazuje mi, że jestem w zasięgu sieci 3G. Problem w tym, że nie mogę połączyć się wtedy z internetem. Czy ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu? Sieć: Virgin Mobile, zazwyczaj w zasięgu Plusa. Próbowałem różnych ustawień jeśli chodzi o automatyczny/ręczny wybór sieci, ale to nie pomaga. Podobnie z ustawieniem roamingu. Wcześniej używałem iPhone'a z tą samą kartą w tych samym miejscach i tego problemu nie było. Więc to raczej problem telefonu/ustawień a nie samego zasięgu.
Last reply by bezglowy, -
-
- 3 replies
- 1.7k views
Witam wszystkich, Kilka dni temu zauważyłam, że w moim Redmi Note 4X sloty na karty SIM nie chcą działać jednocześnie tzn. że jak na jednej jest zasięg to na drugiej nie ma w ogóle. Sprawdzałam różne kombinacje lecz to nie dało żadnego efektu. Karty wkładam prawidłowo Kombinacja karta SIM + karta pamięci działa bez zarzutu. Karty włożone pojedynczo też działają. Z kartami wszystko jest okej (sprawdzałam w innych telefonach). Jestem laikiem w tych sprawach, więc proszę o wyrozumiałość.
Last reply by Mambusek, -
- 6 replies
- 1.1k views
Oto info, mam telefon 2 dni, na początku odinstalowałem kilka aplikacji, może coś usunąłem? Powinno wyskoczyć okno z zaznaczeniem plików której przyznać dostęp. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mdi87, -
- 0 replies
- 575 views
Witam, Pytanko mam raczej serwisowe. Mianowicie któryś tu obecny kolega pisał, że samoczynny reset podczas wybudzania telefonu oznacza zbyt niskie napięcie na płycie głównej. Oddałem telefon na gwarancję jednak oni przez ponad 2 tygodnie jedynie zrobili aktualizacje, czy to jest recepta na tą dolegliwość? Na domiar złego jeszcze czekają na jakąś akceptacje producenta aby odblokować telefon (tu już nie wiem o co chodzi). I tak
Last reply by ajqju, -
- 8 replies
- 7.9k views
Hej. Po przesiadce z s8 na redmi note 4... Mam problem. Powiem tak: na galaxy s8 i rozdzielczosci ekranu full hd + miescilo mi sie na ekranir znacznie wiecej rzeczy, tekstu czy elementow niz na redmi nkte 4 przy rozdzielczosci full hd. Dla przykladu uruchamiajac messengera na s8 widzialam 9 konwersacji, natomiast na redmi widze ledwo 5. Wszystko jest takie bycze, wielkie i nijakie, czcionke mam najmniejsza ale wiem, ze to nie od niej zalezy. Ekran wyswietla 50 procent mniej tekstu niz s8... Wszystko jest ogomne, ustawienia, pasek powiadomien i ikony w nim... W jaki sposob zmniejszyc to wszystko? Slyszalam, ze skalowanie ekranu... Ale jak? Chodzi o rzeczy bez roota, t…
Last reply by Słony, -
- 1 reply
- 819 views
Czesć, mam mały problem. Ostatnio zrobiłem swojego pierwszego roota według tutoriala https://technewswith.me/root-xiaomi-redmi-note-4 (pliki z tego tutoriala + lazyflasher z filmu yt na dole). I udało mi się zrootować (sprawdzałem root checkerem). Wbrew pozorom problem pojawił się dopiero gdy spróbowałem zrobić full untroota aplikacją supersu. Po wybraniu tej opcji telefon nie może mi się zbootować i wisi na logo Mi z linkiem mi.com ( brak ładowania androida na dole ) Nie ładuje mi się teraz po wciśnięciu klawiszy ani tryb recovery ani fastboot, jedynie próbuje dalej zbootować w normalny sposób, Nie wiem co dalej z tym zrobić, macie może jakiś pomysł? Na oficjalnym forum …
Last reply by kot2202, -
- 5 replies
- 5.7k views
Telefon Redmi Note 4x (Snapdragon) z polskiej dystrybucji. Rom Global 8.2.2.0. Po podłączeniu słuchawek wszystko gra, po odłączeniu czasami dalej jest widoczna ikonka słuchawek i telefon nie gra przez wbudowany głośnik. I odwrotnie. Czasami po podłączeniu słuchawek nie są wykrywanie przez telefon. Pomagają tylko restarty telefonu. Jakieś uwagi lub pomysły? Po aktualizacji do Global Stable 8.2.4 dalej to samo.
Last reply by trissv, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.5k views
Witam. Podczas wybierania numerów w telefonie pod cyframi mam rosyjskie litery. We wszystkich innych programach jest klawiatura Polska. Jak zmienić na litery łacińskie? Niestety zmiany języka czy instalacja nowej klawiatury nie pomaga.
Last reply by Bartek_lfc, -
- 0 replies
- 901 views
, Witam Mam problem z trybem czytania gdy w ustawieniach jak zmienię na tryb czytania pokazuje mi się zmiana wyświetlacza na taki kolor żółty jest OK ale po próbie wejścia na obojętnie jaką aplikację na przykład taak lub przeglądarka, w ogóle nie wczytuje mi trybów czytania tak jak by to nie było załączone. Zanim przywróciłem ustawienia fabryczne tryb czytania działał mi bez zarzutu na wszystkie aplikacje, teraz zauważyłam że nie działa mi tryb czytania na wszystkich aplikacjach w ustawieniach mam tryb czytania włączony kombinowałem wszystkie społeczne reset telefonu włączanie i wyłączanie trybu czytania nic nie pomaga Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Wysłane …
Last reply by piotrino, -
- 2 replies
- 1.9k views
Witam. Chciałem zrobić sobie kopię bezpieczeństwa kontaktów z konta google na kartę SIM, niestety wbudowana w system opcja nie przenosi wszystkich kontaktów, tak jak by ignorowała te z długimi imionami i nazwiskami. Znacie może jakiś sposób lub apkę, która poradzi sobie bez problemu z tym aby przenieść wszystkie kontakty na Sim. Pozdrawiam.
Last reply by HWKZMC, -
- 1 follower
- 3 replies
- 744 views
Witam mam rn4x z wgranym oczywiscie bez problemu miui9. postanowilem postawic roota, po restarcie nie znajdowalo mi w ogole kart sim, w panelu sterowania wywalal blad. na szczescie po czuszczeniu i pelnym unroot wszystko dziala mam nadzieje jak nalezy. Co moglo byc powodem? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 1 reply
- 5.1k views
Witam Przejrzałem podobne tematy i nie znalazłem niestety odpowiedzi na mój problem. Zniknęła mi, dosłownie, aplikacja "Telefon" z głównego ekranu. Mówiąc dokładniej - skrót do niej, bo aplikacja sama w sobie figuruje w ustawieniach i aplikacjach systemowych, mogę ją konfigurować itp., natomiast nie mam do niej dostępu. Jedynym odstępstwem od tego jest sytuacja, w której to ktoś do mnie dzwoni i nie odbiorę telefonu, wówczas klikam w powiadomienie o nieodebranym połączeniu i widzę klawiaturę oraz historię połączeń. Aplikacja nie została usunięta, bo w spisie aplikacji figuruje. Skrót nie został też przeniesiony na inny ekran. Po prostu zniknął i nie …
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 769 views
Przy odtwarzaniu muzyki i oglądaniu filmów na Spotify, youtubie, apce od muzyki xiaomi, hf playerze przy niskiej głośności słychać jednolity szum. Pojawia się on wyłącznie przy słuchaniu czegoś, gdy słuchawki (sprawdzałem 2 pary - xiaomi i Huawei) są wyłącznie włożone niczego nie słychać. Da się coś z tym zrobić czy to po prostu kwestia niskiej jakości telefonu?
Last reply by dawid.makulec, -
- 10 replies
- 1.8k views
Witam. Problem polega na tym, iż podczas próby włączenia opcji głośnomówiącej podczas rozmowy głośnik jest bardzo cichy. Telefon jest o wiele bardziej donośny kiedy to ta opcja jest wyłączona. Uprzedzam, że słuchając multimediów głośnik gra tak jak powinien. Jakieś pomysły?
Last reply by supermonter, -
- 0 replies
- 652 views
Jak w tytule. Na samym początku to działało. Teraz zauważyłem, że nie działa. Nie mam pojęcia dlaczego, a nie widzę nigdzie jakiegoś ustawienia dla wibracji przy dotyku czytnika.
Last reply by matrix_, -
- 5 replies
- 1.7k views
Zrobiłem to co się zawsze robi, żeby te narzędzia włączyć, pojawiła się informacja, że "jestem już programistą", ale narzędzi jak nie było tak nie ma. Mam Note 4 ze Snapdragonem.
Last reply by matrix_, -
- 2 replies
- 745 views
Witam, Mam dziwny problem na telefonie dziewczyny. Od początku użytkowania telefonu zeskanowany był jeden palec który zawsze był używany do odblokowania telefonu, niestety po kilku miesiącach coś z systemem się stało i każda aplikacja sypała "niestety aplikacja xxx została zatrzymana" więc myśląc logicznie zaktualizowałem jej do najnowszej wersji Xiaomi.Eu . No i wszystko niby działa, ale nie może tym jednym palcem odblokowywać - odcisk się bez problemu skanuje, jednak każda próba odblokowania kończy się zaświeceniem ekranu i "spróbuj ponownie". Co ciekawe nie ma problemu z żadnym innym palcem, czy moim odciskiem. Tylko z tym jednym po zmianie systemu. …
Last reply by zioq3k, -
- 1 follower
- 4 replies
- 927 views
Witam serdecznie . Mam nietypowy problem. Telefon restartuje się podczas zablokowanego ekranu. Kiedy jest w użyciu działa bez problemu. Wersja 3/32 , snap dragon. Jakieś sugestie ? Telefon kupiony w salonie , rom global .
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 856 views
Witam Mam taki problem. W moim Note x4 z globalnym miui 8.2.1.0 telefon czasem stwierdza, że jestem w roomingu mimo, że zalogowany jestem w macierzystej sieci. Problem dotyczy Austrii. Mam ustawiony zakaz korzystania z internetu podczas roomingu i kiedy pojawia się problem oczywiście nie mam internetu. Czyli mam kart z 3AT, telefon loguje się w 3AT a internetu brak, chyba że zezwolę na dane mobilne w roomingu. Wie ktoś czy da się rozwiązać ten problem?
Last reply by Paluch, -
- 1 reply
- 975 views
Ponieważ to mój pierwszy post tutaj : Witam Wszystkich. Mam drobne problemy z kopiowaniem plików i folderów, a mianowicie : - przy kopiowaniu plików przez stockowego Eksplorera w przypadku takich samych nazw plików apka nie pyta, czy nadpisać/usunąć/zmienić nazwę tylko automatycznie dodaje 1 do pliku i kopiuje co powoduje, że mam w pamięci niepotrzebne kopie o zmienionej nazwie. Da się to jakoś obejść np. przy pomocy jakiegoś eksploratora plików, czy po prostu MIUI tak ma ? Identyczną sytuację mam w Titanium Backup Free - po utworzeniu nowej kopii stara zostaje w pamięci a apka jej nie usuwa i nie widzi. - przy kopiowaniu dużych katalogów (np. kopie Titaniu…
Last reply by skay77, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Witam. Ustawienia - dodatkowe ustawienia - kopia i kasowanie danych - ustawienia fabryczne - resetuj telefon Woła hasło, podaję i pojawia się biały ekran z czerwonym trójkątem z wykrzyknikiem. Nic się nie blokuje, normalnie mogę przejść do pulpitu czy innej aplikacji. Smartfon mam drugi dzień, nie rootowałem, nie wgrywałem innego romu.
Last reply by Odrost, -
- 1 follower
- 35 replies
- 3.6k views
Witajcie! Poszukuję prostego programu do instalacji TWRP. Posiadam taki na mi4 którego wcześniej posiadałem. Program jest do bólu prosty, klikasz na wersję urządzenia i dajesz flash. Niestety nie wspierany jest już note 4. Miałem wszystko zrobione wcześniej, jednak tak samo obejściami, ale zainstalowałem stable które cholerstwo usunęło mi TWRP, teraz za żadne skarby nie idzie tego zrobić. Znajdzie się coś takiego??
Last reply by Snajper, -
- 1 reply
- 816 views
Jak wiadomo na Note 4X jest możliwość ładowania Quick Charge 3.0, jednak Xiaomi bezsensownie zablokowało tą możliwość. Czy jest jakaś szansa na odblokowanie tego? Ktoś się już tego może podjął? Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka
Last reply by skay77, -
- 0 replies
- 1.4k views
Mam świeżutkiego (rozpakowany dosłownie 24 godziny temu) Note 4 SD ze Sferisa, system nie modyfikowany, "goły" Global. Wczoraj w okolicach południa było OK (lub mi się tak wydaje), ale już wieczorem zauważyłem, że nie słyszę żadnych powiadomień (sms, fb messenger itp.). Dziś rano, kiedy nie obudził mnie alarm zacząłem badać temat. Okazuje się, że kiedy głośność dzwonków i alarmów jest ustawiona na 50% to są one tak ciche, że nie sposób ich usłyszeć w innym środowisku niż całkowicie cichy pokój z telefonem w odległości góra 2 metrów. Mógłbym to porównać do innego Note 4X ustawionego na jedno oczko ponad ciszę. Kiedy dam głośność dzwonków na maksa, wtedy są na zbliżony…
Last reply by paralemptor, -
- 0 replies
- 821 views
Tak jak w temacie. Zdjęcia kartki czy fragmentu jakiegoś tekstu nie da się zrobić, bo i tak kompletnie nic nie widać. W tych samych warunkach stare telefony robią mi ostre i wyraźne zdjęcia. W ustawieniach jakość zdjęć ustawiona na bardzo dobrą, ostrość domyślna, ale zmiana na +3 nic nie dała. Telefon mam od jakichś trzech dni, MIUI 8.2.10.0 global stabilny. Co może być przyczyną? Wina aparatu czy coś zmienić w ustawieniach?
Last reply by katsaj,