Problemy techniczne
311 topics in this forum
-
- 4 replies
- 2.7k views
Witam Telefon mam kilka dni po instalacji ACR nie chciał nagrywać rozmów. Przewertowałem internet pozmieniałem ustawienia i teraz apka uruchamia się ze startem telefonu, nagrywa rozmowy wychodzące ale z przychodzącymi jest problem raz nagrywa raz nie nie wiem gdzie problem . Może ktoś pomoże
Last reply by szkodnik_byd, -
-
- 14 replies
- 12.8k views
Witam wszystkich, jestem nowy na forum. Mam następujący problem: w nowo zakupionym samochodzie renault 3 generacji (radio radiosat) nie mogę nawiać połączenia z wbudowanym w auto zestawem głośnomówiącym. Przy procedurze łączenia, telefon wykrywa samochodowy zestaw, ale nie może się z nim połączyć. Na ekranie multimedialnym samochodu jest informacja o konieczności wpisania czterocyfrowego kodu, jednak telefon od razu odrzuca próbę połączenia wyświetlając komunikat "nieprawidłowy pin urządzenia", mimo iż wcześniej nawet nie wyświetla prośby o jego wpisanie. Co ciekawe, problem dotyczy tylko telefonu xiaomi, na innych (Sony xperia, Huawei ) działa bez problemu. P…
Last reply by Biegli, -
- 1 reply
- 1k views
Mam pewien problem. Zainstalowałem MIUI POLSKA i nie mogę nigdzie zadzwonić. Zasięg prawie pełny, przy wyborze numeru wyskakuje "Sieć jest niedostępna". W "Karty SIM i sieć mobilna" wyskakuje BRAK KARTY SIM. Sms weryfikujące aplikacje normalnie wysyłają się automatycznie i przychodzą z kodem, np. aktywacja WhatsApp. Ale ja nie mogę wysłać SMS. Do mnie można się dodzwonić bez problemu. Wiecie co może być przyczyną? #edit Teraz pokazuje zasięg, ale nie mogę się dodzwonić do nikogo, bo dalej "SIEĆ JEST NIEDOSTĘPNA". Dziewczyna do mnie przed chwilą dzwoniła i wszystko OK. Po zainstalowaniu MIUI POLSKA nie działa mi czujnik zbliżeniowy. Jakiś pomysł?
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 877 views
Witam. W najnowszej aktualizacji nie ma ustawienia ilości połączonych urządzeń hotspot. W poprzednim miui ustawiłem na 1 i teraz nie mogę tego zmienić.
Last reply by Marcin6n, -
- 1 follower
- 17 replies
- 5k views
Zbiłem ekran, telefon poszedł do serwisu (bardzo lichego najwidoczniej) i po wymianie wyświetlacza na rzekomo "nie różniący się niczym od oryginału" nie działa wybudzanie ekranu dwuklikiem. Sprawdzałem w opcjach, robiłem resety telefonu - nadal nie działa. Tu pytanie - to może być kwestia softu? Czy może to kwestia hardware - tylko określone typy ekranów są zdolne do wybudzania telefonu dwuklikiem?
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 742 views
Witam. Mam problem z głosem w telefonie. Ani odbiorca mnie nie słyszy ani ja nie słyszę jego (nic). Problem jest tylko gdy dzwonię na numer. Na messengerze, line czy innych aplikacjach, przez które można rozmawiać normalnie wszystko działa i wszystko słychać. Dodam także, że dźwięk normalnie działa (np. gdy słucham muzyki, na YouTube, dźwięki systemowe itd.) Nie działa tylko jak chce wykonać normalne połączenie na numer, nawet przez słuchawki nic nie słychać (ani ktoś mnie nie słyszy).Mój telefon to Redmi Note 4X.Pomocy
Last reply by Sandi, -
- 10 replies
- 1.3k views
Witam, po miesiącu użytkowania telefonu na czarnym tle widać maleńkiego czerwonego zablokowanego pixela próbowałem odpalać na noc programy które wymuszają odblokowanie ale Pixel znika na chwilę a potem znów się pojawia, da się to jakoś zrobić bo mogę wysłać telefon na gwarancje ale nie chce czekac.
Last reply by Rajzerek, -
- 0 replies
- 496 views
Witam; jako kilkudniowy użytkownik MIUI (Global 8.5.8.0), co jest dla mnie nie lada wyzwaniem, prawie doprowadziłem swój nowy nabytek do ładu. Ale jednego nie mogę przebrnąć. Wszystko byłoby OK, gdyby była szybko dostępna opcja, z paska powiadomień i statusu: dźwięk, wibracje, bez dźwięku i wibracji. Ale nie ma. Albo dźwięk albo jedno z dwóch - bez dźwięku z wibracjami lub bez wibracji. Nie chce mi się za każdym razem wchodzić w Ustawienia / Dźwięk i wibracje i włączać / wyłączać opcję "Wibracja w trybie Cichym". Postanowiłem skorzystać z menedżera profili. Używam od dawna MyProfiles na LG. Chciałem, przy trybie cichym i ustawionej wibracji w tym trybie, żeby w nocny…
Last reply by mac80, -
- 0 replies
- 678 views
Cześć. Co może być powodem, że w opcjach programisty mam nieaktywną (szarą) opcję - bezpośredni dostęp?
Last reply by Axles, -
- 7 replies
- 1.2k views
Cześć, kupiłem ten oto cud techniki. W sumie to nawet przyjemny w użytkowaniu tylko rom jakiś.. słaby. (Po prostu jestem uprzedzony do miui) Tylko podczas testowania natrafiłem na niby mało znaczący, ale jednak dość problematyczny błąd. Jako że jakość rozmów jest średnia czego byłem świadomy to pomyślałem, aby sprawdzić co ze słuchawkami. No i co? Nie łapie dźwięku pomimo wykrycia słuchawek z mikrofonem. Z ciekawości sprawdziłem czy łapie głos ze zwykłymi słuchawkami (takimi jak od PC) no i tutaj cud. Dźwięk łapie z wbudowanego mikrofonu oczywiście bo jakby inaczej. I tutaj kwestia być albo nie być tego telefonu. Czy wie ktoś jak naprawić ten błąd? Myślę o c…
Last reply by 742617000027, -
- 4 replies
- 4.7k views
Dzień dobry. Mam Redmi note 4x 3/32 ze snapdragonem. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, ale ostatnio wystąpiła usterka - tak jak w tytule, telefon cały czas wyświeta na górnym pasku ikonkę słuchawek i nie słychać dźwięków za wyjątkiem dzwonków alarmu i przychodzących połączeń. Resetowałam telefon, próbowałam też podłączać i odłączać słuchawki.W pierwszej chwili po odłączeniu wtyczki jack ikonka słuchawek znikała na ok pół sekund a potem pojawiała się znowu, po kilku takich próbach przestała znikać. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Last reply by Mateusz1992, -
- 0 replies
- 731 views
Witam, od kilku dni mam problem z czytnikiem linii papilarnych na moim Redmi Note 4X. Mianowicie nie rozpoznaje mi dodanych wcześniej palców (prawy wskazujący/środkowy). Po przyłożeniu od razu mam na ekranie "nie można zweryfikować odcisku palca" i telefon chce abym wpisał wzór blokady nie mając możliwości dalszych prób. Po usunięciu zapisanych odcisków i wprowadzeniu ich na nowo także nie działa. Co ciekawe, jak dodam inne palce (których nie dodawałem wcześniej) to na nich odblokowanie działa bez problemu. Niedodane zaś powodują, że przykładając je do czytnika do telefon wibruje i dopiero po kilkunastu próbach odpala się monit aby wpisać wzór lub - o dziwo - sp…
Last reply by Atexor, -
- 1 follower
- 10 replies
- 4k views
Czy ktoś z Was jest w stanie wytłumaczyć mi, o co chodzi? Próbuję ustawić odblokowanie ekranu za pomocą kodu PIN. Po wprowadzeniu czterech znaków mam komunikat, że PIN powinien składać się z sześciu cyfr - ustawiam sześć. Po wprowadzeniu sześciu znaków kolejny komunikat - cyfr musi być podobno do pięciu. Po wprowadzeniu pięciu znaków trafia mnie szlag - PIN znowu musi mieć sześć cyfr. Redmi Note 4X - MIUI 9 7.9.21
Last reply by 742617000027, -
- 11 replies
- 2.5k views
siema!:) Jestem z zona uzytkownikiem telefonów xiaomi redmi note 4x mój złoty śmiga elegancko ale różowy ma jakies zamulenie tzn jak wciska sie przycisk odblokowania nie zawsze działa;/ miał ktoś może tak ? raz dobrze smiga raz nie ;/
Last reply by sayinn, -
- 1 reply
- 650 views
Używam XIAOMI Redmi Note 4x 4/64 GB. Problem z systemową aplikacja SMS. Przy każdym pierwszym po jakimś czasie uruchomieniu wyłącza się z komunikatem Niestety, aplikacja SMS został... Aplikacja zakończyła działanie w nieprawidłowy sposób. Pokaż treść błędu" (link). Po kliknięciu w link - komunikat znika. Podobnie jeśli kliknąć na klawisz zgłoś.
Last reply by Heisenberg, -
- 6 replies
- 16.9k views
Witam Od jakiegoś czasu miewam problem z rozmowa tzn. jak dzwonie to ja w telefonie nie słyszę nic nawet sygnału…. U rozmówcy jest ok- słyszy. Jak włączę na „głośno” to jest ok, słuchawka bluetooth- ok, sprawdzałam nawet nagrywanie rozmów -ale tu też jest ok. Początkowo myślałam, że to jakaś aplikacja, ale po przywróceniu ustawień fabrycznych na początku było super, ale później znów ten sam problem. Teraz to już przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga. Co robić? (MIUI 8,5 Global)
Last reply by AT1, -
- 8 replies
- 1.1k views
Witam. Od jakiegoś czasu coś niedobrego dzieje się z moim zasięgiem. Zawsze bylo 5 kresek a teraz 3,4 i jest to widoczne na pasku sieci w statystykach baterii. Czy ktoś z was mial podobny problem?
Last reply by tomn95, -
- 1 follower
- 13 replies
- 7.9k views
Witam, problem pojawia się wyłącznie przy odblokowaniu telefonu. Dotykam czytnika lini papilarnych, słychać dzwięk odblokowania, natomiast ekran włącza się po dobrych 3 sekundach...to samo dzieje sie przy odblokowaniu bocznym przyciskiem, reakcja po kilku sekundach. Problem pojawił się po jakimś czasie, nie było tego problemu na początku. Próbowałem juz przywrócić ustawienia fabryczne lecz to nic nie pomogło. Czytnik działa prawidłowo, ponieważ inne aplikacje do których jest używany np. logowanie do banku, działają bez problemu i od razu. Poza tym telefon działa bez zarzutu więc nie wiem czego się łapać i gdzie szukać pomocy.
Last reply by Ahmaret, -
- 5 replies
- 13.2k views
Kupiłem selfie stick ale nie działa, sprawdzałem ustawienia przycisku migawki I w ustawieniach dźwięku słuchawek wszystko ustawione ok. Na SONY działa ok. Wina ROMu? Jest jeszcze jakiś sposób? Mam MIUI 8 Global 7.6.8 Beta
Last reply by rm_125, -
- 9 replies
- 7k views
Witam. Tel mam od nie dawna i pomimo licznych prob nie potrafie zrobic aby dzialaly powiadomienia dzwiekowe przyjscia SMS. Dodatkowo mam pytanie zwiazane z dzwiekiem blokowania/odblokowania ekranu, czy jest on na stale powiazany z glosnoscia dzwieku dzwonka?
Last reply by majdan12, -
- 10 replies
- 5.2k views
Witam. Zakupiłem telefon z Proline.pl przyszedł super zapakowany itp. Tylko mam pytanie. Wiem że jest ciepło ogólnie teraz ale przy pierwszym ładowaniu telefon się nagrzewał dość porządnie mimo że leżał nieużywany przy ładowarce. Bateria pokazywała 41stopni. Soft to global 8.2.5 Norma czy coś skopcone ?
Last reply by mgcompany, -
- 4 replies
- 5.1k views
Witam, mam problem z zapisaniem zdjęć otrzymanych w mms'ach, wyskakuje mi prosty komunikat "nie udało się zapisać w Galerii" i nie wiem co jest powodem. Próbowałam resetować telefon jak i synchronizacje z chmurą, sprawdziłam aktualizacje (system twierdzi, że aplikacje są aktualne). Na pewno nie brak pamięci, a nie zmieniałam ostatnio żadnych opcji wiadomości czy galerii. Wydaje mi się, że z galerią w ogóle może być "jakiś" problem, bo zdarza się, że po zrobieniu zdjęcia chce je zobaczyć i zamiast niego mam czarny podgląd, musze wyjść i wejść w nie ponownie by zobaczyć
Last reply by foja, -
- 41 replies
- 5.6k views
Witam, po ostatniej aktualizacji do miui 8.5.4.0 na Androidzie 7.0, zauważyłem sporo minusów, między innymi znacznie krótszy czas pracy na baterii i dziwne zarządzanie RAMem. Czy może mi ktoś powiedzieć jaka jest ostatnia najnowsza wersja Miui na androidzie 6? Prosiłbym również o jakieś wskazówki czego potrzebuję i jak zrobić downgrade systemu, z poziomu telefonu przez aplikacje do updatów jest to nie możliwe. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by mateuszmagiera12, -
- 18 replies
- 1.7k views
Witam znajduje taki mix informacji że sam już nie wiem co mam zrobić dlatego piszę ten post dzisiaj kurier przyniósł mi telefon, i już na wstępie zostałem niemiło zaskoczony. Załączyłem telefon i? zrestartował się z 4-5 razy ale pomyślałem że pierwsze uruchomienie może jakieś pakiety się insttalowały spoko, w końcu się załączył. odblokowałem telefon i pierwsze co zobaczyłem to menu które się zawiesiło a po chwili poczułem wibracje i restart telefonu. przywróciłem ustawienia fabryczne co pomogło, teraz zamiast zaraz po załączeniu restartuje się co 20 minut. w języku polskim nie znalazłem informacji jak to naprawić a z angielskiego tłumaczyć mam problem bo ni…
Last reply by majdan12, -
- 1 follower
- 5 replies
- 5.5k views
Witam, mam problem z moim Note 4X (MIUI Global 8.2.10.0 (MCFMIDL)). Od zeszłego piątku (07.07.2017) po podpięciu do prądu cały czas przerywa ładowanie. Ładuje kilka sekund, później przerywa kilka sekund i tak cały czas. Bywało przez te kilka dni i lepiej i gorzej, były momenty ładowania nawet po kilka, kilkanaście minut, ale niestety też takie, gdzie telefon tracił poziom naładowania baterii przez podświetlanie się takie jak przy podłączaniu go do ładowania. Telefon mam od kwietnia i do tej pory ładowany był tylko na oryginalnej ładowarce w normalnych warunkach. Winę kabla i ładowarki odrzuciłbym, ponieważ inne telefony ładuje normalnie a tak samo inne ładowarki np od sam…
Last reply by Flap,