Problemy techniczne
96 topics in this forum
-
- 0 replies
- 828 views
Witam, Mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale Wczoraj wymieniłam cały 'moduł' z gniazdem ładowania wg tutorialu z youtube, wszystko poszło gładko. (Wymieniałam już kiedyś wyświetlacz w Redmi Note 2 i też było OK.) Po wymianie wykonywałam i odbierałam połączenia, pisałam i odbierałam sms, korzystałam z transferu danych cały wczorajszy wieczór, telefon naładował się do pełna. Dziś rano przy próbie zadzwonienia nie było sygnału pomimo, że telefon pokazywał 'Play LTE' a zanim zakończyłam połączenie w tym samym miejscu pokazało się 'Brak usługi' zamiennie z "Tylko poł. alarmowe" i tak zostało do tej pory. Wkładałam inną kartę SIM, przekładałam moją do dr…
Last reply by shoeshine, -
-
- 2 replies
- 801 views
Jestem szczęśliwym posiadaczem Mi Max.Niestety nie mogę orzystać z 2 kart SIM nie wiem co może być tego przyczyną? Jedna karta jest na abonament a druga karta jest kartą do internetu. Dzisiaj zmieniłem kartę abonamentową na "nano" wszystko ze strony operatora jest OK karta odblokowana niestety po włożeniu do tacki cały czas jest prośba o pin lub PUK wbijam jedno i drugie i nic. Ktoś poradzi co zrobić?!
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 873 views
Witam, Pojawiła się nowa aktualizacja do MiMaxa. Pobrałem ją ale podczas instalacji pojawił się ekran z menu, którego wcześniej nie było. Jedną z opcji było "wipe data" a drugą "reboot". Czy jeżeli wybiorę opcję "wipe data" to dane z telefonu zostaną usunięte? Jeżeli wybieram opcję reboot to aktualizacja jest nieudana i pojawia się aktualizacja wcześniejsza, która zajmuje 1.4 GB zamiast obecnej 75MB. Nie chcę usuwać wszystkiego bo mam za dużo rzeczy na telefonie.
Last reply by sent1nel, -
- 31 replies
- 3.6k views
witam Od wczoraj jestem posiadaczem xiaomi mi max 32 - przesiadka z huawei mate 7 fabrycznie czyli zapewne przez sprzedawce zainstalowany został soft miui global 7.3.11.0 0MBCCNDC niestety jest to jakiś skopany soft - nie dziła aplikacja wiadmosci,brak mozliwosci wyboru jakie kontakty maja być wyswietlane ani mozliwosci importu. Spolszczenie to jaks porażka dlatego chciałem wgrac wersje ManhIT_hydrogen_global_images_SpaceX_6.6.16_v8_20160618.0000.23_6.0_Locked dedykowana do mi maxa po przez MIflash 2016 Rom SpaceX MIUI 8 ale niestety napotykam na błąd tak jak na załączony zdjęciu zaznaczać 1 i 2 opcje od lewej na dole - nic to nie zmie…
Last reply by Grothgar, -
- 1 reply
- 1.1k views
Do usunięcia
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.4k views
Witam, Posiadam Mi Maxa 32GB, który nie powiem, bo troszkę już przeżył. Telefon od jakiegoś czasu bardzo wolno mi się ładuje. Do tego, przy niskim poziomie baterii potrafił się resetować (czasem już przy 30%). Zdarzały się resety przy podłączaniu do ładowarki. Niestety, ostatnio rozładował mi się do zera i wyłączył, a następnie nie chciał się uruchomić podpięty do ładowarki (jedynie mrugała czerwona dioda chwilę po podłączeniu). Pogrzebałem po forach i dowiedziałem się, że to objaw głębokiego rozładowania baterii; ładowałem go kolejne 2 dni, a następnie trzymając przycisk POWER wkładałem i wyjmowałem wtyk ładowarki, aż się wybudził i spokojnie ładował. Nawet jeż…
Last reply by juhas, -
- 4 replies
- 738 views
Hej Mam odblokowanego bootloadera i z globalnego romu wgrałem na początku miui polska, następnie przeszedłem na wersję stabilną 8.2. Teraz próbuje znów przejść na którąś wersję ale za każdym razem przy wyskakuje mi komunikat zip file is currupt! Nie mogę ponownie wgrać żadnego romu miui ani globalnego ani miuipolska. Ktoś coś może wie na ten temat ?
- 2 replies
- 794 views
Cześć Niedawno kupiłem Mi Maxa. Miał rom Global, jakiś 6.7.7. Wrzuciłem najnowszy dostępny 6.10.27. Ani w jednym ani w drugim nie mogę ustawić 4G. Z palca wprowadziłem nowy APN Nazwa: PlusAPN: plusTyp uwierzytelniania: PAPTyp APN: default lub internet I nadal tylko 3G. W poprzednim telefonie na tej karcie było 4G. Na identycznym APN w Mi4, tylko na innej karcie 4G hula aż miło. Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?
Last reply by mcdriven, -
- 10 replies
- 873 views
Jako iż kilka osób pytało mnie czy rozwiązałem problem z brakiem 60 klatek i rozdzielczości HD w aplikacji YOUTUBE postanowiłem założyć nowy wątek i opisać zarówno problem jak i jego częściowe rozwiązanie. Przyczyną jak mi się wydaje jest nierozpoznawanie przez YOUTUBE nazwy telefonu, która znajduje się w pliku build.prop. Plik ten można łatwo edytować (wymagany root) poprzez aplikację "BUILD PROP TWEAKER". Po uruchomieniu szukamy pozycji "ro.product.model", domyślnie zapisana w nim wartość to "mi max", aby zmusić YOUTUBE do poprawnego działania zmieniłem tą wartość na nazwę telefonu jak mi się wydaje najbardziej zbliżonego podzespołami czyli "redmi note 3". Po zapisaniu …
Last reply by AfgFire, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.1k views
Witam, dzisiaj kiedy chcialem wejść w kalendarz zauważyłem, że zniknęły 3 ikonki do ww. aplikacji, restart nie pomógł, niby mała rzecz ale irytuje, jak to naprawić? Wysłane z mojego MI MAX
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam. Mam problem z powiadomieniami push z takich aplikacji jak Moje ING czy OLX, w poprzedniej wersji MIUI takie powiadomienia otrzymywałem , w tej wersji niestety ich nie mam Aplikacje mam na stale ustawione w tle (kłódka) oraz w opcjach aplikacji - powiadomienia , ustawione wszystkie przyciski , dioda powiadomień , priorytety, wibracja, dźwięk, powiadomienia ekranu blokady, pływające powiadomienia , ikona na pasku statusu i pokazuj powiadomienia
Last reply by posek, -
- 5 replies
- 582 views
Wiec chcialem wgrac w moim telefonie miui polska doszedlem do instalacji romu i co i nie mam romu na pamieci telefonu podlaczonej karty pamieci tez nie czyta jest jakis sposob zeby przez recovery wgrac plik z romem na pamiec telefonu ?
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 968 views
Cześć wszystkim. Mam Panowie/Panie problem. Kupiłem dzisiaj nowego mi max i nie mogę się połączyć z internetem. Mój transfer danych nie działa. Przekładałem kartę sim do innego telefonu i internet działa bardzo dobrze. Może miasto powiedzieć co może być tego przyczyną albo najlepiej jak zrobić by Internet działał. Pozdrawiam dobrej nocy
- 0 replies
- 605 views
Wcześniej tapety wymieniały się często i bez przeszkód. Wiem że trzeba mieć nakładkę motywu zgodnego ze zmianą ekranu blokady. Ale teraz przestało działać. Mam dwie tapety na ekranie i w kółko one. Proszę o rozpoznanie. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Last reply by out-of-brain, -
- 0 replies
- 770 views
Tak jak w temacie ciągle żonie odświeża. Każda aplikacje. Czy Facebook czy chrome. Czy ona coś ustawiła czy może telefon się kończy. Soft najnowszy. Bardzo Was proszę o pomoc telefon ma 8 miesięcy.
Last reply by Grzechooo, -
- 7 replies
- 3.5k views
Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem Mi Maxa 3/32. Nie mam odblokowanego bootloadera. Wszystko działa ok oprócz poziomu głośności poprzez słuchawki. Jest cicho mimo ustawienia maxa. Czy jest jakaś możliwość poprawienia takiej sytuacji ?
Last reply by robaczek, -
- 3 replies
- 786 views
Podłączyłem do mojego Mi Max'a słuchawki z mikrofonem na pałąku. O ile słyszalność "mnie" jest aż za dobra o tyle ja bardzo cicho słyszę rozmówcę (oczywiście głośność ustawiona na max). Czy jest jakiś myk do zrobinia w systemie, czy to wina telefonu/słuchawek (Sennheiser PC 230)?
Last reply by majdan12, -
- 9 replies
- 1.9k views
Witajcie Mam problem coś nie mogę zmusić mojego telefonu do odtwarzania radia internetowego w tle, po uśpieniu telefonu po jakimś czasie regularnie radio mi przestaje działać bo nie ściąga danych przez sieć. Włączam telefon po chwili się buforuje strumień od nowa i znowu gra do ponownego uśpienia w tle zdaje się. szlag mnie już trafia. Dodam, że aplikacja nie wyłącza sie w tle, cały czas działa ale nie ciągnie danych z netu. Założenie kłódki w taska managerze też nie pomaga. System MIUI polska wersja rozwojowa Radio TuneIn Pro Mam ustawione opcje: - wyłączone wszelkie optymalizacje baterii - wyłączone opcje programistyczne do …
- 3 replies
- 805 views
Moj problem wyglada tak ze telefon upadl z 10-20 cm jest w gumowym etui oczywiscie jak upadl to zobaczylem czy nie pekl ekran zrobilem uff i ucieszony odlozylem. Problem zobaczylem jak dostalem jakies powiadomienie i probowalem odblokowac telefon oczywiscie bezskutecznie, zrobilem restart wlazlem w recovery nigdzie nie dziala dotyk telefon z zewnatrz nie wyglada na zepsuty zadnej ryski jest jakas nadzieja?
Last reply by infy1995, -
EDL nie działa 1 2
by Searned- 41 replies
- 2.2k views
Hej, chcę zrobić flash Rom, ale nie mogę wejść w tryb EDL na xiaomi mi max... Próbowałem wszystkiego, wszystkich możliwych sposobów ale nie działa. Po zrobieniu wszystkich kroków w instrukcji zamiast przejść tryb w EDL telefon się po prostu restartuje i mam dalej bootloopa... Co robić?
- 6 replies
- 857 views
Google Launcher jest szybki, ale... mam też Redmi Note 3 i działa na Redmi dużo, dużo szybciej:( śmiga po prostu ehh Telefon- Mi Max 32gb aneksja wyznaczona na grudzień:) no to szukam czegoś innego:) Jak wezmę ten z 4gb ramu to mu się znacznie szybkość polepszy? czy brać Mi Mix?
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 749 views
Witam, mam problemy z łapaniem sygnału GPS. Po aktualizacji telefon bardzo długo szuka sygnału. Mam Maxa global. Próbowałem z różnymi aplikacjami i nic. Ustawienia w dobie też sprawdzałem.
Last reply by PAYONG, -
- 1 follower
- 4 replies
- 653 views
Od pewnego czasu zauważyłem problemy z działaniem aplikacji działających w tle. Jak to wygląda? Otóż, np. jeśli korzystam z aplikacji Yanosik to jest OK, ale jeśli tylko przejdę do innego programu to nie działa w tle - objawia się to tak jakby nie było połączenia z GPS lub nie działałaby transmisja danych ?? Miał ktoś tak ??
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 1k views
Witam, Kilka dni temu wgrywałem od nowa system (zainstalowałem aplikację spoza sklepu play, która niestety nie działała pod Nougatem i system się wieszał). Po prostu wróciłem do kopii zrobionej w TWRP chwilę wcześniej. Po włączeniu telefonu zauważyłem, że bardzo się grzeje i bateria schodzi dużo szybciej, również ładowanie zaczęło zabierać dużo więcej czasu mimo QuickCharge. Wszedłem w statystyki użycia baterii i okazało się, że procesy System Android i Android zużywają łącznie około 40% łącznego zużycia - mimo tego, iż telefon był normalnie używany (serwisy społecznościowe, okazjonalnie jakaś gierka). Miał ktoś podobny problem?
- 1 follower
- 7 replies
- 927 views
Hej. Jak to jest że CPU-Z pokazuje tylko 4 rdzenie procesora które działają , a pozostałe są zastosowane ?? Nie powinny działać wszystkie. Włączam gry i szybko przechodziłem do cpuz i nadal tylko 4 Czy to normalne ?
Last reply by Bar.Tek,