Modyfikacje systemowe
4 topics in this forum
-
Wczoraj przetestowałem MIUI.AM i jestem pod wrażeniem zwinności i prędkości romu. Zbudowany on został na bazie Globalu Dev. Główna wizualna różnica to powiadomienia - głębsze opcje i rozwijane komunikaty) z delikatnie innym tłumaczeniem (np w aparacie) niż w Xiaomi.eu. Jedna apka (od roamingu) więcej i jeśli już jesteśmy przy apkach to te działające w tle otwierają się natychmiastowo(!) - jakieś 3x szybciej niż na standardowym xiaomi.eu / MIUI Polska szczególnie dotyczy to apek facebookowych czy też Kodi. Bateria? Schodzi o około połowę wolniej! Polecam! Screeny niepotrzebne bo większość wygląda tak samo. Bezproblemowo wszedł mi dirty flash czyli wgranie romu bez czyszcze…
Last reply by baxi21, -
-
- 2 replies
- 2.7k views
Spoiler Jest to zbiór różnych wersji alternatywnych systemów dla MI5S Plus. Będę podawał romy dla tego telefonu i kerneli zainspirowany majdan12 TWRP Gapps http://opengapps.org/ Android Nougat Spoiler 1.Nexus Experience Rom 11 2.Resurrection Remix 3.Mokee 7.1 4.LEGEND ROM V19.0 5.AOSiP ROM V6.3 6.LineageOS 14.1 7.AospExtended v4.6 8.Carbon Rom ROM V5.1 9.Paranoid Android 7.3.1 10.Tesla ROM V4.4 11.Atomic-OS ROM V1.5 12.CypherOS ROM V4.1.2 13.Dirty Unicorns 11.6 14.Sud…
Last reply by _mARk_, -
- 2 replies
- 1.3k views
Z racji cotygodniowych aktualizacji MIUI9 w wersji dev (MIUI POlska / Xiaomi.eu) i wiążącą się z tym koniecznością częstego grzebania w bebechach systemu w celu usunięcia zbędnych dla mnie aplikacji, które notabene wysysają baterię sporządziłem plik, który szybko i za jednym zamachem pozbędzie się aplikacji systemowych z rozwojowej wersji MIUI9. Przed zabawą należy zrobić kopię bezpieczeństwa w TWRP. Tak, odblokowany bootloader i wgrane customowe recovery (TWRP) wymagane. Wszystkie paczki Zip wgrywamy przez opcję Instaluj. Dobrze by po każdej instalacji wyczyścić Cache i Dalvik by nie było problemów. Po tej operacji system jednorazowo wstaje trochę dłużej niż zwykle.…
Last reply by pavlikdc, -
- 14 replies
- 2.8k views
Używa ktoś? Jakieś opinie? Na poprzednim telefonie korzystałem z Cyanogenmod i byłem zadowolony. Jak znajdę trochę czasu to pewnie wypróbuję.
Last reply by quev,