Problemy techniczne
59 topics in this forum
-
- 8 replies
- 2.3k views
cześć, próbuję zainstalować polski ROM na Mi4S i utknąłem z TWRP /: próbowałem różnych instrukcji i sposobów, ale głównie z https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/. problem polega na tym, że pomimo komunikatów że image TWRP został prawidłowo skopiowany - nie działa. po restarcie do recovery cały czas jest defaultowy ekran xiaomi. jedyny sposób jaki znalazłem, to bezpośredni boot z image przez fastboot boot recovery.img . faktycznie wstaje to TWRP ale... tu pojawia się kolejny problem - nie działa swipe! żeby co kolwiek zrobić jest 'swipe to ...' ale nie ma samego przycisku swipe i nie ma jak tego wykonać. ale w całej reszcie interfejsu dotyk działa, więc …
Last reply by don_kamillo, -
-
- 0 replies
- 536 views
Panowie, problem jest taki, że mam soft MIUI by xiaomi.eu 7.2 (stabilna) 7.2.5.0 (LAJCNDA). Gdy zaktualizuje system do nowszej wersji na mój telefon "paruje" się z jakimś obcym kontem xiaomi. Oczywiście nie da sie zalogować i używać telefonu. W tej chwili jest tak, że: - Na wersji 7 MIUI mogę uruchomić goły system bez (karty sim i wifi) i wgrać backup z poziomu MIUI, wtedy moje konto xiaomi jest zassane i jest ok. - Na wersji 8 MIUI nie da się uruchomić telefonu bez internetu. Gdy uruchomię sieć, system znowu "paruje" mój telefon z innym kontem xiaomi. Jakiś pomysł na aktualizacje softu w moim telefonie? EDIT: Problem roz…
Last reply by ronnie, -
- 1 follower
- 4 replies
- 791 views
Szukam odpowiedzi na moje pytanie -dlaczego nie mogę przenieść na kartę SD żadnych plików z pamięci wewnętrznej , próbowałem za pomocą Solid Explorera,Root Explorera .Karta jest ok bo telefon widzi ją, czytałem o nadawaniu praw roota ale sprawdzałem w SuperSu -zostały przyznane obu managerom, w Solid Explorer funkacja montuj r/w zaznaczona .Telefon to Xiaomi Mi4S 3/64 GB 5.1.1 LMY47V 7.3.2.0 (LAJCNDD) .
Last reply by don_kamillo, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.2k views
Mam do Was pytanie , jak działa wam LTE na dwóch kartach, otóz od paru dni mam mały kłopot z jednym slotem -w pierwszym jest karta T-Mobile w drugim PLAY. Od początku nie było żadnych problemów , na którą kartę bym nie przełączył pyk i było LTE teraz od dwóch-trzech dni 4G w tych samych miejscach mam tylko na PLAY na T-Mob mam tylko H+. Sprawdzałem w Ustawieniach-Sieci komórkowe i SIM-T Mobile(karta problemowej sieci)-Preferowany typ sieci-jest Preferowane sieci LTE(4G) a pracuje na H+ zasięg pokazuje mi MAX Dzisiaj z kolei kolega który posiada Sony pokazywał mi u siebie też w PLAY że przy niepełnym zasięgu trzyma mu 4G a na moim MI4S leżącym obok nawet na karcie PL…
Last reply by QMiui, -
- 0 replies
- 451 views
Właśnie nabyłem biały mi 4s. I teraz pytanie czy muszę wgrywać ROM ze stromy MIUI Polska? Bo wydaje mi się że teoretycznie już jest wgramy ale pewności nie mam. Wersja MIUI: MIUI by xiaomi.eu 7.2 (stabilna) 7.2.5.0 (LAJCNDA) Wychodzi CHYBA na to że mam stabilną wersję PL al romy 6.14 np sa rozwojowe. Moje pytanie pojawiło sie gdyż mam jeszcze MI4W oba telefony przy pełnej baterii na 100% położyłem obok siebie bez karty z połączeniem tylko do wifi. W starym mi4w jest 74% bateri a w MI4s już tylko 51% a ma wiekszą baterie!!!! Pytanie: czy jest mi to potrzebne czy wszystko gra?? Pytanie nr2: przy przenoszeniu danych ze starego MI4w na MI4S wciąż po 4 …
Last reply by ivanbohun, -
- 3 replies
- 430 views
Witam, Dlaczego wyświetla tylko 8 gb dostępnej pamięci węwnetrznej??? Ma być przecież 64 gb (ok 49 po odjęciu). Podłaczyłem do kompa spróbowałem zgrać na próbe 10 giga i wywalł komunikat że nie ma więcej miejsca. Telefon kupiony przedwczoraj od znanego polskiego sprzedawcy z zainstalowanym polskim MIUI (specjalnie dopłaciłem za instalację MIUI) MIUI 8 by xiaomi.eu 6.6.30 (rozwojowa) W informacjach o telefonie Pamięć wewn. pamięć wewn. 460 mb (zapchałem te 8 gg do końca) Razem 64 GB Błąd systemu, odsyłać telefon?
Last reply by tomek0768, -
- 2 followers
- 6 replies
- 648 views
Witam wszystkich forumowiczów i zwracam się z prośbą o pomoc. Od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi4S z Miui by xiaomi.eu 7.3(stable) 7.3.2.0 (LAJCNDD), oczywiście root. Otóż problem dotyczy StatusBara- czy naprawdę do jego czytania muszę używać lupy? oczy nie te a nie widzę możliwości powiększenia, w poprzednim telefonie miałem Xposed Installer z dodatkami a tutaj czytam że to nie za bardzo działa, nie ma sposobu na to? No i sprawa ostatnia , mam dwie karty SIM i co jakiś czas w pasku powiadomień wyskokuje mi monit o rejestracji kart ,że wysłane zostaną SMS itp co to jest? Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc oraz cierpliwość.
Last reply by QMiui, -
- 1 follower
- 3 replies
- 885 views
Na moim mi4s nie działa skaner linii papilarnych. Nie da się dodać odcisku palca by móc odblokować urządzanie przez skaner. W opcji Blokada i hasła i potem Blokada i odcisk palca wchodząc w Dodaj odcisk palca nie ma tej opcji tylko wzór pin i hasło. Czy to wina romu - sprawdzałem 7.2 i 7.5 stable miui pl oraz najnowsze v.8 i tak samo. Może to uszkodzenie telefonu. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z tym problemem?
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 606 views
Witam, Mam pytania/uwagi, bo jakoś mam mieszane uczucia co do jakości urządzenia..... 1. Selfie kamera - z bliska obraz się rozciąga lekko nienaturalnie. Twarz staje się bardziej pociągła, widać że na krawędziach zdjęcia robi się rybie oko. Ściągałem inne aplikacje i może jest lepiej, ale też nie do końca. 2. Obudowa. Mam jakiś "luz" w tylnej obudowie w okolicach kamery. Jak pukam palcem w plecki w okolicy kamery i lampy słyszę jakby lekki brzęk, jakby niedokręconej obudowy. Nawet jak macham telefonem przy uchu słyszę leciutki odgłos jakby coś w środku ruszało się. Prośba do innych użytkowników o sprawdzenie swoich urządzeń. Tak to brzmi:
Last reply by ronnie,