Problemy techniczne
96 topics in this forum
-
- 1 follower
- 20 replies
- 10.8k views
Witam po odblokowaniu bootloadera długo się męczyłem z recovery, koniec końców metoda FLASHER TOOLKIT MI MAX z en.miui pomogła, jednak po odpaleniu twrp wyświetliło się mount decrypt data i trzeba wpisać hasło, ktoś coś wie o co chodzi ??
Last reply by ARC, -
- 1 follower
- 67 replies
- 8.3k views
Witam! Ucegliłem troszeczkę swojego MiMax'a i znajomy ma mi podrzucić dziś lub jutro kabel EDL. Czy ten tryb jeszcze działa? Pewien serwis odpisał mi, że podobno ten tryb jest nieaktywny od jakiegoś czasu... Chciał bym zweryfikować jego informacje... Poza tym czy tryb EDL mi pomoże jeśli przez przypadek rozładowałem telefon do zera, ale podłączyłem do power banku i prawdopodobnie się naładował, ponieważ udało mi się go włączyć do trybu fastboot ale MiFlash się wysypał i Windows automatycznie go zamknął podczas flashowania...
Last reply by miugi2, -
- 22 replies
- 7.6k views
Witam! Mam problem z moim MiMax... Bardzo cicho słyszę rozmówcę zarówno na "słuchawce" i trybie głośnomówiącym... Xiaomi EU 8 7.5.4
Last reply by wajs, -
- 1 follower
- 35 replies
- 6.4k views
Mam taki problem ze kiedys dostalem od chinczykow pozwolenie na odblokowanie bootloadera no i to zrobilem teraz wymieniono mi caly telefon na gwarancji i chce odblokowac bootloadera lecz wyskakuje mi " Sorry, your application has been rejected. The more active your Mi Account is, the more likely your application will get approved. "
Last reply by Promils, -
- 0 replies
- 6.1k views
Witam, po upadku z około 30-40cm telefon gdy jest podpięty do ładowania zapala się do napisu "MIUI" i po ok 5sekundach reset, bez napięcia ani drgnie. Sprawdziłem czy aby kostka z baterii nie wypadła lecz jest na miejscu, bateria była wymieniana jakoś 4mc temu razem z konektorem (może on dostał po d*pie). Da radę jakoś zgrać dane przez fastboota itd? TRWP tam nie ma, nawet debugowanie jest wyłączone. Co mogło paść? baterie i płytę raczej bym odrzucił, czy to możliwe aby konektor znów się wyłożył?
Last reply by setro, -
- 2 followers
- 32 replies
- 5.4k views
Od tygodnia jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Mi Max i niestety, zauważyłem, że telefon się lekko wygiął. Miał ktoś podobną sytuację? Czym to może być spowodowane? Czy zwykłe noszenie w kieszeni tak dużego telefonu może mieć wpływ na takie wygięcie? Czy jest to po prostu wada fabryczna tego telefonu? O telefon dbam jak o dziecko, zwłaszcza, że mam go tylko tydzień, a wygięty pozostanie. :/
Last reply by majdan12, -
- 7 replies
- 3.7k views
Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem Mi Maxa 3/32. Nie mam odblokowanego bootloadera. Wszystko działa ok oprócz poziomu głośności poprzez słuchawki. Jest cicho mimo ustawienia maxa. Czy jest jakaś możliwość poprawienia takiej sytuacji ?
Last reply by robaczek, -
- 31 replies
- 3.7k views
witam Od wczoraj jestem posiadaczem xiaomi mi max 32 - przesiadka z huawei mate 7 fabrycznie czyli zapewne przez sprzedawce zainstalowany został soft miui global 7.3.11.0 0MBCCNDC niestety jest to jakiś skopany soft - nie dziła aplikacja wiadmosci,brak mozliwosci wyboru jakie kontakty maja być wyswietlane ani mozliwosci importu. Spolszczenie to jaks porażka dlatego chciałem wgrac wersje ManhIT_hydrogen_global_images_SpaceX_6.6.16_v8_20160618.0000.23_6.0_Locked dedykowana do mi maxa po przez MIflash 2016 Rom SpaceX MIUI 8 ale niestety napotykam na błąd tak jak na załączony zdjęciu zaznaczać 1 i 2 opcje od lewej na dole - nic to nie zmie…
Last reply by Grothgar, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2.5k views
Witam przed chwilą zauważyłem że lewy głośnik gra ciszej też tak macie? Miui Polska 6.12.8. prawy daje czadu a ten lewy dużo ciszej dajcie znać
- 1 follower
- 6 replies
- 2.4k views
Na wstępie prośba do Admina o nie kasowanie postu - szukałem info na temat Helium ale nie znalazłem nic konkretnego. A teraz do rzeczy : Redmi Note 5. Info o telefonie w załączonym screenie. Potrzebuję przed zmianą z MIUI 9 na MIUI 10 zrobić kopię konkretnie jednej appki wraz z jej danymi. Do tej pory (na Samsungu) korzystałem z aplikacji Helium którą mogłem sobie skopiować na dysk Google aplikacje które chciałem razem z danymi (postępy w danej grze itp). Niestety na Xiaomi Redmi Note 5 aplikacja nie chce się za żadne skarby autoryzować na komputerze stacjonarnym (wymóg konieczny) pomimo włączenia debugowania USB które musi aktywne. W związku z tym zwracam się z zapytani…
Last reply by olutus, -
EDL nie działa 1 2
by Searned- 41 replies
- 2.4k views
Hej, chcę zrobić flash Rom, ale nie mogę wejść w tryb EDL na xiaomi mi max... Próbowałem wszystkiego, wszystkich możliwych sposobów ale nie działa. Po zrobieniu wszystkich kroków w instrukcji zamiast przejść tryb w EDL telefon się po prostu restartuje i mam dalej bootloopa... Co robić?
- 1 follower
- 13 replies
- 2.3k views
Witam, kupiłam dzisiaj Mi max'a i nie potrafię go zaktualizować, po ściągnięciu przez update podczas instalowania telefon sie wyłącza i włącza sie z nie zainstalowana aktualizacja. Update *zip tez nie daje rady. Czy moglby mi ktos pomoc? Ps. Jestem blondynka, takze prosze o jasne i logiczne wytłumaczenie co mam zrobić by zaktualizować telefon
Last reply by Nezumi, -
- 3 replies
- 2.1k views
Telefon kupiłem w marcu 2017, wieczorem podłączyłem telefon do ładowania, a rano był już taki jak na zdjęciach. Czy sklep w którym kupowałem telefon przyjmie to na gwarancję jeżeli szybka jest pęknięta z mojej winy? Dodam że przyciski od włączania i od regulacji głośności nie dają się wcisnąć.
- 1 follower
- 2 replies
- 2k views
Odkopalem ostatnio starego Mi Maxa z szuflady. Nie był w ogóle używany od roku ze względu na uszkodzony ekran. Teraz wpadłem na pomysł by ten ekran zakupić i wymienić. Ale bateria (lub układ ładowania) chyba szlag trafił. Na chwilę po podpieciu do ładowania zaswiecila się czerwona dioda, jak gdyby zwyczajnie ladowalo, lecz po chwili zgasla i telefon zdechł. Prawdopodobnie napięcie w baterii przez ten rok spadło do 0,0, nie stawiała oporu i coś przypaliłem przy podpieciu. Nie włącza się, nie ładuje się (ładowarka zimna). Pytam bo może ktoś kiedyś był w takiej sytuacji i jakoś postawił na nogi telefon po długim czasie leżakowania.
Last reply by JamCiTo, -
- 9 replies
- 2k views
Witajcie Mam problem coś nie mogę zmusić mojego telefonu do odtwarzania radia internetowego w tle, po uśpieniu telefonu po jakimś czasie regularnie radio mi przestaje działać bo nie ściąga danych przez sieć. Włączam telefon po chwili się buforuje strumień od nowa i znowu gra do ponownego uśpienia w tle zdaje się. szlag mnie już trafia. Dodam, że aplikacja nie wyłącza sie w tle, cały czas działa ale nie ciągnie danych z netu. Założenie kłódki w taska managerze też nie pomaga. System MIUI polska wersja rozwojowa Radio TuneIn Pro Mam ustawione opcje: - wyłączone wszelkie optymalizacje baterii - wyłączone opcje programistyczne do …
- 4 replies
- 2k views
Cześć . Jestem aktualnie na urlopie. Mam hasło i nazwę sieci . Wszystko ok bo hasło na pewno dobre . Jakość sygnału doskonała. I jeśli łącze się z siecią to mam tylko uwierzytelnianie adresu IP. I koniec nie łączy się. Widzę że to TP-Link . No i taki failure. Próbowałam przez wifi analyzer. Proszę o pomoc . Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Last reply by cecylia, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2k views
Witam serdecznie! Wymieniłem rozbity ekran w moim Mi Maxie. Nowy pochodzi z AliExpress. Jednakże po instalacji okazało się że są z nim duże problemy: 1) Dotyk 'kończy się' około 1-2 cm nad dołem ekranu, przez co nie ma możliwości nic tam 'kliknąć' (za wyjątkiem użycia myszki pod USB), jak i nie działają przyciski nawigacyjne. To go całkiem dyskwalifikuje z użycia - obecnie ratuje mnie jedynie Quick Ball. Proszę spojrzeć na załączony screenshot. 2) Czasem 'kliknięcie' działa wielokrotnie, przez co pisząc wiadomości tekstowe niektóre literki wybrane zostają wielokrotnie z rzędu. Telefon działa pod systemem zainstalowanym jeszcze przez chińczyków, zaktual…
Last reply by Zexon72, -
- 15 replies
- 1.7k views
Witam wgrywam właśnie miui polska do swojego mi maxa, jednak po wgraniu twrp przez fastboot adb i odłączeniu telefonu od usb twrp nie pojawia się. Więc włączam go jeszce raz poprzez power+ volume up i po jakiś 10 sekundach pojawia się logo twrp na kilka sekund i znika i nic nie mogę zrobić. Jakieś wskazówki jak to naprawić ?
- 6 replies
- 1.7k views
Witam. Jestem konkretnie zielony jeżeli chodzi o jakiekolwiek zmiany w telefonach i nie znam się na tym kompletnie. Jakiś czas temu kupiłem Xiaomi Mi Max 6,44 inch 3GB RAM/32GB ROM Snapdragon 650 Hexa Core. Po tym jak telefon doszedł i :otrzymałem zgodę od chińczyka" wziąłem się za odblokowywanie bootloadera. Postępowałem wg. instrukcji, które znajdują się pod tym postem jednak nadal wystąpił problem. Próbowałem zmieniać VPN wg. tego poranika http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=259525&page=5#pid4901122 jednak nadal są problemy. Czy jest ktoś w stanie wyjaśnić mi krok po kroku co mam zrobić i jak mogę doprowadzić do tego, aby telefon miał…
Last reply by Migoku, -
- 5 replies
- 1.6k views
Po aktualizacji do mini 8 nie dziala tethering (hotspot) laczy Z laptopem ale nie moge otworzyc stron etc?? Moj tel to Xiaomi Max 32gb international version so 650 3gb. pzdr G
Last reply by mrosi, -
- 2 followers
- 9 replies
- 1.5k views
Witam. Panowie, proszę o szybką poradę. Kupiłem telefon, przy konfigurowaniu blokady z palca trzeba było jeszcze podać kod. Podałem, pamiętam jaki. Teraz wyłaczyłem tel, ponownie włączyłem i kod nie działa. telefon zablokowany na pół godziny Kombinacja vol+ i power pokazuje mi telefon z odłączonym usb a kombinajca vol- power flashboot nei mogę wejsc do tego ukrytego menu (nie pamiętam jak się nazwya) jak go zresetować lub odblokować? proszę o szybką pomoc! przepraszam ze wstawiłem temat w nieodpowiednim dziale (teraz powinno być git)
Last reply by Acid, -
- 21 replies
- 1.5k views
Witam, jako że Mi Max ma baterie 4850 mAh sądziłem że wytrzyma chociaż dzień jednak w moim przypadku tak nie jest .. Czytałem że niektórym osobom potrafi trzymać nawet dwa dni na ciągłym użytkowaniu, u mnie jest to niemożliwe. Nawet na włączonym trybie oszczędzania telefon maxymalnie trzyma 19 godzin ... Może są jeszcze jakieś ustawienia które pomogą w dłuższym działaniu na jednym ładowaniu ?
- 9 replies
- 1.5k views
Witam! Nie mogę przegrać na kartę sd 128 gb plików większych niż 4 gb. Pisze ze nie osługuje formatu mkv ani avi? Dziwne bo tą kartę miałem wcześniej w xperii z3 i działała.
- 1 follower
- 4 replies
- 1.5k views
Witam, Posiadam Mi Maxa 32GB, który nie powiem, bo troszkę już przeżył. Telefon od jakiegoś czasu bardzo wolno mi się ładuje. Do tego, przy niskim poziomie baterii potrafił się resetować (czasem już przy 30%). Zdarzały się resety przy podłączaniu do ładowarki. Niestety, ostatnio rozładował mi się do zera i wyłączył, a następnie nie chciał się uruchomić podpięty do ładowarki (jedynie mrugała czerwona dioda chwilę po podłączeniu). Pogrzebałem po forach i dowiedziałem się, że to objaw głębokiego rozładowania baterii; ładowałem go kolejne 2 dni, a następnie trzymając przycisk POWER wkładałem i wyjmowałem wtyk ładowarki, aż się wybudził i spokojnie ładował. Nawet jeż…
Last reply by juhas, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Witam, telefon ma około dwóch lat, często używany był jako hotspot od około pół roku bardzo szybko rozładowuje się w nim bateria(około 10% w 10 min przy mocnym podświetleniu ekranu,) przy stanie poniżej 50% telefon wyłącza się i trzeba go ponownie włączyć. Przy stanie baterii około 40% i niżej bez podłączenia do ładowarki telefon startuje pojawia się ekran miui i po kilku sekundach się wyłącza, jeśli jest podłączony do ładowarki nie zauważyłem restartów. Wersja MIUI Global 9.6.2.0 (NBDMIFD) /stabilna Co może być powodem restartów? Czy wystarczy wymiana baterii? Jeśli ktoś wymieniał baterię to podrzućcie link do jakiejś solidnej
Last reply by Bar.Tek,