Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 2 replies
- 4.4k views
Witam mam problem gdyż coś naklikałem w moim redmi i teraz, gdy chcę włączyć kalendarz wyskakuje mi ograniczono wymagane uprawnienia. Czy można to gdzieś jakoś cofnąć?
Last reply by mrosi, -
-
- 1 reply
- 788 views
Witam Tak jak w temacie mam problem z bocznymi przyciskami w Redmi 4, problem polega na tym że nie działa mi przycisk ON/OFF czyli inaczej odblokowanie, VOL+ i VOL- działają bez zastrzeżeń. Z góry uprzedzam że stało się to po wymianie wyświetlacza. Przedstawię krótką historię, zakupiłem z dużymi problemami wyświetlacz do tego modelu na popularnej aukcji internetowej , model ten jest mało popularny,więc stąd ten problem, ale udało się. Wcześniejszy wyświetlacz był tak ferelnie pęknięty, że nie mogłem wpisać jednej z cyfr odblokowujących ekran i normalne wyłączyć telefonu. Więc na włączonym Redmi 4, rozebrałem go i kulturalnie wyłączyłem go wypinając wtyczkę …
Last reply by marek_ns, -
- 0 replies
- 595 views
Cześć, ostatnio przywróciłem do ustawień fabrycznych swój telefon i od tego momentu mam problem z odtwarzaniem live'ów. Na youtube wszystko działa, mogę oglądać normalnie transmisje a już na takim twitchu nie, ponieważ wszystko się ładuje razem z czatem, ale nie przesyła obrazu. Ktoś może wie w czym problem?
Last reply by Darkenor, -
- 3 replies
- 641 views
Witam, posiadam redmi 4a, wersje 16gb. Nie mam karty sd, chciałem zrzucić kilka plików na tel i okazało się że mam 3,6gb wolnej przestrzeni (po czyszczeniu aplikacją systemową), czy tyle powinno być? Myślałem że skoro tel ma 16gb pamięci to przynajmniej połowa będzie dostępna, oprócz aplikacji systemowych mam zainstalowane ze 4 inne aplikacje po ok 100mb każda, jest jakaś szansa żeby zwolnić troche więcej miejsca?
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 660 views
Cześć, mam problem z budzikiem (tym zwykłym, systemowym, fabrycznym). co jakiś czas budzik uruchamia się na ekranie. Jest normalnie ekran z alarmem ale nie towarzyszy temu żaden dźwięk lub wibracje. Na początku myślałam, że ja albo mój chłopak wyłączamy go przez sen, ale któregoś razu przyłapałam telefon na gorącym uczynku, jak rozświetla się ekran i tyle. Potem samoczynnie włącza się 10 minut drzemki (tyle minut mam w ustawieniach). Ostatnio mając budzik ustawiony na 5:00 (+ drzemka 10 minut) zadzwonił z dźwiękiem i wibracjami dopiero o 5:40. Nie mam żadnego alarmu ustawionego na 5:40 więc jedyną opcją jest, że sam sobie włączył 4 drzemki W duchy nie wierzę.…
Last reply by Artemis, -
- 7 replies
- 1k views
Cześć, Mam pewnien problem, a może to tylko przypuszczenia, że po zmianie wersji MIUI z 8 na 9 bateria zużywa się zdecydowanie szybciej. Wcześniej wytrzymywała na jednym ładowaniu bez problemu półtora dnia (przy 20% włączone oszczędzanie baterii), teraz od 9 do 22 mam już 10%. Czy jest to spowodowane zmiana wersji MIUI? Też zauważyliście u Was ten problem czy zostaliście przy starym miui? Jeśli jest to wina MIUI to z powrotem z 8 nie będzie żadnego problemu? Bootloader i wszystko odblokowane
Last reply by adamo64, -
- 0 replies
- 563 views
Po ostatniej aktualizacji do Mi 9.6. Nie można odtwarzać muzyki przez gniazdo słuchawek (odtwarza na głośnik), po wyjęciu słuchawek z gniazda pokazuje ikonkę, że jest włączone i cisza. Jak rozwiązać ten problem. Jakieś sugestie.
Last reply by Emeryt, -
- 1 reply
- 705 views
Witam ostatnio mam problem z moim mikrofonem. Mianowicie, gdy nagram coś dyktafonem to jest w miarę ok ale gdy już chce z kimś porozmawiać (przez telefon, discord'a etc.) to mikrofon jest strasznie cicho i praktycznie nic nie słychać...
Last reply by krskrab, -
- 0 replies
- 847 views
Witam wszystkich, Od kilku dni borykam się z problemem samoczynnie włączającego się trybu cichego. Dzieje się tak przy wykonywaniu i odbieraniu połączeń. Wymieniałam ostatnio MiBanda 2 na 3, sprawdzałam w aplikacji, czy jakaś podejrzana funkcja nie jest włączona, ale wszystko wydaje się być w porządku. Ten sam problem ma moja mama, której oddałam starą opaskę. Może przy parowaniu ich został zaktualizowany system i to w nim tkwi problem. Ktoś wie jak się z tym uporać??
Last reply by Krotochwilna, -
- 6 replies
- 3.9k views
Hej, aktualizowałem system, niestety nie zrobiłem kopi zapasowej (chyba, że robi się sama? wątpię...) w wyniku czego zostały usunięte notatki które miałem w aplikacji MIUI. Niestety synchronizacja nie była włączona. Czy jest jakakolwiek metoda żeby je odzyskać? Pozdrawiam, Michał EDIT: z tego co widzę miałem robioną kopię zapasową na google, ale nie wiem czy w przypadku tej apki to cokolwiek zmienia...
Last reply by lupus, -
- 3 replies
- 629 views
Witam serdecznie. Syn zablokował sobie wzorem kilka aplikacji jak również samo wejście w zakładkę ustawienia oraz panel sterowania. Wzoru nie pamięta, nie ustawił powiązania z kontem xiaomi w razie problemów. Jest na to jakiś sposób czy reset całkowity telefonu? Szukałem odpowiedzi na forum ale większość odpowiedzi dotyczy czego innego lub tematy skasowane.
Last reply by AdWolf, -
- 1 follower
- 4 replies
- 714 views
Witam. Mam problem z wyświetlaczem a mianowicie kiedy chcę go odblokować to wyświetlacz wybudza się po kilku sekundach dopiero ( około 5 ) tak samo jak ktoś do mnie dzwoni to przez około 5 sekund dzwonek leci ale jakby był trochę 'szarpany' i dopiero jak się ekran wybudzi to już normalnie gra, tak samo z kończeniem rozmowy jak od ucha odstawie telefon to po kilku sekundach łapie ekran. Widziałem że kiedyś ktoś miał taki problem i trzeba wgrać roma ale w sumie jestem laikiem w tych sprawach i jakby ktoś chciał pomóc albo odesłał mnie na stronę gdzie to jest wytłumaczone to poradzę sobie. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by mikolaj119922, -
- 1 reply
- 511 views
Witam, wczoraj wszedłem w tryb recovery, dalem wipe data oraz chcialem zainstalowac nowy ROM i przy reboocie nie zwróciłem uwagi na to, że nie ma systemu... Aktualnie telefon nie raguje na nic. Nie mogę wejśc w tryb recovery ani w fastboota. Da się coś z tym zrobić?
Last reply by dudek, -
- 1 reply
- 623 views
Ostatnia aktualizacja, którą udało mi się ściągnąć to 8.3.29. Do zbyt udanych chyba nie należała bo po zainstalowaniu sam z siebie telefon się czasem zawiesza, restartuje, nie mogę odinstalować aplikacji (podczas odinstalowywanie wiesza się i restartuje, czasem po ponownym uruchomieniu aplikacja okazuje się być odinstalowana ale to nie reguła). Kiedy sprawdzam dostępne aktualizacje pokazuje że znalazł i mam przycisk "download" ale po kliknięciu dostaje komunikat, że mam najnowszą wersję oprogramowania i pobieranie nie uruchamia się. Co może być powodem tych problemów? Soft czy telefon zaczyna niedomagać? W jaki sposób mogę zainstalować aktualizacje? Z góry dzięki za pomoc…
Last reply by dudek, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witam forumowiczów. Ze względu na wymianę baterii w moim redmi 4 pro, telefon kilka dni leżał bez zasilania. Wymieniłem akumulator, uruchamiam telefon wszystko jest ok. Wpisuję PIN do kart SIM, potem hasło, wszystko wygląda normalnie. Próbuję wykonać telefon, pokazuje się komunikat "sieć niedostępna" karta jest widoczna dla telefonu. Niestety nie mogę sprawdzić, czy drugi slot karty sim nie działa, ponieważ nie mam dostępu do karty nanoSIM. Ciekawą rzeczą jest, że w momencie wyłączenia WiFi, kreski sygnalizujące zasięg sieci komórkowej, pokazują brak sygnału. Kiedy włączę WiFi, sygnał sieci komórkowej pokazuje 2 lub 3 kreski. Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by michal43b, -
- 6 replies
- 3.4k views
Dzisiaj przeinstalowałem system z śmieciowego chińczyka wg turtoriala z tej strony i telefon nie ma zasięgu. "karta sim jest niezarejestrowana" Co robić? Przepraszam za zamieszanie chodzi o telefon córki Xiaomi Redmi 4 (chyba standard 2 GB ramu i dysk 16 GB)
Last reply by SLiM, -
- 12 replies
- 811 views
Witam. Posiadam redmi 4 pro . Wczoraj telefon sie zawiesil probowalem go zrestartowac i od tamtego momentu nie chce juz sie uruchomic. Nie wykrywa mi go jako redmi tak jak wczesniej i nie moge wgrac na nowo softu. O ile dobrze pamietam to mam wgrane globala bo robilem odblokowanie bootloadera. Robilem to jakos 2 lata temu wiec moge mylic fakty... Czy ma ktos jakies sugestie jak na nowo postawic telefon? edit. zapomnialem dodac ze po wlaczaniu telefonu laduje sie android jednak przez czala noc nie skonczyl.
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 484 views
Dzień Dobry Mam problem z telefonem Xiaomi Redmi Note 4. Po aktualizacji systemowej, nie mogę połączyć się z żadnym konputerem za pomocąkabla USB. Podlączam kabel, telefon wydaje dźwięk podlączenia, ekran się podswietla i nic się nie dzieje. Ani się nie ładuję, ani nie wyskakuję możliwość wyboru opcji połączenia. Komputery nie rozpoznają sterownika. Probowałem na kilku komputerach i na kilku róznych kablach USB (w tym na oryginalnym). Probowałem stosować USB driver, jednak nic to nie dało. Ładowanie na normalnej ładowarce działa bez zarzutu. Bardzo proszę o pomoc Z góry dziękuje Pozdrawiam edit: Telefon: Xiaomi Redmi Note 4 Wersja…
Last reply by wajoman, -
- 1 reply
- 728 views
Witam, mam problem z dzisiaj kupionym Xiaomi RedMi 4 Pro. Mianowicie osoby które ze mną rozmawiają w ogóle mnie nie rozumieją z powodu mikrofonu. Tak samo jest przy dyktafonie, muszę głośniki na maksa podkręcić żeby coś było słychać, ale i tak przerywa do tego. Tak, wiem, że jest dużo problemów z mikrofonami, ale ja szukam jednego rozwiązania, dzięki któremu pozbędę się tego problemu, a jednocześnie nie stracę gwarancji :/ Mam MIUI wersję Global 9.5 stabilną i androida 6.0.1.
Last reply by Alchemix, -
- 3 replies
- 819 views
Cześć, kupiłam redmi 4 pro jako nowy, w kraju, teraz jest już po gwarancji, używam go ponad dwa lata. Problemów jest z nim kilka. Pierwszy jest taki, że okropnie ciągnie dane na wi fi, nawet w momencie gdy go nie używam, komputer zaczyna się zawieszać kiedy mój telefon jest w pobliżu. Przy drugim telefonie z włączonym wifi tego nie ma.. Można coś z tym zrobić? Czy to wina sieci? Jak przełączę na dane to jest spokój, ale nie po to mam to wi fi :). Automatyczne aktualizacje mam wyłączone. Nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić, bo to raczej nie jest normalne. Druga rzecz to nadwrażliwy mikrofon. Nie da się nagrać filmiku, bo przy odtwarzaniu pierwszą sekundę słychać i dal…
Last reply by Vergiliusz, -
- 2 replies
- 704 views
Nie mogę się połączyć z radiem fordowskim Redmi Note 4 wer. Android 7.0 NRD90M MIU Global 9.5 stabilna 9.5.9.0 w czym tkwi problem?
Last reply by marcines73, -
- 0 replies
- 493 views
Mam mały problem z słuchawkami Prestigio PBHS1 podczas prowadzenia rozmowy słuchawki rozłączają się same od siebie po mniej więcej minucie i podłączają ponownie tak kilka razy , podczas słuchania muzyki działają poprawnie oraz głośniki BT działa poprawnie . Dzieje się tak często jak działa moduł Wi-FI i BT na raz czasami też na samym BT
Last reply by Mocny4N, -
- 2 replies
- 855 views
Cześć, piszę do Was o radę. Mam Redmi Note 4 i do wczoraj internet mobilny dzałał bez zastrzeżeń. Jednakże dzisiaj przestał działać. Na wifi wszystko śmiga. Czy możliwe, że mój pakiet danych już się skończył? czy PLAY mógł zablokować mi konto? Prosiłbym o radę co mam zrobić? Nie znam się zupełnie na Xiaomi i nie wiem czemu nagle internet mobilny przestał działać. Dodam, że restart urządzenia nic nie pomagają. Ustawienia APN wydają się dobre, ponieważ, przez ostatnie miesiąc e wszystko śmigało idealnie Pozdrawiam.
Last reply by Bambek1, -
- 8 replies
- 1.2k views
Panowie problem zaczął się jak próbowałem odebrać połączenie. Przesuwałem zieloną słuchawkę ale połączenie nie było odbierane tylko napis "trwa odbieranie połączenia". Nie mogłem też oddzwonić bo ekran robił się czarny w momencie próby wybrania numeru. Zrobiłem "uruchom ponownie" telefon odpalał się około 3-4 minut jakby po instalacji jakiejś aktualizacji. Jak się w końcu odpalił wyświetlił się komunikat "System nie został uruchomiony" i do wyboru miałem "OK" lub "Czekaj". Niestety aparat na żadną opcję nie reagował. Nacisnąłem znowu przycisk włączenia na kilka sekund aby zrestartować ponownie, pojawił się ten czarny ekran z 4 ikonkami do wyboru. Tapnąłem w uruc…
Last reply by tewux, -
- 4 replies
- 2.3k views
Po ostatnim update do MIUI 9.5.1 Global dzieje się dziwna rzecz w moim Xiaomi Redmi 4 Pro - każdy telefon przychodzący do mnie, który nie jest odebrany pojawia się z oznaczeniem "Rejestr blokowanych połączeń", nie mogę prosto oddzwonić na rzeczony numer.Zauważyłem że update do nowej wersji MIUI, włączył domyślnie opcję rejestru blokowanych połączeń - po zauważeniu tego wyłączyłem ją.Mimo wszystko - dalej numery "wpadają" z dziwnym oznaczeniem blokady na listę połączeń - widać to na screenie.
Last reply by samuels,